Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kawa
    14. Veljača 2024. 13:02

cure koje čekate bete nakon inseminacije, wildflower, lunolina, želim puno sreće i strpljenja 
    meni je danas 4DC nakon hsg-a, taman stigle nove zalihe trakica sa aliexpresa i za nekih 10ak dana planiram početi testiranje :) kod mene su inače dugi ciklusi, do 33d pa mi nema smisla ranije testirati.
    Do tada, u ovom dosadnom periodu se filam suplementima, vit D, q10, novalac, gynositol u nadi da će poboljšati kvalitetu JS :)
    Kakvo je kod vas stanje sa cervikalnom sluzi, mozete li po njoj primijetiti O ? 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

• eni233
    14. Veljača 2024. 13:11

Wildflower moj suprug ima samo jedan testis , i kad su nam dijagnosticirali los spermiogram tj oligozoospermiu onda je malo istraživao i kupio si je selen, cink i D-asparaginska kiselinu . Sve posebno jer smatra da je to bolje  . To je sve preko gymbeam-a naručio .  Znaci popravio si je količinu sa 11 na 17mil, vitalnost sa 60 na 78%,progresivno pokretne za 52 na 63 %, morfologiju sa 5,7, na 6 posto , tak da smatram da nam je super nalaz na kraju a obzirom kako je bilo .

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Kawa
    14. Veljača 2024. 13:21

queeqa32

Kawa

cure koje čekate bete nakon inseminacije, wildflower, lunolina, želim puno sreće i strpljenja
    meni je danas 4DC nakon hsg-a, taman stigle nove zalihe trakica sa aliexpresa i za nekih 10ak dana planiram početi testiranje :) kod mene su inače dugi ciklusi, do 33d pa mi nema smisla ranije testirati.
    Do tada, u ovom dosadnom periodu se filam suplementima, vit D, q10, novalac, gynositol u nadi da će poboljšati kvalitetu JS :)
    Kakvo je kod vas stanje sa cervikalnom sluzi, mozete li po njoj primijetiti O ?

Pozdrav Kawa!
    I meni su ciklusi duži, 32-35 dana i svaki mjesec je drukčije, pa te potpuno razumijem. Zbog toga se počinjem testirati lh trakicama 15-ti dan ciklusa i prekinem onda kada dobijem peak ili kad crtica počinje blijediti (iako ne registriram peak) a to bude oko 20-og dana ciklusa.
    Što se tiče cervikalne sluzi, prije nego što sam krenula u cijeli taj svijet planiranja trudnoće nikada nisam obraćala pozornost na cervikalnu sluz, ali od kada sam se malo "dokumentirala" krenula sam i taj dio malo više "istraživati". Recimo baš jučer, kada mi je lh trakica pokazala "peak", primijetila sam sluz koja se između prstiju "rasteže" što mi je još dodatni indikator ovulacije. Uglavnom moram baš obratiti pozornost na sluz ako ju želim "detektirati", u protivnom se samo obrišem i krenem dalje bez puno promatranja :D
    U svakom slučaju, nemam "puno" sluzi, barem ne po onome što sam imala priliku čitati na forumima i ostalim portalima koji pišu o toj temi.

kod mene isto, ne isplati mi se ranije počinjati, samo bezveze trošim trakice i živciram se :) 
    ja imam pcos i na preporuku svog gin uzimam gynositol, doduše ne redovito. kad sam u zadnjih nekoliko ciklusa opet počela biti redovita, prvo sam osjećala jaku bol na jednom jajniku u vrijeme očekivane O, ali nisam testirala. prošli ciklus opet ta bol, ali jednu večer i obilna cervikalna sluz kakvu sam i prije imala oko O. baš prošli ciklus nisam smjela zatrudniti zbog HSG, ali nadam se da će se ovaj put ponoviti simptomi i biti uspješno. 
    čitala sam da određeni suplementi pospješuju sluz, noćurak i slično, pa me zanima ako netko još ima iskustva.
    koliko vi pokušavate? sredi si malo potpis da te lakše upratim :)

♂️ astheno
    sin 💙

wildflower
    14. Veljača 2024. 13:36

Lunolina

Wilflower moj je sportas, trenira 5x tjedno i prehrana mu se bazira na proteinima i jos pije dodatno proteine, ali mu je spermiogram dobar 🤷🏻‍♀️

Progesteron pomaze ako do trudnoce dodje, tijelo uzme progesterona iz vaginaleta onoliko koliko mu treba. Moj progesteron je i prije i nakon ovulacije dobar.
    Aspirin je za bolju prokvrvljenost, Decortin je imunosupresiv koji sprjecava da tijelo plod detektira kao strano tijelo, a Folbella je folna kiselina.
    U jednu ruku bih rekla da je bezveze da ti nista nisu dali, a u drugu ruku, tako i tako zene ostaju trudne bez da ista uzimaju pa onda mozda nema ni potrebe sopati se sa svim i svacim.😊

Ma znas sta.. Stalno citam po forumu sto sve cure uzimaju...
    Ali nekako se trudim nepoistovjecivati s drugima i vjerovati da moj doktor zna sto je najbolje za mene❤️ 

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

Lunolina
    14. Veljača 2024. 13:48

wildflower

Lunolina

Wilflower moj je sportas, trenira 5x tjedno i prehrana mu se bazira na proteinima i jos pije dodatno proteine, ali mu je spermiogram dobar 🤷🏻‍♀️

Progesteron pomaze ako do trudnoce dodje, tijelo uzme progesterona iz vaginaleta onoliko koliko mu treba. Moj progesteron je i prije i nakon ovulacije dobar.
    Aspirin je za bolju prokvrvljenost, Decortin je imunosupresiv koji sprjecava da tijelo plod detektira kao strano tijelo, a Folbella je folna kiselina.
    U jednu ruku bih rekla da je bezveze da ti nista nisu dali, a u drugu ruku, tako i tako zene ostaju trudne bez da ista uzimaju pa onda mozda nema ni potrebe sopati se sa svim i svacim.😊

Ma znas sta.. Stalno citam po forumu sto sve cure uzimaju…
    Ali nekako se trudim nepoistovjecivati s drugima i vjerovati da moj doktor zna sto je najbolje za mene❤️

Tako je!💪🏻❤️🥰

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

wildflower
    14. Veljača 2024. 13:49

Kawa vidim da i ti imas PCOS...
    Ja ga isto imam, i to LH/FSH inverziju. Nemam ni IR, ni prekomjernu tezinu... Tako da zapravo ne znam uzrok moje inverzije. Citala sam da je to mozda zbog iscrpljenosti HPA osi.. Sta god to znacilo😅 Inace su mi svi ostali nalazi uredni osim LH/FSH inverzije. Tako da iz nekog razloga mi vjerojatno hipofiza, hipotalamus ili nadbubrezna ne salju dobre signale prema jajnicima pa je LH duplo veci od FSH sto dovodi do anovulacije🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    Sto se tice sluzi, ja je uopce nemam... :(
    S druge strane, moje ovulacije su uvijek izazvane lijekovima... Pa to prepisujem tome...
    Bas sam u ponedjeljak na inseminaciji rekla da nemam ni sluz ni nista ko neke druge zene.
    A gin mi je da to rekao nakon sto me pogledao da on to ne bi rekao... 
    Mislim, nisam suha.. Osjetim i kad imamo odnose da je vlaznost ok i jaca nego u nekim drugim fazama ciklusa, ali bijeli sirasti iscjedak nemam..nazalost..

To me isto muci donekle u smislu je li moja ta "okolina" dovoljno dobra da se oplodi jajna stanica i zadrzi..😰

Lunolina i eni vama hvala na odgovorima 🥰

'86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

Bebolina2024
    14. Veljača 2024. 14:30

Lunolina i Wildflower odbrojavamo skupa s vama do testića. Sretno!
    Freya dobro sam, nema ništa posebno kod mene, čekam M i to je to.
    Kawa ja po sluzi uvijek primjerima da dolazi O. Obično od 8., 9. DC krene mi prozirna sluz i kroz par dana bude bijela i gušća.... Tako da ja stvarno ne mogu fulati, i imam je uvijek podosta i moram stavljati dnevne uloške.
    queeqa32 dobrodošla i nadam se da će se ubrzo primiti, da neće trajati kao prvi put. Ali svakako probaj se što manje opterećivati kad će..., bitno da pokrivate a onda će se morati i poklopiti dobar mjesec i ugledat ćeš plusić. Sretno!

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Kawa
    14. Veljača 2024. 14:57

wildflower jesi mozda provjeravala tu hipofizu, kakav ti je prolaktin? jesi radila OGTT sa inzulinom pa znas da nemas IR? jel ti doktor spominjao uzimanje mioinozitola? jer on navodno najviše pomaže nama s pcos-om. kod mene je isto inverzija lh i fsh i  prema tome je gin zakljucio da imam pcos, iako su jajnici urednog izgleda. krenuli smo trazit uzrok pcos-a i našli ga u inzulinskoj rezistenciji. sad sam na terapiji koja čini mi se pomaže jer opet osjećam ovulacije. 
    jesi sad uz štopericu imala mozda vise sluzi?
    queeqa zao mi je za spontani :( ali super da su ti nalazi trombofilije uredni, kao i svi ostali. jesu ti ciklusi redoviti osim što su dugi? jel dragi radio spermiogram? a čuj s obzirom da se često seksate nemaš onda što propustiti,  možeš si samo presing stvoriti sa tempiranjem.. imaš li kakve simptome ovulacije ?
    bebolina tebe se mislim sjećam sa starijih vol ove teme, kad si još bila na početku, ja sam bila pod drugim nickom. žao mi je vidjet kako se tvoj put odužio, ali drago mi je da si zadovoljna pristupom na VG, i nadam se sljedeći postupak biti dobitan, želim ti puno sreće  jel ti oduvijek takva situacija sa sluzi ili uzimaš neke suplemente koji mogu utjecati i na to ? p.s. sto je sa Garawom i Joli znas li mozda ?

♂️ astheno
    sin 💙

Kawa
    14. Veljača 2024. 15:30

queeqa32

Kawa ciklusi su mi redoviti svaki mjesec, ali uvijek "plešu" unutar 4 dana razmaka… zbog toga i jesam nabavila lh trakice kako bi mogla uhvatiti datum ovluacije, a da ne pričamo o tome da sam neko vrijeme (paranoidno) mislila da niti ne ovuliram? :D
    Dragi nije radio spermiogram, za sad. Ginekologinja nije preporučila jer smatra da, s obzirom da je došlo do začeća, ne bi trebalo biti teškoća po tom pitanju. Dragi ponekad kaže da bi htio to napraviti, ali nekako vidim da se ipak podsvjesno "boji" lošeg nalaza jer, iako je sportski tip, ipak ima svoje godinice :D Tako da za spermiogram ne znam šta bi rekla… kakva su vaša iskustva? Jel preporučate da se ipak napravi?
    Što se tiče simptoma ovulacije ja ne znam da li ne obraćam pozornost na njih ili ih jednostavno nemam… Jedino što primijetim su čvršće grudi i pojačano seksualno uzbuđenje… možda su i drugi simptomi, ali ja to nikad nisam povezivala sa ovulacijom… tek u posljednje vrijeme "učim" i osluškujem svoje tijelo po tom pitanju.

Da, gin ti je dobro rekla možda nema potrebe jer je došlo do začeća, ali ja bih svakako napravila čisto da znaš na čemu ste i isključite taj muški faktor. Njima se situacija rapidno može promijeniti i svašta utječe na njihovo stanje, tako da nikad ne znaš. Moj je dosta mlađi od mene, osim što puši dosta zdravo živi, pa nam je prva dijagnoza smanjenog broja spermija došla kao šamar.. ali vidiš iz potpisa da smo i to brzo riješili. Iako možda ne bi bilo loše da se fokusiraš na kvalitetu svojih js nekakvim suplementima. Nisam stručnjak pa ti neću puno sugerirati, samo dijelim svoje iskustvo :) 
    Ali eto kažeš i sama da si na početku, tako da ima vremena i da upoznaš simptome ovulacije i ostalo, nadam se ipak da ti neće trebati puno vremena 

♂️ astheno
    sin 💙

wildflower
    14. Veljača 2024. 16:02

Kawa

wildflowerjesi mozda provjeravala tu hipofizu, kakav ti je prolaktin? jesi radila OGTT sa inzulinom pa znas da nemas IR? jel ti doktor spominjao uzimanje mioinozitola? jer on navodno najviše pomaže nama s pcos-om. kod mene je isto inverzija lh i fsh i prema tome je gin zakljucio da imam pcos, iako su jajnici urednog izgleda. krenuli smo trazit uzrok pcos-a i našli ga u inzulinskoj rezistenciji. sad sam na terapiji koja čini mi se pomaže jer opet osjećam ovulacije.
    jesi sad uz štopericu imala mozda vise sluzi?
    queeqazao mi je za spontani :( ali super da su ti nalazi trombofilije uredni, kao i svi ostali. jesu ti ciklusi redoviti osim što su dugi? jel dragi radio spermiogram? a čuj s obzirom da se često seksate nemaš onda što propustiti, možeš si samo presing stvoriti sa tempiranjem.. imaš li kakve simptome ovulacije ?
    bebolina tebe se mislim sjećam sa starijih vol ove teme, kad si još bila na početku, ja sam bila pod drugim nickom. žao mi je vidjet kako se tvoj put odužio, ali drago mi je da si zadovoljna pristupom na VG, i nadam se sljedeći postupak biti dobitan, želim ti puno srećejel ti oduvijek takva situacija sa sluzi ili uzimaš neke suplemente koji mogu utjecati i na to ? p.s. sto je sa Garawom i Joli znas li mozda ?

Prolaktin uredan, OGTT sa inzulinom uredan, Homa index uredan.
    Uzimam mioinozitol (Gynositol x2 dnevno)
    Cak sam na preporuku jednom gina bila na Sioforu od 7 mj do nedavno, ali mi ga ne endo ukinula nakon sto je vidila nalaz OGTT. Rekla je sa Homa indexom nema nikakvog smisla uzimati 100mg Siofora dnevno. To je kao da pijem antibiotik a zdrava sam. Tu paralelu je povukla.

Trenutno se ne zamaram ni s prirodnim ovulacijama niti sa sluzi.
    Nadam se da cu ipak u nekom od MPO postupaka uspjeti zatrudniti i roditi u konacnici...
    Stoga cu pokusati nakon toga, ako Bog da, vise osluskivati tijelo i pokusati probati jos neke alternativne stvari za ovulaciju.

Mada... Problem imam isti kao i u teenagerskim danima.. U srednjoj skoli mi je menstruacija kasnila po 5-7-8 mj.
    Nikada nisam imala redovne cikluse. 
    Stalno sam bila na duphastonima, dok nisam promijenila gin-a koje me stavio na pilulu, i onda sam bila 12 godina na piluli....

'86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.