pozdrav cure, tipkala sam na MPO temi ali zasad smo se odlučili probati prvo sa inseminacijom tako da se nekako osjećam kao da je ova tema prikladnija trenutno :)
vidim da vas je dosta radilo HSG nedavno, mene to čeka s idućim ciklusom pa vas molim da pišete svoja iskustva, pogotovo tko je radio u KBC. sve me zanima opširno i detaljno, uglavnom znam da ne boli ako su jajovodi prohodni ali svejedno me strah. iako sam pročitala vjerojatno svako iskustvo na internetu voljela bih čuti još :D jeste li uzimale i koliko bolovanje, i jeste li išle na IUI odmah u istom ciklusu ili sljedećem, odnosi prije/poslije…? hvala vam unaprijed !
Meni je sve bilo prohodno, ali me bolilo uzasno. Medjutim ocito sam jedna od rijetkih. Tako da nemas brige, pretraga nije strasna :)
Ja sam isla privatno i postupak je bio sljedeci. Popila sam pola sata (ili sat, ne sjecam se) prije brufen 800 i kad sam dosla tamo jos su mi dali cepic voltaren. Pricekali smo da krene djelovati i onda sam dosla u ordinaciju. Prvo su mi stavili spekulum i ocistili rodnicu - pospricali su fiziolosku i gazicom pokupili ostatke fizioloske. Nije bolno, ali mrvu nelagodno. Nakon toga su mi malu cjevicu postavili u grlic maternice (ukoliko ne mogu lako staviti onda sa nekakvim stipakljama stipnu grilc kako bi lakse usli - tako su meni napravili nakon 3 neuspjela pokusaja) - to nista ne boli. I potom napuhali baloncic zraka kako fizioloska ne bi izasla vani. To je mali pritisak, mrvu je nelagodno, ali nije ni blizu strasno.
Nakon toga doktorica skida spekulum i stavlja palicu (ili kak se to vec zove😅) za UZV i krece ustrcavanje fizioloske, 2 ili 3 sprice. Neke to boli, neke ne. Ja imam visok prag boli, a bilo mi je uzasno, ALI kratko traje + onog trena kad stanu s pretragom, tog trena prestaje bol. Momentalno nestaje kao rukom odnesena.
Mene su nakon toga malo ocistili, bilo je krvi (ne puno, ali je bilo) i to je bilo to. Ja taj dan ne bih mogla raditi zbog psihickog soka, ali sutradan vjerujem da bih. Pocastila sam se i uzela bolovanje cijeli tjedan😂 na zalost nisam ostala trudna kako sam optimisticno mislila da budem 😬
Sutradan sam isla na trening i pokrivala s M.
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Eni koliko znam prohodnost se radi prije inseminacije jer su neprohodni jajovodi jedni od najcescih uzrocnika neplodnosti, a ne isplati se raditi taj postupak obzirom da je velik rizirk da su jajovodi neprohodni.
Mislim da se ne moze to preskociti na vlastitu odgovornost jer na tome bas inzistira struka.
Slazem se, ako mozes preko bolnice odraditi, zasto ne!
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
Stiže dečko 🩵
Eni i Tratinčice hvala.
Eni mislim da ju nećeš izbjeći kad je traže ali onda gledaj da obaviš u nekoj od bolnica i prohodnost i inseminaciju. Gle mala je uspješnost a možda baš vi budete među sretnicima kojima će se posrećiti i inseminacijom.
Sad u bolnici upoznala curu koja već ima jedno dijete dobiveno tim putem. Sad išla opet na inseminaciju i ništa, spremala se opet na inseminaciju i kad ono M kasni, oni uspjeli u kućnoj radinosti. Takve priče nam svima nadu daju.
Tratinčice baš lijepo kad je već osjetiš i drago mi je što je sve u redu. Uživaj u trudnoći. 😘
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Lunolina i Bebolina bas sam istražila za prohodnost i točno kako je opisuješ u detaljima je opisana u jednoj klinici tu u Varaždinu . Sad neznam koja je cijena ali sam mislila to da radim privatno jer neznam strah me tu kod nas kako su mi unakazili ruke samo zbog pretraga sva sam u podljevima meni kojoj su vene Full izražene ona uspjela probit ih .. neznam što se točno desilo ali mene su vam ruke bolele tjedan dana a sad su mi u podljevima i lijeva i desna ko neki narkoma izgeldam 🤣😰 a zvat ću danas par klinika da se raspitam kak se kreću cijene i dali se ispalti radit privatno jer mi je sad žao kad sam
toliku količinu nalaza napravila a sad stojimo i dalje na mjestu 😏 sad sam taman 6dc , da bi mogla drugi tjedan obaviti sve .
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
Lunolina i Bebolina bas sam istražila za prohodnost i točno kako je opisuješ u detaljima je opisana u jednoj klinici tu u Varaždinu . Sad neznam koja je cijena ali sam mislila to da radim privatno jer neznam strah me tu kod nas kako su mi unakazili ruke samo zbog pretraga sva sam u podljevima meni kojoj su vene Full izražene ona uspjela probit ih .. neznam što se točno desilo ali mene su vam ruke bolele tjedan dana a sad su mi u podljevima i lijeva i desna ko neki narkoma izgeldam 🤣😰 a zvat ću danas par klinika da se raspitam kak se kreću cijene i dali se ispalti radit privatno jer mi je sad žao kad sam
toliku količinu nalaza napravila a sad stojimo i dalje na mjestu 😏 sad sam taman 6dc , da bi mogla drugi tjedan obaviti sve .
Cak bi bilo dobro da ovaj tjedan odradis prohodnost. Mislim da se ona radi do 10. dana ciklusa.
Ja sam radila u poliklinici Sinteza kod doktorice Petre Kejle, ona je prije radila u drzavnoj bolnici i kotira stvarno visoko, zato sam se i odlucila za nju. Jako je njezna, a strucna.
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
Stiže dečko 🩵
Slucajno sam poslala prije nego sam dovrsila 🙈
Platila sam 160€ i platila bih opet samo da ne moram u bolnicu.
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
Stiže dečko 🩵
Dobro sam cure, nisam jos dobila al sam jucer radila test navecer(neg je bio) sad vjv mi je bila jos kasnije O nego sto ja mislim pa mi zato kao 'kasni',( jer ovaj mj nisam pratiöa mi LH a ni temp, radila sam 3-4 testa i od toga sam imala prvo dva peaka, i poslje toga jos dva isto dosta tamna, pa sad kad i sta je bila O, ocito ne znam) sacekat cu jos dan dva pa ako ne dodje zvat cu dokicu za termin.. imam svaki dan osjecaj da cu dobiti, jucer mi se i vrtilo navecer, al dobro dan je jos dug 😌
👩🏼26
👱🏻♂️27
👩❤️👨2016 💍2020 👰🏼♀️🤵🏼♂️2022
09/2020 biokemijska 4tt
Pokusavamo od 4/2022 🙏
Samo da se nadovezem na bolnice. Ako znate dobre doktore, bolnice su super!
Medjutim, ja danas imam opakih problema s bubrezima jer nisam pravilno lijecena. Problem je doveden koliko toliko pod kontrolu nakon odlaska privatnim nefrolozima.
+2 godine sam imala ureaplasmu i govorila drzavnoj ginekologici da me uzasno pece dolje i da ne mogu pomisliti da imam odnose, da jedva funkcioniram od bolova pa mi je gospođa govorila da pijem toplu limunadu. Problem je rijesila privatna ginekologica.
I secer na kraju, sa 16 godina me doktor skinuo golu zbog pregleda, a zapravo samo zato da bi me gledao i ispipao cijeli (pregled zbog bubrega).
Zato, da mogu, ne bih od place odvajala ni cenza za javno zdravstvo.
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
Stiže dečko 🩵
Medjutim, ja danas imam opakih problema s bubrezima jer nisam pravilno lijecena. Problem je doveden koliko toliko pod kontrolu nakon odlaska privatnim nefrolozima.
+2 godine sam imala ureaplasmu i govorila drzavnoj ginekologici da me uzasno pece dolje i da ne mogu pomisliti da imam odnose, da jedva funkcioniram od bolova pa mi je gospođa govorila da pijem toplu limunadu. Problem je rijesila privatna ginekologica.
I secer na kraju, sa 16 godina me doktor skinuo golu zbog pregleda, a zapravo samo zato da bi me gledao i ispipao cijeli (pregled zbog bubrega).
😰😰😰😰 ajme jako mi je zao zbog tako ružnog iskustva .. nemogu vjerovati da postoje takvi gjnjusni ljudi 😤😤 i Full mi bude zao kroz šta sve jedna žena mora proći i onda još dozivi takvo ružno iskustvo i nepoštivanje . Ma katastrofa
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
😰😰😰😰 ajme jako mi je zao zbog tako ružnog iskustva .. nemogu vjerovati da postoje takvi gjnjusni ljudi 😤😤 i Full mi bude zao kroz šta sve jedna žena mora proći i onda još dozivi takvo ružno iskustvo i nepoštivanje . Ma katastrofa
Nema veze, zato danas platim i s gustom odem na pregled😄
Nema cekanja 100 godina, prljavih wc-a i cekaonica.
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
Stiže dečko 🩵
Sortiraj odgovore
Najstariji