Jutro, drage mame!
Malac je zaspao u 21, probudio se u 22, u 23... trebam li nastaviti? I spreman za konacno budenje u 6. #yolo
Btw ima li nas jos u klubu koji nisu dobili mengu?
Baby P 03/21 💙
Jutro mame🥰
Moj je budan od 4-5. Jeo je do sad vec 3 puta,ali sve nesto malo pa onda za sat vremena vriiiistiiii. Dragi i ja se porjeckali sinoc i od onda je nemoguc. Nevjerovatno mi je kako kuzi a stvarno se trudim pred njim biti ok. Sad spava na meni od kad sam ga digla da podrigne i ne usudim se pomaknut jer ne znam tko ce ga smirit😏
Menstruacija-ja ju dobila nakon 2 mjeseca,tocno na dan kad sam isla gin. I evo vec 9. dan curim i ne prestaje. Mlijeka ni prije nisam imala puno a sad ga doslovno mogu izdojit za koju zlicu. Mali vec par dana vristi kad ga priblizim sisi i mislim da cu morat napraviti rez u glavi i prec skroz na ad. I inace sam zadnjih par dana pod stresom,skupile mi se neke privatne stvari,plus to odbijanje sise,nespavanje i kronicni umor. Bojim se da ne puknem jer nekad imam osjecaj da sam na rubu i da ne mogu vise.
Thera znam kako ti je i meni je bilo ful teško napravit taj rez kao od danas nema više dojenja ali sam se pomirila s tim nije imalo smisla samo mi je navlačio cice bezveze i ljutio se jako tj vrištao na njih dok god nisam napravila bocu i svaki put pojeo cijelu bocu znači u cicama nije bilo ništa a ja se patila bezveze. Tako da jednostavno moramo to prihvatiti i krenuti dalje i ne se opterećivati s tim. Ako ne ide ne ide, ne sekiraj se ima bebimila 🤗🥰🤣😁😉😍🤩😘
Meni sise pune svaki cas, mala ne moze toliko jesti, a ovak mogu samo izdajati onda pa ima jos vise 🤦♂️
Za pol h ko 2 kamena 😑
Danas idem na pregled eksplodirati ce u tom periodu.
Rekla pedijatrica da mala ima soor na jeziku, ne kuzim kako bar ja nonstop steriliziram dude, perem bradavice itd., varalicu joj ne dajem.
Kaze ona to sa strugati sa zlicicom, brate mili pa ne stane joj u usta, s gazicom joj nist ne pokupim i koma mi je to raditi, savjeti neki?
Za lice je rekla da ne tretirati s nicim.
Ruska takva ti je i moja, pubertetlija 😂
EmEn 😂😂😂😂 tak se i ja ispricavam da sam ja to sve zajedno narucila da ne znam zasto dolazi dan po dan.. I jos ako mogu npr birati vrstu dostave onda kemijam da bude sve dpd npr ili ovisi sto pise koji bi dan doslo pa gls, da ovaj iz dpd ne dolazi svaki drugi dan 🙈🙈 al to im je posao pa ono..
Znaju i da sam rodila pa nose gore na kat sve i unesu unutra 🥰
..
I da cure, koliko god teško bilo, proci ce. Ja gledam starijeg sina, skoro godinu i pol ima.. To je tako proslo brzo.. I grcevi i zubi sve je zaboravljeno.. Uživajte i slikajte se sto vise..
Mi imamo slika gdje ja izgledam ko da me vlak pregazio i gdje on urla na slici.. Ali zasto ne i to staviti u album? Pa to nam je bila svakodnevica. Necu nikoga zavaravati savrsenim slikama.
..
Cini se da Lefax za sad djeluje ok. Prva noc koristenja. Naspavale se. Javim sutra stanje 🙂
E da. Bile smo jucer kod pedijatra. Dobila tocno kilu i narasla 2 cm.
Mama puca od ponosa na svoju debeljucu 🥰🥰
Js se moram pohvaliti da je moj sinoc spavao od 10 do 4:45. Inače se budi uvijek do 2. 🙈
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Joj pa danas mi je tocno 6 tjedana od poroda,to bi znacilo da je zavrsilo babinjee🥳🥳🥳🥳 Mengu imam vec 5i dan, bilo je tek toliko da ide i onda sam zadnja dva dana jako pod stresom i izvan sebe,pa mi je bas curilo🥴 na pregled idem tek iduci mjesec,trebala sam jucer. Ko ce docekat iduci mj😅 ali nema mi ginekologice koja mi je vodila trudnocu, a mislila sam k njoj, posto smo se druzile 9mj🤣 tak da cu pricekati.
Moja curka od ove waye d3 tak dobro kaka🤣 bas se isprazni muski🤣🤣
I mislim da mi je dobila na kilazi, dobila je podbradak i obrascice,jedva cekam pregled kod pedijatrice 🙈
Sutra idemo u Shoping da si madam kupi par ljetnih kombinezoncica, H&m vam ima snizenje 🥰 s tim da ja pikiram Sinsay i Lc Waikiki usput jos,idemo malo do Arene napokon🤩 i da si mama kupi steznik😅
.
Moram prokomentirat dostavu paketa, znaacii😅🤣🤣 vecina kai narucujem dostavlja GLS, decko kaj radi me vise ni ne zove ak nije otkupnina nego samo dode i potrubi ili ako me nema doma ostavi ispred vrata🤣🤣🤣🤣 vise nije ni dovidenja,nego Bok, Vidimo se🤣
Prekjucer je dosla guma za auto, Glsom na moje ime jer sam ja doma,a sogor radi po cijele dane,pa zasto ne na mene uzet
Ta faca dostavljaca je bila top..samo sam rekla... A ja sam doma,pa svi na mene narucuju🤣 iduce sogor narucuje bicikl🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Sva sreca pa je mlad decko😅 dpd i hp skoro pa ni ne vidim.. dpd mi je dosao dvaput,dostavio mi inhalator i hranu za malenu kaj narucujemo iz Njemacke.. dupla porcija hrane a cijena 20kn vise nego tu.. tu je 400g - 120kn, a u Njem je 800g 140kn.. s tim da me Dpd nije zvao iako ne dolazi cesto nego trubio ko budala i probudio malu dok sam ja uspjela izac🥴
Inace,susjedi misle da smo na lotu dobili kolko narucujem hahah vec sam htjela orobit Sinsay al kad idem u Arenu, necu🤣🤣🤣🤣🤣 nek predahne dostavljac malo
Dobro jutro mame 🥰 Čitam vas, al ne stižem pisati. Puno je aktivniji nego prije tako da stalno nešto s njim radim, a kad spava obično i ja zaspem 😁 Pa idem redom ono što sam zapamtila 😅
.
Menstruacija - ja još nisam dobila, iako zadnjih tjedan dana imam kao neki pms, al nije još stigla. Što se mene tiče ni ne mora uskoro 😁 Dojim po danu svaka cca 3 sata, ali po noći imam nekih 11-12 sati bez dojenja jer spava.
.
Krmeljice - mi smo imali sužen kanalić, samo čišćenje fiziološkom i masiranje. Najbolje mi je pomoglo da maknem suhe i onda stisnem od korijena nosa prema oku dok god izlaze krmelji. I već je MareiKate spomenula, occuflesh, to je nama pedijatrica rekla da možemo. S tim da je Leo bio i upalu oka dobio, al onda nisu samo krmeljice, nego je i crveno i natečeno, za to smo dobili Tobrex, inače nema potrebe. Krmeljice su nam prošle s malo manje od 2 mjeseca.
.
Letdown - ja ga osjetim i krene mi curit iz obje cice i Leo krene drugačije vuć, ali vidim da je neko napiso kak ih ima 4-5 tijekom podoja. Ja imam jedan samo, i nakon cca 2-3 minute kad mu prestane ić mlijeko lagano on više neće vuć. Sad si mislim da možda premalo jede. Iako dok se izdajam i krene let down, to curi na sve strane, ja ne znam kak on uspije jest, a da se ne zagrcava.
.
Regresija sna - znači u strahu sam od toga već 3 tjedna 😅 Kao se javlja oko 4 mjeseca kad se počnu budit nakon svakog ciklusa sna. I ako ne znaju sami zaspat natrag onda traže da ih se uspava onako kako su naučili. Zato sam ga ja prestala na cici uspavljivat jer kad krene regresija se onda po noći prejedaju. Koliko sam čitala preko dana ciklus traje 30-45 minuta pa se probude, a po noći cca 2 sata. Mislim da nije vezano uz plakanje ni ništa, jednostavno se probude i ne znaju zaspat. Leo za sad još ok po noći spava, iako imali smo sad cca tjedan dana kad se više budio, jednu noć svakih sat i pol. Nadam se da se sad vratio na staro spavanje.
.
Tješilica - moj ju baš i ne doživljava, iako stavim mu nekad u ručice. Ubiti smiri se dok mene drži pa izvučem ruku dok je još budan i stavim tješilicu. Al voli si dekicu zagrlit, a sad je ful vruće, nemrem mu onda to dat.
Trajanje dojenja - mi smo na manje od 10 minuta, bude cca 3 minute na cici i onda diže glavu da podrigne. Nakon toga više neće na tu cicu, nego bude cca 3 minute na drugoj i opet digne glavu da ga podrignem. I onda ga ja pokušavam još stavit, al on sam primi na sekundu pa gleda okolo. Duže bude jedino ujutro prvo dojenje i ak ne želi ić spavat navečer onda sam drži u ustima cicu.
.
Cjepiva - mi smo za sad primili samo rotu i pneumokok (mislim da njega), odvojeno jedno id drugog jer je imo povišenu temperaturu stalno i pedijatrica mu nije htjela sve dati za slučaj nuspojava. Idemo 30.6. opet, tad će imati 4 i pol mjeseca i valjda će dobiti ono 6u1 ili 3u1, ne znam više koje ide. Koliko ja znam nije problem ako kasnije dobiju, dosta djece zna odgađat i zbog prehlada, mislim da nije baš da moraju dobit s 2 mjeseca. Jedino za rotu znam da ne smije nakon 6.
.
Lonmi meni su ti cice bile prepune dok god je on cico i po noći jer se tad najviše potiče proizvodnja mlijeka. Na pregledu kad sma bila skomentira doktorica kak su mi prepune da nije dugo beba jela, a on ispraznio sve manje od pol sata prije toga. Treba izdajati što manje, ali pazi da ne dobiješ zastoje. Ponavljaju ti vjerojatno svi iste savjete, al kad nema drugih. Ja sam si izdojeno zaledila da imam kad krene s kašicama pa da s tim radim.
.
Znojenje nogica - jel to normalno? Mislim meni se jako znoje stopala i dlanovi, al nekak mi čudno za tak malu bebicu. Laganije ga nemrem obuć jer ima sam kratki bodi, jedino da ga golog skinem.
.
Slikice - sve bebice su preslatke i tak se slatko smiju. I kak skoro svi imaju puno kosice, kaj se desilo s ćelavim bebama 😂
.
I da pohvalim Lea, imali smo krštenje i doslovno nije ni pisnuo, samo je gledo okolo kaj se događa. A mi svi očekivali deranje 🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji