Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivancica90
    03. Svibanj 2021. 18:43

NeverEver

Dora ja ti ne znam jer sam imala carski al vidjela sam negdje da su kegelove preporuka tijekom prvih 6 tjedana nakon vaginalnog poroda. Probaj..odmoc nebi trebale a uskoro imas i pregled..
    .
    Temperatura - bebama se treba dodati stupanj ako se ne mjeri u guzi je meni rekla patronazna pa tipa ako je tad iznad 39 ima temp. Normalno je da imaju 37 ili 38 navodno. Kod tebe je sve ok znaci :)
    .
    Kupanje - mi cemo kupati svaka 2-3 dana kako je preporuka na tecaju bila i patronazna mi potvrdila. Kupali smo ga u sub prvi put, danas prije spavanja ide 2.put :)
    .
    Spremamo se na prvi pregled pedijatru iduci pon kad punimo mjesec dana. Sto se tocno dogadja na 1.pregledu? 😂

Super hvala, bar ću se prestat čudit kaj mi se stalno čini vruć. 

Nama je na prvom pregledu mjerila visinu i težinu, pregledala ga je onak s okretanjem, posjedanjem, nogice, leđa, ručice, kak drži glavicu, reflekse. Skidala pelenu, gledala mu je onu kožicu na piši. Pregledala usta jel ima soor i okice jer je imo začepljen suzni kanal i rekla da još ima malo žuticu, al da je to normalno jer samo doji. Napisala je recept za D vitamin, rekla da uzima po 2 kapi do godinu dana i onda nekak drugačije do 2 godine, zapisala sam, ne sjećam se točno. Rekla da treba obavit pregled kod ortopeda i jel nas treba naručit ili ćemo privatno i dala nam termin slijedećeg pregleda za cijepljenje. Jedino još prije nego ga je krenula pregledavat je gledala otpusna pisma, pitala kaj papa i sestra je pisala informacije o meni i tati. Mislim da je to to bilo.

• thera
    03. Svibanj 2021. 18:47

Cure koje su imale carski-kad se mozemo kupati? Znaci ne tusirati nego bas natociti vode u kadu i uzeti si 20-tak minuta za sebe. Bas mi fali to ali zaboravila sam pitati dal i kad smijem. 
    Jel vase bebe sanjaju kad spavaju? Moj se zna uzasno trznuti iz sna,dosta cesto ga to i probudi. Bas kao da nesto jako jako ruzno sanj

• Dora2021
    03. Svibanj 2021. 19:16

NeverEver

Dora ja ti ne znam jer sam imala carski al vidjela sam negdje da su kegelove preporuka tijekom prvih 6 tjedana nakon vaginalnog poroda. Probaj..odmoc nebi trebale a uskoro imas i pregled..
    .
    Temperatura - bebama se treba dodati stupanj ako se ne mjeri u guzi je meni rekla patronazna pa tipa ako je tad iznad 39 ima temp. Normalno je da imaju 37 ili 38 navodno. Kod tebe je sve ok znaci :)
    .
    Kupanje - mi cemo kupati svaka 2-3 dana kako je preporuka na tecaju bila i patronazna mi potvrdila. Kupali smo ga u sub prvi put, danas prije spavanja ide 2.put :)
    .
    Spremamo se na prvi pregled pedijatru iduci pon kad punimo mjesec dana. Sto se tocno dogadja na 1.pregledu? 😂

Saznala-imam cistokelu... Mjehur.. Kegelove radit i treba vremena da se povuče... Kaze Dr. da je uobicajeno! 

• NeverEver
    03. Svibanj 2021. 21:23

Dora, odlicno! Bitno da znas sta je da se brzo rijesis. 
    .
    Jagodica puno hvala za info, nije me pregledavao fizijatar. Onda necu nista forsati, nek prodje prvi pregled i ako je sve ok, bacam se na vjezbanje. Kakve vjezbe radis?
    .
    Thera ja sam vec mislila da sam svog istraumatizirala s necim 😂 muz i ja to zovemo mate miso kovac move, spava i odjednom samo s rucicama i nogama naglo trzne, rasiri ih kao da se neceg splasio. Mozda se razvija zivcani sustav i refleksi, ne znam, nama je to bilo smijesno dok se frajer nije poceo budit i plakat. 🙄
    .
    Ivancica puno hvala, ne zvuci strasno, pustit cu ga k dr. 😂
    .
    Gdje bi bilo tih steznik-gaca za kupit?

• thera
    03. Svibanj 2021. 21:45

Bas isti miso kovac pokreti😂 Znaci normalno je. I nas sam sebe probudi s time. Osim tih pokreta cesto proizvodi neke cudne zvukove,kao neko stenjanje. I sve ga to budi iz sna.
    Za stezne gacice nisam sigurna ali javim ako kupim. Znam da ih je znalo biti u trgovinama s donjim rubljem. 

• Ivancica90
    03. Svibanj 2021. 22:18

Hahaha, moj muž malog zove Mišo Kovač od kad smo došli iz bolnice. To kad trzne i raširi ruke i noge je neki refleks, čini mi se da moorov, nestane s par mjeseci ako se dobro sjećam. Moj zbog toga može samo na trbuhu spavat jer na leđima za par minuta tak trzne i probudi se. Iako nisam ga dugo probala stavit na leđa, al u kolicima se i dalje budi tako da mislim da ne bi bilo uspjeha. 

.

Sanjanje - čitala sam negdje da sanjaju ono što im se dogodilo taj dan. Moj se par puta bas neutješno rasplako u snu, a vidim da spava. Kao ih ne bi trebalo budit kad je tak nešto, nego ih smirit tak da im se umirujuće priča i mazi po glavici.

Jagodica125
    03. Svibanj 2021. 23:21

E cure moje ovo je zaista smijesno, i mi smo malisu nazvali Mate Mišo Kovač jer kod presvlacenja, brisanja, onak stisne sake i raširi ruke kao "gledajte me"🤣 na opce zgrazanje bake i dede🤣 jos decko krene sa "Svi pjevajuuuu, ja ne cujem" i smijeh je zagarantiran🤣🤗
    .
    Dosao je dragi doma, malisa je vec bio okupan, flasica spremna, samo je zanunao i naravno mali sad sniva snom pravednika 😴💤 zato cemo ja i baka sutra opet biti na prvpj crti bojisnice kad krene sa placem i urlikanjem 🤣🔊

Jagodica125
    03. Svibanj 2021. 23:26

NeverEver

Jagodica puno hvala za info, nije me pregledavao fizijatar. Onda necu nista forsati, nek prodje prvi pregled i ako je sve ok, bacam se na vjezbanje. Kakve vjezbe radis?

Radim ti sljedece ponajvise ono "dizanje guze" - legnem na prostirku i savinem koljena, pa bokove tj guzu dizem prema gore, kad dodjem gore stisnem guzove, spustam opet dolje ali ne do kraja. I onda ta ista varijanta samo na jednoj nozi, a druga je ispruzena. 

• avama
    03. Svibanj 2021. 23:49

Mame mislim da imamo skok u razvoku, sutra 6 tjedana, veceras od 7 do malo prije plac, i stalno trazi sisu. Onda ga malo grci. Pa opet place i tako u krug. A jadan jos je siroko pomotan i to mu smeta, stalno zeli ispruziti nogice i vruce mu je.
    I skuzila sam da jenpoceo bolje vidjeti, jer sve promatra oko sebe (ranije je rodjen 3 tj) i svaki put pogleda ko ga nosi i ako mu ne odgovara plac. 

• NeverEver
    04. Svibanj 2021. 01:32

Hhahha ovo za misu kovaca mi je vrh 😂
    .
    Jagodica hvala, od sutra i ja dizem dupe 😏
    .
    Mi spavali od 20:20 nakon kupanja do 1, papali 25 min, podrignuli se i zaspali. I to bi trebalo bit to za normalne bebe al moj ce se trgnut iz mlijecnog transa za 10 min o htjet dalje papat pa cemo prematat i opet jest o bit budni najmanje jos 1h. 😂 Uzivaj5e u ostatku noci :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.