Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissGraz
    05. Svibanj 2021. 18:55

julesica

Mamice pomagajte 🙏 stavljam malog na prsa svakih cca 2,5 sata, svi u bolnici i patronažna su mi rekli da imam mlijeka, jer su mi kao grudi tvrde i nabrekla, no nije neka razlika, inače su mi zapravo takve. Ja sam se pokušavala izdojiti baš da vidim jel mali ima što za papati, i nakon što prodje prvih par kapi, ne izlazi ništa, uspijem izdvojiti mozda dvije male zličice. Znači li to da mlijeka zapravo nema ili krivo izdajam, probala sam i ručno i izdajalicom. Je li netko imao sličan problem? A opet dala sam malom dohranu, i bljucnuo je većinu 🙍 bojim se da mi je gladan 😔

Julesica, ja sam imala isti problem i jos uvijek imam. Izdojiti ne mogu puno i evo bila sam uvjerena dok nisam procitala tvoj post i od kety da ja to zapravo ne znam, ali ima bit da to neke zene jednostavno ne mogu.  Ali zato ona bljuca li ga bljuca 😂 i dobila je 1300gr na zadnjoj kontroli... tako da... ne mora znaciti da mlijeka nemas, pogotovo ako bljucka znaci da se ubiti prejeo... mi smo samo “osudjene” biti s njima stalno, nema nam izdojiti pa van 😆

• MissGraz
    05. Svibanj 2021. 18:58

I isto tako Ridja, na prvoj kontroli kaze mi ped. pokusajte da podoji traju 20min do pola sata. Haha. A moja cura doji max 10min i u tih 10min me “isprazni” totalno. 

05. Svibanj 2021. 19:04

MissGraz

I isto tako Ridja, na prvoj kontroli kaze mi ped. pokusajte da podoji traju 20min do pola sata. Haha. A moja cura doji max 10min i u tih 10min me “isprazni” totalno.

Ma de, pa dobiju kilu i više, pohvale nas i onda još kažu forsirat 20 min🤣, ja jesam forsirala prvih mjesec dana, onda me sama patronažna pitala jel počeo po 10, ja govorim ja forsam 20, kaže ona ajde super da hoće ali da oni sad pređu tako na 10 minuta i tu navuku najbitniji dio, poslije sve je isto više manje igra, pa se ne stresiram 🤭

pupetta
    05. Svibanj 2021. 19:19

Malisanci su vam prekrasni stvarno, bas lijepe bebice 
    Meni mali lijevu sise dok ne prekinem podoj, sto je najcesce oko 20-25 min kad vidim da se krene igrati, a na desnoj najcesce 10-15 min. Na njoj mi je puno jaci otpust pa se zna zagrcnuti i naljutiti dok ju sise  Onda ga maknem, podrignem pa vratim jos par minuta.
    Ruzice bas mi je drago da si bolje, sad ce sve ici kako treba 

Ja se moram pohvaliti da se malac obilno pokakao nakon 7 dana i odspavao mi po danu 2 puta po 2 sata To se stvarno odavno nije dogodilo tako da sam jaaako sretna 

Baby P 03/21 💙

• julesica
    05. Svibanj 2021. 20:08

MissGraz

julesica

Mamice pomagajte 🙏 stavljam malog na prsa svakih cca 2,5 sata, svi u bolnici i patronažna su mi rekli da imam mlijeka, jer su mi kao grudi tvrde i nabrekla, no nije neka razlika, inače su mi zapravo takve. Ja sam se pokušavala izdojiti baš da vidim jel mali ima što za papati, i nakon što prodje prvih par kapi, ne izlazi ništa, uspijem izdvojiti mozda dvije male zličice. Znači li to da mlijeka zapravo nema ili krivo izdajam, probala sam i ručno i izdajalicom. Je li netko imao sličan problem? A opet dala sam malom dohranu, i bljucnuo je većinu 🙍 bojim se da mi je gladan 😔

Julesica, ja sam imala isti problem i jos uvijek imam. Izdojiti ne mogu puno i evo bila sam uvjerena dok nisam procitala tvoj post i odkety da ja to zapravo ne znam, ali ima bit da to neke zene jednostavno ne mogu. Ali zato ona bljuca li ga bljuca 😂 i dobila je 1300gr na zadnjoj kontroli… tako da… ne mora znaciti da mlijeka nemas, pogotovo ako bljucka znaci da se ubiti prejeo… mi smo samo “osudjene” biti s njima stalno, nema nam izdojiti pa van 😆

Kad samo dojim ne bljucka, a uplašila sam se najviše zato jer je dan nakon izlaska iz bolnice na vagi od patronazne imao 20g manje, znam da ne mora biti jer su vage različite pa čekam sutra da dodje opet da vidimo je li što dobio u dva dana. On aktivno cica, ako stane malo ga poškakljam i krene opet, ali recimo ne curi mu nikad sa strane ili nešto, da vidim da je bijelo. Isto tako kako da znam da guta nešto ili samo cucla kao npr.dudu🙍
    I hvala naravno svima na komentarima, znam da je i svaka beba različita i tek smo 5 dana stari pa se učimo 😊

• Ivancica90
    05. Svibanj 2021. 21:01

Hej cure, mi smo danas bili na pregledu pa sam pod stresom cijelo popodne 🥺 Maleni od jučer navečer vrišti nakon par minuta cicanja i baš jako bljuca dok ga podignem, odnosno podrigne i izbaci baš puno i to onak već žutog polu zgusnutog. Ne znam jel se opće uspije napapat, ali osim toga što vrišti kod dojenja i neko vrijeme nakon kad se smiri je normalan i ko inače. Ima temperaturu 37.7, a normalno je do 37,5 i moramo sutra vadit krv i odnijet urin za urinokulturu, ne znam opće kak bum to 🥺 A za bljucanje je sam rekla kak je normalno dok ne počne s krutom hranom, da može bit jer ga nešto hvata pa je krenulo s tim. Lijepo napreduje, sad smo na 5800g i 60,5cm, ali moramo neuropedijatru zbog hipertonusa, a prvi termin tek u 10. mjesecu. Ima neko preporuku za privatno?

.

Prazne cice - evo meni zadnjih tjedan dana od kad je počeo spavat po noći i onda ne papa od 7 navečer do pol 6 ujutro su cice postale ful mekše. Ujutro budu baš pune i tvrde, ali preko dana nisu. A ima mlijeka jer čujem i vidim kako guta tako da definitivno to kaj su meke nije mjerilo. A znam da sam negdje čitala kako noćno dojenje potiče veću proizvodnju mlijeka pa valjda kak je to izbacio se prestalo previše proizvodit. I to taman pred ovaj skok sa 3 mjeseca, a do sad je curilo iz njih na sve strane.

.

Trajanje podoja - mi smo sad na 10-15 minuta aktivnog cicanja. Između ga još svakih par minuta podrignem jer baš jako vuče i naguta se zraka, tako da nam ukupno nekih pol sata traje. I počeo je svakih 2, 2 i pol sata po danu papat, prije je htio svaka 3-4. 

.

Spavanje - pitala sam jel ga trebam budit, rekla mi je pedijatrica da pustim dijete da spava i budem sretna. Da lijepo napreduje i da nadoknadi on to cicanjem preko dana, da bi se probudio da je gladan.

Ines
    05. Svibanj 2021. 21:30

Drage mame nadam se da ste vi bolje spavale, mi nismo. Nea do 2h nije htjela zaspat, plakala je ajme majkoo, al to nije onaj plac kao kad ju nesto boli, vec nekakav nervozan, tjeskoban ne znam ni kako bi ga opisala. Spavala bi, a kad ju stavis spavat i kad se taman umiri samo odjednom oci kao sova, pa opet presvlaci, hrani, mazi se, umiruj i tako u krug. Kad je konacno zaspala opet ja nisam imala mira od brige sta joj je i svako malo gledala jel dobro. Probudila se u pola 6 i do 9h nije htjela zaspat. Ustvari ne da nije htjela vec draga moja svekrva uvijek nade rondat po kuci kad ona treba spavat, tanjuri, lonci, pa joj ispadne salica, pa guzva neke vrecice, pa vrata i normalno da ju je probudila i ova udri u plac, sva nervoza jer ju je probudila iz onog najljepseg sna. Ja opet umiruj, pjevaj, nosaj, hrani, presvlaci. Kad kuca gospoda na vrata, ulazi u sobu i pita jao pa sta joj je, pa cijelu noc ne spava, mislim si u sebi sad bi ti rekla sta joj je. Nista presutim ja, vidi ona da ja gorim polako, samo se okrenula i izasla van. Kad ja opet uspijem ju uspavat na rukama, vec me i strah spustit ju da se sama uspava jer znam da ce nest ko za vraga bit i normalno da je, dragi komsija nesto izvodi, to samo on zna, uglavnom bageri rondaju, dosli ovi rezat cestu nesto pred njegovim ulazom, a ono ne da tutnji, pa mozete mislit taj zvuk one pile za rezanje ceste 🤨 a ona se breca na svaki zvuk. Jos ulazi ponovno sveki i kaze pa ona jos ne spava, sta jel joj smeta buka izvana, e a ja ispalit na zivce, mislim si makni se dok jos mozes hahha 🤣🤣 dobro da ju nisam spustila u krevetic. Bila mi punih sat vremena na rukama dok oni nisu prestali rezat, al bageri i kamioni su i dalje bili naravno, zasto bi bilo drugacije. I evo sad se nastavlja prica s asfaltom dalje, dosli su tu sa valjkom i kamionom nasipat mu novi asfalt, a naravno ona opet ne moze zaspat. Muz je nosao preko sat vremena dok nije zaspala. I onda sam joj upalila neke pjesme na youtubeu kompilaciju sat i nesto, samo da joj prigusi tu buku izvana. Ajme zene moje, jos danas bili na uzv mozga, mijenjali nam termine 3 puta. Ljudi moji kad te krene onda te krene. Cijelo dan nam je nikakva, spava 20min, pola sata i ajmo jovo nanovo. Al neces to mene pokolebat, neda se Ines 💪🥰

Hvala Bogu pa je uzv mozga uredu, sto nam je i najbitnije, a ovo sto joj je dan D proci ce kad tad 😁

Nea 💗

Jagodica125
    05. Svibanj 2021. 22:37

Curke bok! 👋 mi smo danas imali ujutro prvi pregled kod pedijatrice 👩‍⚕️🏥 malisa lijepo napreduje, imamo 3700g, 57cm, dobili smo gel zbog gljivica u usnoj supljini, Oleovit kapi (2kapi dnevno u mlijeko kapnuti), uputnicu za uvz kukica i vjezbe za zalezano stopalo , stopalo jedno je malo uvrnuto prema unutra (velika bebica, pa stopala u busi nisu imala prostora za manevrirat), dobili smo vjezbice za radit i pratit to. I spomenula je pred kraj pregleda da je dobila dojam da malisa ima malo "krucu muskulaturu", jel to hipertonus?🤔 budemo i to nadgledali🤓🔍
    .
    Super draga dokica i totalno chill sestra 🥰🤗
    .
    Malisa danas skoro citav dan prespavao, pribojavam se buuurne noci 🤣
    .
    Ja se pocastla uuuultrabrzim odlaskom u DM i obavila najbrze biranje nove boje za kosu🤣 ako sam fulala, bit ce smijeha🤣 budem se za majcin dan pocastila šišanjem i pofriškala si boju🥰💇‍♀️ 

Jagodica125
    05. Svibanj 2021. 22:38

E da i smazala sam trokut baklave o kojoj vec toliko sanjam i mastam i dobro da ne moram radit GUK profil, jer mi je secer na stropu🤣🤷‍♀️

• MissGraz
    06. Svibanj 2021. 07:18

Ines, meni je vrhunac bio kad sam ja uspavljivala malu navecer, ona vristi (vjer. grcevi tad bili), a svekrva mi usla u sobu i sjela na stolicu (btw u mraku) i kao zabrinuto gleda. E ako je nisam lansirala tad iz stolice, necu nikad. 😅 Ali tako je... ne daj se Ines! 😉 nadam se da cete danas biti bolje. 😘
    Ivancice, ne znam jesu ti rekli imas vrecice za urin za bebe koje se zalijepe prije stavljanja pelene. Muskicima je puno lakse uhvatiti nego curama, samo treba paziti ako je ilako moguce da ostane sterilno prilikom postavljanja i skidanja vrecice. Nadam se da ce sve biti ok. 😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.