Homa index mi je 1.2. to sam zaborav ila napomenti u gornjem postu
'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
'86, oligozoospermia
Repromed:
2mj/2024 - 1. AIH ❌
4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵
wildflowerjesi mozda provjeravala tu hipofizu, kakav ti je prolaktin? jesi radila OGTT sa inzulinom pa znas da nemas IR? jel ti doktor spominjao uzimanje mioinozitola? jer on navodno najviše pomaže nama s pcos-om. kod mene je isto inverzija lh i fsh i prema tome je gin zakljucio da imam pcos, iako su jajnici urednog izgleda. krenuli smo trazit uzrok pcos-a i našli ga u inzulinskoj rezistenciji. sad sam na terapiji koja čini mi se pomaže jer opet osjećam ovulacije.
jesi sad uz štopericu imala mozda vise sluzi?
queeqazao mi je za spontani :( ali super da su ti nalazi trombofilije uredni, kao i svi ostali. jesu ti ciklusi redoviti osim što su dugi? jel dragi radio spermiogram? a čuj s obzirom da se često seksate nemaš onda što propustiti, možeš si samo presing stvoriti sa tempiranjem.. imaš li kakve simptome ovulacije ?
bebolina tebe se mislim sjećam sa starijih vol ove teme, kad si još bila na početku, ja sam bila pod drugim nickom. žao mi je vidjet kako se tvoj put odužio, ali drago mi je da si zadovoljna pristupom na VG, i nadam se sljedeći postupak biti dobitan, želim ti puno srećejel ti oduvijek takva situacija sa sluzi ili uzimaš neke suplemente koji mogu utjecati i na to ? p.s. sto je sa Garawom i Joli znas li mozda ?
Je ja sam već duže na temi i nikako da me se riješe 😊
Mislim da se i Garawa i Joli znaju tu i tamo javiti, ali ne znam kakva je situacija kod njih.
I ja pokažem sad sve nade u taj ciklus jer nam je to zadnji. Baš jutros pričala mužu koje bi sad suplemente nam još uzela, pa bar po toj strani znam da smo pokriveni.
Meni ti je sluz uvijek takva obilnija i uvijek sam po njoj znala da su mi plodni dani. Pila sam jedno vrijeme i Marulju i vrkutu pa i dalje bila sluz prisutna možda čak i mrvicu jače. Nisam sad pila neko vrijeme radi postupka.
.
Meni danas 27.dc i mislim da stiže, jutros oko 3 me probudili baš jaki bolovi pa sam morala popiti tabletu. Ako dođe danas znači da ide sve po planu. Bitno je da mi ova i sljedeća ne kasne.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
wildflower mislim da bi mi to bio najgori scenarij, da znam da imam neku dijagnozu ali ne znam što je uzrok a prema tome ne mogu ni liječiti. da , definitivno bolje da nisi na Sioforu ako nema potrebe za tim. mojoj prijateljici je isto bila blaaga IR, na granici, dobila je glucophage od kojeg je na kraju samo mučnine imala.
i da u pravu si, s obzirom da si već krenula sa mpo nadam se da ćeš ugledat svoj plus što prije, pa kad stigne zdrava bebica razmišljat ćeš dalje. kada vadiš betu ili radiš test nakon aih? imaš kakve simptome?
queeqa jedino što ti sa sigurnošću mogu reći je da počneš sa prenatalnim vitaminima, folnom kiselinom ako već nisi. savjetuje se i 3mj prije začeća uzimati. a za poticanje ovulacije ti ne bih previše savjetovala jer je sve to individualno, meni pomaže gynositol ali ja imam pcos i dokazano je da inozitol pomaže. ako ti gin kaze da je kod tebe sve oke onda najbolje ovako pratiti trakicama i nadati se najboljem :)
bebolina vi pokusavate za prvo dijete ili ? nadam se da će upalit zadnji pokušaj, ali da te pitam planiraš li dalje pokušati privatno ili? je li kod vas problem samo tvoj nizak amh ?
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
mislim da sam se sa enii i lunolinom pratila sa ciklusom HSG, lunolina je odmah išla na aih, a enii kakav je tvoj plan ? koje suplemente uzimate? ja čekam termin za pregled i konzultacije nakon hsg pa ćemo vidjet što dalje.
♂️ astheno
sin 💙
mislim da sam se sa enii i lunolinom pratila sa ciklusom HSG, lunolina je odmah išla na aih, a enii kakav je tvoj plan ? koje suplemente uzimate? ja čekam termin za pregled i konzultacije nakon hsg pa ćemo vidjet što dalje.
Moj suprug uzima selen, cink i D-asparaginsku kiselinu , q ja sam zamjenila ginekologa , i prepisao mi je klomifen tako da sad to moram uzimati sljedećih 5 dana, a uz to već dugo sam na inofolicu i krenula sam pred mjesec dana sa novalacom .. kad mi stane krvarenje sam mislila krenuti piti sok od cikle i ananasa da mi se malo zadeblja endometrij . Eto ukratko 😁
.
.
Što se tiče svih nalaza nama je sve uredno i nema neke medicinke prepreke da se trudnoća nebi desila ali Eto neznam što je za problem .. ovuliram svaki mjesec ali su moje ovulacije dosta kasno i to se mom novom ginkologu ne sviđa i zato me stavio na klomifenu da to malo ubrza i pojača pa ćemo vidjeti što će se desiti 🤞🤞 iskreno nije mi ugodno da moram neke hormone unositi ali ću sve napraviti samo da dobimo naše malo čudoooo🥰🥰🥰🥰
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
wildflower mislim da bi mi to bio najgori scenarij, da znam da imam neku dijagnozu ali ne znam što je uzrok a prema tome ne mogu ni liječiti. da , definitivno bolje da nisi na Sioforu ako nema potrebe za tim. mojoj prijateljici je isto bila blaaga IR, na granici, dobila je glucophage od kojeg je na kraju samo mučnine imala.
i da u pravu si, s obzirom da si već krenula sa mpo nadam se da ćeš ugledat svoj plus što prije, pa kad stigne zdrava bebica razmišljat ćeš dalje. kada vadiš betu ili radiš test nakon aih? imaš kakve simptome?
queeqa jedino što ti sa sigurnošću mogu reći je da počneš sa prenatalnim vitaminima, folnom kiselinom ako već nisi. savjetuje se i 3mj prije začeća uzimati. a za poticanje ovulacije ti ne bih previše savjetovala jer je sve to individualno, meni pomaže gynositol ali ja imam pcos i dokazano je da inozitol pomaže. ako ti gin kaze da je kod tebe sve oke onda najbolje ovako pratiti trakicama i nadati se najboljem :)
bebolina vi pokusavate za prvo dijete ili ? nadam se da će upalit zadnji pokušaj, ali da te pitam planiraš li dalje pokušati privatno ili? je li kod vas problem samo tvoj nizak amh ?
Mi imamo dijete, drugo neće pa neće.
Kod nas je dosta problem i spermiogram, prvo je bio oligoasthenozoospermija, zadnje je bilo crypto. Na prvu u uzorku nije bilo živih tek nakon centrifuge je nađeno par slabo pokretnih. Pripisujemo to tome što smo bili bolesni u 12.mj i pod jako visokom temperaturom. Zato i radije bi u 4.mj u postupak da se nalaz malo popravi.
Taj AMH je nizak ali dobro je dok god ima jajnih stanica. Jer idem po onome da je dovoljna i jedna ali vrijedna. Ovaj put sam ostala u šoku što nisam imala transfer. Stanice su se oplodile pa prestale dijeliti a oni ne mogu znati gdje je problem jel i stanici ili plivačima ili oboje.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
eni imas inace problema sa zadebljanjem endometrija ili ces preventivno uzimati? kao sto sam gore napisala, mislim da je najgore biti bez dijagnoze , kao ne možeš si pomoći nikako kad nema problema..
jel ti lutealna faza duga ili su ti samo ciklusi dugi pa i ovulacija dođe kasnije ? planirate na aih ako ne upali prirodno uz pomoc klomifena ?
nesto slicno ja planiram, prvo na folikulometrije da vidimo dolazi li uopće do ovulacije, onda ako je potrebno par ciklusa klomifen pa aih. trenutno nam se ne žuri u postupak, nadam se da je hsg bar malo otvorio puteve :)
bebolina kakav vam je plan onda za suplemente za poboljšanje spermio ? bas steta sto si ostala bez transfera, potrosila si predzadnji postupak bez rezultata dobro je onda što ćete pauzirati prije iduceg postupka, nadam se da ce biti rezultata.
♂️ astheno
sin 💙
eni imas inace problema sa zadebljanjem endometrija ili ces preventivno uzimati? kao sto sam gore napisala, mislim da je najgore biti bez dijagnoze , kao ne možeš si pomoći nikako kad nema problema..
jel ti lutealna faza duga ili su ti samo ciklusi dugi pa i ovulacija dođe kasnije ? planirate na aih ako ne upali prirodno uz pomoc klomifena ?
nesto slicno ja planiram, prvo na folikulometrije da vidimo dolazi li uopće do ovulacije, onda ako je potrebno par ciklusa klomifen pa aih. trenutno nam se ne žuri u postupak, nadam se da je hsg bar malo otvorio puteve :)
bebolina kakav vam je plan onda za suplemente za poboljšanje spermio ? bas steta sto si ostala bez transfera, potrosila si predzadnji postupak bez rezultatadobro je onda što ćete pauzirati prije iduceg postupka, nadam se da ce biti rezultata.
Ne ali sam čitala da klimofen stanjuje endometrij .. 🫣 pa da nebi još kakve hormone dobila ću ja probat utjecati prije na to 🤞🤞🤞
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
bebolina kakav vam je plan onda za suplemente za poboljšanje spermio ? bas steta sto si ostala bez transfera, potrosila si predzadnji postupak bez rezultatadobro je onda što ćete pauzirati prije iduceg postupka, nadam se da ce biti rezultata.
Ja bih isto prokomentirala ovo da je najgore kad nema dijagnoze. S tim se apsolutno slažem. Evo, muž i ja godinu dana pokušavamo, ja svaki mjesec ovuliram, sve okej, uredni hormoni, ciklus, jajovodi progodni, endometrij super, AMH čisto okej, muž ima normozoospermiju, zdravo živimo, rekreativci, dovoljno spavamo, ni jedno ne pušimo niti smo ikad, alkohol rijetko i kad popijemo to je jako malo, optimalne kilaže oboje... Ali neće pa neće.. Došla sam do toga da priželjkujem da nešto nije u redu čisto da se imam za što uhvatiti i protiv čega boriti. Mislim da bi mi bilo lakše da je neki sitan problem koji se da riješiti. Koliko god da je frustrirajuće kad imaš neki problem, mislim da je još više frustrirajuće kad znaš da nemaš nikakav (dokazan) problem, a trudnoće ni na vidiku.
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Hej ekipice čitam vas ali nešto imam puno obaveza zadnjih dana pa nikako da senatoru uključim. Ne znam s kim sam komentirala za spremiogram ali evo naručili smo se u bolnici jer je privatno oko 60/70 EUR i mislim da je to bas bacanje novca .. rekli su mu 48 sati prije apstinencija.. niko nije reka 3-5 dana kao sto mi je neko napisa vamo. Jeli vam to izgleda ispravno ?? 🥺
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔
Sortiraj odgovore
Najstariji