Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mariposa1510
    29. Veljača 2024. 13:57

Hvala vam svima na podršci! I vama svima želim puno sreće u pokrivanju, očekivanju ovulacije, postupcima i testiranjima ❤️🤞
    Kawa, ja neću niti vaditi betu vjerojatno, jer za par dana putujem u SAD službeno i ostajem tamo dva tjedna (bit ću tamo u vrijeme kad bih trebala vaditi betu). E sad ne znam koja je cijena te pretrage tamo, ali sudeći prema njihovim cijenama u zdravstvu, rekla bih da je jako jako skupo. Moj je plan samo napraviti test pa ovisno o tome što on pokaže, vidjet ću šta dalje. 

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

djetelina13
    29. Veljača 2024. 14:51

Wildflower procitala sam sad kad si mi rekla. A nista, ako nista drugo barem cemo onda ako dođe do toga, imati pravo na ICSI. Javit cu vam sta ce mi ginekolog veceras reći. I šta ce nam savjetovati. Partner uzima fertil pro, maticnu mliječ i žlicu nemasnog sira na dan. To je krenuo prošli tjedan od kako smo dobili loš nalaz. Možda pomogne u stvaranju plivača. 
    S obzirom da mi radimo na bebi pola godine, nekako me strah da nam nece dati tako skoro u postupke ali neda nam se čekati jos god do dvije da nas upute jer realno ako nemamo nikakve sanse, cemu mucit ljude i cekat neko čudo. Preko HZZO-a znam da to ide sporo, ali ako odemo privatno onda vjerujem da moze puno prije to sve krenuti?

Ima netko iskustva s privatnim MPO? 

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

djetelina13
    29. Veljača 2024. 14:52

FertilUp pije, ne fertil pro

10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀

Lunolina
    29. Veljača 2024. 15:23

Kawa ja gljivice rjesavam kokosovim uljem. Tampon umocim u kokosovo ulje, stavim ga u utra i izvucem van za 5 min i onda isto napravim, ali drzim par sati. Prvi tampon je tu vise da mehanicki ukloni velik broj gljivica. Isto vrijedi i za vanjski dio, slobodno se namazes. Naravno, pazis da uzimas ulje sa cistim prstima i ne vracas prste kojima si se mazala natrag u teglicu🙈
    .
    Mariposa drzim palceve da to bude to❤️ jesi dobila kakve lijekove?

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Simbalija
    29. Veljača 2024. 15:24

Djetelina ja sam imala 1.konzultacije u prosincu u KBCu, kako sam morala i kariogram napraviti malo je potrajalo dok sam skupila sve nalaze, ali evo neki dan smo imali druge konzultacije i rekli su da odmah u ciklusu koji treba početi za par dana možemo u stimulirani postupak. Ne čini mi se to sporo..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Ivyyyy
    29. Veljača 2024. 15:33

Mariposa sretno, drzim ti 🤞🥰

👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, ostalo sve uredno
    👱🏻‍♂️28- azoospermija
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu

djetelina13
    29. Veljača 2024. 15:38

Simbalija

Djetelina ja sam imala 1.konzultacije u prosincu u KBCu, kako sam morala i kariogram napraviti malo je potrajalo dok sam skupila sve nalaze, ali evo neki dan smo imali druge konzultacije i rekli su da odmah u ciklusu koji treba početi za par dana možemo u stimulirani postupak. Ne čini mi se to sporo..

Ma to je super brzo, prakticki dva mjeseca. Ali nisam mislila na to nego su nama rekli da dodemo u utorak na konzultacije samo zato jer smo mi inzistirali a na nalazu je pisalo samo "ponoviti spermiogram za 3 mjeseca". Znaci da nas nece sljedeca 3 mjeseca nigdje poslati. Vidjet cemo jos uzivo sta ce reci. Definitivno ne želimo cekati 3 mjeseca da se onda opet ispostavi da je loš i sta onda. Gubimo vrijeme samo. Doduse ovo nam je prvi spermiogram pa mozda zele vidjeti barem nalaz drugog. Ali i to mi se cini dugo. 

• mariposa1510
    29. Veljača 2024. 15:40

Lunolina, hvala ❤️ Dobila sam duphaston 3x dnevno i folacin 1x dnevno do bete. U slučaju pozitivne bete, nastaviti.
    Ivyyy, hvala ti! ❤️
    Cure koje ste iskusnije od mene s duphastonom (ili sličnim), nakon koliko dobijete mengu kad prestanete piti?
    Meni će zbog štoperice i ranijeg sazrijevanja folikula ciklus biti poprilično kratak pa da si u glavi isplaniram plan za dalje u slučaju negativnog ishoda sad.

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

Simbalija
    29. Veljača 2024. 16:06

Djetelina i nama piše da mora ponoviti spermiogram jer je samo jedan napravio. Ne znači da će vam odgoditi postupak, samo će ga prilagoditi vašim nalazima.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

wildflower
    29. Veljača 2024. 16:10

Iglica8

wildflower

Sjecam se da je neka cura s ove teme bila uzela onaj grupni program kod Maje O.G.
    Kakvi su dojmovi, ako si jos tu na temi? :)

Citam vas s velikim zaostatkom i ne stignem se ukljucivati nazalost. Ali navijam za svaku od vas, vidim da imate konkretne planove za iducih par mjeseci i zaista vam svima zelim srecu 💜
    Sto se tice programa dojmovi su jako pozitivni, dosta je intenzivno, mislila sam da sam sve proucila i naucila vec ali ipak nije tako i jako puno novih informacija sam saznala. Njezin pristup je malo drugaciji od klasicnog ginekoloskog i dosta paznje stavlja zasto je do nekog stanja/problema doslo i na koji nacin bi ga trebalo rjesavati. U svakom slucaju ja sam zadovoljna 🙂

Joj hvala puno na feedbacku :)
    Razmislit cu onda u buducnosti o tome...
    Znam da nije 1 na 1 ali jel se uspije Maja svima posvetiti?
    Program je od 10tog mjeseca? To je sad vec 4 mjeseca ako se ne varam?
    Do kada traje?
    Koje su neke najvece stvari sto vam je ukazala a niste prije znali, ako nije tajna.
    .
    Ima mi smisla sve sto ona govori ali isto mi se nazalost cini da u mom slucaju prehrana i suplementacija nisu ucinile da mi se vrati O... Zato sam bila skepticna i nisam htjela uzimati program.
    Ipak mi se cini da PCOS nije dovoljno istrazen.
    I ona sama kaze da uzrok anovulacije moze biti IR (to nemam), metabolicki disbalans (imam LH/FSH inverziju ali blagu) ili iscrpljenost HPA osi (sto mislim da ja imam). Ali u dosadasnjim tecajevima koje sam kupila i po ovom sto je pratim na drustvenim mrezama, nisam  skuzila sto to revolucionarno predlaze osim raznolike protuupalne prehrane i suplemenata.

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.