Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ellla
    14. Svibanj 2018. 16:43

Pozdrav svima ! Selim u Nurnberg za dva tjedna, ima li netko ginekologa za preporučiti? Njemački mi nije baš na nivou pa bi bilo dobro da je voljan razgovarati samnom na engleskom. Prošli tjedan sam dobila stan, posao i saznala da sam trudna Juhuu. Pojma nemam od kud da krenem. Hvala pusa

larimara
    16. Svibanj 2018. 00:14

U Nürnbergu sam provela 12 godina...stvarno me zanima kako se to stanovi i poslovi dobivaju dok si trepnuoi to bez znanja jezika. Tek dolazis raditi ili ako sam dobro shvatila trudna pocinjes radit??? Blago tvom poslodavcu!

• Ellla
    16. Svibanj 2018. 13:52

larimara

U Nürnbergu sam provela 12 godina…stvarno me zanima kako se to stanovi i poslovi dobivaju dok si trepnuoi to bez znanja jezika. Tek dolazis raditi ili ako sam dobro shvatila trudna pocinjes radit??? Blago tvom poslodavcu!

Tek dolazim u Nur. Eto ima stanova i poslova koji traze profesionalce sa diplomama i iskustvom. O mom poslodavcu i njihovim financijama ne moras brinuti... trazila sam ukoliko netko moze preporuciti kakvog dobrog ginekologa ali na zalost naisla sam na odgovor kakav nisam ocekivala. Zao mi je tvojih frustracija i ako ti je tesko bilo naci posao i stan. Zelim ti svu srecu za dalje

larimara
    16. Svibanj 2018. 14:12

Ellla

larimara

U Nürnbergu sam provela 12 godina…stvarno me zanima kako se to stanovi i poslovi dobivaju dok si trepnuoi to bez znanja jezika. Tek dolazis raditi ili ako sam dobro shvatila trudna pocinjes radit??? Blago tvom poslodavcu!

Tek dolazim u Nur. Eto ima stanova i poslova koji traze profesionalce sa diplomama i iskustvom. O mom poslodavcu i njihovim financijama ne moras brinuti… trazila sam ukoliko netko moze preporuciti kakvog dobrog ginekologa ali na zalost naisla sam na odgovor kakav nisam ocekivala. Zao mi je tvojih frustracija i ako ti je tesko bilo naci posao i stan. Zelim ti svu srecu za dalje

Nisam ja frustrirana,niposto! Imam cak i njemacku diplomu,stalni posao pa i stan ,muza i dva decka. Samo mi je tvoja prica malo cudna...za stan se treba itekako angazirat. Zbunjuje me jos vise da netko trudan tek pocinje radit .Ali dobro, ako je njemacki poslodavac upravo tebe cekao i sve ti dao na srebrnom pladnju,onda ce ti sigurno i cestitat na trudnoci. Ne moras mi nista obrazlagat,ne tice me se...komentirat nesto imam svakako pravo zato i jesmo na forumu.

Za naseg ginekologa u Nbg ne znam. Znam za opce prakse. U Südstadt odnosno Aufsetzplatz ima ordinacija dr Radovcanin ili tako nekako.

Mira2007
    19. Svibanj 2018. 10:33

Narica123

Miro, cestitam :) Kako ide dojenje? Ma super zvucis, bas opusteno! Nadam se da uzivas. Ja sam to tek pocela :D

Hvala draga :) hvala Bogu sve je prekrasno.. toliko sam brinula a za sad je sve pet. Bebica jede i spava pa stignem se brinuti o starijem dečku. Dojenje i dalje nije jedino već sa flasicom i izdajanjem ali nisam pod pritiskom zbog toga. Hebamme mi je super i puno mi pomaže. Mali je počeo dobivati na težini pa sam mirna hihi.. svima sve najbolje želim i saljem vam puse .. Narice šaljem puse mom prekrasnom gradu 

salvadordali
    20. Svibanj 2018. 11:32

da li Vam radi gledam.com i gletvuzivo?
    kod mene ne.
    Imate neku drugu preporuku?

• Kani07
    20. Svibanj 2018. 12:26

Pozdrav!Ja sam nova ali sam u zimskim bebama 2018.
    Marijana molim te ako mozes rec u kojoj bolnici u Stuttgartu si rodila i babica meni su rekli da je mogu nac ali da i ne moram i sad mi nista nije jasno jel babica za porod ili poslije da dolazi doma ?Hvala puno

💜Karla💜Nicol💙Anton

Marijana12345
    20. Svibanj 2018. 22:36

Kani07

Pozdrav!Ja sam nova ali sam u zimskim bebama 2018.
    Marijana molim te ako mozes rec u kojoj bolnici u Stuttgartu si rodila i babica meni su rekli da je mogu nac ali da i ne moram i sad mi nista nije jasno jel babica za porod ili poslije da dolazi doma ?Hvala puno

Kani07 rodila sam u St.Anna Klinik u Bad Canstattu. Sve pohvale za osoblje i postupanje prilikom poroda, jedino kasnije nisu bile bas previse angazirane za pokazivanje dojenja (unatoc tome sta je to bolnica prijatelj djece i forsa se dojenje), tak da sam skoro dobila mastitis. Spasila me babica koja mi je dosla kuci nakon poroda, i to cak u nedjelju. Znaci mi smo imali Familienzimmer i muz je imao krevet i klopu kao i ja. Mislim da je platio noc 90€. Tamo u bolnici je bilo nekoliko nasih sestri i dvije nase cistacice. Babicu ako zelis da ti dolazi nakon poroda kuci moras naci sama. Ja sam ju nasla jako rano, ne sjecam se jel u 8. ili 12.tj trudnoce. Npr ako ti je drugo dijete i sve znas sama ne moras traziti babicu. Ali ja cu traziti ovu koju sam imala da mi dolazi i kad budem trudna s drugim djetetetom zbog vaganja i pupka, makar realno to sve sad znam sama (a vagu za dijete mozes posuditi u gotovo svakoj ljekarni, mi smo platili 3€po tjednu). Troskovi babice su placeni od strane Krankenkasse. Dolazi onoliko puta koliko je potrebno. Meni je dolazila mislim 4-5tj, najprije svaka 2-3 dana a onda rjedje. To je tako divna zena. Nasa je. Samo je caka to sto dolazi zenama unutar cca 5km jer je uzasno trazena, odnosno nedostatak je babica na ovom podrucju pa ima puno posla. Inace zivi u Stuttgart Ost. Zove se Gorana Lupic i njene podatke i br.tel mozes naci na internetu. Sta se tice poroda porodila me babica koja je zaposlena u bolnici. Jos jedna info... u Stuttgartu se moras staviti na listu za tecaj prije porod ako zelis ici na njega (za tebe je besplatan a partner placa s tim da racun preda u Krankenkassu pa mu se cijeli iznos vrati, tak smo mi u AOK) jer su ovdje uzasne guzve. No mislim da je uvjet da budes 28tj trudna kako bi rezervirala mjesto. U Marienhospital tecaj vodi sefica babica iz St.Anna Klinik. Ako te jos sta zanima samo pitaj!

• Kani07
    21. Svibanj 2018. 11:33

Hvala puno Marijana.To mi je 3 dijete ali prvo ovdje tako da ne znam pravila i gdje sto tako da mi je svaka info dobro dosla.Cure su velike tako da mislim da necu obiteljsku sobu uzimat jer ne zelim stresirat cure tata nek njih pazi ionako je panicar 🙈🙈🙈.Inace vodim trudnocu tu kod dr Antunovic i stvarno su svi divni jer sam od pocetka na komplikacijama i strogo mirovanje.
    Mislim se izmedu St Anne i Katarinahospital jer mi je ova druga bliza .Pokusat cu tu gospodu kontaktirat nemam problem s brigom o bebi imam dosta iskustva ali sve mi je novo i uvjek dosta ranije od termina rodim pa bi bar prvi mjesec htjela dodadnu kontrolu iskusne osobe.I jos pitanje sta nosim sa sobom u bolnicu od stvari,i ja vec sad imam dosta racuna od lijekova koje pijem za cuvanje trudnoce da li to mogu predat na Aok ne znam imam
    Li pravo .Hvala unaprijed!

💜Karla💜Nicol💙Anton

• Kiki23
    21. Svibanj 2018. 19:53

Cure, da li ima neko ko se porodio U Ebersbergu? Ne znam sta da radim da li da idem tu ili u Minhen. Trebam u roku 2 tjedna da razmislim. pomagajte, prvo dijete sam rodila na carski.Ne znam bas najbolje njemacki. hvala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.