Ja sam bila na HSG i apsolutno me nije bolilo ✌️
Ivyyy, jesi nam ti dobro?
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Eni jesu ti rekli da inseminaciju možeš bilo gdje obaviti a da ne moraš kod njih? Jer da ideš na 2 ili 3 kod njih to je oko 1000, 1500 eura što i nije mali novac. A to je postupak koji baš i nema neku uspješnost. Ako moraš to kod njih odrađivati to mi je više kao izvlačenje novaca. Dok platiš konzultacije, UZV i kojekakve troškove i na kraju inseminacije ispadne te kao da si bila u stimuliranom postupku skoro. Nije im baš neka fora, a imaš pravo kao na teret HZZO-a pa netko neupućen u sve ovo itekako se iznenadi na sve ovo.
Drugo je ako možeš otići u bolnicu obaviti koju inseminaciju i doći u 3. mjesecu k njima u stimulirani.
Ovo dobro kazes, stvarno je za razmislit. Ako ides prvo na inseminaciju razmislite za bolnice, recimo u Vinogradskoj neces predugo cekati inseminaciju, moras na prvi pregled/konzultacije kod njih i ako imas sve nalaze moguce da mozes s iducim ciklusom krenuti. Osim naravno ako oni imaju drugacije misljenje sta bi trebali.
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Trudimo se od kraja 2022.
Aneri hvala na detaljnom pojasnjenju 😊
Nadam se od srca da ce ti beta biti pozitivna!
Kako to da ste cekali tako dugo od lipnja do sad?
.
Eni za ne povjerovati u kakvoj su guzvi, ali obzirom na stanje u bolnicama, uopce se ne cudim…nadam se da ce ti reci da ides na inseminaciju i da si trudna za cas! :)
Evo moja beta je nazalost i ovaj put negativna , tako da sam u postuoku za IFV u sjecnju vec bas sam zvala polikliniku .
Imali smo pauzu od prvog IUI radi svedbe i onda su nas uhvatili godisnji tako da smo drugu tek sada odradili .
Bas mi je zao sto je negativna ☹️
Kuzim, mislila sam da su vam oni rekli da vam treba tolika pauza, a to mi nema smisla🙈
Super sto si tako brzo dosla na red! Eni je bila u listopadu ili studenom pa je dobila termin tek u travnju, ako se ne varam. Valjda kada udjete u proces kod njih onda to ide brzo.
Drzim palceve da nova godina sa sobom donese i bebicu🥰
Ja sam bila u studenom i zapisali u nas za 3 mj .. ali sad neznam što će biti jer su me sad iz klinike zvali i s obzirom da su svi nalazi dobri moram na prohodnost jajovoda i prvo na inseminaciju 🤷♀️🤷♀️🤷♀️ da kad odradim prohodnost nek se javim .
Eni ,
Ja sam tako prvo obavila prohodnost , svi su nam nalazi uredu pa smo isli na inseminaciju , pokusajte nema sto izgubiti , ona se i radi prije IFV postupka ako su vam nalazi svi oke .
A kakva je ta prohodnost ? Je bolna ? Kak se to radi ?
Ako su jajovodi prohodni onda ne boli. Ako su neprohodni onda može boljeti. To ti puštaju neku tekućinu u jajovode da vide jel prolazi. Bila je neka i cura ovdje s teme i rekla da je bilo bezbolno.
Tratinčice kako si ti? Kako beba?
Čekamo nalaz CT-a da vide bolje stanje stvari. Dr ne preporuča kemoterapiju zbog godina i jer je preagresivna. Tako da nakon nalaza CT-a ćemo znati kako i kada kreće liječenje.
Hvala ❤️ a bas mi je zao .. neznam što bi ti rekla osim drži se ❤️
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
Eni jesu ti rekli da inseminaciju možeš bilo gdje obaviti a da ne moraš kod njih? Jer da ideš na 2 ili 3 kod njih to je oko 1000, 1500 eura što i nije mali novac. A to je postupak koji baš i nema neku uspješnost. Ako moraš to kod njih odrađivati to mi je više kao izvlačenje novaca. Dok platiš konzultacije, UZV i kojekakve troškove i na kraju inseminacije ispadne te kao da si bila u stimuliranom postupku skoro. Nije im baš neka fora, a imaš pravo kao na teret HZZO-a pa netko neupućen u sve ovo itekako se iznenadi na sve ovo.
Drugo je ako možeš otići u bolnicu obaviti koju inseminaciju i doći u 3. mjesecu k njima u stimulirani.
Da znamo to sve zato i razmišljamo sto napraviti .. jer opet mi je glupo platiti nešto što možda je bezuspješno .. ja stvarno smatram da moji jajovodi nisu problem , i da je kod nas problem spermiogram jer koliko god je kao sad bolji opet je u donjim granicama i glupo mi je maltretirati se nečime što smatram da nije potrebno .. iskreno razmišljam da pitam ostale bolnice da mi na naprave inseminaciju bez propuhivanja ako će ko htjet jer je to moj izbor dali želim na to ili ne .. i nije sad da ja glumatam nešto nego nek mi dokažu da meni to treba neki mi potkrijepe nečime , pa ću onda ići ako me razumijete sto želim reci . Od baka , mame , tete do sestra nikad nitko mi nije imao problema sa začećem niti ničim takve vrste tako da me to malo sve naljutilo i razmišljam da odustanem od svega toga jer imam osjećaj da me prave budalom .
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
10/2023 oligozoospermia
IVF 6/2025 Vinogrdska
Da znamo to sve zato i razmišljamo sto napraviti .. jer opet mi je glupo platiti nešto što možda je bezuspješno .. ja stvarno smatram da moji jajovodi nisu problem , i da je kod nas problem spermiogram jer koliko god je kao sad bolji opet je u donjim granicama i glupo mi je maltretirati se nečime što smatram da nije potrebno .. iskreno razmišljam da pitam ostale bolnice da mi na naprave inseminaciju bez propuhivanja ako će ko htjet jer je to moj izbor dali želim na to ili ne .. i nije sad da ja glumatam nešto nego nek mi dokažu da meni to treba neki mi potkrijepe nečime , pa ću onda ići ako me razumijete sto želim reci . Od baka , mame , tete do sestra nikad nitko mi nije imao problema sa začećem niti ničim takve vrste tako da me to malo sve naljutilo i razmišljam da odustanem od svega toga jer imam osjećaj da me prave budalom .
Ja te totalno razumijem , ja sam isto od svoga ginekologa trazila objašnjenje za tu prohodnost ali mi je jednostavno rekla da se ne moze znati jesu li prohodni ili ne dok se prohodnost ne obavi , tako da sam onda na kraju odlucila otici napraviti .
Iskreno bilo mi je grozno jer kod nas u bolnici imaju doslovno dva doktora koji to obavljaju i kao sto kazem kad sam prvi put otisla nije mogla proci kateterom i jako me boljelo tako da je doktor odustao i narucio me za ponovo uz anesteziju , kad sam dosla u Škvorc s urednim nalazima za postupak IUI i kad je bio obavljen rekao mi je da mi je progodnost tako trebala biti ali da oni imaju dovoljno taknke katetere , tako da dobro se raspitaj ako se odlucis za prohodnost da ne placas jer stavrno zato ne treba bacati novce , meni nisu htjeli raditi IUI bez nalaza prohodnosti , nezz kako je u ostalim poliklinikama , za Beta Plus mi je poznanica isto rekla da traze nalaz prohodnosti , i oni ju cak tamo i rade .
👩🏻 - sve oke
👦🏻 - sve ok
Godinu i pol pokušavanje bez trudnoce ,
Femara , folacin , duphastone, ovitrelle
7mj’23 - 1 AIH
Beta ❌
11mj’23 - 2 AIH
Beta❌
1mj’24 IVF prvi postupak
Ovaleap 200 , Orgalutran,Ovitrelle
13 oocita iz punkcije
5 zdravih , 1 vracen
Prva beta-468,73
Druga beta-1079,71
Prvi UZV 22.2
Eni, ja bih na tvom mjestu definitivno otišla na još jedne konzultacije negdje. Baš glupo da ti zahtjevaju taj postupak, a moraš ga platiti iako ideš na uputnicu 😤
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Eni,ja bih na tvom mjestu definitivno otišla na još jedne konzultacije negdje. Baš glupo da ti zahtjevaju taj postupak, a moraš ga platiti iako ideš na uputnicu 😤
Pa da , meni je moja ginekologica napisala uputnicu za MPO a kod njih se inseminacija plaća oni to ne rade preko uputnice , a to je nest novo jer su prije radili , sad neznam što se točno izmjenilo 🤷♀️
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
10/2023 oligozoospermia
IVF 6/2025 Vinogrdska
Aneri21
Ma da idem drugi tjedan kod gink , pa ću se snjom posavjetovati sto ona misli o tome , makar nije mi ni gink nešto bolja .. ali AJde možda mi kaže neki dobar savjet i uputi me dalje što kako ..meni je puno toga novo u ovom , i kužim da svi imaju svoje procedure .. i nema veze sve ću prihaviti ali mi malo pristup smeta , da moraš ovo moraš ovo bez nekog konkretnog razloga ili objašnjena .. evo nisam vise pametna možda koja cura mi može nešto savjetovati gdje ste radile propuhivanje i takve stvari ❤️ hvala
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
10/2023 oligozoospermia
IVF 6/2025 Vinogrdska
I ovdje u Njemackoj je traze, iako niko sa moje strane nema nikakve probleme sa zacecem i svi podosta djece imaju, nisam se nesto protivila tome. Bilo mi je drago znati da je i to uredu nakon pobacaja, cak i studije kazu da su sanse ostat trudan u narednim mjesecima povecane i nije me apsolutno bolilo. Ali svako neko individualno iskustvo ima bas sa tim, tako da ne znam ...
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Bebolina, Ja sam stvarno super sada, bebica je odlično, sve ide kako treba. Osjetimo ju već sad na veliko, pa je baš uživancija 😊 Želim vam svu sreću svijeta da se oporavi na kraju i da prođe što bezbolnije.💋
Eni, S obzirom na vaše godine, ja bih inzistirala definitvno na IVF. Uvijek guraju inseminaciju, ima ona i uspjeha da se razumijemo, ali vama je svaki mjesec bitan, ja bih gurala odmah ivf...🤷♀️🙈
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji