Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    08. Travanj 2021. 18:20

Dobra vecer mame❤️,

EmEn9, da ti iskreno kažem dajem mu kad procijenim da je gladan, pedijatrica mi rekla dajte dijetetu jesti kad traži, ali recimo da je svaka 3 sata po danu ako izdrži i ne traži prije.
    Po noći nekad budu 4 sata i pedijatrica mi rekla da ga ne budim po noći...
    Znači i tvoj je mali bumbarić, ja sam svoga vagala jučer, ima 4900 kg, a tvoj?🤗

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    08. Travanj 2021. 18:23

Cure,

Mi planiramo uskoro u prvu samostalnu šetnju.
    Jedno možda glupo pitanje, jesu li vam bebači mirni u kolicima? Što ako on meni počme vrištati na sred ničega?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

• EmEn9
    08. Travanj 2021. 18:26

Ružice moj je prije tjedan dana imao 4890kg. U ponedjeljak imamo prvi pregled ono redovno sa mjesec dana pa ćemo znati točno. Kad vi imate prvi pregled?
    .
    Evo ja sad prvi put stavila u bocu 15 kapi espumisan kapi. I sad nam već krenuo večernji šou. Počne plakat pa zaspi na 5 min pa opet plače i tako stalno. Jesam mu sad premalo kapi stavila u bocu ili je dovoljno? Kad bi to trebalo počet djelovat ako su grčevi? Kad je vama bilo bolje i koliko često dajete kapi i koliko?

• EmEn9
    08. Travanj 2021. 18:29

Ružice za početak samo ispred kuce jer moj npr nemoze jos uvijek gladat vani na suncu tako da ako pocne plakat nemogu ga ni dignut iz kolica jer onda kad nemoze gledat jos vise krene plakat. Jos nemogu reci dali voli kad je budan  šetnju u kolicima kad smo stalno u kuci 🤣🤣 uglavnom kad zaspi na rukama onda ga stavim u kolica u kosaru i jos malo ljuljam da zaspe skroz. I tu spava. 😉

• ružica
    08. Travanj 2021. 19:26

EmEn9,

Nama je pregled 19.04., malo ste jači kilaži od nas...
    Kad su krenuli kod tvog grčevi, do pred neki dan nije bilo grčeva?Kako kod  tebe izgledaju grčevi,  koliko dugo plače? Ja svome dajem 25 kapi u žlicu prije 2 obroka u danu..dajem Tiba, ne znam što da kažem imaju li uopće efekta...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

• EmEn9
    08. Travanj 2021. 19:53

Ma ja ti neznam uopce dali su grcevi ali neznam sto bi drugo moglo bit pa reko da probam s tim espumisanom 2-3 veceri pa da vidim. Planiram mu dat 2-3 veceri za redom po 15 kapi u bocu popodne oko 5-6h pa da vidim sto ce se događat znaci samo uz večernje hranjenje pa da vidim dali ce bit promjene. Ima vec nekih tjedan dana da mi svaku večer od nekih 9-10 pa do 1 nemoze nikako spavat u miru nego npr zaspe na 10min i onda plac na cijelu kucu i onda ga umirimo i opet zaspe na 10min i opet plač pa zaspe na 20min pa plac i tako stalno i nikako nije bolje ni na nama ni u kolicima ni kad setamo ni nista bas kao da ga nesto zaboli pa prode. Onda se zna pokakat oko 23h i opet ni nakon kakanja ne bude bolje i bas mi ga bude zao i onda kad zaspi oko ponoć i pol jedan onda lijepo spava i budi se normalno na 4h ili 3h za jest do ujutro i to je to. Tako da sam odlučila probat sama na svoju ruku te kapi jer mi frendica rekla da su njoj bile super a i vi ih tu koristite sve vec odavno pa reko nemogu stetit idem probat pa da vidimo. A zasto si ti pocela davat te tiba kapi? Kako si ti skuzila da su grčevi?

• avama
    08. Travanj 2021. 20:16

Ja dajem espumisan negdje prije podne, i navecer oko 8, 9 10 ovisi kad papa 10 kapi (dam manje zato jer imamo manje od 3 kg), vise se ne napinje. Na je to zato je brzo sisa i naguta se zraka.

Elly94
    08. Travanj 2021. 20:21

Jao da mi je netko rekao da ce su veselit zbog dreka nebi mu vjerovala hahahaha 
    nakon cetiri dana zatvora moj Lukas se napokon pokakio..usred presvlacenja je napunio 3 pelene.
    Nemoram vam pricat da smo dragi i ja poceli skakat od srece i grliti se hahahah :D
    sad dal je od kombinacije espumisana i bio gaie il kompota od suhih sljivica i kruske ili od zasecerene kamilice...il jednostavno ce imat tak stolicu na razliku od par dana...ko  ce ga znati..
    mislila sam da ce bit mir sad nakon kakice al opet grcici zezaju..

Bubica1
    08. Travanj 2021. 20:35

Večer mamice! Nama je danas točno mjesec dana. 😊 Čak mi je nekako brzo prošlo, iako je bilo nekih baš jako izazovnih dana koji su mi trajali cijelu vječnost. Sutra imamo prvi pregled kod pedijatrice, baš me zanima kaj će reć. Ako uopće uspijemo otići s obzirom da je mene uhvatila neka hunjavica. Vidjet ću kak mi bude ujutro pa možda odgodimo ako ne bude bolje. 
    Najprije je dragog uhvatila prehlada pa onda jučer i mene. Nadam se samo da curka neće pokupiti nešto. Čitala sam da ako je majka bolesna obavezno nastaviti dojenje jer na taj način beba dobije antitijela pa se time tješim. Baš ne bi htjela da mi je već tako majušna bubana. 
    Mamice, kako pomoći bebi kod kakanja? Jučer i danas se jako grči i plače kod kakanja, a i dok prducka. Imam BioGaia kapi doma, ali ne primjećujem da joj to pomaže. Nisu to oni klasični grčevi s kojima se bebači muče satima nego samo kod kakanja. Da li su te Espumisan kapi baš za to ili? Pa da probam s njima.
    Blossom draga, hvala na pitanju. Sara je prošli tjedan u ponedjeljak imala 3320g, od onda ju nismo vagali. Patronažna je rekla da ne bude dolazila ovaj tjedan pošto sutra imamo pregled. Tako da ću njezinu kilažu znati sutra. Ali ovako od oka vidim da napreduje, obraščići su joj dosta puniji i općenito osjećam da je sve teža. 😊 Kak je tvoja curka?

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• ružica
    08. Travanj 2021. 21:39

EmEn9,

A gle.
    Grči se, nemože kakat, plače...
    Nemoraš bit puno pametan za zaključit da je neka vrsta grčeva... s tim da kapi dajem na žlicu prije obroka, nekako mi se to pari bolje...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.