Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rita88
    04. Svibanj 2021. 17:11

KILAZA moja kilaza je trenutno 71 kg. Usla u trudnocu sa 74 a rodila sa 84 kg. Kad sam dosla iz bolnice isto nisam imala teka, valjda od uzbudjenja sto je curka s nama pa sve nekako oko nje, a na sebe najmanje mislis! 
    PRISTICI moja se isto sva upristavila,osula, a bila je tako cista glatka, kako bi necak rekao ko da je iz pristarnice izasla🤭 Nadam se da se samo cisti od mojih harmona, da nije neka alergija! 
    STEZNIK imam neke gace steznik al ne nosim ih bas, ne znam, nisam nekako za to! Nemam viska koze, nemam strija, samo se misici moraju vratiti na staro! 
    Ruzice hvala na savjetu, poslusat cu! Ova mala aventova koju imam nekako mi brzo curi iz nje! 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• ružica
    04. Svibanj 2021. 18:25

Ma sve je moguće.
    Ja sam dobila s malo manje od 40 dana ali ja ne dojim. 

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Dora2021
    04. Svibanj 2021. 19:17

Zaboravila sam kaj mi rekla pedica, koliko kapi oleovita ide? Kap ili dvije? I kad da joj dam, ujutro ili navecer ili svejedno? 

Ines
    04. Svibanj 2021. 19:41

Hej hej drage moje, kako ste mi danas?
    Evo mi smo imali malo histeriziranja od 12h do 5h, nikako zaspat, a stalno gura rukice u usta i trlja celjust. Sad definitivno znam da su ovo zubi i da krece party sa zubima polako, ali sigurno 🤣🤣
    Ovako inace je super, spava, jede, igramo se, pricamo, smijemo, ma stvarno se nemam na sto pozalit 🥰

Pristici - moja ima samo na jednoj strani obraza onako 3, 4 tockice, al jedva da se i kuze. Umivamo se stalno u kamilici i to joj namazem s Melem baby kremom za lice i to je to.

Kile - ja sam na svojoj staroj. Zavrsila trudnocu sa +13kg (71kg), nakon 10tak dana imala sam 64kg i mj dana mi jos trebalo da skinem i to. Apetit normalan kao i prije 👍

Nos - slazem se s nekime tko je napisao za poviseno uzglavlje, defitivno nama pomaze itekako. Nos cistimo po potrebi, ne hropti i nema nikakvih problema s njime. Tu i tamo se nade koji smrkljak, al nista posebno. Ali da to ne voli uuu da nikako to ne voli, vrsit za poludit, al spasava nas to sto ne moramo cesto 🙏💪
    Isto imamo ampulice od 5ml, pola u jednu nosnicu (gornju) na boku, izvucemo aspiratorom, pa onda drugu na drugom boku i to je to. Najcesce kasnije jos iskise sto joj smeta i mirni smo. 

Nea 💗

Ines
    04. Svibanj 2021. 19:42

Avent bocice - mi smo njih koristimo i top su nam 👍

Swaddling - bila je samo u bolnici tako zamotana znaci 2 i pol dana jer je morala bit, al sam ju ja i tamo odmotavala jer sam vidjela da je bas bila nemirna i kad bi ju odmotala s rukicama van ona bi zaspala ko top, tak da cim smo dosli kuci oslobodili smo ju i obozava tako bit. Ja osobno nisam za tu tehniku, al tko voli podrzavam 👍

EmEn - tjemenica, mi ju isto imalo ali jakoo malo. Koristila sam dobru staru tehniku i pokazala nam se najboljom. Znaci samo maslinovo ulje umasirati po glavi pola sata prije kupanja, pred kupanje iscesljati lagano iz kosice sto ide i okupati s Mustelinom pjenom za tjemenicu. Nezz ako si to probala, ako nisi probaj ja sam na taj nacin svojoj skinula sve ljuskice i ostalo joj samo onako kao sitna sitna prhut.

Dora - kapi Oleovit, nama receno 1 kap dnevno (tako je navedeno i na kutiji) u bilo koje doba dana, mada ja uvijek dajem ujutro.

Nea 💗

• Dora2021
    04. Svibanj 2021. 19:46

Ines

Avent bocice - mi smo njih koristimo i top su nam 👍

Swaddling - bila je samo u bolnici tako zamotana znaci 2 i pol dana jer je morala bit, al sam ju ja i tamo odmotavala jer sam vidjela da je bas bila nemirna i kad bi ju odmotala s rukicama van ona bi zaspala ko top, tak da cim smo dosli kuci oslobodili smo ju i obozava tako bit. Ja osobno nisam za tu tehniku, al tko voli podrzavam 👍

EmEn- tjemenica, mi ju isto imalo ali jakoo malo. Koristila sam dobru staru tehniku i pokazala nam se najboljom. Znaci samo maslinovo ulje umasirati po glavi pola sata prije kupanja, pred kupanje iscesljati lagano iz kosice sto ide i okupati s Mustelinom pjenom za tjemenicu. Nezz ako si to probala, ako nisi probaj ja sam na taj nacin svojoj skinula sve ljuskice i ostalo joj samo onako kao sitna sitna prhut.

Dora - kapi Oleovit, nama receno 1 kap dnevno (tako je navedeno i na kutiji) u bilo koje doba dana, mada ja uvijek dajem ujutro.

Fala 🥰

• NeverEver
    04. Svibanj 2021. 20:15

Nama je pedijatar rekao da tako mali nemaju alergije, osobito dojene bebe i da ce "pristici" proci dok se beba ocisti od mojih hormona. Eto kod nas je trajalo skoro 3 tjedna, vrhunac je bio od tipa 14.do 19.dana i sad samo tu i tamo ima. Preporuka je bila s nicim ne mazati, Ines vidim da su vama rekli kamilicom, naravno nama rekli ne 😂 zasto bi se slagali oko neceg. Kamilica navodno isusuje pa kao bolje ne. A sad ti znaj.. 
    .
    Hahahha Dora tvoja mala dosla na bevandu 😂😂 vrh 🤩

• NeverEver
    04. Svibanj 2021. 20:22

Pikica kod zubara - da znate ako zatreba, dok dojite a trebate zubaru, dobro se izdojiti za jedan podoj pa da beba to papa a nakon dolaska od zubara se malo izdojiti i baciti to prvo mlijeko. Nakon cca 2h od pikice beba moze papat vase mlijeko. To je sve u biti zs svaki slucaj, nema nekog dokaza da ce bebi ista biti jer ce se kod lokalne anestezije samo minimalno neceg izlucit u mlijeko i nema dokaza da to smeta bebi. Ali eto.. zlu ne trebalo, ja se izdojila, mali popio 200ml, izdojila se cim sam doma dosla, bacila i za 2h njega nahranila. Ovih 200ml je drzalo ta dva sata ali cendrao je.. glava boli od cendranja i zuba.

• Ivancica90
    04. Svibanj 2021. 20:24

Hej mamice, nadam se da ste mi sve dobro 😃 Moj je danas vrišto kod cicanja u 18, ne znam što ga muči. I dok se kupo je urlo, al se nakon toga najeo i odmah zaspo. Valjda će bit sve ok, ne znam jel ga trbuščić mučio ili nešto drugo. Zadnjih par dana baš jako slini pa mi je mama rekla da su možda i zubići.

.

Swaddle - nismo prakticirali, i jednom kad sam mu probala ručice zamotat se odmah dero. Jedino kad smo se vratili iz bolnice nije htio spavat ako mu nogice nisu bile malo čvršće zamotane, ali ručice je uvijek imo slobodne.

.

Nos - malo hropće, al ne cijelo vrijeme. Imamo neki električni aspirator kaj smo dobili, omron duobaby, al mi se čini da baš slabo vuče i s njim nismo ništa izvukli. Našpricam mu svaki dan aqua maris, al nikad niš ne izađe. 

.

Oleovit - meni su rekli po 2 kapi dnevno, bilo kad do prvog rođendana. U uputama piše 2 kapi za djecu rođenu u zimskim mjesecima.

.

Kile - ja sam došla doma iz bolnice sa 6 i pol kila manje i to je točno kolko sam dobila u trudnoći, ali je 4 kile više od moje kilaže koju inače imam jer sam se prije trudnoće udebljala. I za par dana imala još 2 kile manje, koje sam u međuvremenu opet dobila jer nenormalno puno slatkog jedem. Sad od jučer malo pazim s hranom, još sam da počnem vježbat i to je to 😊

.

Tjemenica - ja sam danas kupila mustela pjenu, nema puno, nešto malo na vrhu glavice, al se zadnjih par dana malo povećalo. I ima iza oba uha. Prvi put kad se pojavilo sam samo kod kupanja sa krpicom istrljala i otišlo je, nadam se da bude i sad tak lako.

• MissGraz
    04. Svibanj 2021. 21:40

Ines, identicno kod nas zadnja dva dana. Trpanje ruku u usta stalno, blaga nervoza, slina iz usta. Mene svi oko mene uvjeravaju da nisu zubi da je prerano. Ali evo iskreno sve upucuje na to. Ne znam. Pa neke bebe se i rode sa zubima, tako da mi nije jasno da moze za ista biti rano. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.