Dobro, onda cu otici u te dvije pa vidjeti kako i sta dalje. Pa cu ti javiti sta sam odlucila 😉 Hvala ti puno! Nemam puno od koga sta cuti, jedino je mom muzu jedan covjek sa posla rekao da mu je zena rodila u toj St. Hedwig i da je bila jako zadoboljna sa svime. Mada ja nemam nikakve specijalne prohtjeve, jer znam da idem u bolnicu a ne u hotel 😉 samo zelim i nadam se dobrom osoblju jer mislim da je to najbitnije od svega. Da se odnose dobro prema meni i bebici 😊
Koju god odlucis neces pogrijesiti ja vjerujem da su obje bolnice koje sam navela na visokom nivou za razliku od Hr bolnica ;)zelim ti stvarno da izaberes nabolje a svakako mi javi sto si odlucila i kako ide sav proces oko poroda nemam ni ja bas od koga cuti neke zene koje poznam nisu tu rodile tako da ono ..ako sto cujem nekw inf. svakako ti javim ;) kako god rodit cemo svakako hehehe ..ne mozemo se predomisliti ;) laku noc ti zelim ;)cujemo se
Hej evo mene, samo da ti javim da sam se odlucila za bolnicu St. Josef. Bila sam jedan dan, primila me babica (jako draga zena) napravila ctg, rijesile papire i pokazala mi porođajnu salu. Poslije me primio doktor, prosao sa mnom ona standardna pitanja o alergiji, bolestima itd. I napravio ultrazvuk. I to je to. Tamo sam se sad prijavila. Nadam se da ce sve dobro proci. Za sad sto sam vidjela, zadovoljna sam 😁 nisam napravila termin, vec sam ovako dosla jedan dan posljepodne kad mi je muz bio slobodan pa da mozemo otic zajedno, jer ja ne pricam bas dobro njemacki. Ponjela sam trudnicku knjizicu, uputnicu od mog ginekologa i zdrastvenu iskaznicu. I to je sve sto mi je trebalo 😊 puno pozdrava!
Cure da li ima neko ko zna nešto o Arbetslosengeld 2, treba da predam papire, dobila sam tonu papira za ispuniti. Hvala
Cure da li ima neko ko zna nešto o Arbetslosengeld 2, treba da predam papire, dobila sam tonu papira za ispuniti. Hvala
Ne moze ti oko ALG II nitko pomoci jer moras nazalost ispuniti tu gomilu papira gdje su sva moguca pitanja osobna,preosobna itd. Ako ti je problem,nadi nekog od povjerenja da ti pomogne upravo zbog tih osobnih pitanja.
Gledaj da sto potpunije to popunis i dostavis sto traze jer neces dobit nista sve dok ne budu imali sto traze od tebe.
Pozdrav mame. Trenutno zivimo u NRW pokrajini ( od januara ove godine) i mala mi je dobila mjesto u vrticu od maja. Od sljedeceg mjeseca trebala bih i ja poceti da radim. Papiri za placanje vrtica su nam stigli prije dvije sedmice, pa me zanima da li je neko imao iskustvo kako da obracuna iznose za vrtic iz razloga jer bi trebali placati manje za maj,juni, a od jula nam se mjenjaju prihodi pa bi i iznos za vrtic trebao biti veci. Slala sam mailove nadleznoj sluzbi,al mi njihovo objasnjenje i nije bas razumljivo toliko.
I jos jedno nesto... S obzirom da nam moje zaposlenje mijenja dosta toga, vjerovatno bi se morali za koji mjesec seliti u susjedno mjesto, kakve su procedure oko vrtica, odjave u starom, prijave u novom i sl. Ako je neko imao iskustva s tim bas bi mi pomoglo. Unaprijed hvala :)
Dobro, onda cu otici u te dvije pa vidjeti kako i sta dalje. Pa cu ti javiti sta sam odlucila 😉 Hvala ti puno! Nemam puno od koga sta cuti, jedino je mom muzu jedan covjek sa posla rekao da mu je zena rodila u toj St. Hedwig i da je bila jako zadoboljna sa svime. Mada ja nemam nikakve specijalne prohtjeve, jer znam da idem u bolnicu a ne u hotel 😉 samo zelim i nadam se dobrom osoblju jer mislim da je to najbitnije od svega. Da se odnose dobro prema meni i bebici 😊
Koju god odlucis neces pogrijesiti ja vjerujem da su obje bolnice koje sam navela na visokom nivou za razliku od Hr bolnica ;)zelim ti stvarno da izaberes nabolje a svakako mi javi sto si odlucila i kako ide sav proces oko poroda nemam ni ja bas od koga cuti neke zene koje poznam nisu tu rodile tako da ono ..ako sto cujem nekw inf. svakako ti javim ;) kako god rodit cemo svakako hehehe ..ne mozemo se predomisliti ;) laku noc ti zelim ;)cujemo se
Hej evo mene, samo da ti javim da sam se odlucila za bolnicu St. Josef. Bila sam jedan dan, primila me babica (jako draga zena) napravila ctg, rijesile papire i pokazala mi porođajnu salu. Poslije me primio doktor, prosao sa mnom ona standardna pitanja o alergiji, bolestima itd. I napravio ultrazvuk. I to je to. Tamo sam se sad prijavila. Nadam se da ce sve dobro proci. Za sad sto sam vidjela, zadovoljna sam 😁 nisam napravila termin, vec sam ovako dosla jedan dan posljepodne kad mi je muz bio slobodan pa da mozemo otic zajedno, jer ja ne pricam bas dobro njemacki. Ponjela sam trudnicku knjizicu, uputnicu od mog ginekologa i zdrastvenu iskaznicu. I to je sve sto mi je trebalo 😊 puno pozdrava!
Hejjj vec se danima borim da ti odgovorim ,nikako nisam mogla uc na stranicu poremetilo mi se nesto oko lozinke i imena.SUper da si bila bolnica je iznutra predivna i uz sve to meni je ok osoblje i ja sam definitivno odlucila isto za st.Jozef samo sto ja imam dosta do termina .Koliko vidim nije nista komplicirano .neznam ni ja nesto jezik tako da cu morat isto muza povest sa sobom .Lako za to mene brine kako cu sve izorganizirat kad budem trebala krenut na porod . Nemam kuda sa malom a voljela bi da mi muz bude priautan . Malo komplicirano al rijesit ce se to do termina...ugl.hvala ti na inf.
Hejjj vec se danima borim da ti odgovorim ,nikako nisam mogla uc na stranicu poremetilo mi se nesto oko lozinke i imena.SUper da si bila bolnica je iznutra predivna i uz sve to meni je ok osoblje i ja sam definitivno odlucila isto za st.Jozef samo sto ja imam dosta do termina .Koliko vidim nije nista komplicirano .neznam ni ja nesto jezik tako da cu morat isto muza povest sa sobom .Lako za to mene brine kako cu sve izorganizirat kad budem trebala krenut na porod . Nemam kuda sa malom a voljela bi da mi muz bude priautan . Malo komplicirano al rijesit ce se to do termina…ugl.hvala ti na inf.
Kako ti provodis dane ,jel ti dosadno?
Pozdrav dame, nemate pojma koliko mi je drago sto sam pronasla ovu temu. Naime, zivim s muzem pola godine u Stuttgartu, jucer smo saznali da sam trudna. Zivjela sam u Minhenu 2 godine i tamo radila, a ovdje jos uvijek ne radim. Zanima me sve, vidim da vas ima par koje zivite u Stuttgartu. Kojeg ginekologa preporucujete, koliko sve kosta, o cemu jos trebam razmisljati? Hvala unaprijed! ♥️
Bok Kristina. Ja sam trudnocu vodila kod Dr.Kincle na 3.katu St.Anna Klinik, a tamo sam i rodila. Ta je ginekologinja ok, zapravo svi na tom katu su gore dobri. Tamo radi nekoliko ginekologa pa koji god da te primi super! To velim jer mnogi u ovo vrijeme godine vise ni ne primaju, evo primjerice ja sam tu godinu i pol i sad mi je trebao kucni doktor, jedva sam ga nasla. Ugl, dosta toga se ovdje placa ata je u HR besplatno tak da se na to pripremis. Ali ja sam uredno racune slala na AOK i za nesto dobila nazad lovu. Pandica je isla nasoj ginekologici pored klinike St.Anna ali kolko sam skuzila nije joj za puno toga davala racun pa nije mogla ni trazit povrat. Npr ovdje su 3 uzv u trudnoci dzabe, drugi se placaju osim ako Dr ne smatra da je potrebno. Ja sam platila 120eur paket uzv, dakle da mi ga radi svaki put, poslala racun u AOK i vratili mi 110€. Gdje zivis? Koji si tjedan trudnoce? Imas babicu?
Oprosti sto kasnim sa odgovorom, zaboravih i username i password. Prva mi je trudnoca, pronasla sam super ginekologinju, prvi pregled je prosao super. Termin mi je 24.12.pa mi je rekla da cu tesko naci babicu. Nista nisam platila, a imam pregled svakih mjesec dana i u zadnja dva mjeseca svaka dva tjedna. Zanima me koje je najbolje mjesto za porod. Zivim jako blizu Marienhospital, pa mozda neko ima iskustva s tom bolnicom? Za kucnog doktora se i mi mucimo, niko ne prima vise pacijenata! 😡
Pozdrav mamite. ..Evo još jedne trudnice u 14.tjednu...Obzirom da sam ja "starija" trudnica (40 godina), do sad sam radila testove vađenja krvi na genetske anomalije (Down i drugo). Jedan test sam platila 100 eura, a drugi 300 eura..Dobila sam i Beschäftigungsverbot koji sam takodjer platila 40 eura..Da napomenem da nista od toga sam nisam tražila već mi je sve to dr odredio i savjetovao. Možete li mi molim vas napisati da li moje osiguranje može priznati te troškove ili bar nešto od toga ..ako neka mama zna ili je imala isto iskustvo. .Hvala na odgovoru i želim svima mirnu i sretnu trudnoću 😀😀
Pozdrav mamite. ..Evo još jedne trudnice u 14.tjednu…Obzirom da sam ja "starija" trudnica (40 godina), do sad sam radila testove vađenja krvi na genetske anomalije (Down i drugo). Jedan test sam platila 100 eura, a drugi 300 eura..Dobila sam i Beschäftigungsverbot koji sam takodjer platila 40 eura..Da napomenem da nista od toga sam nisam tražila već mi je sve to dr odredio i savjetovao. Možete li mi molim vas napisati da li moje osiguranje može priznati te troškove ili bar nešto od toga ..ako neka mama zna ili je imala isto iskustvo. .Hvala na odgovoru i želim svima mirnu i sretnu trudnoću 😀😀
Pozdrav Dalal!
I ja sam bila starija trudnica. 40+. Nisam nista radila od tih testova jer nisam htjela. Koliko znam te testove svi placaju i zdravstveno ne vraca nista. Ono sto zdravstveno pokriva je amniocenteza kod starijih od 35. Nisam ni to htjela zbog rizika koji je veci nego sto doktori priznaju,ali tko misli da treba u redu je napraviti. Moj doktor je govorio da ni jedan krvni test nije pouzdan kao amniocenteza. Sve mame koje znam da su isle na to,proslo je srecom u redu. Krvni testovi se baziraju na statistici i prednost im je sto nisu invazivni. Iskreno, nisam se nicim zamarala,bila sam opustena i uvjerena da ce sve biti u redu i bilo je srecom. I tebi sretno!
Hejjj vec se danima borim da ti odgovorim ,nikako nisam mogla uc na stranicu poremetilo mi se nesto oko lozinke i imena.SUper da si bila bolnica je iznutra predivna i uz sve to meni je ok osoblje i ja sam definitivno odlucila isto za st.Jozef samo sto ja imam dosta do termina .Koliko vidim nije nista komplicirano .neznam ni ja nesto jezik tako da cu morat isto muza povest sa sobom .Lako za to mene brine kako cu sve izorganizirat kad budem trebala krenut na porod . Nemam kuda sa malom a voljela bi da mi muz bude priautan . Malo komplicirano al rijesit ce se to do termina…ugl.hvala ti na inf.
Nema na cemu! Nadam se da ces uspjet do tad nesto rijesiti pa da muz bude uz tebe. Ako ne budes mogla nista smislit ja ti mogu tad curicu pricuvat. Nece mi biti problem nikakav. 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji