Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Plavusa2829
    02. Lipanj 2018. 15:54

17.12.2018.

Evo mene kao padobranac ali imam pitanje o zabrani rada u trudnoci.Situacija :radim u hotelu kao sobarica i nedavno samsaznala da sam trudna.posto radim sa 5-6 razlicitih vrsta kemikalija za ciscenje soba i kupatila,isto tako svaki dan moram premjestati krevete i vuci.bas jucer sam nosala madrace iz jedne sobe u drugu i uz to preveliki stres i povracanje.A da ne govorim koliko gosti znaju biti prljavi i ostavljat kupatila u idvratnim stanjima mislite li da je to dovoljan razlog da bi dobila zabranu?jer ja se ne osijecam niti malo sigurno u takvom okruzenju…

Ja isto radim u hotelu...kad sam saznala da sam trudna,obratila sam se doktoru hotela...to svaki hotel ima i on ti daje zabranu rada,jer po uvjetima sta on daje sta smijes sta nesmijes raditi ti nesmijes nista tako da on odmah daje zabranu...bar je tako bilo u mom slucaju...

• Jaca11
    06. Lipanj 2018. 15:56

martina333

Hej gagulina!

Nisam bas bila na klokanici niti sam otvarala temu roditelja. Ja sam rodila prije dva mjeseca i u Njemackoj sam. Ako ti nesto treba, slobodno pitaj….

Htela bi da pitam imam cetvoro djece i muza imamo hrvacke papire kako mozemo ostvariti zivot u njemackoj

• Josipa419
    07. Lipanj 2018. 19:13

Pozdrav svima 😊
     U Njemackoj sam 7 mjeseci, u radnom sam odnosu 6 mjeseci i produžili su mi ugovor na godinu dana, i sad ostala sam trudna (treći tjedan) 😊 pa me zanima da li znate kakva su sad moja prava i kakva će mi primanja biti kad odem na porodiljni? U Bayernu sam. Hvala

• ivaanaaa
    08. Lipanj 2018. 07:53

Josipa419

Pozdrav svima 😊
    U Njemackoj sam 7 mjeseci, u radnom sam odnosu 6 mjeseci i produžili su mi ugovor na godinu dana, i sad ostala sam trudna (treći tjedan) 😊 pa me zanima da li znate kakva su sad moja prava i kakva će mi primanja biti kad odem na porodiljni? U Bayernu sam. Hvala

Sve zavisi i od toga kakav posao radis. U vecini slucajeva ti neproduze ugovor vise kada rodis, al ako si dobar radnik poslije uvijek im se mozes poslije javit.  Sto se primanja tice tu uzimaju prosjek placa za elterngeld.. puno se o tome tipkalo pa malo procitaj temu unazad..

• Josipa419
    10. Lipanj 2018. 14:54

Plavusa2829

17.12.2018.

Evo mene kao padobranac ali imam pitanje o zabrani rada u trudnoci.Situacija :radim u hotelu kao sobarica i nedavno samsaznala da sam trudna.posto radim sa 5-6 razlicitih vrsta kemikalija za ciscenje soba i kupatila,isto tako svaki dan moram premjestati krevete i vuci.bas jucer sam nosala madrace iz jedne sobe u drugu i uz to preveliki stres i povracanje.A da ne govorim koliko gosti znaju biti prljavi i ostavljat kupatila u idvratnim stanjima mislite li da je to dovoljan razlog da bi dobila zabranu?jer ja se ne osijecam niti malo sigurno u takvom okruzenju…

Ja isto radim u hotelu…kad sam saznala da sam trudna,obratila sam se doktoru hotela…to svaki hotel ima i on ti daje zabranu rada,jer po uvjetima sta on daje sta smijes sta nesmijes raditi ti nesmijes nista tako da on odmah daje zabranu…bar je tako bilo u mom slucaju…

Ja radim u klinici kao sobarica, trudna sam 4 tjedna, kome je najbolje da se prvo obratim? Ako se dobije zabrana kolika su primanja i koliko to sve traje? Hvala

• Sreća5618
    12. Lipanj 2018. 10:29

Pozdrav mame,trudnice ☺nova sam ovdje, trudna sam nekih 5 tjedana i danas trebam na prvi pregled kod gin.u bolnicu. Zanima me da li treba nositi nesto, tipa suknja,peskiric il nesto drugo. Prije sam isla u Bosnu na preglede pa je to negdje trebalo a negdje ne, pa sad me zanima zna li neka mama kako to ide ovdje. Inace sam sva uplasena a ni sa jezikom nisam bas na ti, sreca pa muz ide sa mnom. 

larimara
    12. Lipanj 2018. 17:11

Alma Musić

Pozdrav mame,trudnice ☺nova sam ovdje, trudna sam nekih 5 tjedana i danas trebam na prvi pregled kod gin.u bolnicu. Zanima me da li treba nositi nesto, tipa suknja,peskiric il nesto drugo. Prije sam isla u Bosnu na preglede pa je to negdje trebalo a negdje ne, pa sad me zanima zna li neka mama kako to ide ovdje. Inace sam sva uplasena a ni sa jezikom nisam bas na ti, sreca pa muz ide sa mnom.

Ne trebas nista nositi sa sobom. stolovi za pregled su ionako prekriveni jednokratnim papirnatim rucnicima u rolama.
    Suknjica je OK ,ali ako imas duzu majicu na sebi dovoljno je i to.
    Zasto ides tako rano na pregled i to u bolnicu?  Imas li nekih problema? Obicno uzmu urin,a na UZV se tako rano cesto nista ni ne vidi,ali ce te pretpostavljam pregledati mada ima i onih koji te nakon pozitivnog testa posalju kuci i kazu da dodes za 10-14dana jer je rano.

• Sreća5618
    12. Lipanj 2018. 19:05

larimara

Alma Musić

Ne trebas nista nositi sa sobom. stolovi za pregled su ionako prekriveni jednokratnim papirnatim rucnicima u rolama.
    Suknjica je OK ,ali ako imas duzu majicu na sebi dovoljno je i to.
    Zasto ides tako rano na pregled i to u bolnicu? Imas li nekih problema? Obicno uzmu urin,a na UZV se tako rano cesto nista ni ne vidi,ali ce te pretpostavljam pregledati mada ima i onih koji te nakon pozitivnog testa posalju kuci i kazu da dodes za 10-14dana jer je rano.

Hvala da odg☺ otisla sam rano jer sam imala vec jedan spontani prije 3 godine i dobro smo se namucili za ovaj plusic, pojavio mi se neki smedji iscjedak pa sam se uplasila...kao sto kazes nije se vidjelo nista, trudnoca je potvrdjena al sam dobila utrogestan i mirovanje do sledeceg pregleda..valjda bude sve ok.

salvadordali
    13. Lipanj 2018. 18:43

Da li je neka majka ovdje ima stalno prebivaliste u Hr, a rodila je u De, pa predala zahtjev za novcanu naknadu za novorodjence u Hr?

• Brizna
    13. Lipanj 2018. 21:00

Cao cure,lijepi pozdrav! imam pitanje u vezi pronalaska babice?  kako to funkcionira tu u Njem.? zanima me da li trebam naći babicu koja radi u bolnici u kojoj se planiram poroditi ili može biti i u gradiću do mog? sada sam ušla u 28. tj.,dosad sam odugovlačila sa traženjem ali mislim da je sad krajnje vrijeme za traženje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.