Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nikoll
    29. Lipanj 2018. 22:09

Aiida29

Nikoll

Aiida29

Nikoll

Aiida29

Drage mame, malo sam prelistala temu i bas je super.
    Trudna sam 24tt, zivimo u okolici Regensburga. Ima li koja mama da je rodila u Regensburgu i u kojoj bolnici? Imam i pitanje za jednokratnu novcanu pomoć, da li to ide preko socijalne ili ne, pošto smo mi non Eu i ne smijemo primati ništa preko socijalne. Hvala

Pozz ja sam u Regensburg jos nisam rodila ,trudna sam 14tj. Imamo jos jednu mamu ovdje iz Regensburga ;) u kojem djelu Reg.zivis;)

Super 😊 ja sam u Schierlingu, gdje se vi nalazite?

Uu ti si 30km van grada ,,ja sam tocno u samom gradu Regensburga ,,
    Koliko ja znam imas dvije bolnice za porod (nemoj me drzat za rrijec )mozda ima jos koja ;) jedna je Hedwiks dr st.Josef ..nas dvije koje smo iz Regensburga navijamo za St.Josef i tamo cemo roditi ..

Hvala ti za preporuku, svakako cu pogledati 😊

Nema na cemu ;)

Momtobe
    30. Lipanj 2018. 14:58

Pozdrav svim mamicama i onima koje ce ti postati, imam par pitanja, kada ste prvi put radili ctg, ja sam 32 i radila sam na prosloj kontroli, bili su isli do 20 i jednom cak do 40, pa se pitam je li to prerano i normalno, nisam imala prilike upitati doktora jer je otisao dok sam zavrsila ctg a sljedeca kontrola za 2 tjedna, pa mi je malo za brigu jer mi je ovo prva trudnoca

• Iskra87
    04. Srpanj 2018. 21:03

Drage dame i mame,

Imam jako puno pitanja vezano za trudnoću i porod u Njemačkoj. Naime, trenutno sam u 28. tjednu trudnoće i za desetak dana bih trebala poći živjeti u Stuttgart. Trudnoću zasad super podnosim i nemam nikakvih problema, osim panike šta i kako u Njemačkoj. Muž mi trenutno mijenja posao pa bismo trebali kada dođem tražiti stanove blizu Stuttgartskog aerodroma. Molim vas preporuke i savjete za doktore u stuttgartu i šta mi je prvo činiti. Sve nam se sad promjenilo u zadnji tren i svaka pomoć i savjet je dobrodošao. 

• njemackabp
    12. Srpanj 2018. 22:57

Pozdrav svim trudnicama i buducim mamama

18. Srpanj 2018. 08:47

Poz za sve jel ima neko iz Minhena 
    Ja sam sad 29+4 i dobila sam vizu i planiram gore da rodim. Pa me zanima kako to sve ide gore . Prva mi je trudnoca a i nisam bas sa jezikom . Jel ima neki nas ginokolog . 

• Zrine1985
    18. Srpanj 2018. 13:46

Nikoll

Aiida29

Nikoll

Aiida29

Nikoll

Aiida29

Drage mame, malo sam prelistala temu i bas je super.
    Trudna sam 24tt, zivimo u okolici Regensburga. Ima li koja mama da je rodila u Regensburgu i u kojoj bolnici? Imam i pitanje za jednokratnu novcanu pomoć, da li to ide preko socijalne ili ne, pošto smo mi non Eu i ne smijemo primati ništa preko socijalne. Hvala

Pozz ja sam u Regensburg jos nisam rodila ,trudna sam 14tj. Imamo jos jednu mamu ovdje iz Regensburga ;) u kojem djelu Reg.zivis;)

Super 😊 ja sam u Schierlingu, gdje se vi nalazite?

Uu ti si 30km van grada ,,ja sam tocno u samom gradu Regensburga ,,
    Koliko ja znam imas dvije bolnice za porod (nemoj me drzat za rrijec )mozda ima jos koja ;) jedna je Hedwiks dr st.Josef ..nas dvije koje smo iz Regensburga navijamo za St.Josef i tamo cemo roditi ..

Hvala ti za preporuku, svakako cu pogledati 😊

Nema na cemu ;)

Ja sam prije 2 mjeseca se porodila u Regensburgu.. bolnica hedwig.. ako imate pitanja tu sam!

• anelaa
    19. Srpanj 2018. 13:20

Skocki5

Ja sam od racuna poslala racun od OGT testa i od ultrazvuka(120€) i slucajno se potrefilo da sam odvojeno poslala. Kod IKK-a sam i pise im da snose te pretrage. Za secer sam zvala i pitala i rekli su da im je cudno sto su mi naplatili to. A od uzv sam samo poslala.
    Sto se putovnice ili osobne tice,mi idemo u osmom sa putnim listom do Zg i dole cemo zurim postupkom vaditi putovnicu,kosta 100€. Da vadimo odavde oduzilo bi se makar na 3-4 mjeseca,jer prvo treba izvaadit domovnicu pa onda predat za putovnicu. Mi smo i Bayernu i putni list cemo dobit u Münchenu. Oba roditelja moraju bit prisutna.

Sjecas li se mozda sta sve treba priloziti za putni list? 

• ivaanaaa
    19. Srpanj 2018. 15:49

Senadina Filipovic

Poz za sve jel ima neko iz Minhena
    Ja sam sad 29+4 i dobila sam vizu i planiram gore da rodim. Pa me zanima kako to sve ide gore . Prva mi je trudnoca a i nisam bas sa jezikom . Jel ima neki nas ginokolog .

Ja zivim u munchenu. Ima nasih doktora..

• Twins2014
    24. Srpanj 2018. 13:55

Cao svima,
    Trebala bi mi pomoc..majka sam blizanaca,decaka i devojcice koji su pre par dana napunili 4 godine. Planiram preko agencije krenuti na obuku i kurs Nemackog u Avgustu,sto traje nekih 3 meseca.Nakon toga dobijam ugovor,boravisnu i radnu dozvolu,na dve godine,zdravstveno osiguranje i selim za Namacku.Suprug zbog posla nece moci sa mnom ali ja svakako zelim da odem.Zanima me da li vise pogodnosti imam kao udata ili bi vredelo razvesti se zarad eventualnih pomoci od drzave..kako se vise isplati otici?Suprug bi povremeno bio sa nama da bi mi pomogao oko dece.
    Takodje me zanima kakva je procedura oko upisa u vrtic..koliko traje,koliko se ceka i cena od prilike.Grad ne biram..zavisi od potraznje kad se zavrsi obuka.
    Ako iko ima neku informaciju..znacilo bi mi puno.
    Znam da postoje neke olakscice oko olorezivanja zarade..socijalne pomoci i sl..ali da li svaka majka bez supruga moze dobiti i da li taj iznos moze pomoci da se prezivi mesec..
    Hvala vam unapred

• Kani07
    24. Srpanj 2018. 16:46

Twins2014

Cao svima,
    Trebala bi mi pomoc..majka sam blizanaca,decaka i devojcice koji su pre par dana napunili 4 godine. Planiram preko agencije krenuti na obuku i kurs Nemackog u Avgustu,sto traje nekih 3 meseca.Nakon toga dobijam ugovor,boravisnu i radnu dozvolu,na dve godine,zdravstveno osiguranje i selim za Namacku.Suprug zbog posla nece moci sa mnom ali ja svakako zelim da odem.Zanima me da li vise pogodnosti imam kao udata ili bi vredelo razvesti se zarad eventualnih pomoci od drzave..kako se vise isplati otici?Suprug bi povremeno bio sa nama da bi mi pomogao oko dece.
    Takodje me zanima kakva je procedura oko upisa u vrtic..koliko traje,koliko se ceka i cena od prilike.Grad ne biram..zavisi od potraznje kad se zavrsi obuka.
    Ako iko ima neku informaciju..znacilo bi mi puno.
    Znam da postoje neke olakscice oko olorezivanja zarade..socijalne pomoci i sl..ali da li svaka majka bez supruga moze dobiti i da li taj iznos moze pomoci da se prezivi mesec..
    Hvala vam unapred

Ako dolazis samo da bi gonjala socijalu nemoj,nije to tako jednostavno kako mislis ,ne pada ovde s grane sve bas tako a i zeno u pogresnoj si grupi.
    Posla ima koliko hoces ako si imalo voljna radit a socijale bas i ne.Lijep pozdrav!

💜Karla💜Nicol💙Anton

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.