Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JagodaMalina
    28. Prosinac 2023. 15:25

laurell

JagodaMalina

laurell

JagodaMalina

Di nam je Laurel???
    Ja sam danas 12 dpo i testirala sam se LH trakicom i pojavila se blijeda crtica, što pretpostavljam znači da nisam trudna. A imala sam mucnince jedan dan, ali mislim da je to bilo od Božićnog prejedanja 😆

Tuuu sam tu sam, pratim stalno ima li novosti kod vas 🤞🏽

Jesi bila na pregledu?

Predvečer mi je! Javljam🙏🏼

Bit će sve dobro. 🙏🙏😊😊

👩31 👨35
    Pokušavamo 06/2023

wildflower
    28. Prosinac 2023. 16:28

nola95

Eni razmišljala sam probati sve opcije, al jednu po jednu. Pričekati ću sad ovaj i idući mjesec da vidim jel bu se ulovilo, a onda krećem s novom turom na tri mjeseca al catafertyl. Budem istražila o inofolicu, nisam čula za njega još, hvala🫶
    Wildflower ne znam niti za gynositol, evo možda da probaš sa fertilupom za ovulacije? On je isto samo prirodnog sastava al meni je pomogao za regulaciju ciklusa, al sad bumo tek vidli jel sa ovulacijama ide sve kak treba jer ipak je moralo proći tri mjeseca korištenja kao preporučenog da bi se vidjelo jel imam koristi od tog suplementa. Javit ću svakako kako prođe uzv jer imam rezultate od prije tri mjeseca. Koliko dugo piješ to dvoje već?

Pijem od 8mj/2023

@eni233

Prepisao mi je ginekolog gynositol i siofor zbog anovulacija uzrokovanih hormonalnim disbalansom (PCOS) i inzulinske rezistencije

ali je rekao da bez klomifena nista s obzirom da zelim ostati tudna
    jer moji jajnici kao da spavaju i sa klomifenom ih poguramo...

Nemam problema s tezinom.. od siofora sam cak bila smrsavila 3-4 kg kad sam ga pocela uzimati
    sad sam to vratila

ali odvijek imam masnocu oko trbuha... salast trbuh.. mislim da je to isto povezano s mojim hormonalnim disbalansom

a ko zna sto ga uzrokuje.. :/

Zanimljivo da me ginekolog uopce nije uputio endokrinologu... mada ja planiram otici ipak
    iako su mi ti hormoni stitnjace u granicama

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

wildflower
    28. Prosinac 2023. 16:37

Iglica8

wildflower

eni233

nola95

Dobro jutro, hvala vam puno na odgovorima. Naručiti ću se na uzv tak da budem sigurna. Danas me samo boli bez zatezanja pa mislim da je bila sinoć ovulacija. Pokrili smo zadnja dva dana, a probat cu i iduća dva pa se pridružujem zbrajanju dana 🤞🏻😊
    Draga Eni❤️ pila sam tri mjeseca fertilup i skratili su mi se ciklusi na 30,31 dan. I nisu bile bolne menstruacije kao kako sam navikla. Ovaj mjesec mi se otegnuo ciklus radi bolesti pretpostavljam. Otpisala sam ciklus još tad kad smo bili bolesni svi doma, al kad su počeli bolovi reko jel moguće da će tek sad ovulacija i trakice su potvrdile da se neš događa.
    Kod mene prehrana isto dosta utječe na stanje pcosa, skužila sam da kad jedem puno slatkog i masnog sve podivlja, koža popristavi i kosa mi se masti svaki dan. Blagdansko razdoblje polako prolazi pa ću to dovesti u red heheh🤞🏻
    Ugodan dan želim svima!

Dali si razmišljala o inofolicu, ili nešto slično tome .. puno cura sa POCS ima pozitvno iskustvo nakon 3 mj koristenja .. pa da probaš stim.. istina da je skupo ali stvarno je top, a i utječe na manju želju za slatkim ❤️

Ja pijem Gynositol, sto je ista stvar samo drugi proizvodac

Nazalost meni to nista ne pomaze :(
    Ovulacije nema pa nema osim ako ne uzmem klomifene…

Cini mi se da bezveze pijem i Gynositol i Siofor 500 :/

Ja cu sad malo ko padobranac, ali, jesu tebi uspjeli utvrditi zasto ne dolazi do ovulacija samostalno? Ovuliras li bar ponekad ili nemas ovulacija samostalno nikako? Jesi pokusala sa promjenom prehrane, znam da ima nekih nacina prehrane koje pomazu da zena vrati ovulaciju, znam da je to dugotrajan proces ali mogda se isplati ako ima uspjeha.
    Eni zao mi je :( nemam sta pametno reci osim da nema odustajanja.

Ja sam 5 dc, i mislim da cu od 7dc krenut s testiranjem,hvatat ovulaciju i krenut s utrogestanima.

Zakljucak je donesen na temelju: spolnih hormona, OGTT u tri tocke, inzulin u 3 tocke
    Zakljucak je inzulinska rezistencija i tezi oblik PCOS-a
    Mada mi ta inverzija LH i FSH nije toliko izrazena

Nalazi stvarno nisu toliko losi.. ne znam sto bi mogao biti problem :/

Na prehranu pazim utoliko sto uglavnom zdravo i raznoliko jeden
    ali jedem UH
    planiram mozda minimizirati UH

ali tesko je zapravo popratiti je li bi mi sve to pomoglo bez klomifena, kada mi ginekolog uvijek prepise klomifen

'86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

wildflower
    28. Prosinac 2023. 16:38

Da se samo nadovezem na prethodni post...
    Mislim da cu moci testirati sve bez klomifena u nekoj pauzi izmedu postupaka (ako na kraju odem na IVF a mislim da hocu) ili, daj Boze, nakon trudnoce (ako ju ikad ostavim).

Doslovnce od 09/2022 od kad sam se skinula s pilule na kojoj sam bila 12 godina (zbog PCOSa), sam vise manje na klomifenima.

Prvih par mjeseci sam ovulirala ali je to doktor prepisao tome sto su hormoni jos bili kako tako pod balansom nakon pilule...

Onda smo u 1 mj saznali za jako los spremiogram, stoga od 2 mj nisam uzimala klomfien jer je dr rekao da uz tako los spermiogram su male sanse da ostanem trudna i nije me htio drzati bezveze na hormonima.

naravno da tada, kad nisam bila na hormonima, ciklus mi je trajao skoro 3 mjeseca i morala sam piti duphastone samo da se resetiran i dobijem mengu  :/

oprostite na dugom postu! ali mozda mi netko pomogne ako ima slicnu pricu

'86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌

nola95
    28. Prosinac 2023. 17:18

Wildflower nemam baš nikakvog iskustva sa skidanjem s pilula jedino znam dvije cure koje imaju isti problem s anovulatornim ciklusima nakon korištenja te vrste kontracepcije. Vidim da ti je AMH super, kolko sam skužila to je rezerva jajnih stanica, a kod tebe je dobra pa možda samo treba duže vremena da se tijelo “resetira” i počne ih samostalno otpuštati 🤞🏻💪 baviš li se kakvom fizičkom aktivnosti?

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

• eni233
    28. Prosinac 2023. 18:48

wildflower

nola95

Eni razmišljala sam probati sve opcije, al jednu po jednu. Pričekati ću sad ovaj i idući mjesec da vidim jel bu se ulovilo, a onda krećem s novom turom na tri mjeseca al catafertyl. Budem istražila o inofolicu, nisam čula za njega još, hvala🫶
    Wildflower ne znam niti za gynositol, evo možda da probaš sa fertilupom za ovulacije? On je isto samo prirodnog sastava al meni je pomogao za regulaciju ciklusa, al sad bumo tek vidli jel sa ovulacijama ide sve kak treba jer ipak je moralo proći tri mjeseca korištenja kao preporučenog da bi se vidjelo jel imam koristi od tog suplementa. Javit ću svakako kako prođe uzv jer imam rezultate od prije tri mjeseca. Koliko dugo piješ to dvoje već?

Pijem od 8mj/2023

@eni233

Prepisao mi je ginekolog gynositol i siofor zbog anovulacija uzrokovanih hormonalnim disbalansom (PCOS) i inzulinske rezistencije

ali je rekao da bez klomifena nista s obzirom da zelim ostati tudna
    jer moji jajnici kao da spavaju i sa klomifenom ih poguramo…

Nemam problema s tezinom.. od siofora sam cak bila smrsavila 3-4 kg kad sam ga pocela uzimati
    sad sam to vratila

ali odvijek imam masnocu oko trbuha… salast trbuh.. mislim da je to isto povezano s mojim hormonalnim disbalansom

a ko zna sto ga uzrokuje.. :/

Zanimljivo da me ginekolog uopce nije uputio endokrinologu… mada ja planiram otici ipak
    iako su mi ti hormoni stitnjace u granicama

Da kužim , meni isto to zbunjujuće da vas nije uputio u neke daljnje pretrage  jer možda se može nešto napraviti po tom pitanju . A s druge strane moja kolegica nema nikakve policisticne i ni ništa jednostavno ne ovulira , rekla joj je gink da ona možda ovulira 2-3 puta godišnje i to je to , ona trenutno ne radi na bebi ali jednom
    Kad bude radila će joj to predstaviti problem .. eto a recimo uopće nema duge cikluse sto mi je nekad isto fascinantno . Bas mi sve to neked čudno i zbunjujuće kako smo svi različiti i ništa nemozes uzimati zdravo za gotovo . 

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Iglica8
    28. Prosinac 2023. 19:14

Wildflower svakako bi bilo dobro da odes do endokrinologa, ali bi se trebala malo raspitati tko se bavi problemima koje ti imas. Znam da Petrova ima dobre endokrinologe koji se bave reproduktivnim endokrinoloskim problemima. 
    I toplo bi ti savjetovala ako si u mogucnosti da se savjetujes s nutricionistom. I to onim koji se bavi s inzulinskom i pcos, jer sama se s tim borit nije lako. Nutricionist bi ti pruzio strucnu podrsku za prehranu, suplementaciju i opcenito stil zivota koji moze dovesti do kontrole pcos i inzulinske. 

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

Xoxo23
    28. Prosinac 2023. 20:46

https://ibb.co/JBQ52tW jeli ikome ovako ostaje povišen LH nakon ovulacije ? 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔
    FET 07/25 - 13dpt beta 1139 16dpt 3164 🙏🏻 6+3 imamo ❤️🙏🏻 8 tj missed abortion gemini 💔💔

Xoxo23
    28. Prosinac 2023. 20:53

I ako mi možete napisati koje krvne pretrage da trazim ginekologicu da napravim ? Planiram ići na pregled kroz 1 mjesec i tražit folikulometriju u budućnosti pa da mi pošalje  uputnicu da usput obavim sve hormone? Vadila sam ih ima godinu dana, ali me zanima kakvo je stanje nakon trudnoće .. tada mi je samo testosteron bio povišen .. ali ne znam da li sam sve potrebno izvadila .. 

I imam pitanje za siofor, da li vas je vaš ginekolog poslao na pretragu pa propisao njega ili to treba ići na endokrinologiju ? 

malo sam dosadna 😅😁😁

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔
    FET 07/25 - 13dpt beta 1139 16dpt 3164 🙏🏻 6+3 imamo ❤️🙏🏻 8 tj missed abortion gemini 💔💔

laurell
    28. Prosinac 2023. 22:07

Evo da se i ovdje javimmmm -Copy paste🤣
    U MATERNICI JE 😍🙏🏼. Vide se i gestacijska i zumanjcana na njegovo iznenađenje. Samo mi je gestacijska nešto veća (za 6ti tt, a ja sam po zadnjoj M 4+6 tek) ali kaže da je to zato jer mi je ranije O bila. Valjda je to zbog tog🫣

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.