Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines
    08. Travanj 2021. 07:01

Hrana, dok sam dojila jela sam sve normalno osim graha, mahuna, graska. Drugo aposlutno sve i nije bilo nikakvih problema.

Ruzica, krvarenje, ja sam prestala skroz prije nekih 10tak dana, onako bas da mi je prestao i iscjedak..sad imam samo onaj prozirni kao za vrijeme ovulacije.
    Psihicko stanje, uff zna me uhvatiti jos uvijek u periodima kriza, al daleko je to bolje kako je bilo na pocetku. Vise je to sukob s muzem i nekakva nerazumijevanja izmedu nas dvoje nego sto su to hormoni.

Nosic, uzimam one ampulice od 5ml fizioloske i nju prepolovim, znaci 2,5ml u svaku nosnicu. Malo ostavimo da odstoji i onda izvucemo pumpicom, mada moja ima cist nosic, ali procistimo ga tako svakih par dana. Cisto da odrzavamo, da nam se ne desi zastoj odjednom.

Nokti, rezem ih otkad smo dosle kuci, grebala se i jakoo su joj brzo rasli, znaci svaki 3 dan vec bi bili preveliki. I pedica je rekla da slobodno rezemo kad vidimo da se grebe ili da su joj veliki. Tak da ne kuzim ovo da se ne smiju rezat prvih mj dana 🤷‍♀️ mojoj su rezali i drugi dan rodenja. Tako smo i nastavili. A i nije mi neki problem. Dok je sisala, muz bi uvijek porezao dok je bila na sisi, a sad joj opet rezemo kad ju hranimo ili kad se zanima za nesto tipa slike na zidu, lampice itd.

Nea 💗

Ines
    08. Travanj 2021. 07:03

Kupke, mi jos ne koristimo nista. Samo cista voda i maslinovo ulje.
    Mozda uzmem samo nesto za kosicu. Al tijelo joj ne planiram nicime kupati osim uljem.

Patronazna, prva 3 tj je dolazila 2x tjedno. Sad vise ne, rekla je da ce dolazit samo po potrebi ili ako ju budem zvala. Ma realno ni ne treba mi, sve znam i sve sto me zanima vec mi je pokazala, tak da nema sta, moze doci na kavu hahha 😁

Jagodica, cestitam draga ma Franu 🥰🥰❤❤

Zara, cestitke i tebi draga ❤❤🥰

Spavanje u kreveticu, moja nema s tim problem. Ubiti kad se uspava bas bas spava ko top cim ju spustimo u krevetic. Ako spava onako sto bi se reklo na jedno oko malo joj duze treba, al ne grci se, ne izvija, vec se vise samo proteze dok se ne namjesti kako joj pase. I skuzili smo kad tako spava "na jedno oko" odmah se maknemo od krevetica da nas ne vidi, jer ako ostanemo i gledamo ju onda nece zaspat jer prati nas, a kad nas ne vidi zaspe sama u roku par min.

Dojenje polozaj, dok sam dojila, samo mi je na sjedecki odgovaralo.

Sve curke koje ste slale svoje bebice, predivne su sve do jedne ❤❤🥰🥰🙈

Nea 💗

Ines
    08. Travanj 2021. 07:04

Izlazak bez bebe, pa ono nije da ne mislim o njoj, al sam ful opustena. Znam da je ona u sigurnim rukama s tatkom i nemam se razloga sekirat. Prvi izlazak mi je bio tezi. Sad izlazim kad god trebam. Evo prekjucer bila na noktima, jucer na farbanju i fizuri i ja uzivam. To je moje vrijeme i ne zelim se opterecavat s time sto se dogada kuci. Cujem se s muzem da vidim kako je ona, al to je to. Ne razmisljam i ne grizem se. Mozda jesam "nemajka" al tako cu ja napunit svoje baterije i samim time bit sretnija i zadovoljnija, pa ce bit i moja Nea.

Polozaj spavanja bebe, bokovi, leda, trbuh kako god njoj pase. Samo sto na trbuhu mi zaspi, pa ju okrenem na bok kad sam sigurna da je u dubokom snu i da mi se nece probudit.

Bebolinka, pitala si za budno stanje preko dana. Da punoo vise mi je budna preko dana i sve zivo prati i razgleda, smije se. Vec ju stavljamo u baby gym i to joj je ful interesantno i tako mi se lijepo izmori, pa papamo, presvucemo se i nakon toga mi spava po 4h cak.

Znojenje, jesam ispocetka i to bas dosta, sad vise ne 😁

Nea 💗

• EmEn9
    08. Travanj 2021. 07:25

Ruzice i moj je presao na 150ml sad. Je mu ti dajes svaka 3h ili 4h 150ml?
    .
    Ja ne kuzim bas kako vi tu fiziolosku stavite u nos bebici? Pa sta to ne smeta, ja imam osjecaj da si ulijem to u nos da bi se gušila 🤣? Ja sam svojim curama na onaj usisavac izvlačila i sad sam to isto kupila ali to mi je trebalo kad su bile vec vece. 
    .
    Mi svaku vecer imamo tu proceduru ne spavanja i cudnog plakanja ali ne place stalno nego svako toliko kao da ga nesto muči a neznam sta i spava na meni na trbuhu i kad ga idem spustit plače na cijelu kucu kao da mu bude bolje na meni na trbuhu i cim ga maknem plač i tako nocas opet do nekih 1 i nakon toga zaspe čvrsto i stavila sam ga kraj sebe nije mi se dalo dizat za stavit ga u krevet jer sam mislila da nece potrajat spavanje 😁 a na kraju je. Mislim da cu danas ici kupiti te espumisan kapi i dat mu ih sa dohranon oko 7 jer nakon toga krece šou pa da vidimo dali ce bit bolje. Koliko kapi da mu dam. Tih 25 mi se čini stvarno previše ili stvarno toliko treba dat da djeluje?

MareiKate
    08. Travanj 2021. 09:22

Hej mame, vidim da su sve bebe još uvijek većinom nepredvidive, osim par iznimki 😁 sve je to ok, još su premali za neka pravila...
    Moj danju uglavnom uopće ne spava, spava ko zec na po 5 minuta. Onda jedan dan prespava cijeli pa opet 5 dana ništa. Noću je uglavnom ok ako je kraj mene, iako i tada nekad (da prostite) zapizdi kad ga trbuh muči kao npr preksinoć 😅
    Zavidim svakoj koja piše da je bila na frizuri noktima itd. Meni je tuširanje premija ako uspijem. Muž dođe kasno s posla, njih je dvoje, uvijek je br jedno budno, muž mora neke stvari napravit jer iako smo preselili još je hrpa obaveza...  Još nam je pred Uskrs krepao frižider, jučer tek stigao novi i tako, uvijek je nešto da sam ja zadnja na redu 😑 ali ne opterećujem se. Sjećam se kako mi je prva bila nespavalica, ja gledam na sat, muka mi, čekam da zaspe, čekam da muž dođe, stalno nešto čekam. Sad - uopće ne gledam na sat i lakše mi je. Ništa ne čekam, bitno mi je samo da nešto stavim u zube a sve drugo, baš me briga. I tako mi je super, jako neispavana jesam ali nisam čangrizava, naprotiv, sretna sam.
    Danas imamo prvi pregled, jedva čekam vidjet koliko je dobio jer nam je patronažna bila samo jednom, prije dva tjedna. Nama eto hvala Bogu sikenje ide, nemamo nikakvih muka osim standardnih sise cijeli dan na izvolte. Jučer ga ponijela u marami u dućan, to je trajalo cca 45 min dok smo i seku pokupili u vrtiću i došla doma mokra komplet od mlijeka 🙈

MareiKate
    08. Travanj 2021. 09:23

Busybee, pranje kose 🤣
    Ja sam sad štafetu predala mužu, on joj sad pere, on je skuliraniji. Ne tješi me, nećakinja mi je tek s 4 godina prestala urlat na pranje kose 🤣 nadam se d će moja prije popustiti...
    Ninach, kako tvoj stariji malac? Ide u vrtić? 

Rita88
    08. Travanj 2021. 11:19

Jutro cure! Mi jutros obavili maticni ured,sestra je cuvala Enu, bila je super! Sinoc mi je lijepo spavala, uspjela sam se naspavat kolko tolko! Danas joj je 2 tjedna tocno, mislili smo je zabundat i malo u setnju u kolicima! Ne puse nista, ne pada, vjerujem da je ok malo izac! 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

08. Travanj 2021. 12:42

Zara01

Zenice drage, znojite li se i vi pojacano nakon poroda? Meni se jaaako znoje dlanovi i stopala sto mi se bas nikad prije nije dogadjalo- doslovno poput naleta dodje i jedva tipkam po mobitelu koliko su mi prsti mokri. 🤨

Meni su se tek sada prestala znojit stopala i dlanovi, ali kad ga dojim ispod pazuha mi se slijeva kao iz kabla 🙄
    Valjda će se i to uskoro izregulirat. 
    .
    Cure jeste Vi našle pedijatre. Tu nama najbliža nas je ladno otkantala, puni su sa pregledima do 5mj. U Siget nemožemo već danima dobit. Trebamo ga naručit za prvi pregled neznam di bi pokušala više a da nije na drugom kraju grada 😒

Elly94
    08. Travanj 2021. 13:11

Ridja

Zara01

Zenice drage, znojite li se i vi pojacano nakon poroda? Meni se jaaako znoje dlanovi i stopala sto mi se bas nikad prije nije dogadjalo- doslovno poput naleta dodje i jedva tipkam po mobitelu koliko su mi prsti mokri. 🤨

Meni su se tek sada prestala znojit stopala i dlanovi, ali kad ga dojim ispod pazuha mi se slijeva kao iz kabla 🙄
    Valjda će se i to uskoro izregulirat.
    .
    Cure jeste Vi našle pedijatre. Tu nama najbliža nas je ladno otkantala, puni su sa pregledima do 5mj. U Siget nemožemo već danima dobit. Trebamo ga naručit za prvi pregled neznam di bi pokušala više a da nije na drugom kraju grada 😒

Mozda dom zdravlja centar? Ak ti nije predaleko. 

Rita88
    08. Travanj 2021. 14:00

Mi smo Ridja nasli pedijatra u Laginjinoj (dom zdravlja centar) , to ti je na kvatricu, e sad kolko ti je pri ruci ne znam. Moja je dr. tamo jer sam odrasla na kvatricu pa nekako sam i njoj tamo nasla pedijatra onda radi doznaka danas sutra da mi bude lakse, trazila sam da mi bude ista smjena ko i kod moje dr.

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.