Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kawa
    17. Svibanj 2024. 08:25

djetelina13

Simbalija kužim te. Javi baš sta ce ti doktorica reci na konzultacijama.
    Kawa, pa ja se nadam da je utjecala da. Ali malo me muči jer sam pitala doktoricu treba li MM piti antibiotik i rekla je da ne. Meni je dala Efox i rekla obavezno probiotike. Nije rekla ništa za sljedeci bris. Danas mi je 20 dc i kabit cu joj se prvi dan mentruacije pa ce mi valjda tada rec koji je dalje postupak. Ali ona odlazi na GO taman kad ja trebam dobiti menstruaciju pa me strah da cu ju morati cekati jer je rekla da se trudi voditi bas svoje pacijente nakon sta sam ju pitala dal me moze netko bar kratko preuzeti dok je nema.
    Brine me jedino to da sad MM ne lijeci bakteriju a ja je lijecim ali kolio sam shvatila valjda nije velika vjerojatnost da njegova prostata bude zarazena e.coli. ne znam evo 🥴
    Koliko imate ti i muz godina? Nadam se da ce sljedeća IUI biti dobitna i da necete morati razmisljati o nicem dalje

za e.coli stvarno ne znam, ostale bakterije koje se potvrđuju brisevima , ureaplazma i ostale, se moraju lijeciti oba partnera to sam sigurna. moj dr je kod ureaplazme uvijek inzistirao da oboje pijemo antibiotik i da oboje ponovimo nalaz nakon uzimanja antibiotika. moze li tvoj dragi kako testirati e.coli, iz urina, cisto da ste sigurni da i on nije zarazen ?
    ja imam 27, mm 25. moj dr racuna da smo mladi i da nema potrebe odmah ici u ivf , ali ja postajem nestrpljiva i iskreno zanima me sto nije u redu zbog cega se vec godinama ne desava bas nista. ali evo M jos nije stigla, jutros sam se popiskila zaboravivsi na test, ali mogla bih ga veceras napraviti ako dotad ne procurim. ali obicno procurim par sati nakon testa, psiha 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

• eni233
    17. Svibanj 2024. 11:16

djetelina13

Simbalija kužim te. Javi baš sta ce ti doktorica reci na konzultacijama.
    Kawa, pa ja se nadam da je utjecala da. Ali malo me muči jer sam pitala doktoricu treba li MM piti antibiotik i rekla je da ne. Meni je dala Efox i rekla obavezno probiotike. Nije rekla ništa za sljedeci bris. Danas mi je 20 dc i kabit cu joj se prvi dan mentruacije pa ce mi valjda tada rec koji je dalje postupak. Ali ona odlazi na GO taman kad ja trebam dobiti menstruaciju pa me strah da cu ju morati cekati jer je rekla da se trudi voditi bas svoje pacijente nakon sta sam ju pitala dal me moze netko bar kratko preuzeti dok je nema.
    Brine me jedino to da sad MM ne lijeci bakteriju a ja je lijecim ali kolio sam shvatila valjda nije velika vjerojatnost da njegova prostata bude zarazena e.coli. ne znam evo 🥴
    Koliko imate ti i muz godina? Nadam se da ce sljedeća IUI biti dobitna i da necete morati razmisljati o nicem dalje

Neznam kakvu gink imas , ali mora obavezno jer moze biti da ce ti je opet prenjet jer muški nemaju simptome infekcija rijetko koji . Moj muž se isto morao mazati kremom čak i kad sam ja gljiivce imala jer je to normlano . Pa imamo odnose nemože se znati ko je kome prenio . Eto . Neznam neki ginekolozi su čudni ful 

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• dasii
    17. Svibanj 2024. 13:14

Pozdrav!
    Primila sam 04.05.2024. Ovitrelle inekciju na prirodan ciklus, folikul bio 18 mm. Doktor mi je rekao da test za trudnoću mogu napraviti 20.05. Ali me zanima jel netko imao iskustva, citam navodno da zna od inekcije beta biti povišena.  S tim da imam jedan nalaz od trombofilije koji mene osobno jako brine a oba gin gdje sam bila drzavno i privatno mi kazu da su kao tri panela uredna a jedan pokazuje mozda nekad neku kroz zivot mogucnost kardiovaskularnih bolesti i stvaranje tromboze ali da ako je jedan takav da to nije nista zabrinjavajuce,  a vec dvije trudnoce izgubila. Ne znam ni ne radi mi se test na trudnocu jer me hvata panika sta ako je stvarno do tromboza i tog dijela a niko nis ne preporuca. Ne znam jel kasno da ako slucajno test i bude pozitivan da na svoju ruku pijem andole ??? Ili se bolje posavjetovati. Svakako planiram sad ici i kod doktorice opce prakse s tim nalazom da me ona uputi hematologu. Ne znam vise ni sama sta bi od muke. 

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

Simbalija
    17. Svibanj 2024. 13:47

Dora da štoperica ostaje u tijelu neko vrijeme i pokazuje sjenice na testićima ako se prerano testiraš (dok ne izađe iz tijela).
    Kakav ti je nalaz? Imaš stečenu ili prirođenu trombofiliju? Ja sam pila Andol 100, nije pomoglo, ne znači da tebi neće. Bilo bi dobro da se barem sa ginekologom posavjetuješ.
    Kawa svu sreću ti želim da bude plus! Imaš kakve simptome?

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Kawa
    17. Svibanj 2024. 14:13

simba hvala ti od srca ! pa evo iskreno nema nista konkretno, prekjucer sam osjetila blage grceve kao pred M, jucer i danas nista, probava malo sporija, sise lagano bole kao i u pms, spava mi se kao i inace.. stvarno nista konkretno da bih posumnjala. ali evo popodne cu napravit test cisto da ne razbijam glavu vise, sto danas bude to je to. ne bude li nista idemo dalje na iui  
    jesi ti pisala sto ti je u planu posalju li te na mpo u pulu, mislis ici negdje privatno ili u bolnicu u zg ? 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

Simbalija
    17. Svibanj 2024. 14:23

Nikad ne znaš, simptomi su i tako lako zavaravajući. Ja sam prošli mjesec imala identične simptome koje imam samo kad sam trudna, i menga je u minutu došla točna. Tako da više ničemu ne vjerujem 🤣
    Javit ću se vjerojatno u Miu, novu privatnu polikliniku u Rijeci barem na konzultacije pa vidjeti bi li tamo možda pokušala. Druga opcija je čekati jesen za Rijeku, što i nije tako loše s obzirom da mi tijelo možda i treba pauzu s obzirom na sve trudnoće u zadnjih godinu, godinu i pol.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔

• hoyaa
    17. Svibanj 2024. 15:02

Cure, kao sto sam rekla, javljam danas s rezultatima.
    Napravila sam jucer onaj cyclotest i vidjela se linija. No, nisam izdrzala da danas ne napravim i digitalni s tjednim i mogu reci da sam blago sokirana i zbunjena.
    https://ibb.co/X8nX3VN
    Nije mi jasno kako pokazuje 2-3 tjedna jer sam prilicno sigurna da je do oplodnje moglo doci najranije 4. 5., a i test sam radila s popodnevnim urinom. 😱

• dasii
    17. Svibanj 2024. 15:31

Simbalija

Dora da štoperica ostaje u tijelu neko vrijeme i pokazuje sjenice na testićima ako se prerano testiraš (dok ne izađe iz tijela).
    Kakav ti je nalaz? Imaš stečenu ili prirođenu trombofiliju? Ja sam pila Andol 100, nije pomoglo, ne znači da tebi neće. Bilo bi dobro da se barem sa ginekologom posavjetuješ.
    Kawasvu sreću ti želim da bude plus! Imaš kakve simptome?

MTHFR faktor- interpretacija nalaza: u genu za mthfr na poziciji 1298 utvrđen heterozigotni genotip što ukazuje na genetsku predispoziciju za umjereno smanjenu aktivnost proteina. Utvrđen promijenjeni genotip tipa AC.  Ali kao takav ne povećava rizik za rani početak kardiovaskularnih bolesti. 
    PAI-1 faktor - u genu za PAI-1 utvrden je heterozigotni genotip (delecija G u jednom homolognom kromosomu) sto ukazuje na genetsku predispoziciju za umjereno povecanu aktivnost proteina. Utvrđen promijenjeni genotip tipa 4G5G. Kod heterozigotnih nosioca genotipa 4G5G koji istovremeno imaju i druge rizične faktore posebice Leiden mutaciju u genu za faktor V, rizik za pojavu tromboze je znatno povećan. 
    FAKTOR V LEIDEN- u genu za faktor V utvrden normalan homozigotni genotip sto ukazuje na genetski predispoziciju za normalnu aktivnost proteina 
    FAKTOR II - utvrden normalan homozigotni genotip sto ukazuje na genetsku predispoziciju za normalnu aktivnost proteina 

Ja sam s ovim nalazima bila kod svog gin i rekao je a mozda nekad kad ostanes trudna vidit cemo da uzimas andole ili nesto za svaki slucaj. Ali mozda jednom kad ostanem trudna. Iako ovaj nalaz po njemu moze i ne mora biti uzrok ponovljenih spontanih pobacaja. Onda sam otisla kod privatnog koji je isto rekao da posto ova dva faktora su normalna, da ne mora isto tako biti nista vec da eto nekad kroz zivot moze nesto biti od tromboza. S tim da ja svakom doktoru izricito naglasavam da su mi doma i baka i dida i teta i mama puni vena po nogama i to ne puknutih kapilara nego kao da hodaju s ugruscima u nogama velicine teniske loptice cijeli svoj zivot, mama i teta posebno izrazeno nakon sto su rodile svaka po troje djece. Za sad je privatnik rekao samo da ako ova sad inekcija i trudnoca ne uspiju poslao bi me na histeroskopiju i eventualno da se provjeri inzulin. Iako sam nekad prije u prvoj trudnoci radila ogtt test koji je bio uredan i da naglasim radili smo i kariograme oba su uredna plus smo radili sve briseve spermiogram normozoospermija moji hormoni od krvi stitnjace i cjelokupna krva slika su uredni. 

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

Simbalija
    17. Svibanj 2024. 20:25

Doram jesi radila dvitamin, feritin, homa Index?  Inzulin zna zezati neovisno o glukozi.
    Meni su isto rekli da se radi o slabim mutacijama, ja sam MTFHR homozigot, a pai1 heterozigot, ali nakon dvije izgubljene trudnoće su mi htjeli uključiti heparin nakon što srce prokuca, ali to nisam dočekala. A da probaš sa privatnim hematologom? Nisam sigurna bi li pomoglo, cura koja je bila sa mnom na prekidu trudnoće je bila na heparinu i svejedno je srce prestalo kucati..
    Hoyaa super! Čestitam! Ti tjedni nisu baš ekstra točni, znaju pokazati više ako imaš puno beteHCG u tijelu. Odnosno ako ti se brže dupla.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.

djetelina13
    17. Svibanj 2024. 20:43

Kawa i Simbalija ma da baš je cudna ginekologica jer ima smisla ovo sta vi pišete. Još da ju nisam pitala, ali jesam i bas mi je odg da je treba 🥴 ali kako ste mi napisale ovo odmah sam zvala u jednu polikliniku i u pon ce MM odnijeti mokraću i napraviti urinokulturu. Šta ako se ne pokaže da ju ima u urinu? Dal da provjeri još i bris? Jer ako nije u mokraci opet postoji mogucnost da je u prostati ili mozda jedno ukljucuje drugo? 
    Kawa vi ste mladi da 😀 ali nadam se sa vas nece muciti doktor s tom agonijom dugo nego da ce vas poslati na konkretan postupak. 

Joj meni je danas trbuh toliko napuhan da izgleda koda sam trudna. Mislim 6 dana do menstruacije mi je i inace mi se napuše trbuh u tim danima ali nikad ovako. Je li to mozda nuspojava antibiotika? Jel se i vama to mozda dogodilo. Bas mi je ful napuhan donji dio trbuha😱

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI