Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eni233
    26. Ožujak 2025. 17:04

EllaMS

parisislove

Jasamja može dodaj i mene na listu 🙏 8.4. ne očekujem ništa osim pozitivnog testa 😌
    Uživaj u odmoru, vjerujem da je slađi sada kada znaš da je i mrvica s vama u trbuhu ❤️
    Ellavidim da neke djevojke odmah nakon ovulacije počinju piti progesteron, mislim da nebi škodilo da kreneš uzimati u ovoj fazi ako si imala kemijske ranije🤔 ja ga ne uzimam u ova dva tjedna ali imam doma utrogestan i rekao mi je ginekolog na prvi pozitivan test da ga odmah popijem i nastavim kroz trudnocu zbog zadnja dva spontana.

Pa apsolutno se slažem, ali ako ova neće vaditi progesteron, neće mi ga ni dati. Ugl odlučila sam ako ovaj ciklus ne bude ništa, sljedeći idem na folikulometriju, eni je super predložila da bi mogla usporediti trakice sa potvrđenom ovulacijom u UZV i onda bi ju trazila da vadimo progesteron 7dpo kako se to inače radi.

Da ja sam tako 4 ciklusa i skužila da od peaka , do ovulacije mi prođe 3-4 dana . Pa tako onda znam da ja ne ovuliram odmah drugi dan kao  ostali narod nego treba vise vremena malo 🤣😜

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska, 1 jajna satnica , 1 oplođena
    9.6.2025- ET
    23.6.2025- vađenje bete 🤞

jasamja
    27. Ožujak 2025. 07:12

Lista ne dolaska M 🤞
    .
    Jasamja 24.03. ➕
    .
    EllaMS 02.04.
     .
    Parisislove 08.04.
     .
    Blondy 14.04.
     .
    Uniqlo7 15.04.
    .
    Makarena i Rose1 16.04.
     .
    Tamara 22.04.

Ako još netko želi na listu neka se javi 🤞

👩 33
    👦 35
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024
    💔 Spontani 04/2025

Uniqlo7
    27. Ožujak 2025. 07:21

Blondy hvala ti! Obzirom da se sve brzo odigralo, u vinogradskoj je dr rekao da ce menopauza nastupiti brzo i nakon te recenice mi rekao tri mj ne radite nista (prirodno zacece) pa dodjite.. moš mislit. Odmah sam se pripremila, napravila sve nalaze i drito privatno u kliniku. Nakon iduceg ciklusa (ako ga bude🤭) cu se javiti po dogovoru u bolnicu cisto da me “prate” ali sad za sad sam privatno. 
    Idemo odmah sredinom 4. Mj u postupak- do tad, ovaj ciklus ne radimo nista, lovimo O i pokrivamo😂 iduci ciklus ide stimulirani (jaka hormonska terapija, bockanje) i pokusavamo izvaditi sto vise mozemo. Da ih izvadi 10 (a nemam ih toliko), ja bi ih 10 rađala😂 nemojte se cure ubijat moralnim pitanjima, meni se motala vjera po glavi, pa mi je dvoje dr reklo da je to samo poguranac i samo lijecenje stanja kao i svako drugo. Ako nesto zamrznemo, necemo sigrno baciti i to je ono sto sam ja trebala sa svojom glavom rijesiti. Dokle ih ima, pokusavamo🤞🏼
    Alsuncokret14 hej draga, super, drago mi je da si dobro. Ovaj cijeli proces toliko ocvrsti dobre odnose i skuzis da (nadam se) imas super podrsku i sve je na taj nacin lakse. Ja sam isla odmah na ivf samo zato sto nemam vremena.. koliko si inseminacija prosla? u svakom slucaju javi nam u kojoj si fazi, zelim ti svu srecu🤍

29.
    Biokemijska 11/24
    Amh 2.1 pmol
    1. 4/25 Poliklinika IVF ET x
    2. 6/25 Vinogradska …

Blondy
    27. Ožujak 2025. 08:54

Uniqlo7

Blondy hvala ti! Obzirom da se sve brzo odigralo, u vinogradskoj je dr rekao da ce menopauza nastupiti brzo i nakon te recenice mi rekao tri mj ne radite nista (prirodno zacece) pa dodjite.. moš mislit. Odmah sam se pripremila, napravila sve nalaze i drito privatno u kliniku. Nakon iduceg ciklusa (ako ga bude🤭) cu se javiti po dogovoru u bolnicu cisto da me “prate” ali sad za sad sam privatno.
    Idemo odmah sredinom 4. Mj u postupak- do tad, ovaj ciklus ne radimo nista, lovimo O i pokrivamo😂 iduci ciklus ide stimulirani (jaka hormonska terapija, bockanje) i pokusavamo izvaditi sto vise mozemo. Da ih izvadi 10 (a nemam ih toliko), ja bi ih 10 rađala😂 nemojte se cure ubijat moralnim pitanjima, meni se motala vjera po glavi, pa mi je dvoje dr reklo da je to samo poguranac i samo lijecenje stanja kao i svako drugo. Ako nesto zamrznemo, necemo sigrno baciti i to je ono sto sam ja trebala sa svojom glavom rijesiti. Dokle ih ima, pokusavamo🤞🏼
    Alsuncokret14 hej draga, super, drago mi je da si dobro. Ovaj cijeli proces toliko ocvrsti dobre odnose i skuzis da (nadam se) imas super podrsku i sve je na taj nacin lakse. Ja sam isla odmah na ivf samo zato sto nemam vremena.. koliko si inseminacija prosla? u svakom slucaju javi nam u kojoj si fazi, zelim ti svu srecu🤍

Odlicno za tebe! Bravo. Vjerujem da cete brzo uspjeti. I mene bi mucilo sto ako dobijemo 10 oplođenih. Cekamo rezultste spermiograma pa cemo biti pametniju sto nas uopce ceka.

• Tamara30
    27. Ožujak 2025. 09:43

jasamja

Lista ne dolaska M 🤞
    .
    Jasamja 24.03. ➕
    .
    EllaMS 02.04.
    .
    Parisislove 08.04.
    .
    Blondy 14.04.
    .
    Uniqlo7 15.04.
    .
    Makarena i Rose1 16.04.
    .
    Tamara 22.04.
    .
    Ako još netko želi na listu neka se javi 🤞

jasamja izvini pogresila sam datum mi je sledece menstruacije 21.04

Blondy
    27. Ožujak 2025. 09:44

Zara531

eni233

Zara531

Cure u ponedjeljak sam naručena na test prohodnosti jajnika. Je li neka od vas bila na tome? Šta očekivati? Napisali su mi da mogu popiti tablete protiv bolova prije postupka ali ne znam koje ni koliko prije.

Ja sam bila Al na rtg/hsg, meni je bilo bolno , Al Full kratko traje i izdržiš . Ja nisam ništa uzimala za bolove jer su mi rekli apsolutno ništa , i da moram obavezno biti na tašte . Uglv bolno ko satan Al traje ful kratko i brzo je gotovo 💪🤞 mi smo žene zmajevi sve možemo ništa nije za nas toliko bolno a da ne izdržimo 😘🫶🏻❤️ sano hrabro

Hvala ti na odgovoru. Malo se bojim ali kao šta si lijepo rekla, sve ćemo izdržati za krajnji cilj 🙂
    .
    Meni stigli kompletni nalazi. Spolno hormoni su uredni, osim šta mi FSH i LH nisu baš 1:1 već je FSH za jedan veći od LH (ali u normalnom rasponu) šta može biti razlog tih mojih famoznih anovulacijskih ciklusa. Ono šta je malo manje dobro su hormoni štitnjače koji su svi unutar normalnih vrijednosti osim ATPO koji je visok i TSH koji je na gornjoj granici. Pregled endokrinologa imam početkom 4.mj tako da pretpostavljam da će mi uvesti terapiju da spustim TSH na 2.5 kao šta se preporučuje. Vidjet ćemo, eto, idemo dalje 🙂
    Svima šaljem puno dobre energije!

Vidis, meni nije uopce jasno koji omjer mora biti lh i fsh. U grupama na fejsu forsiraju da treba biti 2:1 u korist fsh.
    Meni je fah veci za nekih 0.5 od lh. Je li tebi dr potvrdio da je 1:1 omjer ok?

Blondy
    27. Ožujak 2025. 12:38

Evo dosao je los nalaz spermiograma. Previše leukocita i asteno. Ima netko iskustva s tim?

• eni233
    27. Ožujak 2025. 12:48

Blondy

Evo dosao je los nalaz spermiograma. Previše leukocita i asteno. Ima netko iskustva s tim?

Znaci da ti muž ima neku infekciju ili je imao jer prisutnost leukocita je normalan al u malom broju ne u velikom  , nek si napravi ejakulat mikrobiološki i urin isto može  dobiti uputnicu od doktorice opće prakse  .. i infekcija može uzrokovati asteno i općenito loš spermiogram .. tak da najbolje bi bilo da napravite oba dvoje nalaze ti briseve i urin mikrobiološki i on , pa da dobijete antibiotik ako je nešto u pitanju .

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska, 1 jajna satnica , 1 oplođena
    9.6.2025- ET
    23.6.2025- vađenje bete 🤞

Blondy
    27. Ožujak 2025. 12:57

eni233

Blondy

Znaci da ti muž ima neku infekciju ili je imao jer prisutnost leukocita je normalan al u malom broju ne u velikom , nek si napravi ejakulat mikrobiološki i urin isto može dobiti uputnicu od doktorice opće prakse .. i infekcija može uzrokovati asteno i općenito loš spermiogram .. tak da najbolje bi bilo da napravite oba dvoje nalaze ti briseve i urin mikrobiološki i on , pa da dobijete antibiotik ako je nešto u pitanju .

Hvala, da, napravit cemo svakako.. vec sam mu rekla da nije mozda svrljao i pokupio kakvu bolestinu.. ( salim se) naravno, on je panicar i u totalnim bedu..
    Znaci ja se javljam svojoj gin, a on LOMu?

parisislove
    27. Ožujak 2025. 13:01

eni233

EllaMS

parisislove

Jasamja može dodaj i mene na listu 🙏 8.4. ne očekujem ništa osim pozitivnog testa 😌
    Uživaj u odmoru, vjerujem da je slađi sada kada znaš da je i mrvica s vama u trbuhu ❤️
    Ellavidim da neke djevojke odmah nakon ovulacije počinju piti progesteron, mislim da nebi škodilo da kreneš uzimati u ovoj fazi ako si imala kemijske ranije🤔 ja ga ne uzimam u ova dva tjedna ali imam doma utrogestan i rekao mi je ginekolog na prvi pozitivan test da ga odmah popijem i nastavim kroz trudnocu zbog zadnja dva spontana.

Pa apsolutno se slažem, ali ako ova neće vaditi progesteron, neće mi ga ni dati. Ugl odlučila sam ako ovaj ciklus ne bude ništa, sljedeći idem na folikulometriju, eni je super predložila da bi mogla usporediti trakice sa potvrđenom ovulacijom u UZV i onda bi ju trazila da vadimo progesteron 7dpo kako se to inače radi.

Da ja sam tako 4 ciklusa i skužila da od peaka , do ovulacije mi prođe 3-4 dana . Pa tako onda znam da ja ne ovuliram odmah drugi dan kao ostali narod nego treba vise vremena malo 🤣😜

Krasno… Kao da nije i bez toga dovoljno komplicirano izracunati i tempirati odnose 🫢
    Jel ti nakon peaka tih par dana trakice ostanu pozitivne ili budu negativne kao da si vec ovulirala? Mi smo pokrili sve dane po dva puta 🙈, ovulacija bila jucer po trakicama i sad mi muka od pomisli da bih jos par dana trebali odrađivati posao, dosta mi je seksa za cijeli mjesec 🤣

Ella baš bezveze da ne možeš jednostavno preko telefona tražiti poregesteron da ti pusti jer imaš već iskustvo ranog gubitka trudnoće. Jel ti opcija mijenjati ginekologa? Folikulometrija je odlicna ideja, i ja sam odlucila ici na taj nacin sljedeci ciklus ako ovaj ne uspije. Ali bilo bi lijepo da nam objema propadne taj plan jer smo već trudne 🤞🤞😌🙏

11/2024 +
    12/2024 nipt low risk/boy
    1/2025 PPROM u 15tt 💔
    4/2025 kemijska 💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.