Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dalal
    29. Srpanj 2018. 10:15

Drage mamite. .Ja sam 20 tjedan trudnoce i prva mi je trudnoca. .Molim vas da mi kažete da li ja mogu ovdje sama birati da idem na carski rez..Za sada je sve ok hvala Bogu ali previše je straha i panike..A osim toga prešla sam 40 god.pa malo i zbog toga..Da li mi moj ginekolog mora dati odobrenje tj.preporuku ili to mogu tražiti i u bolnici gdje ću roditi? Dakle, može li carski  (epi ili pda) i bez indicija ?

Gricko3
    30. Srpanj 2018. 12:18

Dalal

Drage mamite. .Ja sam 20 tjedan trudnoce i prva mi je trudnoca. .Molim vas da mi kažete da li ja mogu ovdje sama birati da idem na carski rez..Za sada je sve ok hvala Bogu ali previše je straha i panike..A osim toga prešla sam 40 god.pa malo i zbog toga..Da li mi moj ginekolog mora dati odobrenje tj.preporuku ili to mogu tražiti i u bolnici gdje ću roditi? Dakle, može li carski (epi ili pda) i bez indicija ?

I ja sam to bila pitala prije par mjeseci. Odgovori su razliciti... ja bi isto na carski. Prvi porod mi je bia uzasan, rez od skoro 30 savova dole, ma katastrofa. Nebi to opet mogla podnit, a imam visoku medicu i moraju me rizat... 
    Al neko kaze da mozes birat, neko da ne. To treba pitat bolnicu u kojoj namjeravas rodit i popricat s ginekologom.

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

• Nikoll
    30. Srpanj 2018. 14:21

Dalal

Drage mamite. .Ja sam 20 tjedan trudnoce i prva mi je trudnoca. .Molim vas da mi kažete da li ja mogu ovdje sama birati da idem na carski rez..Za sada je sve ok hvala Bogu ali previše je straha i panike..A osim toga prešla sam 40 god.pa malo i zbog toga..Da li mi moj ginekolog mora dati odobrenje tj.preporuku ili to mogu tražiti i u bolnici gdje ću roditi? Dakle, može li carski (epi ili pda) i bez indicija ?

Pozdrav ,ja sam bila na carskom pa bi ti preporucila da nekako poradis na tom strahu jer strah je normalan kod svake zene pred porod ...carski je puno gori od prirodnog poroda tezi je oporavak i moze doc do komplikacija .. neznam u kojem si tjednu al svakako pokusaj se smiriti do poroda i moj savjet je prirodan porod ... Ako si u Njemackoj ovfje koga god sam pitala za prirodan porod zene su prezadovoljen ja jedva cekam sada drugi porod (kod mene je malo dr sotucaija i vjerovatno ce biti opet cr ) al ako vu ikako moc prirpdno bas cu se veseliti tome ..saljem ti pozitivu i svakako razmisli ... E da,ako inzistiras cr  sama onda je oko 2000€ u De 

• Nikoll
    30. Srpanj 2018. 14:24

Nikoll

Dalal

Pozdrav ,ja sam bila na carskom pa bi ti preporucila da nekako poradis na tom strahu jer strah je normalan kod svake zene pred porod …carski je puno gori od prirodnog poroda tezi je oporavak i moze doc do komplikacija .. neznam u kojem si tjednu al svakako pokusaj se smiriti do poroda i moj savjet je prirodan porod … Ako si u Njemackoj ovfje koga god sam pitala za prirodan porod zene su prezadovoljen ja jedva cekam sada drugi porod (kod mene je malo dr sotucaija i vjerovatno ce biti opet cr ) al ako vu ikako moc prirpdno bas cu se veseliti tome ..saljem ti pozitivu i svakako razmisli … E da,ako inzistiras cr sama onda je oko 2000€ u De

Oprosti,sad vidim trudna si 2tj vise od mene ,,imas vremena da malo razbistirs misli   do poroda :)

Gricko3
    31. Srpanj 2018. 11:27

Nikoll

Dalal

Pozdrav ,ja sam bila na carskom pa bi ti preporucila da nekako poradis na tom strahu jer strah je normalan kod svake zene pred porod …carski je puno gori od prirodnog poroda tezi je oporavak i moze doc do komplikacija .. neznam u kojem si tjednu al svakako pokusaj se smiriti do poroda i moj savjet je prirodan porod … Ako si u Njemackoj ovfje koga god sam pitala za prirodan porod zene su prezadovoljen ja jedva cekam sada drugi porod (kod mene je malo dr sotucaija i vjerovatno ce biti opet cr ) al ako vu ikako moc prirpdno bas cu se veseliti tome ..saljem ti pozitivu i svakako razmisli … E da,ako inzistiras cr sama onda je oko 2000€ u De

Kod svake zene je razlicito. Ja sam se od prirodnog poroda oporavljala 2 tjedna. Skoro 30 punata dole, zene koje su rodile kad i ja al na carski su vec uveliko setale vani a bebama dok ja zlicu dok jedem nisam mogla drzat od bolova. Nisan mogla spavat, okrecat se,, dizat se, sjedit, setat nista. Tako da je kod svakog razlicito i ja vise ne zelim to proc..

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

• Nikoll
    31. Srpanj 2018. 12:49

Gricko3

Nikoll

Dalal

Kod svake zene je razlicito. Ja sam se od prirodnog poroda oporavljala 2 tjedna. Skoro 30 punata dole, zene koje su rodile kad i ja al na carski su vec uveliko setale vani a bebama dok ja zlicu dok jedem nisam mogla drzat od bolova. Nisan mogla spavat, okrecat se,, dizat se, sjedit, setat nista. Tako da je kod svakog razlicito i ja vise ne zelim to proc..

Naravno, al ovdje se radi o strahu i inzistiranju na carskom iako je cijwla trudnoca uredna i uz to prvi porod znaci svaki dr ce ti reci ne carski ako nema potrebw za tim ,,svatko ima pravo biranja u to ne ulazim al ja  kazem svoje iskustvo kao i ti svoje tu smo svi da nekom pomognemo ili iznesemo svoje iskustva ... Opet kazem pokusat pririodno ako ne ide lako se moze porod privest kraji sa carskim.. kako ce neka zena znato dal moze ako ne proba ,uostalom  moze imat predivan porod da nije ni svejsna samo ju sada strah opkolio i ona dalje od toga ne vidi... Neznam di ce zena roditi ako u Njemackoj onda nema potrebe za strah ovdje je totalna kontra od Hrvatske drze te ko kap vode na dlanu i sam ambijwnt je dr. Jer nemas onih box radjaona ko npr u PEtrovoj  ne osjwcas se ko broj il nego ko zena koja se cijeni ..:)

• Dalal
    01. Kolovoz 2018. 09:59

Drage moje ..Hvala vam puno što ste sa mnom podijelile vaša iskustva. .Daj Bože da svi mogu imati lagan porod...Da, ja ću roditi u Njemačkoj i čula sam i čitala da je ovdje skroz drugačije i bolje nego kod nas. .Al nekako ne mogu strah da odagnam. .Trudnoća je hvala Bogu u redu, a ja ne mogu da uživam jer sve razmišljam o porodu. .Najviše me strah sto mi nije vise ni 20 ni 30 godina 😀. .Ali slusat doktora i molit se Bogu pa kako bude 😀😇😇

• ivaanaaa
    01. Kolovoz 2018. 12:41

Sve zene vec stoljecima radaju prirodno, i stare i mlade. Ima zena koje imaju vise djece petero sestero  i da je tako strasno nitko nebi radao. Ja imam iskustvo poroda u hrvatskoj i njemackoj. I mogu rec da je oba puta bilo savrseno. .. eto ja valjda imam srece sa laganim porodima.. strah ke prisutan uvijek kod svih al jednostavno dijete mora van ovako ili onako. Carski je isto operacija pa i tu moze bit strah ako te uspavaju dal ces se probudit, dal ce se rana inficirat, moze ostat komad gaze u tebi.. sve ide uz veliki rizik.. al zensko tijelo je stvoreno za radat. Tek kad sve krene vidis koliku snagu imas i strah nestane.. bilo bi dobro da popricas sa ginekologom il cak psihijatrom...

• Nikoll
    01. Kolovoz 2018. 14:17

ivaanaaa

Sve zene vec stoljecima radaju prirodno, i stare i mlade. Ima zena koje imaju vise djece petero sestero i da je tako strasno nitko nebi radao. Ja imam iskustvo poroda u hrvatskoj i njemackoj. I mogu rec da je oba puta bilo savrseno. .. eto ja valjda imam srece sa laganim porodima.. strah ke prisutan uvijek kod svih al jednostavno dijete mora van ovako ili onako. Carski je isto operacija pa i tu moze bit strah ako te uspavaju dal ces se probudit, dal ce se rana inficirat, moze ostat komad gaze u tebi.. sve ide uz veliki rizik.. al zensko tijelo je stvoreno za radat. Tek kad sve krene vidis koliku snagu imas i strah nestane.. bilo bi dobro da popricas sa ginekologom il cak psihijatrom…

Slazem se sa tobom u potpunosti ;) 
    Ja sam bila u Hr na cr i drugi dan nisam mogla kad sam se probudila disat jer su mi gurali nesto u jednjak i sav jednjak iziritirali i onu resicu bilo je strasno ... Ja ni dan danas neznam sto se dogodilo da su to radili pitala jesam al nitko mi nije zelio reci.. velik je rizik za taj cr zato ja kazem bolje prirodno ako nema komplikacija. 

• Nikoll
    01. Kolovoz 2018. 14:24

Dalal

Drage moje ..Hvala vam puno što ste sa mnom podijelile vaša iskustva. .Daj Bože da svi mogu imati lagan porod…Da, ja ću roditi u Njemačkoj i čula sam i čitala da je ovdje skroz drugačije i bolje nego kod nas. .Al nekako ne mogu strah da odagnam. .Trudnoća je hvala Bogu u redu, a ja ne mogu da uživam jer sve razmišljam o porodu. .Najviše me strah sto mi nije vise ni 20 ni 30 godina 😀. .Ali slusat doktora i molit se Bogu pa kako bude 😀😇😇

Godine nisu razlog za strah ima zena koje su u 20tima ili 30tima pa opet strasne komplokacije imaju tokom trudnoce i poroda nemoj to tako gledati ,,vjeruj mi da ides sada 8put radjat isto bi te bilo strah jer to je prirodno kod nas bilo bi cudno da nemamo strah prisutan ...gledaj to sa dr.strane za koji mjesec budes uzivala u bebici i sve ces zaboraviti one sekinde kad bebu primis u ruke ..u kojem si gradu u Njemackoj? 
    E da ,nemoj previse citat po interentu jer ljudi pisu svasta  samo se bezveze opterecujes.. uzivaj u svojoj urednoj trudnoci  i naspavaj se hehh tko zna hoces li spavat kad beba dodje ;) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.