Ja se svog prvog poroda nisan uopce bojala i jedva sam cekala i rodila sam u hr i skroz mi je bilo okej. A znam i par prijateljica sta su rodile u njemackoj i nisu imale bas tako divno iskustvo. U svakom slucaju i ja slazem da ce vam mozda bas porod proc super. Neznam zasto se bojis kad nisi nikad prosla 😀 ja sam rodila jako brzo za 40min al eto too rezanje sivanje jos imam traume.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤
I stvarno uzivaj u trudnoci. Ja sam sad cetvrti put trudna a imam samo jedno djete. Dva spontana imala a i sad u ovoj T nemam neka velika ocekivanja :( tako da uzivaj zaista❤
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤
Drage mame, teudnice....
nadam se da mi neko od vas moze pomoci ili dati neki savjet. Trenutno se nalazim u Frankfurt-u, selim se od 01.09.18 za München i hitno mi je potrebna babica koja ce mi poslije porodjaja da dolazi kuci. Termin mi je 04.11.18. Zvala sam vec milion babica, ali su sve bile zauzete. :(
Unaprijed vam mnogo hvala na odgovorima. :)
Drage mame, teudnice….
nadam se da mi neko od vas moze pomoci ili dati neki savjet. Trenutno se nalazim u Frankfurt-u, selim se od 01.09.18 za München i hitno mi je potrebna babica koja ce mi poslije porodjaja da dolazi kuci. Termin mi je 04.11.18. Zvala sam vec milion babica, ali su sve bile zauzete. :(
Unaprijed vam mnogo hvala na odgovorima. :)
Bojim se da neces nac babicu. Ja sam trazila cim sam saznala da sam trudna zvala milion i cijelu godinu su vec bile zauzete.. ako ti je prvo dijete malo je bed, al moze se i bez nje.. u bolnici ti sve lijepo pokazu, od dojenja pa nadalje. Vagu iznajmljuje svaka apoteka, a i pedijatar je uvijek dostupan..
Drage mame zanimalo bi me da li ima netko iskustva u stavljanju spirale, kolika je cijena i koliko svako morate na kontrolu!!??
Drage mame zanimalo bi me da li ima netko iskustva u stavljanju spirale, kolika je cijena i koliko svako morate na kontrolu!!??
hej, ja sam stavila spiralu pred par mj, bakrenu 100€ plus ugradnja, sve skupa 150€.traje 3 godine, nakon ugradnje morala doc nakon 4 tjedna (4-6 tjedna) na kontrolu..a jednom godisnje su mi rekli da dodjem na pregled..imas i mirenu ona dodje oko 300€, vjerojatno plus ugradnja ona ti traje 5 godina..uglavnom zakazes termin,pita te koju bis, malo ti isprica o njima, nemoras nis sama kupovat pa te naruci za ugradnju
Hvala. Vec sam bilo kod doktora i dao mi recept. Rekao je da je ugradnja 250 eura, al da moram dolazit svaka 3 mj na kontrolu tj ultrazvuk koji naplaciva 50 eura.. to mi nije bas jasno jel znam sve zene koje du stsvljale u hr da su isle jednom godisnje na kontrolu. Ja sam htjela mirenu al zbog migrene i vena mi nepreporuca.. dal od te bakrene imas obilnije menge!?
Pozdrav curičke :) ja sam u 23. tjednu prve trudnoće i sve mi je novo. Slušam savjete od obitelji ali ovdje je kako uspijem vidjeti sve drukčije. Da li ima nekog tko živi blizu Mannheima da mi preporuči neke bolnice i kako se najbolje pripremiti za porod? Hvala :)
Drage mame, malo sam prelistala temu i bas je super.
Trudna sam 24tt, zivimo u okolici Regensburga. Ima li koja mama da je rodila u Regensburgu i u kojoj bolnici? Imam i pitanje za jednokratnu novcanu pomoć, da li to ide preko socijalne ili ne, pošto smo mi non Eu i ne smijemo primati ništa preko socijalne. Hvala
Pozz ja sam u Regensburg jos nisam rodila ,trudna sam 14tj. Imamo jos jednu mamu ovdje iz Regensburga ;) u kojem djelu Reg.zivis;)
Super 😊 ja sam u Schierlingu, gdje se vi nalazite?
Uu ti si 30km van grada ,,ja sam tocno u samom gradu Regensburga ,,
Koliko ja znam imas dvije bolnice za porod (nemoj me drzat za rrijec )mozda ima jos koja ;) jedna je Hedwiks dr st.Josef ..nas dvije koje smo iz Regensburga navijamo za St.Josef i tamo cemo roditi ..
Hvala ti za preporuku, svakako cu pogledati 😊
Nema na cemu ;)
Ja sam prije 2 mjeseca se porodila u Regensburgu.. bolnica hedwig.. ako imate pitanja tu sam!
Joj naravno da imam ☺️ tu mi je bolnicu preporučio ginekolog. Kaže da je bolje jer ima dječiju kliniku, ja imam gastracijski pa eto valjda zbog toga. Zanima me kakva je bolnica, osoblje, kako si rodila, ma sve. Hvala ti puno
Pozdrav drage zene i mame. Sada sam se registrirala ali nemogu na forumu naći temu koju sam citala dok se jos nisan registrirala( mame u njemačkoj) no svakako bi mi i vi ostale mogle dati savjet. Prvi dan zadnje mjesecnice bio je 27.07 u prosjeku traje 5/6 dana. Po kalendaru su najplodniji dani bili 08.08,09.08,10.08..tog 10.08 je bio i dan ovulacije. Odnose smo nastavili svaki dan do 15.08 ( znam namučila sam muža 😂) e sada, moja pitanja. Dali je rano da test vec sada pokaze razinu hcga ako je do oplodnje doslo? Toliko sam opterecena time da ne funkcioniram normalno.
Uradila sam dva clearblue testa i pokazala su negativno. Jutros sam jednu trakicu isto negativna.
Po istom kalendaru trebala bi dobiti za 2 dana. Simptome imam ali nisu kao inače. Inače mi tetka stigne a da ni neznam da ce doci ili tih par dana prije malo više jedem ili me strasno dan prije bole prepone i noge. A sada nije tako. Sad me boli donji dio ledja bas kao trudovi u prvoj trudnoci i grudi su mi otekle dosta. Smeta mi cigareta. Jedem dosta. A uz sve imam neopisivu zelju za cocacolom🙄 tu istu zelju sam imala sa sinom .
Ali prva trudnoca je bila prije 6 godina, meni je to odavno tako da tada nisam pratila plodne dane i nisam se opterećivala.
I jos nesto, nakon tih odnosa dobila sam upalu tj gljivice tako da sam u ljekarni uzela vaginalete. Gljivicnu infekciju sam imala kroz cijelu prvu trudnocu i nikad vise kasnije a niti prije iste.
Jucer sam otisla mojoj ginekologici ali je na urlaub do 9 mj a za zamjenu ima samo doktora opce prakse a ne ginekologa a ja ludim. Pa ako moze savjet i misljenje. Dali je trudnoca moguca ali je prerana pa su testovi negativni ? Dali upala utječe na zacece ili ishod testa ? I ako ima koja mama u De ( Stuttgart da mi kaze mogu li ja otici vaditi krv u neki labaratorij( ako da gdje) a ne kod moje doktorice pa makar platila 🤗
Pozdrav drage zene i mame. Sada sam se registrirala ali nemogu na forumu naći temu koju sam citala dok se jos nisan registrirala( mame u njemačkoj) no svakako bi mi i vi ostale mogle dati savjet. Prvi dan zadnje mjesecnice bio je 27.07 u prosjeku traje 5/6 dana. Po kalendaru su najplodniji dani bili 08.08,09.08,10.08..tog 10.08 je bio i dan ovulacije. Odnose smo nastavili svaki dan do 15.08 ( znam namučila sam muža 😂) e sada, moja pitanja. Dali je rano da test vec sada pokaze razinu hcga ako je do oplodnje doslo? Toliko sam opterecena time da ne funkcioniram normalno.
Uradila sam dva clearblue testa i pokazala su negativno. Jutros sam jednu trakicu isto negativna.
Po istom kalendaru trebala bi dobiti za 2 dana. Simptome imam ali nisu kao inače. Inače mi tetka stigne a da ni neznam da ce doci ili tih par dana prije malo više jedem ili me strasno dan prije bole prepone i noge. A sada nije tako. Sad me boli donji dio ledja bas kao trudovi u prvoj trudnoci i grudi su mi otekle dosta. Smeta mi cigareta. Jedem dosta. A uz sve imam neopisivu zelju za cocacolom🙄 tu istu zelju sam imala sa sinom .
Ali prva trudnoca je bila prije 6 godina, meni je to odavno tako da tada nisam pratila plodne dane i nisam se opterećivala.
I jos nesto, nakon tih odnosa dobila sam upalu tj gljivice tako da sam u ljekarni uzela vaginalete. Gljivicnu infekciju sam imala kroz cijelu prvu trudnocu i nikad vise kasnije a niti prije iste.
Jucer sam otisla mojoj ginekologici ali je na urlaub do 9 mj a za zamjenu ima samo doktora opce prakse a ne ginekologa a ja ludim. Pa ako moze savjet i misljenje. Dali je trudnoca moguca ali je prerana pa su testovi negativni ? Dali upala utječe na zacece ili ishod testa ? I ako ima koja mama u De ( Stuttgart da mi kaze mogu li ja otici vaditi krv u neki labaratorij( ako da gdje) a ne kod moje doktorice pa makar platila 🤗
Mozda je jos rano.. pricekaj jos par dana pa ako nedobis onda napravi test. Sto se tice tih nekih simptoma mozda je isto jos rano.. psiha radi svasta.. sretno
Sortiraj odgovore
Najstariji