Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dalal
    01. Kolovoz 2018. 09:59

Drage moje ..Hvala vam puno što ste sa mnom podijelile vaša iskustva. .Daj Bože da svi mogu imati lagan porod...Da, ja ću roditi u Njemačkoj i čula sam i čitala da je ovdje skroz drugačije i bolje nego kod nas. .Al nekako ne mogu strah da odagnam. .Trudnoća je hvala Bogu u redu, a ja ne mogu da uživam jer sve razmišljam o porodu. .Najviše me strah sto mi nije vise ni 20 ni 30 godina 😀. .Ali slusat doktora i molit se Bogu pa kako bude 😀😇😇

• ivaanaaa
    01. Kolovoz 2018. 12:41

Sve zene vec stoljecima radaju prirodno, i stare i mlade. Ima zena koje imaju vise djece petero sestero  i da je tako strasno nitko nebi radao. Ja imam iskustvo poroda u hrvatskoj i njemackoj. I mogu rec da je oba puta bilo savrseno. .. eto ja valjda imam srece sa laganim porodima.. strah ke prisutan uvijek kod svih al jednostavno dijete mora van ovako ili onako. Carski je isto operacija pa i tu moze bit strah ako te uspavaju dal ces se probudit, dal ce se rana inficirat, moze ostat komad gaze u tebi.. sve ide uz veliki rizik.. al zensko tijelo je stvoreno za radat. Tek kad sve krene vidis koliku snagu imas i strah nestane.. bilo bi dobro da popricas sa ginekologom il cak psihijatrom...

• Nikoll
    01. Kolovoz 2018. 14:17

ivaanaaa

Sve zene vec stoljecima radaju prirodno, i stare i mlade. Ima zena koje imaju vise djece petero sestero i da je tako strasno nitko nebi radao. Ja imam iskustvo poroda u hrvatskoj i njemackoj. I mogu rec da je oba puta bilo savrseno. .. eto ja valjda imam srece sa laganim porodima.. strah ke prisutan uvijek kod svih al jednostavno dijete mora van ovako ili onako. Carski je isto operacija pa i tu moze bit strah ako te uspavaju dal ces se probudit, dal ce se rana inficirat, moze ostat komad gaze u tebi.. sve ide uz veliki rizik.. al zensko tijelo je stvoreno za radat. Tek kad sve krene vidis koliku snagu imas i strah nestane.. bilo bi dobro da popricas sa ginekologom il cak psihijatrom…

Slazem se sa tobom u potpunosti ;) 
    Ja sam bila u Hr na cr i drugi dan nisam mogla kad sam se probudila disat jer su mi gurali nesto u jednjak i sav jednjak iziritirali i onu resicu bilo je strasno ... Ja ni dan danas neznam sto se dogodilo da su to radili pitala jesam al nitko mi nije zelio reci.. velik je rizik za taj cr zato ja kazem bolje prirodno ako nema komplikacija. 

• Nikoll
    01. Kolovoz 2018. 14:24

Dalal

Drage moje ..Hvala vam puno što ste sa mnom podijelile vaša iskustva. .Daj Bože da svi mogu imati lagan porod…Da, ja ću roditi u Njemačkoj i čula sam i čitala da je ovdje skroz drugačije i bolje nego kod nas. .Al nekako ne mogu strah da odagnam. .Trudnoća je hvala Bogu u redu, a ja ne mogu da uživam jer sve razmišljam o porodu. .Najviše me strah sto mi nije vise ni 20 ni 30 godina 😀. .Ali slusat doktora i molit se Bogu pa kako bude 😀😇😇

Godine nisu razlog za strah ima zena koje su u 20tima ili 30tima pa opet strasne komplokacije imaju tokom trudnoce i poroda nemoj to tako gledati ,,vjeruj mi da ides sada 8put radjat isto bi te bilo strah jer to je prirodno kod nas bilo bi cudno da nemamo strah prisutan ...gledaj to sa dr.strane za koji mjesec budes uzivala u bebici i sve ces zaboraviti one sekinde kad bebu primis u ruke ..u kojem si gradu u Njemackoj? 
    E da ,nemoj previse citat po interentu jer ljudi pisu svasta  samo se bezveze opterecujes.. uzivaj u svojoj urednoj trudnoci  i naspavaj se hehh tko zna hoces li spavat kad beba dodje ;) 

Gricko3
    02. Kolovoz 2018. 13:46

Ja se svog prvog poroda nisan uopce bojala i jedva sam cekala i  rodila sam u hr i skroz mi je bilo okej. A znam i par prijateljica sta su rodile u njemackoj i nisu imale bas tako divno iskustvo. U svakom slucaju i ja slazem da ce vam mozda bas porod proc super. Neznam zasto se bojis kad nisi nikad prosla 😀  ja sam rodila jako brzo za 40min al eto too rezanje sivanje jos imam traume. 

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

Gricko3
    02. Kolovoz 2018. 13:48

I stvarno uzivaj u trudnoci. Ja sam sad cetvrti put trudna a imam samo jedno djete. Dva spontana imala a i sad u ovoj T nemam neka velika ocekivanja :( tako da uzivaj zaista❤ 

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

• Amra84
    06. Kolovoz 2018. 17:13

Drage mame, teudnice....
    nadam se da mi neko od vas moze pomoci ili dati neki savjet. Trenutno se nalazim u Frankfurt-u, selim se od 01.09.18 za München i hitno mi je potrebna babica koja ce mi poslije porodjaja da dolazi kuci. Termin mi je 04.11.18. Zvala sam vec milion babica, ali su sve bile zauzete. :(
    Unaprijed vam mnogo hvala na odgovorima. :)

• ivaanaaa
    06. Kolovoz 2018. 22:49

Amra Blazevic

Drage mame, teudnice….
    nadam se da mi neko od vas moze pomoci ili dati neki savjet. Trenutno se nalazim u Frankfurt-u, selim se od 01.09.18 za München i hitno mi je potrebna babica koja ce mi poslije porodjaja da dolazi kuci. Termin mi je 04.11.18. Zvala sam vec milion babica, ali su sve bile zauzete. :(
    Unaprijed vam mnogo hvala na odgovorima. :)

Bojim se da neces nac babicu. Ja sam trazila cim sam saznala da sam trudna zvala milion i cijelu godinu su vec bile zauzete.. ako ti je prvo dijete malo je bed, al moze se i bez nje.. u bolnici ti sve lijepo pokazu, od dojenja pa nadalje. Vagu iznajmljuje svaka apoteka, a i pedijatar je uvijek dostupan..

• ivaanaaa
    15. Kolovoz 2018. 23:47

Drage mame zanimalo bi me da li ima netko iskustva u stavljanju spirale, kolika je cijena i koliko svako morate na kontrolu!!??

• ivaanaaa
    16. Kolovoz 2018. 10:01

2410

ivaanaaa

Drage mame zanimalo bi me da li ima netko iskustva u stavljanju spirale, kolika je cijena i koliko svako morate na kontrolu!!??

hej, ja sam stavila spiralu pred par mj, bakrenu 100€ plus ugradnja, sve skupa 150€.traje 3 godine, nakon ugradnje morala doc nakon 4 tjedna (4-6 tjedna) na kontrolu..a jednom godisnje su mi rekli da dodjem na pregled..imas i mirenu ona dodje oko 300€, vjerojatno plus ugradnja ona ti traje 5 godina..uglavnom zakazes termin,pita te koju bis, malo ti isprica o njima, nemoras nis sama kupovat pa te naruci za ugradnju

Hvala. Vec sam bilo kod doktora i dao mi recept. Rekao je da je ugradnja 250 eura, al da moram dolazit svaka 3 mj na kontrolu tj ultrazvuk koji naplaciva 50 eura.. to mi nije bas jasno jel znam sve zene koje du stsvljale u hr da su isle jednom godisnje na kontrolu. Ja sam htjela mirenu al zbog migrene i vena mi nepreporuca.. dal od te bakrene imas obilnije menge!?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani