Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Iglica8
    07. Prosinac 2023. 08:46

Lunolina uf, grozno, jednom kad covjek dozivi taj stres sve ce napravit da ne mora nesto slicno porolazit, ja te razumijem, ja sve sto mi je financijski prihvatljivo radim privatno 🫣 do unatrag godine dana nikad nisam bila kod socijalnog ginekologa pa sam se blago sokirala kad mi je sestra dala cervikalne briseve da ih nosim na analizu 😂 
    Jesi li u poliklinici Sinteza i inace isla kod ginekologa ili si isla ciljano na prohodnost? Ako si isla ciljano jesi li morala prvo inicijalni pregled napravit ili si samo dosla na prohodnost? 

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

• DaMa_21
    07. Prosinac 2023. 09:20

Eni ubacujem se radi IUI i prohodnosti jajovoda.
    Ispitivanje prohodnosti jajovoda je obavezno prije IUI jer u slucaju neprohodnih jajovoda spermici nece moci doci do jajne stanice u jajovodu ili ce doci do nje, ali onda postoji velika mogucnost vanmaternicne trudnoce. Zbog ziga se u slucaju neprohodnih jajovoda odmah ide na IVF.
    Sto se tice neplodnosti u obitelji, neprohodni jajovodi nemaju veze s tim. Priraslice na jajovodima koje uzrokuju da oni nisu prohodni mogu nastati od bilo koje vaginalne upale/infekcije ili od abdominalne operacije ili iz drugih razloga (endometrioza itd). 
    U svakom slucaju sretno i nadam se da ces uskoro ostvariti trudnocu 🤞😊

Lunolina
    07. Prosinac 2023. 10:33

Iglica8

Lunolina uf, grozno, jednom kad covjek dozivi taj stres sve ce napravit da ne mora nesto slicno porolazit, ja te razumijem, ja sve sto mi je financijski prihvatljivo radim privatno 🫣 do unatrag godine dana nikad nisam bila kod socijalnog ginekologa pa sam se blago sokirala kad mi je sestra dala cervikalne briseve da ih nosim na analizu 😂
    Jesi li u poliklinici Sinteza i inace isla kod ginekologa ili si isla ciljano na prohodnost? Ako si isla ciljano jesi li morala prvo inicijalni pregled napravit ili si samo dosla na prohodnost?

Na srecu nemam traume nego samo nemam zivaca ni vremena za nase zdravstvo 😅
    Idem inace u Sintezu, ali mislim da se ne mora ici na inicijalni pregled vec se samo posalje mail i objasni situacija. Najgore sto se moze dogoditi je da doktorica kaze da se iz nekog razloga ne moze odraditi HSSG.

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Kawa
    07. Prosinac 2023. 12:06

Lunolina , hvala ti puno na podijeljenom iskustvu. Slažem se s tobom, isto bih radije platila ako mogu jer kod nas u KBC na ginekologiji obave sve te pripreme, taj balon kateter itd, a onda te u tom položaju sa sve instrumentima u tebi voze u drugu zgradu na RTG. 
    DaMa slažem se i s tobom, moj gin i koliko znam svi ostali inzistiraju da se HSG napravi prije inseminacije jer ako se ustvrdi da su jajovodi začepljeni onda ta procedura nema smisla. isto tako to nije samo pretraga nego ima i terapijski učinak, ako su jajovodi malo začepljeni može ih se odčepiti 'propuhivanjem'. ako i to nema rezultata onda se tek ide na IVF.

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

• eni233
    07. Prosinac 2023. 13:26

DaMa_21

Eniubacujem se radi IUI i prohodnosti jajovoda.
    Ispitivanje prohodnosti jajovoda je obavezno prije IUI jer u slucaju neprohodnih jajovoda spermici nece moci doci do jajne stanice u jajovodu ili ce doci do nje, ali onda postoji velika mogucnost vanmaternicne trudnoce. Zbog ziga se u slucaju neprohodnih jajovoda odmah ide na IVF.
    Sto se tice neplodnosti u obitelji, neprohodni jajovodi nemaju veze s tim. Priraslice na jajovodima koje uzrokuju da oni nisu prohodni mogu nastati od bilo koje vaginalne upale/infekcije ili od abdominalne operacije ili iz drugih razloga (endometrioza itd).
    U svakom slucaju sretno i nadam se da ces uskoro ostvariti trudnocu 🤞😊

Nikad nisam imala ni operacije ni priraslice ni ništa od navedenog . I smatram ovaj potez bezpotrebnim i gubljenjem vremena . Ja i dalje smatram da je nama problem spermiogram , jer moj supurg ima jedan tetstis i to u kliniki  znaju . I prvi spermiogram je bio dosta los , drugi nešto bolji Al opet granični , morfologija je za njegove godine užasna . Al dobro , ko mene pita za mišljenje . Uglv ovaj mjesec sigruno ne idem jer nisam spremna na to .. a poslje ću vidjeti . 

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨35
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Iglica8
    07. Prosinac 2023. 13:37

eni ja te skroz razumijem, meni su rekli da nemam nikakvu indikaciju da bi mi jajovodi bili neprohodni ali da ce se to u nekom trenutku trebat napravit odnosno ako mi IUI ne bude uspjesan. Da, mene su prvo poslali na prvi IUI pa tek onda na prohodnost. Pricam o Vinogradskoj. Ja nisam otisla na taj IUI jer trenutno nisam spremna zbog obiteljske situacije i cekam kada ce mi nastupiti malo mirniji period. S tim da sam odlucila ipak prvo otic na prohodnost. 
    Pricekaj da ti ta situacija malo sjedne, odmori i malo uzivaj u ovom bozicnom duhu i onda s novom godinim vdite sta i kako cete. 

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

• eni233
    07. Prosinac 2023. 13:43

Iglica8

enija te skroz razumijem, meni su rekli da nemam nikakvu indikaciju da bi mi jajovodi bili neprohodni ali da ce se to u nekom trenutku trebat napravit odnosno ako mi IUI ne bude uspjesan. Da, mene su prvo poslali na prvi IUI pa tek onda na prohodnost. Pricam o Vinogradskoj. Ja nisam otisla na taj IUI jer trenutno nisam spremna zbog obiteljske situacije i cekam kada ce mi nastupiti malo mirniji period. S tim da sam odlucila ipak prvo otic na prohodnost.
    Pricekaj da ti ta situacija malo sjedne, odmori i malo uzivaj u ovom bozicnom duhu i onda s novom godinim vdite sta i kako cete.

Ma da , malo me to sve izbacilo iz takta .. zato kažem neću ovaj mj ništa raditi niti ići na silu .. kad mi se malo emocije slegnu od svega onda ću odlučiti što dalje jer sad kako se trenutno osjećam mislim da mi neće ništa dobro donjeti ni prohodnost niti inseminacija .  Zato ću ovaj mjesec uživati maksimalno i onda ću vidjeti sto dalje 

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    👨35
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Lusylu
    07. Prosinac 2023. 13:48

Pozdrav svima!
    Čitam vas neko vrijeme, najviše me potaklo da se i ja javim jer mi je super koliko podrške se događa na ovom forumu bez obzira sto se zene uopce ne poznaju.
    Moja situacija je ovakva odnedavno smo u braku odnosno od svibnja ove godine, i tamo negdje ovo ljeto smo se prestali apsolutno “paziti”. Stim da ja stvarno nisam pratila ni svoje plodne dane, ovulaciju ni nista..
    Oboje bi voljeli djete ali nismo to stavili pod neki presing.
    I ovaj mjesec sam odlučila pratiti svoje plodne dane i mislim da sam uhvatila ovulaciju. 
    Al sam skuzila da je to mom mužu stavilo poprilican presing..
    Meni je 24 njemu je 29, skupa smo skoro 6 godina…
    Moj ciklus traje  27/28 dana, a ovulacija pada 13/14 dan.
    Redovne menstruacije, nikad nikakvih problema…
    Po svemu procitanom na forumu sam predpostavila i kad mi je bio peek, al u aplikaciji premom mi. Je svejedno pokazivalo Low. ( predpostavljam da nije dobro hvatalo samu sliku ili nesto jer sam ja radila sa testovima iz dm-a koji imaju plastiku oko sebe).
    E pa ako nije problem da mi stavite link za upload slike. Pa da mi malo iskomentirate.. 
    hvala vam cure super ste!! 

• BikMik
    07. Prosinac 2023. 14:18

eni233

Iglica8

enija te skroz razumijem, meni su rekli da nemam nikakvu indikaciju da bi mi jajovodi bili neprohodni ali da ce se to u nekom trenutku trebat napravit odnosno ako mi IUI ne bude uspjesan. Da, mene su prvo poslali na prvi IUI pa tek onda na prohodnost. Pricam o Vinogradskoj. Ja nisam otisla na taj IUI jer trenutno nisam spremna zbog obiteljske situacije i cekam kada ce mi nastupiti malo mirniji period. S tim da sam odlucila ipak prvo otic na prohodnost.

Ma da , malo me to sve izbacilo iz takta .. zato kažem neću ovaj mj ništa raditi niti ići na silu .. kad mi se malo emocije slegnu od svega onda ću odlučiti što dalje jer sad kako se trenutno osjećam mislim da mi neće ništa dobro donjeti ni prohodnost niti inseminacija . Zato ću ovaj mjesec uživati maksimalno i onda ću vidjeti sto dalje

Eni, imam ja prijatelje jako dobre u uzem krugu, on ima ima samo jedan testis i losiji spermiogram, nakon duzeg perioda de taman spremali za postupak, mjesec prije otisli na odmor na ostrvo, pili svaki dan oboje i ona se vratila sa odmora trudna :D. Nakon toga je poslije rodjendana prve bebe ostala nakon par mjeseci opet spontano trudna, apsolutno nisu ni jedno ni drugo ocekivali 😁

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• eni233
    07. Prosinac 2023. 14:41

BikMik

eni233

Iglica8

Ma da , malo me to sve izbacilo iz takta .. zato kažem neću ovaj mj ništa raditi niti ići na silu .. kad mi se malo emocije slegnu od svega onda ću odlučiti što dalje jer sad kako se trenutno osjećam mislim da mi neće ništa dobro donjeti ni prohodnost niti inseminacija . Zato ću ovaj mjesec uživati maksimalno i onda ću vidjeti sto dalje
    Eni, imam ja prijatelje jako dobre u uzem krugu, on ima ima samo jedan testis i losiji spermiogram, nakon duzeg perioda de taman spremali za postupak, mjesec prije otisli na odmor na ostrvo, pili svaki dan oboje i ona se vratila sa odmora trudna :D. Nakon toga je poslije rodjendana prve bebe ostala nakon par mjeseci opet spontano trudna, apsolutno nisu ni jedno ni drugo ocekivali 😁

Hvala 🥰❤️❤️ bilo bi predobro da se nama tako desi božićno čudoooo ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

👩35
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    👨35
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.