Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    21. Svibanj 2018. 20:00

Kani07

Hvala puno Marijana.To mi je 3 dijete ali prvo ovdje tako da ne znam pravila i gdje sto tako da mi je svaka info dobro dosla.Cure su velike tako da mislim da necu obiteljsku sobu uzimat jer ne zelim stresirat cure tata nek njih pazi ionako je panicar 🙈🙈🙈.Inace vodim trudnocu tu kod dr Antunovic i stvarno su svi divni jer sam od pocetka na komplikacijama i strogo mirovanje.
    Mislim se izmedu St Anne i Katarinahospital jer mi je ova druga bliza .Pokusat cu tu gospodu kontaktirat nemam problem s brigom o bebi imam dosta iskustva ali sve mi je novo i uvjek dosta ranije od termina rodim pa bi bar prvi mjesec htjela dodadnu kontrolu iskusne osobe.I jos pitanje sta nosim sa sobom u bolnicu od stvari,i ja vec sad imam dosta racuna od lijekova koje pijem za cuvanje trudnoce da li to mogu predat na Aok ne znam imam
    Li pravo .Hvala unaprijed!

Predaj sve racune sto imas (ali si ih kopiraj ili skeniraj da znas sta si predala) pa na sto imas pravo vratit ce ti novac. Ja sam dobila za dio pretraga samo novce nazad, ne priznaju sve. U bolnicu nosis samo svoje osobne stvari, robu i stvari za higijenu, naravno i slape kao i japanke gumene u kojima ces se tusirati. Robicu za bebu isto za izlazak iz bolnice. Za vrijeme boravka u bolnici beba je obucena u njihovu robicu, a ti kao rodilja imas sve tamo (uloske, jednokratne gacice, wc  papir, flasiranu vodu za piti, kavu, sredstvo za dezinfekciju ruku...). Predlazem jedino da si uzmes koji rucnik, ja sam imala dva svoja velika za kosu i omotat se nakon tusiranja, oni imaju samo one normalne i mijenjaju ih jednom dnevno. Ja sam imala spavacicu sa sobom ali na kraju sam ostala u tajicama i potkosulji koju sam potegnula dole i luftala cice posto me mali izgrizao vec na samom pocetku. Ako ce ti trebati, dobit ces tamo tj mozes traziti silikonske sesirice za dojenje i kremicu za njegu bradavica (lanolin), banana jastuk za dojenje takodjer. Btw, nama nisu uvjetovali da beba kao u Hrvatskoj mora izaci u autosjedalici, mi smo ga iznjeli na rukama iz bolnice i stavili vani u AS.  

Marijana12345
    21. Svibanj 2018. 20:03

Kani al za koju god bolnicu da se odlucis moras prije ici na dogovor, da zapisu tvoj termin i da znaju okvirno kada da te ocekuju... to znas jel? Kad ti je termin? U kojem kvartu zivis?

• Kani07
    21. Svibanj 2018. 21:04

MARIJANA  

Marijana

Kani al za koju god bolnicu da se odlucis moras prije ici na dogovor, da zapisu tvoj termin i da znaju okvirno kada da te ocekuju… to znas jel? Kad ti je termin? U kojem kvartu zivis?

Da znam da moram na razgovor prije, Stuttgart Weilimdorf,hvala na info puno mi znaci😀,tek sam 11 tjedana trudna ali bolje da podem na vrijeme kupit info po stanovanju pripadam Katarinahospital pa budem vidila jos.Dr mi je prosli pregled vec rekla da pocnem trazit babicu odmah jer su sve zauzete dosta. Opcenito ne znam pravila ni na sto imam pravo.Racuna od lijekova ha vec imam dosta jer pijem za cuvanje trudnoce i rc za neke dodatne nalaze ,radim ali sam na bolovanju a dr je rekla da ne planiram da cu se vratit na posao a valjda nakon 6 tjedana Aok me placa .Ma samo da sve bude ok lako cu za ovo drugo.Hvala ti jos jednom dok mi jos mozak proradi vjerojatno cu te pitat jos nesto🙈

💜Karla💜Nicol💙Anton

• animal22man
    22. Svibanj 2018. 09:05

Zdravo,

Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Jane Alison, privatni kreditni zajmodavac otvorio financijsku priliku svima kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. Dajemo zajam po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i uvjetima. kontaktirajte nas danas putem e-maila kako bismo vam mogli dati uvjete i uvjete kredita na: (saintloanss@ gmail.com)

• Ivana11
    27. Svibanj 2018. 00:39

Pozdrav svima, 
    Ispricavam se ako se o ovome vec pisalo, nisam pronasla odgovor.
    Radim za Zeit firmu 2mj, upravo sam saznala da sam trudna. Radim na radnom mjestu gdje podizem teske predmete. Sljedeci tjedan cu kod ginekologa pa cu s njim vidjeti sto i kako za dalje
    Sto je s mojim radnim mjestom? Imam ugovor na godinu. Da li cu imati ikakva prava i primanja do poroda i nakon sto rodim?

Hvala vam unaprijed na odgovorima

larimara
    27. Svibanj 2018. 18:47

Ivana11
    Ne znam na koje naknade imas pravo ako si radila 2 mjeseca. Ako dobijes Arbitsverbot,dobivat ces placu kao da radis.
    Elterngeld ces isto dobit 1-2godine dana  koju opciju uzmes.
    Posto radis za Zeitarbeit firmu, nakon isteka ugovora nemaju nikakvih obaveza prema tebi i ugovor se ne produzuje.
    Isto kao  i kod zaposlenih na odredeno,kad odu na trudnicki puste da ugovor istekne i gotovo.
    Morat ces trazit drugi posao kasnije. Ako su bili zadovoljni,probaj im se kasnije javit pa te mozda uzmu ponovno,naravno novi ugovor.

• Ivana11
    27. Svibanj 2018. 21:12

Larimara,
    Hvala na odgovoru. Pokusat cu vidjeti s njima da me prebace na neko radno mjesto gdje ne dizem teske stvari, ako ne budu imali onda cu vidjeti s ginekologom Arbeitverbot.

• kikica0603
    01. Lipanj 2018. 13:48

Narica123

kikica0603

Lijep pozdrav svima :) ima li mama iz okolice Heilbronna?

Ima, ta sam :)

A super :)  ja sam trudna  i trazim jos neku mamu za druskanje kad ima vremena :) :) :)

Marijana12345
    01. Lipanj 2018. 18:45

Kani07

MARIJANA

Marijana

Kanial za koju god bolnicu da se odlucis moras prije ici na dogovor, da zapisu tvoj termin i da znaju okvirno kada da te ocekuju… to znas jel? Kad ti je termin? U kojem kvartu zivis?

Da znam da moram na razgovor prije, Stuttgart Weilimdorf,hvala na info puno mi znaci😀,tek sam 11 tjedana trudna ali bolje da podem na vrijeme kupit info po stanovanju pripadam Katarinahospital pa budem vidila jos.Dr mi je prosli pregled vec rekla da pocnem trazit babicu odmah jer su sve zauzete dosta. Opcenito ne znam pravila ni na sto imam pravo.Racuna od lijekova ha vec imam dosta jer pijem za cuvanje trudnoce i rc za neke dodatne nalaze ,radim ali sam na bolovanju a dr je rekla da ne planiram da cu se vratit na posao a valjda nakon 6 tjedana Aok me placa .Ma samo da sve bude ok lako cu za ovo drugo.Hvala ti jos jednom dok mi jos mozak proradi vjerojatno cu te pitat jos nesto🙈

Ak oces mozes mi se javit na marijanahaler@gmail.com. sta se tice bolnice ne moras uopce ici u onu koja ti je najblize po stanovanju, no i Katarinahospital je super koliko sam cula

• Plavusa2829
    02. Lipanj 2018. 15:40

Hallo mame....nova sam ovdje,pa imam i ja nekih pitanja.U 11 mjesecu sam trudnoce....zanima me ovo oko babica.Jel zna tko jel ima koja hrvatska u Passau?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.