Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Xoxo23
    02. Ožujak 2024. 10:50

Kawa

Xoxo23

Evo meni temp narasla sa 36.13 na 36.53, O je bila jučer sad još dva dana da ostane ovako na višim razinama da sto posto potvrdim da sam ovulirala 23 dc 😄 pokrili smo sve sad idemo u čeku 🤞🏼😄

kawa da ovo nam je prvi spermiogram, 2022 nismo radili intezivno na bebi bilo nam je u planu nismo bas bili svjesni da to ne dolazi tako lako , ali se godinama nismo čuvali onda sam ostala trudna 01/23 al je bila vanmaternicna pa zbog toga nismo smijeli pokusavat pola godine a menstruacije su mi bile užasno ne redovite i nisam ih ni imala po duži period .. i sad smo u u ovome 8 mjeseci i s obzirom na moj PCOS, IR i prethodnu trudnoću ona smatra da je vrijeme da se prvo isključi i druga strana i potencijalni problemi kod nje, iako ja mislim da je s M sve uredu ali nikad ne znas .. ima dosta primjera sportaši uredan zdrav život pa na kraju to ne bude kako si mislia.. 🤷🏻‍♀️

super nadam se da je to to, onda smo ti i ja u par dana razlike
    zao mi je za vanmatericnu, nije imala posljedica na tebe, ostala su ti oba jajovoda? uzimas li kakvu terapiju za IR, pazis li na prehranu ? ocito se onda u svemu pratimo, tu smo po godinama i dijagnozamanadam se da ce vam spermio bit ok, da iskljucite i to pa da mozete dalje u obradu. s obzirom da si vec ostala trudna nadam se da vam se samo treba pogodit dobitan ciklus, drzimo fige da je to vec ovaj :)

samo psihičke  posljedice  🤣 ja sam dobila methotrexat oblik kemoterapije koji ubija plod, jajovod je ostao sad je pitanje u kakvom je on stanju ali po njima nije potrebno prouhivanje 🤷🏻‍♀️🤣  vezano za IR rekla mi je moja ginekologica da probram sa prehranom i Catafertylom (može i neki drugi dodatak koji ima omjer mioinozitola i d-kiro inozitola 40:1) da mi nebi bas krenila sa Sioforom i tako tim ljekovima s obzirom da planiramo trudnoću 🤷🏻‍♀️ 

Nadam se da će nam oboma bit dobitan bas ovaj ciklus 🤞🏼🤞🏼 sad idemo u odbrojavanje 😍😍😍 top mi je kada imam vamo s nekim pratit se ☺️☺️

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔

Kawa
    02. Ožujak 2024. 11:34

Xoxo23

samo psihičke posljedice 🤣 ja sam dobila methotrexat oblik kemoterapije koji ubija plod, jajovod je ostao sad je pitanje u kakvom je on stanju ali po njima nije potrebno prouhivanje 🤷🏻‍♀️🤣 vezano za IR rekla mi je moja ginekologica da probram sa prehranom i Catafertylom (može i neki drugi dodatak koji ima omjer mioinozitola i d-kiro inozitola 40:1) da mi nebi bas krenila sa Sioforom i tako tim ljekovima s obzirom da planiramo trudnoću 🤷🏻‍♀️

Nadam se da će nam oboma bit dobitan bas ovaj ciklus 🤞🏼🤞🏼 sad idemo u odbrojavanje 😍😍😍 top mi je kada imam vamo s nekim pratit se ☺️☺️

niko nažalost ne ide za psihičkim posljedicama a mislim da one puno veci trag ostavljaju nego fizicke. 
    pa da meni je prijateljica odma dobila glucophage za graničnu ir i nije joj sjeo, a meni pomaže i bolje se uz njega osjećam. uzimam i gynositol sa mioinozitolon i novalac, dosta su mi ustabilili ciklus. 
    da i ja se veselim sta cemo se pratit, brze ce dani ic 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

Simbalija
    02. Ožujak 2024. 16:01

djetelina13

A bas mi je zao zbog ta tri pobačaja. Nadam se sa ce naci uzrok brzo.
    A vidim u opisu tvog profila da tvoj parner isto ima dijagnozu spermiograma. Sta ste uspjeli prirodno zanijeti?

Imas li saznanja hoce li u Poliklinici Mia oni raditi cijeli MPO ili ce samo pripremiti par pa onda slati dalje u Zg?

Da, mi smo sva 4 puta uspjeli prirodno zanijeti, i to bez nekih problema, ovulaciju uhvatim trakicama i ako je akcija nemam problema sa oplodnjom, samo sa nastavkom trudnoće.
    Mm ima astenospermiju, na humanoj su rekli da to nije strašno, samo da su malo sporiji :D
    Eh za Miu sam čula da će raditi sve, zašto misliš da će slati u ZG?

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Deja14
    02. Ožujak 2024. 16:06

https://ibb.co/7JfTJw1
    Radjen sa 8DPO
    Kao da vidim u gornjem delu da ima sjena neka, mozda mi se vec pocele pricivanjati linije🫣😒

👩24
    Odaju utisak da su policistični, terapija inofolic HP dva puta na dan. Menzis svakih 28 dana tocno u sat, ovulacija po skolski na 14-ti dan ciklusa.
    Pokušavamo od 02.2023 bez trudnoce
    🧔‍♂️ 28
    14.06. Spermiogram
    Dijagnoza: Asthenoteratozoospermia
    Terapija: supramen, vitamin C, trental, genante
    12.09. Spermiogram jos losiji, samo se morfologija popravila.
    11.03 normospermia🧔‍♂️
    👩 11.03 histeroskopija sa polipektomijom
    Trudnoća: 5+5

wildflower
    02. Ožujak 2024. 18:24

Kawa

Xoxo23

samo psihičke posljedice 🤣 ja sam dobila methotrexat oblik kemoterapije koji ubija plod, jajovod je ostao sad je pitanje u kakvom je on stanju ali po njima nije potrebno prouhivanje 🤷🏻‍♀️🤣 vezano za IR rekla mi je moja ginekologica da probram sa prehranom i Catafertylom (može i neki drugi dodatak koji ima omjer mioinozitola i d-kiro inozitola 40:1) da mi nebi bas krenila sa Sioforom i tako tim ljekovima s obzirom da planiramo trudnoću 🤷🏻‍♀️

niko nažalost ne ide za psihičkim posljedicama a mislim da one puno veci trag ostavljaju nego fizicke.
    pa da meni je prijateljica odma dobila glucophage za graničnu ir i nije joj sjeo, a meni pomaže i bolje se uz njega osjećam. uzimam i gynositol sa mioinozitolon i novalac, dosta su mi ustabilili ciklus.
    da i ja se veselim sta cemo se pratit, brze ce dani ic

Gynositol je kod nas preskup... 60 EUR je kutija, a u Belgiji je npr 20 EUR :O
    Vidim da Catafertyl za zene ima istu kolicinu Mio-inozitola (2000 mg) ali ima i D-kiro-inozitol za omjer 40:1...
    Hmmm Gynositol to nema...

Inace, ja sam po uputi nutricionistice prvo uzimala Mio inozitol od Fairhaven Health s iHerba.. Ali kad sam to rekla ginekologu on je samo zakolutao ocima i rekao: "ne znam koji je to. ja sam preporucam gynositol"

Naravno da sam odlucila poslusati ginekologa i odmah sam kupila Gynositol i prestala uzimati ovaj od Fairhaven healtha..

E sad... Koje je vase misljenje o americkim suplementima s iHerba (NOW, Fairhaven health, Solgar, KAL)?
    Ok, za Solgar i KAL svi znamo i prodaju se i u nasim ljekarnama. Ovi drugi ne bas..
    Ali ja nekako mislim su isto ok?

Sto vi mislite?

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

Xoxo23
    02. Ožujak 2024. 18:25

Deja14

https://ibb.co/7JfTJw1
    Radjen sa 8DPO
    Kao da vidim u gornjem delu da ima sjena neka, mozda mi se vec pocele pricivanjati linije🫣😒

Malo je mutna slika ja ne vidim ništa 😳 al moguće da ti uživo vidiš nešto, jer na slici se općenito slabije vidi ako je svjetlo. Možeš slobodno sutra sa jutarnjom mokracom možda ti se bude vidila bolje sretno 🤞🏼🤞🏼

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

Xoxo23
    02. Ožujak 2024. 18:32

wildoflower  e da, ja iskreno nisam točno istraživala taj omjer i to ali mi je ona naglasila da su rađena neka istraživanja koja su pokazala da u tom omjeru se pokazalo najbolje i rekla mi je da ima još jedna marka taj omjer pa da vidim sto mi je cjenovno prihvatljivije. Na kraju sam se zadržala kod Catafertyla jer prah mogu onako popapiti i super mi dođe nekako je lip okus a ta druga opcija je išla da se mora razmutit u vodi a ja sam teška za tu tekućinu pa sam ostala pri ovome. 🤣🤷🏻‍♀️ 

Od kala ja već duže vrijeme pijem magnezij (godinama), solgar folat neki period i povremeno sam znala uzeti od Solaray cink. Meni su svi oni odlični ne znam za ove ostale nisam proučavala.. 

01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

Xoxo23
    02. Ožujak 2024. 18:34

Vidim da taj fairhaven isto ima u ovim omjerima myo i d kironza kupit .. jesi ti taj uzimala ? 

01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

wildflower
    02. Ožujak 2024. 18:58

Xoxo23

Vidim da taj fairhaven isto ima u ovim omjerima myo i d kironza kupit .. jesi ti taj uzimala ?

Ja sam uzimala obicni mio inozitol.. Nisam ovaj u omjeru.
    nisam vidila neke promjene...

Ma joj isto se nekada pitam je li potrebno ovoliko raznih suplementa uzimati...
    i koliko si "dobra" zapravo cinim time..

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

Xoxo23
    02. Ožujak 2024. 19:07

wildflower

Xoxo23

Ja sam uzimala obicni mio inozitol.. Nisam ovaj u omjeru.
    nisam vidila neke promjene…

Ma joj isto se nekada pitam je li potrebno ovoliko raznih suplementa uzimati…
    i koliko si "dobra" zapravo cinim time..

Mislim da ovi naši doktori znaju samo za marke koje se prodaju u HRV i imaju svoje zastupnike .. ja zato cijenim svoju doktoricu naglasila mi je da je taj omjer bitan ponudila još jednog proizvođača ali nije rekla da su samo ta dva dobra već mi je pričala o tom istraživanju i rekla da je sve isto dok je sobar omjer. 

Da i ja isto se tako pitam, ali ja pijem magnezij zbog migrena i otkad ga redovno pijem ja ih nemam. Ali ja ga sada godinama pijem .. za njega garantiram za sve ostalo sam i sama skeptična 

01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.