Aneribas ti hvala na informacijama. Mi cemo isto u nekom trenutku iduce godine na IUI. Isto moram prvo na prohodnost 🫣 i mislim da cu to raditi u poliklinici kod svoje privatne.
Vidim da dosta idete u Skvorc, jeste se za njih odlucili jer imaju vecu uspjesnost ili imate dobre preporuke? Malo sam gledala te klinike ali zapravo ne znam koju bih odabrala
Ja sam inace 5dc, danas cu po trakice i to clear blue jer s ostalima ja ne uspjevam uhvatit ni priblizan peak, vjerojatno zato sto puno pijem pa onda i puno piskim 😑
Nama su dali uputnicu za MPO s obzirom
Na mužev spermiogram prvi napravljen i s obzirom da su dosta dobri i imaju veliku uspješnost smo se za njih odlučili , ali mi smo mislili da smo kandidati za IVF s obzirom na spermio , ali očito ćemo morati prije na IUI a to ne ide na uputnicu kod njih to se naplaćuje .. pa neznam prvo ćemo čuti sto imaju za reci i onda odlučiti sto dalje i dali ćemo ići kod skvorca na IUI ili negdje drugdje
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
Aneribas ti hvala na informacijama. Mi cemo isto u nekom trenutku iduce godine na IUI. Isto moram prvo na prohodnost 🫣 i mislim da cu to raditi u poliklinici kod svoje privatne.
Vidim da dosta idete u Skvorc, jeste se za njih odlucili jer imaju vecu uspjesnost ili imate dobre preporuke? Malo sam gledala te klinike ali zapravo ne znam koju bih odabrala
Ja sam inace 5dc, danas cu po trakice i to clear blue jer s ostalima ja ne uspjevam uhvatit ni priblizan peak, vjerojatno zato sto puno pijem pa onda i puno piskim 😑
Na mužev spermiogram prvi napravljen i s obzirom da su dosta dobri i imaju veliku uspješnost smo se za njih odlučili , ali mi smo mislili da smo kandidati za IVF s obzirom na spermio , ali očito ćemo morati prije na IUI a to ne ide na uputnicu kod njih to se naplaćuje .. pa neznam prvo ćemo čuti sto imaju za reci i onda odlučiti sto dalje i dali ćemo ići kod skvorca na IUI ili negdje drugdje
Ja još nisam ništa od ovoga istraživala, pa ako mi možete objasnit razliku između MPO, IVF I IUI? i rec šta je štoperica ? 🙈
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016 🫶🏻 14.05 (5+6) UZV ⌛️
Ja još nisam ništa od ovoga istraživala, pa ako mi možete objasnit razliku između MPO, IVF I IUI? i rec šta je štoperica ? 🙈
Ja sam dobila preporuku od svoje ginekoliginje za Škvoc pa sam onda odmah to i prihvatila , koliko sam informirana imaju dobru uspjesnost ali evo sve dosta ovisi i od parova .
IUI ide poslje slobodnih odnosa , tj kad ste sami pokusavali i ne dolazi do zaceca , ako parovi imaju neki problem znaju odmah slati na IVF to je isto proces nekome s ljekovima nekome s inekcijama , stoperica vam je inekcija koju si samo date nakon uvz i doktor odredi da su folikuli dovoljne velicine , ona ih zaustavi da ne pucaju do postupka IUI oko 36 sati traje i u tih 36 se mora napraviti IUI , dodjte tamo prvo partner da uzorak onda nakon sat dva dođete vi i samo vam pomocu katetrea vrate uzorak partnera i to je to .
👩🏻 - sve oke
👦🏻 - sve ok
Godinu i pol pokušavanje bez trudnoce ,
Femara , folacin , duphastone, ovitrelle
7mj’23 - 1 AIH
Beta ❌
11mj’23 - 2 AIH
Beta❌
1mj’24 IVF prvi postupak
Ovaleap 200 , Orgalutran,Ovitrelle
13 oocita iz punkcije
5 zdravih , 1 vracen
Prva beta-468,73
Druga beta-1079,71
Prvi UZV 22.2
MPO - medicinski potpomognuta oplodnja - obuhvaća skup svih medicinskih procedura koje se poduzimaju kod para koji redovnim odnosima ne može ostvariti trudnoću (IVF i IUI spadaju pod MPO).
IVF - in vitro fertilizacija - oplodnja jajne stanice u in vitro uvjetima (izvantjelesno)
IUI - intrauterina inseminacija - u rodnicu žene se ubrizga sjemena tekućina (može biti pročišćena ili centrifugirana).
Objasnila sam laički i svojim riječima, nadam se da sam uspjela pojasniti
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Hvala cure, dobro ste mi objasnile ❤️😁
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016 🫶🏻 14.05 (5+6) UZV ⌛️
Aneri hvala na detaljnom pojasnjenju 😊
Nadam se od srca da ce ti beta biti pozitivna!
Kako to da ste cekali tako dugo od lipnja do sad?
.
Eni za ne povjerovati u kakvoj su guzvi, ali obzirom na stanje u bolnicama, uopce se ne cudim…nadam se da ce ti reci da ides na inseminaciju i da si trudna za cas! :)
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
.
Eni za ne povjerovati u kakvoj su guzvi, ali obzirom na stanje u bolnicama, uopce se ne cudim…nadam se da ce ti reci da ides na inseminaciju i da si trudna za cas! :)
Evo moja beta je nazalost i ovaj put negativna , tako da sam u postuoku za IFV u sjecnju vec bas sam zvala polikliniku .
Imali smo pauzu od prvog IUI radi svedbe i onda su nas uhvatili godisnji tako da smo drugu tek sada odradili .
👩🏻 - sve oke
👦🏻 - sve ok
Godinu i pol pokušavanje bez trudnoce ,
Femara , folacin , duphastone, ovitrelle
7mj’23 - 1 AIH
Beta ❌
11mj’23 - 2 AIH
Beta❌
1mj’24 IVF prvi postupak
Ovaleap 200 , Orgalutran,Ovitrelle
13 oocita iz punkcije
5 zdravih , 1 vracen
Prva beta-468,73
Druga beta-1079,71
Prvi UZV 22.2
.
A sigurno ćemo morati ili na inseminaciju ili IVF .. sad sve ovisi kako će oni odlučiti .. Al daj boze da nam se desi prirodno pa da ništa ne moramo . 🤞🤞🤞
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
.
Evo moja beta je nazalost i ovaj put negativna , tako da sam u postuoku za IFV u sjecnju vec bas sam zvala polikliniku .
Imali smo pauzu od prvog IUI radi svedbe i onda su nas uhvatili godisnji tako da smo drugu tek sada odradili .
Bas mi je zao sto je negativna ☹️
Kuzim, mislila sam da su vam oni rekli da vam treba tolika pauza, a to mi nema smisla🙈
Super sto si tako brzo dosla na red! Eni je bila u listopadu ili studenom pa je dobila termin tek u travnju, ako se ne varam. Valjda kada udjete u proces kod njih onda to ide brzo.
Drzim palceve da nova godina sa sobom donese i bebicu🥰
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Hvala cure, dobro ste mi objasnile ❤️😁
Postoji uz IVF i ICSi, sve se radi isto od samog početka dobiješ injekcije da bolje stimuliraju jajnike. Dr mogu reći da će raditi IVF ali mogu odlučiti da ipak odrade ICSI ako ispadne da je mužev nalaz dosta loš.
IVF-jajnu stanicu stave u posudicu sa muževim uzorkom i pusti ih da sami odrade sve.
ICSI- biraju najboljeg spermija i direktno ga ubrizgaju u jajnu stanicu.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Sortiraj odgovore
Najstariji