Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nikoll
    25. Lipanj 2018. 13:05

Hvala ti na ponudi ..ja sam sigurna da bude nesto do tada ;).bas mi je zao sto si malo daljr od mene bas bi se mogle druzit

• Dalal
    25. Lipanj 2018. 13:21

larimara

Pozdrav Dalal!
    I ja sam bila starija trudnica. 40+. Nisam nista radila od tih testova jer nisam htjela. Koliko znam te testove svi placaju i zdravstveno ne vraca nista. Ono sto zdravstveno pokriva je amniocenteza kod starijih od 35. Nisam ni to htjela zbog rizika koji je veci nego sto doktori priznaju,ali tko misli da treba u redu je napraviti. Moj doktor je govorio da ni jedan krvni test nije pouzdan kao amniocenteza. Sve mame koje znam da su isle na to,proslo je srecom u redu. Krvni testovi se baziraju na statistici i prednost im je sto nisu invazivni. Iskreno, nisam se nicim zamarala,bila sam opustena i uvjerena da ce sve biti u redu i bilo je srecom. I tebi sretno!

Hvala ti draga Larimara na odgovoru...I ja sam se baš puno informirala oko svega i sve stoji bas kako si napisala..ali eto ja sam se ipak odlucila za ovaj test  krvi... Samo otakako sam saznala za trudnoću svako malo nešto plaćam. .do 14 tjedna oko 500 eura. .pa pomislih možda može neka refundacija 😀. .al izgleda da ne može 😁😀..Samo jos ovaj nalaz da bude dobar i više ni ja nista ne kontroliram 😀😀

Marijana12345
    25. Lipanj 2018. 15:24

Kristina_icanovic

Marijana

Kristina_icanovic

Pozdrav dame, nemate pojma koliko mi je drago sto sam pronasla ovu temu. Naime, zivim s muzem pola godine u Stuttgartu, jucer smo saznali da sam trudna. Zivjela sam u Minhenu 2 godine i tamo radila, a ovdje jos uvijek ne radim. Zanima me sve, vidim da vas ima par koje zivite u Stuttgartu. Kojeg ginekologa preporucujete, koliko sve kosta, o cemu jos trebam razmisljati? Hvala unaprijed! ♥️

Bok Kristina. Ja sam trudnocu vodila kod Dr.Kincle na 3.katu St.Anna Klinik, a tamo sam i rodila. Ta je ginekologinja ok, zapravo svi na tom katu su gore dobri. Tamo radi nekoliko ginekologa pa koji god da te primi super! To velim jer mnogi u ovo vrijeme godine vise ni ne primaju, evo primjerice ja sam tu godinu i pol i sad mi je trebao kucni doktor, jedva sam ga nasla. Ugl, dosta toga se ovdje placa ata je u HR besplatno tak da se na to pripremis. Ali ja sam uredno racune slala na AOK i za nesto dobila nazad lovu. Pandica je isla nasoj ginekologici pored klinike St.Anna ali kolko sam skuzila nije joj za puno toga davala racun pa nije mogla ni trazit povrat. Npr ovdje su 3 uzv u trudnoci dzabe, drugi se placaju osim ako Dr ne smatra da je potrebno. Ja sam platila 120eur paket uzv, dakle da mi ga radi svaki put, poslala racun u AOK i vratili mi 110€. Gdje zivis? Koji si tjedan trudnoce? Imas babicu?

Oprosti sto kasnim sa odgovorom, zaboravih i username i password. Prva mi je trudnoca, pronasla sam super ginekologinju, prvi pregled je prosao super. Termin mi je 24.12.pa mi je rekla da cu tesko naci babicu. Nista nisam platila, a imam pregled svakih mjesec dana i u zadnja dva mjeseca svaka dva tjedna. Zanima me koje je najbolje mjesto za porod. Zivim jako blizu Marienhospital, pa mozda neko ima iskustva s tom bolnicom? Za kucnog doktora se i mi mucimo, niko ne prima vise pacijenata! 😡

Ne znam nikoga bliskoga tko je tamo rodio, alk sam nedavno srela curu koja je isla sa mnom na tecaj u Marienhospital, rekla je da je tamo i rodila i da je sve proslo ok. Nismo isle u detalje. Uglavnom, ono sto je dosta razlicito nego kod nas je to da ti ne daju klistir, ja sam inzistirala pa sam ga dobila, i koliko sam skuzila da im je draza opcija vaakum nego epiziotomija. Meni nisu ni jedno ni drugo radili, hvala Bogu izgon je bio super! Ali u kojoj god bolnicu da se odlucis roditi, moras pitati te stvari...

• brunette.92
    27. Lipanj 2018. 14:09

Pozdrav mame, negdje sam procitala i sad ne mogu naci. Naime, ja sam u AOK. Sad trebam platit 150 eura da bih imala kroz trudnocu UZV u sve sto s tim ide. Zna li netko, mogu li ja taj racun prilozit u AOK da dobijem povrat novca?! 
    Hvala na odgovorima!

• Kiki23
    27. Lipanj 2018. 23:07

larimara

Kiki23

Cure da li ima neko ko zna nešto o Arbetslosengeld 2, treba da predam papire, dobila sam tonu papira za ispuniti. Hvala

Ne moze ti oko ALG II nitko pomoci jer moras nazalost ispuniti tu gomilu papira gdje su sva moguca pitanja osobna,preosobna itd. Ako ti je problem,nadi nekog od povjerenja da ti pomogne upravo zbog tih osobnih pitanja.
    Gledaj da sto potpunije to popunis i dostavis sto traze jer neces dobit nista sve dok ne budu imali sto traze od tebe.

Hvala puno Larimara, u pravu si baš je sve previše osobno. Ispunila sam pa sada čekam odg.

• Aiida29
    28. Lipanj 2018. 15:37

Drage mame, malo sam prelistala temu i bas je super.
    Trudna sam 24tt, zivimo u okolici Regensburga. Ima li koja mama da je rodila u Regensburgu i u kojoj bolnici? Imam i pitanje za jednokratnu novcanu pomoć, da li to ide preko socijalne ili ne, pošto smo mi non Eu i ne smijemo primati ništa preko socijalne. Hvala

• Nikoll
    28. Lipanj 2018. 21:38

Aiida29

Trudna sam 24tt, zivimo u okolici Regensburga. Ima li koja mama da je rodila u Regensburgu i u kojoj bolnici? Imam i pitanje za jednokratnu novcanu pomoć, da li to ide preko socijalne ili ne, pošto smo mi non Eu i ne smijemo primati ništa preko socijalne. Hvala

Pozz ja sam u Regensburg jos nisam rodila ,trudna sam 14tj.  Imamo jos jednu mamu ovdje iz Regensburga ;) u kojem djelu Reg.zivis;) 

• Aiida29
    28. Lipanj 2018. 22:51

Nikoll

Aiida29

Pozz ja sam u Regensburg jos nisam rodila ,trudna sam 14tj. Imamo jos jednu mamu ovdje iz Regensburga ;) u kojem djelu Reg.zivis;)

Super 😊 ja sam u Schierlingu, gdje se vi nalazite? 

• Nikoll
    29. Lipanj 2018. 09:39

Aiida29

Nikoll

Aiida29

Pozz ja sam u Regensburg jos nisam rodila ,trudna sam 14tj. Imamo jos jednu mamu ovdje iz Regensburga ;) u kojem djelu Reg.zivis;)

Uu ti si 30km van grada ,,ja sam tocno u samom gradu Regensburga ,,
    Koliko ja znam imas dvije bolnice za porod (nemoj me drzat za rrijec )mozda ima jos koja  ;) jedna je Hedwiks dr st.Josef  ..nas dvije koje smo iz Regensburga navijamo za St.Josef i tamo cemo roditi ..

• Aiida29
    29. Lipanj 2018. 21:46

Nikoll

Aiida29

Nikoll

Aiida29

Uu ti si 30km van grada ,,ja sam tocno u samom gradu Regensburga ,,
    Koliko ja znam imas dvije bolnice za porod (nemoj me drzat za rrijec )mozda ima jos koja ;) jedna je Hedwiks dr st.Josef ..nas dvije koje smo iz Regensburga navijamo za St.Josef i tamo cemo roditi ..

Hvala ti za preporuku, svakako cu pogledati 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.