Cao svima,
Trebala bi mi pomoc..majka sam blizanaca,decaka i devojcice koji su pre par dana napunili 4 godine. Planiram preko agencije krenuti na obuku i kurs Nemackog u Avgustu,sto traje nekih 3 meseca.Nakon toga dobijam ugovor,boravisnu i radnu dozvolu,na dve godine,zdravstveno osiguranje i selim za Namacku.Suprug zbog posla nece moci sa mnom ali ja svakako zelim da odem.Zanima me da li vise pogodnosti imam kao udata ili bi vredelo razvesti se zarad eventualnih pomoci od drzave..kako se vise isplati otici?Suprug bi povremeno bio sa nama da bi mi pomogao oko dece.
Takodje me zanima kakva je procedura oko upisa u vrtic..koliko traje,koliko se ceka i cena od prilike.Grad ne biram..zavisi od potraznje kad se zavrsi obuka.
Ako iko ima neku informaciju..znacilo bi mi puno.
Znam da postoje neke olakscice oko olorezivanja zarade..socijalne pomoci i sl..ali da li svaka majka bez supruga moze dobiti i da li taj iznos moze pomoci da se prezivi mesec..
Hvala vam unapred
Kao samohrana majka imas neke pogodnosti al nije to samo tako.. treba tu puno papirologije, a i od socijale nije bas da zivis nekako.. bolje nac neki dobar posao i posteno zaradivat
Cao svima,
Trebala bi mi pomoc..majka sam blizanaca,decaka i devojcice koji su pre par dana napunili 4 godine. Planiram preko agencije krenuti na obuku i kurs Nemackog u Avgustu,sto traje nekih 3 meseca.Nakon toga dobijam ugovor,boravisnu i radnu dozvolu,na dve godine,zdravstveno osiguranje i selim za Namacku.Suprug zbog posla nece moci sa mnom ali ja svakako zelim da odem.Zanima me da li vise pogodnosti imam kao udata ili bi vredelo razvesti se zarad eventualnih pomoci od drzave..kako se vise isplati otici?Suprug bi povremeno bio sa nama da bi mi pomogao oko dece.
Takodje me zanima kakva je procedura oko upisa u vrtic..koliko traje,koliko se ceka i cena od prilike.Grad ne biram..zavisi od potraznje kad se zavrsi obuka.
Ako iko ima neku informaciju..znacilo bi mi puno.
Znam da postoje neke olakscice oko olorezivanja zarade..socijalne pomoci i sl..ali da li svaka majka bez supruga moze dobiti i da li taj iznos moze pomoci da se prezivi mesec..
Hvala vam unapred
Ne zelim osudivati ali zeno draga zar nije lakse naci posao, zbog sebe.. stvarno ne mogu da vjerujem da je netko spreman i razvesti se da bi primao socijalu. Sve i da uspijes tesko da ces zivjeti od toga. Ja se nakon godinu dana mislim vratiti na posao jer tesko da se od jedne place moze zivjeti a kamoli od socijale
Poz za sve jel ima neko iz Minhena
Ja sam sad 29+4 i dobila sam vizu i planiram gore da rodim. Pa me zanima kako to sve ide gore . Prva mi je trudnoca a i nisam bas sa jezikom . Jel ima neki nas ginokolog .
Ja zivim u munchenu. Ima nasih doktora..
Jel imas prijedlog kod kojeg doktora da odem . Poz
Zao mi je,ali izgleda da niste procitale moju poruku od pocetka ili niste razumele..ja idem da radim,ne da zivim od socijalne pomoci ili zaradjujem na razvodu.U gradicu u kojem zivim ne mogu naci dobar posao,nema nikakvog posla,mene u Nemackoj ceka posao ali suprug ne ide sa mnom osim da mi pomogne dok se ne snadjem,mi se razilazimo ali prijateljski i papirologija nam nije bitna u ovom momentu.Kako cu raditi po ceo dan,deca ce biti u vrticu a necu imati niciju pomoc zanima me da li mi nesto znaci status zene u braku ili bi mi pak razvod mogao pomoci da ostvarim neku pomoc pored plate,jer mi nece biti bas lako izdrzavati nas troje sa jednom platom.Sve sto bih mogla ostvariti pored plate znacilo bi mi puno!Ako mi mozete dati neki savet..neke od vas zive tamo..imate bar neke informacije..
Ja sam sad 29+4 i dobila sam vizu i planiram gore da rodim. Pa me zanima kako to sve ide gore . Prva mi je trudnoca a i nisam bas sa jezikom . Jel ima neki nas ginokolog .
Doktor cerovečki je jako dobar, ali on ima jako puno pacjenata i tesko upast kod njega. A imas i Rudi Savio. On ima jako negativne komentare na internetu i dosta je onako materijalista i voli puno pricat o tome kako je on dobar i sve i pljuje po drugima al je ok doktor. Ja nisam imala nikakve negativne slucajeve sa njime..
Doktor cerovečki je jako dobar, ali on ima jako puno pacjenata i tesko upast kod njega. A imas i Rudi Savio. On ima jako negativne komentare na internetu i dosta je onako materijalista i voli puno pricat o tome kako je on dobar i sve i pljuje po drugima al je ok doktor. Ja nisam imala nikakve negativne slucajeve sa njime..
Dobro hvala vam . Pa vidjet cu gdje mogu da dobijem termin .
Ja sam od racuna poslala racun od OGT testa i od ultrazvuka(120€) i slucajno se potrefilo da sam odvojeno poslala. Kod IKK-a sam i pise im da snose te pretrage. Za secer sam zvala i pitala i rekli su da im je cudno sto su mi naplatili to. A od uzv sam samo poslala.
Sto se putovnice ili osobne tice,mi idemo u osmom sa putnim listom do Zg i dole cemo zurim postupkom vaditi putovnicu,kosta 100€. Da vadimo odavde oduzilo bi se makar na 3-4 mjeseca,jer prvo treba izvaadit domovnicu pa onda predat za putovnicu. Mi smo i Bayernu i putni list cemo dobit u Münchenu. Oba roditelja moraju bit prisutna.
Sjecas li se mozda sta sve treba priloziti za putni list?
Imala sam probleme s prijavom pa me nije prije bilo...sry...mada ti niti ne mogu puno pomoci. U svakom slucaju znam da su slike trebale,bebin rodni i nas vjencani cini mi se. Ali sve to mozes provjerit na stranici mupa HR. Ili samo nazovi u konzulat i pitaj.
Pozdrav svimaa :)
Nova sam ovdje, skoro sam se doselila u Njemacku, tacnije u Augsburg, ne znam bas njemacki jezik, ali sam nasla doktoricu sa naseg govornog podrucja Mila Rekic, medjutim jos mi nije gotova kartica AOK tako da me ne moze primiti raditi nalaze itd. 18ta sam nedelja trudnoce. Moze li neko da mi se javi da se posavjetujem malo, i da prva mi je trudnoca. Unaprijed hvala svima :)
Nova sam ovdje, skoro sam se doselila u Njemacku, tacnije u Augsburg, ne znam bas njemacki jezik, ali sam nasla doktoricu sa naseg govornog podrucja Mila Rekic, medjutim jos mi nije gotova kartica AOK tako da me ne moze primiti raditi nalaze itd. 18ta sam nedelja trudnoce. Moze li neko da mi se javi da se posavjetujem malo, i da prva mi je trudnoca. Unaprijed hvala svima :)
Pa u svom osiguranje uzmes papir s kojim najnormalnije mozes raditi preglede i sve sta treba dok ne dobijes karticu :)
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤
Sortiraj odgovore
Najstariji