Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    18. Lipanj 2021. 11:13

Curke bok! 👋 uhvatila naaapkon malo vremena da se javim ovdje! Mi smo vam super🥰 malisa spava prvi dnevni spavanac, ove vrucine podnosimo dobro, u kratkom bodiju je i cesce mu skinem pelenu da se dolje malo lufta🤣 ne pokrivam po noci osim tankom tetricom zbog komarca (ako se nadje😠)
    .
    Rutinu smo kao neku vec uspostavili, tokom dana smo aktivni, pratim znakove pospanosti, nekad spava super, nekad ne, uglavnom kaaasno poslijepodne idemo u setnju, dulju, to odspava, dodjemo domeka, sad ga po ljeti kupam svaku vecer (ne stavljam uvijek onaj mustelin sampon da nebi isušio kozu), ali topla vodica mu super dodje nakon vruceg dana, znojenja, bljuckanja, a i radimo na opustanju rukica i nogica, topla voda je za to super🙏 nakon kupanca je jos malo budan ili ne (ovisi), zaspe, spava od 21h do cca 03h, popapa i spava do 07hkusur kad se dizemo i zapocinjemo dan🏡👶
    .
    Nisam vagala vec neko vrijeme, ali mislim da smo prosli 6kg ziher, imamo u pon pregled kod djecjeg fizijatra napokon🏥 
    .
    Ja sam isto dobro, mislim da sam neki dan imala ovulaciju 🤣 jer sam imala jedan dan bas menstrualne grceve i onak jaci iscjedak, cekam novu mengu🗓
    .
    Planiramo krstenje za kraj 8.ili pocetak 9.mjeseca✝️⛪👼
    .
    Jel ima neka od vas savjete za kakvu kremicu za tretiranje strija? Oko pupka imam s lijeve i desne strane par šara, nis strasno, ako ima kaj bi mazala 🤷‍♀️
    .
    Meni je i dalje svaka vecer kad je malisa s dragim spa vrijeme u kupaonici i ujedno terapija🥰🧖‍♀️💅 
    .
    Koristim dokle mogu, kao sto sam pisala, vracamo se uskoro u stan, di smo ja i mali solo od jutra do navecer kad tata dodje s posla, pa znam da cu tad biti happy da mogu otici na wc na brzinu, da ne govorim o tretmanima uljepsavanja🤣🤦‍♀️ ali budemo se mi vec snasli👨‍👩‍👦🏡
    .
    Citam zaostatke i nadam se da ste sve super a bebice jos bolje🧡

Jagodica125
    18. Lipanj 2021. 11:55

Da se osvrnem samo na neke teme:
    Patronazna nam sr ponudila dolaziti i nakon prvog kupanja, kad je vec i nastavio ici pedici, ona je sama rekla da ako hocu da joj samo javim kad da dodje za vaganje, zasto ne, si mislim🤷‍♀️jos je mlada, super draga, pogleda malisu ja ispitam kaj imam za pitat...👍
    .
    Selidba - eeee, toga je drage moje i mene strah... naviknut je na ove prostorije i sve, kak bu u novom stanu, vidjet cemo🤞
    .
    Spavanje - da ne mislite da je kod nas idila, isto - prvi dio boci najdublj san, drugi dio, nakon papanja - plitko, uzdisanje, stenjanje, meskoljenje...do jutra🤷‍♀️
    .
    Netko je spomenuo luster, e da to je i mom slaba tocka🤣
    .
    Sto practiciram je contact napping fensi naziv kad beba zaspe na vama tokom dana🤣 citala sam da pomaze kod uspostavljanja povjerenja, razvoja, regulacije tjelesne temp, disanja, tak da ga zanunam i legnem s njim tokom dana. Ponekad odrijemam s njim, ponekad solira sam kao sad. Kad protestira ono dugo, nikako da zaspe, a vidim da je premoren, nema smisla ga ono 3puta zanunat, pa se digne 3put, ovak ga zanunam, on malo kao gunđa, tutnem ga pod pazuh, to mu je najdraze i tak odspava rundu🥰💤😴
    .
    Komentari drugih me nekad pogode, nekad ne🤷‍♀️ sinoc sam ga previjala, pokakao se, kraj prematalice stoji dragi, baka mu nekaj prica, on placeeeeee, ja promjenim pelenu i mene dragi onak potapsa po ramenu i kaze "Bravo" 😳 bas sam bila ljuta, jer ispada kao da me provjerava i da ne znam ni pelenu promjenit, u trenutku je to instant reakcija, mada on zeli iskazat potporu.
    .
    A prekjucer je bila susjeda sa 6mjesecnom curkom i njena mama, tak da su se bake ispricale i nas dve. Bilo je dosta onih komentara kak je kod vas tiho, upali tv, bude se smirio, malisa je bas plakao nakon spavanca, ajme nije tebi lako, jel on uvijek takav?! Bez pardona kazem "kod nas nema tv-a", ili nije on naucen na ruke, ja ga zelim nositi, da, place, kao i sve bebice🤷‍♀️ jos sam tu istu susjedu pitala na whatsappu nekaj u vezi spavanja po danu, rekla sam joj kako moj malisa nikako da zaspe, ima kakav savjet, ona meni napisala "ajoj, bas mi je zao… ne, ja ti nisam imala tih problema, moja je oduvijel voljela spavati, i onda za par dana sretnem mamu te susjede tj baku i ispricam kak se mucimo s spavanjem i ona meni "joj znamo kak ti je, mi smo nasu curku svi po redu nunali, nosili, tjesili" ja gledam i sad ne znam tko prica istinu🤣

• ružica
    18. Lipanj 2021. 12:08

Joj mame,
    Prepale ste me s regresijom, kao da nisam dovoljno u panici!🤣🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️.
    I mene zanima je li regresija vezana uz plakanje po noći?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

pupetta
    18. Lipanj 2021. 12:29

ružica

Joj mame,
    Prepale ste me s regresijom, kao da nisam dovoljno u panici!🤣🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️.
    I mene zanima je li regresija vezana uz plakanje po noći?

https://takingcarababies.com/understanding-the-dreaded-four-month-sleep-regression/

Baby P 03/21 💙

Lonmi
    18. Lipanj 2021. 12:29

Ja danas obavila pregled, sve je dobro, napravili papu i sad cekamo rezultate. Sad je mjesec i dva dana od poroda. Od svih onih pitanja koje sam imala ja zaboravila pitati za odnose 😂😂😂 muz ce me zadaviti 😂
    Vi ste cekale da prođe babinje ili ste i prije?
    Mi bi rado 😂😂

🌺Principessa🌺
    18. Lipanj 2021. 12:50

I moja malecka spava na meni preko dana,obozava to i to nam je povezanost jer ne dojimo. I bas se voli tak maziti. I na tati tak zaspe i umiri se..

🌺Principessa🌺
    18. Lipanj 2021. 12:50

Lonmi

Ja danas obavila pregled, sve je dobro, napravili papu i sad cekamo rezultate. Sad je mjesec i dva dana od poroda. Od svih onih pitanja koje sam imala ja zaboravila pitati za odnose 😂😂😂 muz ce me zadaviti 😂
    Mi bi rado 😂😂

Ja pokusala prije,ali nista. Sad evo imam menstruaciju i cekam iduci mj i pregled

• avama
    18. Lipanj 2021. 14:41

Ajme mame evo ja placem s njim, jer ne zeli ni sekunde lazat sam, sam oda ga nosim, nisam.mogla ni jesti. I evo sad mi se smije na krevetu. Bas da poludis

Lonmi
    18. Lipanj 2021. 14:43

🌺Principessa🌺

Lonmi

Mi bi rado 😂😂

Ja pokusala prije,ali nista. Sad evo imam menstruaciju i cekam iduci mj i pregled

Boljelo te? 

• NeverEver
    18. Lipanj 2021. 15:19

Bas vas je lijepo citati :)
    Girl, zavidim. I ja bi spavala 6 sati 😂 
    Moj danas ima idealan beba dan. Ujutro odmah u setnju laganu pa smo gugutali, papali, prematali se. Pajkio je na terasi 2 sata pa opet 2 sata pricanje, prematanje, igranje i evo opet spava.
    Nije zaplakao ni jednom, mama naucila citat znakove gladi i umora donekle. 😌
    .
    Mene lagano trbuh boli, krvarenja skoro nista ali ono, nikakva sam i takvo je i mlijeko a meggle su me zvali. Zanimljivo kak se to brzo okrene. Tijelo je cudo. Uglavnom dala sam mu 120ml ad za sad. Vjerojatno cu navever isto jednu porciju.
    .
    I ja sam jedna od ovih koje dostavljaci sa "vidimo se" pozdravljuju 🙈🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.