Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rita88
    04. Svibanj 2021. 11:17

Jutro curke 🌞 
    Ja sam prestala krvaruckat, bar mislim, nemam vise ni smedjarenja, iduci tjedan imam prvi pregled kod ginica nakon toga napadam muza 🤭
    Kod nas nema nikakve promjene, prducka i dalje i to joj smeta, jutros je jako obilno kakala, zasad jednom dnevno kaka i to tako ujutro oko 5 h! Probudila se jutros oko 8:30 h , nahranila sam je ,premotala stavila u kindic da gleda vrtuljak tako da ja mogu svoju jutarnju higijenu obaviti , na kraju ona zaspala u kindicu, to je bilo oko 9 i 15 h evo jos uvijek spava , ja pijem kavu u miru!  Danas moram do dm-a po pelene, vrijeme je za br.2 da kupim, a i planiram nekakvu bocicu aventovu uzet, imam neku malu od 60 ml za novorodjence bas ,mislim zasad je i ta ok jos jer i dojim al treba mi definitivno jos jedna ,malo veca da imam! 
    Enu preko dana vjetrovi muce, a navecer grcevi, tako da veselo,kak Ruzica kaze samo broji dane da prodje sve to , tako i ja 😅 
    Veliki pozdrav svima i pusaa bebacima 🥰❣

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• MissGraz
    04. Svibanj 2021. 11:28

Mimica2

Pozdrav cure! Kao prvo, čestitam vam na vašim srečicama pored vas 🥰
    Pošto ste sve friške, novopečene, možda mi možete dati odgovor na moje pitanje. Odnosi se zapravo više na mame koje primjenjuju swaddling.
    Dakle, da li funkcionira u praksi? Umatate li bebe ili ste odustale jer više vole mahati rukicama? Hvala vam 💕

Probala jednom. Moja je vristala k’o da joj ne znam sta radim. Probala drugi put, reko mozda nisam dobro, ma nema sanse - opet vriska. Nama nije upalilo, Ja sam inace klaustrofobicna i sam pogled na tako smotanu bebu me unervozi, mozda je to naslijedila od mene. 😂 
    .
    Nos - moja cura spava na uzvisenom, ali svakako pocne hroptati. Uspjesno ocistimo sa Lola aspiratorom i fizioloskom. Onaj na usisivac mi se cini agresivan za to, imam ga, ali ga planiram koristiti kad je prehlada ili nesto tako “jace” u pitanju. 

• ružica
    04. Svibanj 2021. 11:31

Rita,

Preporuka za dr.Browns Anticolic  bočice , meni je Avent grozan.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Dora2021
    04. Svibanj 2021. 11:57

Mi se sa nosićem borimo već 2 tjedna, tek sad izađe bijelo.. Usisavam sa usisavačem, kupila prijenosni za 50 eura, ništa ne izađe, kupila ovlaživač i inhalator sa maskicom,luftam i šećemo po vani ak nije vjetar ili kiša, fizioloska i aqua maris za bebe i stvarno dugo traje ta borba, danas imamo prvi put pedicu pa cu vidjet... Mišeki mali ❤️ baš mi ih je žao.... 

• NeverEver
    04. Svibanj 2021. 11:58

Mimica, isto kao i kod MissGraz, ja klaustrofobicna i nekak mi neugodno gledat ga tak zamotanog, on voli mahat rucicama i ima taj Morov ili ti Mate Miso Kovac refleks koji svaka zdrava beba mora imati pa siri ruke i potice publiku na pjevanje. Odustala od swaddlanja.. bebac spava kao ubit pokriven do pojasa i na povisenom.
     .
    Nama u nosu zna zavrsit mljekeco i za sad smo jednom uspjesno vadili sa rucnim aspiratorom na baterije u najmanjoj brzini.
    .
    Moj mali andjelcic je spavao od 20:20 do 1, bili smo budni do pola 3 pa je spavao opet do 7 pa smo bili budni do 9 i sad evo spava jos. Dok je budan papa nekih 20-30 min po cici, prematamo min.jednom, obicno odmah pa nakon prve cice, podrignemo se 3,4 puta, gledamo 20 min okolo i mama/tata prica i spavanac. I tako u krug. Jako mi je dobar za sad 🤩 Stignem se i otusirat u miru i rucak napravit..
    .
    Mene nesto zub boli. Otisla bi to sredit danas, jel znate mozda jel smijem pikicu dobit dok dojim? Da se izdojim unaprijed ako ne smijem jer bez pikice nedem sjest tam uopce.. 
    .
    Vidim u kauflandovom katalogu da od cetvrtka ima gacica i bodija steznika zabadava, po 30,40kn. Uzet cu i isprobat. Na netu sam nasla za 200, 300kn a tesko mi je potrefit velicinu kad kupujem prvi put pa eto da znate ako koga zanima, od preksutra u kauflandu..

Jagodica125
    04. Svibanj 2021. 12:10

Pozdrav sa suncanog balkona!👋😎 lijepo sam ga ubundala jer je vjetrovito vani, a opet dobro nam dodje svjez zrak 🤗
    .
    Mi imali okej noc, dragi je hranio i prematao, ja danas ujutro nastavila👌kakao je, sad kroz pola sata idemo papati 🍽
    .
    Danas ima puna 4 tjedna, prekosutra punimo mjesec dana!🥳😳 kako vrijeme leti!🤯
    .
    Na ocigled se razvija, sad smo vec negdje izmedju broja 56 (premalo) i 62 (preveliko), pa kombiniramo🤷‍♀️ neka on samo raste i razvija se🤗 bolje vidi, mislim prati okicama i bas skuzim kad fokusira stvar ili mene kad pogleda, onak pogled salabajza uokolo i onda se fokusira na mene. Odusevljen je lusterom u dnevnoj 🤣💡 pa kad je grintav, samo ga odnesem ispod lustera 🤣 kad se selimo natrag u stan, luster ide s nama👌🤣
    .
    I kao da hoce poceti gugutati, onak nadigne glavicu, rasiri oke i ustima neke oblike izvodi, ja prvo mislila da je gladan, rekla patronaza, ne, on vam hoce nekaj reci🤯🤣 bude pricalica na mamu😋
    .
    Slazem se s onime sto je Ines napisala koju stranicu prije👌 mogu nadodati koliko god je s vremena na vrijeme tesko i iscrpljujuce, shodno tome je veca nagrada kad vidis kako pred tvojim ocima napreduje 👶➡️🙎‍♂️
    .
    Jucer sam pitala kad otprilike se mogu nadati prvoj mengi, danas pitam koliko se dugo curke krvarile nakon poroda? (Posebice carskog?) 
    .
    Uzivajte u danu!

Jagodica125
    04. Svibanj 2021. 12:15

E da -> swaddle sam prakticirala samo kojih prvih tjedan dana, ako i toliko🤔 u bolnici su ih onak male vezali u paketice kak.ja to zovem 🤗 kad smo dosli doma mu je to pasalo prvih par dana. Sad najdraze spava na boku (rostiljala sam sebe sa boka na bok tokom trudnoce😋), sad njega🤗 a tokom dana kad spava u gnijezdu, noge savine i rasiri u kukovima, a rukice stavi iznad glave 😇

Jagodica125
    04. Svibanj 2021. 12:17

Jos samo pitanjce - kako stojite vi mamice s kilazom? Izgubile puno, malo, nista nakon poroda? Meni je apetit nakon poroda bio ravan 0, sad bi stalno nesto grickala🤭

• thera
    04. Svibanj 2021. 13:16

Mi smo danas imali prvi kupanac s patronaznom. Vristao je iz petnih zila,malecki jednostavno voli biti musav😂 Ali kasnije je zaspao samo tako😊 Pa smo opet malo plakali a sad spavamo uz otvoren prozor. Hvatam svaku minutu s njim jer nikad ne znamo kaj nas ceka dalje😅 Sto se tice obavljanja stvari uz njega vise volim pricekati da dragi dodje s posla jer je jako nepredvidiv i nema neku rutinu. Kad zaspi nekad to traje 2 sata a nekad za 5 min opet vristi. Rekla je pedijatrica da super napreduje,pitala nas hocemo li na more i rekla da nqkon prvog pregleda bez problema odemo,dapace. I da ga ne stedimo morske vode jer je ona zdrava za njih,samo da ponesemo neki mali bazencic za njega i dodatno mu ju ugrijemo u njemu. Ako ju bude volio ko danasnji kupanac jedva cekam😂
    Ali svakako imamo u planu u 6 mjesecu napraviti jedan probni vikend za ljeto🥰
    Kile-ja sam 10-tak izgubila kad sam stigla doma iz bolnice i jos 5 u ovih 10 dana doma. Ostale mi jos 2 kile do stare kilaze. Trbug se fino smanjuje,sa 105 opsega evo me danas na 88.  S time da ja stvarno nemam apetita a kad i imam on mi je u rukama. Kad se vrati sumnjam da ce kile tako lako ici dolje ali nekako se nadam da nece ni rasti.

• thera
    04. Svibanj 2021. 13:17

Swaddle-nisam prakticirala. Moj obozava biti Mišo i zao mi ga sputavat u tome😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.