Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eni233
    08. Studeni 2023. 20:22

Lunolina

Cure, hvala za info za iherb, mislim da cu odraditi narudzbu ovaj mjesec :D
    .
    BikMik meni su ti prije zahvata dali i cepic protiv bolova, imas mozda to? Ja sam ga uzela 20ak min prije pregleda. Racunaj da je kao jako bolna menga i onog trena kad stane pretraga, MOMENTALNO potpuno nestaje bol. Neka ti to bude mantra. Izdrzis tih par minuta i gotovo.drzim fige da sve bude okej. Javi nam kako je proslo❤️
    .
    Eni ne, moram zvati 15.11. za termin konzultacija u prosincu🙄 ali po onome sto si ti napisala, mi cemo morati na inseminaciju jer su nam svi nalazi dobri tako da drzi vodu kad je medicinska sestra rekla da mozemo racunati na postupak u sijecnju. Ja sam se nadala da cemo ici na IVF, a ne prvo na tu glupu inseminaciju, ali dobro. Neka im bude.

Da ide se tri puta na inseminaciju ako je bezuspješno onda se ide na IVF, ali nikad neznas možda će vam iz prve uspjet pošto su vama nalazi dobri , a možda nećete ni stići do konzultacija 🥰🥰🥰 vama je sve ok , tako da vjerujem da će se desiti trudnoća kad tad .. mi ipak imamo problem i dijagnozu i zato muku mučimo 🥺 i nama osim što se treba poklopiti 100 stvari da se desi trudnoća opet treba količina spermija da napravi put za onog jednog brzića .. ali evo nadam se svaki mjesec da bude dobitno , ne  gubim nadu 🙏🙏🙏

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska

MarTina=)
    08. Studeni 2023. 20:27

I, koliko znam, plava riba! Mi tu i tamo uzmemo inćune. Skuša, srdela, sardina...

👰 1991.
    PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

• eni233
    08. Studeni 2023. 20:30

mariposa1510

Petra110622

mariposa1510

Iglica8

Mariposa zao mi je :( sigurno je i sok i tuga i strah, ali jednom kad se oporavite od vijesti i krenete na pretrage uhodat cete se i znat cete vise. A kako je na nalazu prvo bilo da je uredno pa ispalo da nije?
    Ti se svakako moras naruciti u jednu od bolnica na zavod za humanu reprodukciju, ili u privatne klinike ili klinike koje rade i preko hzzo (cure su spominjale prije par stranica). Oni ce vas uputiti koje sve pretrage trebate i sta to konkretno za vas znaci. Mozda ne bi bilo lose i da suprug ode do svog doktora opce prakse pa mu on mozda da odmah uputnicu za urologa.

Na njegovom izvornom nalazu iz Petrove bolnice gdje je radio spermiogram stoji da je dijagnoza normozoospermia. Danas kad sam ja bila kod svog ginekologa i on vidio taj spermiogram je rekao da ne zna zašto su mu dali tu dijagnozu kad se iz nalaza vidi da je jako malo spermija tipa A i jako puno abnormalnih i da je po njemu ispravna dijagnoza astenoteratozoospermia. Evo spermiogramhttps://ibb.co/YPqZcdZ

Mi takoder imamo preko 80% abnormalnih i nalaz je po tom pitanju uredan. Mislim se da se oni vise orijentiraju i da je bitnija kolicina i pokretljivost. Ispravite me slobodno, i ja sam se sad zabrinila

Kod nas je 93,3% abnormalnih. Referentna vrijednost za normalne je više od 4% što mi imamo, ali moj gin veli da s takvim spermiogramom bolje da odmah idemo na mpo 😥
    Ne znam je li gin preoprezan ili je stvarno spermiogram loš. Curke, čiji muški imaju normalne spermiograme, dajte da usporedimo nalaze pls 😖

Mislim da je to uredan nalaz .. cure moj suprug ima 11,1 M/mL  e to je los spermiogram .. tako da ovo meni izgelda sve kako treba 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 5/2025 Vinogradska

• eni233
    08. Studeni 2023. 20:36

I zaboravila sam napisati sa su poliklinici skvorc rekli da se treba dva spermiograma raditi , jer može biti da je slučajno tako los spermiogram ili slučajno dobar .. jer da bi se donio neki zaključak treba kao s različitih laboratorija , jer svi imaju drugačije vrijednosti pa da se može usporediti .. Eto tako nekako su na objasnili 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 5/2025 Vinogradska

MarTina=)
    08. Studeni 2023. 20:39

eni233

mariposa1510

Petra110622

mariposa1510

Iglica8

Mariposa zao mi je :( sigurno je i sok i tuga i strah, ali jednom kad se oporavite od vijesti i krenete na pretrage uhodat cete se i znat cete vise. A kako je na nalazu prvo bilo da je uredno pa ispalo da nije?
    Ti se svakako moras naruciti u jednu od bolnica na zavod za humanu reprodukciju, ili u privatne klinike ili klinike koje rade i preko hzzo (cure su spominjale prije par stranica). Oni ce vas uputiti koje sve pretrage trebate i sta to konkretno za vas znaci. Mozda ne bi bilo lose i da suprug ode do svog doktora opce prakse pa mu on mozda da odmah uputnicu za urologa.

Na njegovom izvornom nalazu iz Petrove bolnice gdje je radio spermiogram stoji da je dijagnoza normozoospermia. Danas kad sam ja bila kod svog ginekologa i on vidio taj spermiogram je rekao da ne zna zašto su mu dali tu dijagnozu kad se iz nalaza vidi da je jako malo spermija tipa A i jako puno abnormalnih i da je po njemu ispravna dijagnoza astenoteratozoospermia. Evo spermiogramhttps://ibb.co/YPqZcdZ

Mi takoder imamo preko 80% abnormalnih i nalaz je po tom pitanju uredan. Mislim se da se oni vise orijentiraju i da je bitnija kolicina i pokretljivost. Ispravite me slobodno, i ja sam se sad zabrinila

Kod nas je 93,3% abnormalnih. Referentna vrijednost za normalne je više od 4% što mi imamo, ali moj gin veli da s takvim spermiogramom bolje da odmah idemo na mpo 😥
    Ne znam je li gin preoprezan ili je stvarno spermiogram loš. Curke, čiji muški imaju normalne spermiograme, dajte da usporedimo nalaze pls 😖

Mislim da je to uredan nalaz .. cure moj suprug ima 11,1 M/mL e to je los spermiogram .. tako da ovo meni izgelda sve kako treba

Baš mi je žao. Jesu li dali kakve savjete za poboljšanje? 

👰 1991.
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

• eni233
    08. Studeni 2023. 20:43

MarTina=)

eni233

mariposa1510

Petra110622

mariposa1510

Iglica8

Mislim da je to uredan nalaz .. cure moj suprug ima 11,1 M/mL e to je los spermiogram .. tako da ovo meni izgelda sve kako treba

Baš mi je žao. Jesu li dali kakve savjete za poboljšanje?

Ma nema pomoći .. suprug ne pusi , ne pije , bavi se sportom , ali umjereno i čak pije vitamine  .. ali od djetinstva polazi problem , kad ima jedan testis i bas smo pitali i rekli su da mu nebi nešto suplementi poboljšali drastično ali pije onaj fertile up za muške i  , jer njemu je sve uredno zapravo pokretljivost i sve .. jedino je količina problem .

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 5/2025 Vinogradska

• BikMik
    08. Studeni 2023. 20:45

Evo od mog muza, vise strucnih osoba reklo da je dobro, plus vitalnost 0,75.
    https://ibb.co/5X04068

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• mariposa1510
    08. Studeni 2023. 20:51

BikMik

Evo od mog muza, vise strucnih osoba reklo da je dobro, plus vitalnost 0,75.
    https://ibb.co/5X04068

Ovo su baš turbo spermići 💪

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

MarTina=)
    08. Studeni 2023. 20:54

Prilažem i ja premda pažljivo treba uspoređivati različite nalaze. 
    https://yourimageshare.com/ib/p7wj0Ul2dl

👰 1991.
    15.11.23.➕
    1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️

Bebolina2024
    08. Studeni 2023. 20:55

https://ibb.co/mvcXDVS
    Evo i naš na sunce. 😊
    Postupak je da odradio što više nalaza prije prvih konzultacija za tebe papa, cervikalni brisevi, hormoni (vade se od 2. do 5.dana ciklusa) i markeri na HIV i hepatitis.
    Muž treba od opće prakse uputnicu za markere na HIV i hepatitis i to obavite u Petrovoj 3. Čeka se par dana na nalaz, pišu po MPO stranici 10 dana ali ja sam oba puta dobila kroz 2 dana.
    Onda se naručite negdje na konzultacije i dalje vidite što vam kažu.
    Ukoliko na konzultacijama nemate sve nalaze onda će vam reći da sve obavite pa se opet naručite na konzultacije. A ovako ako imate sve mogli bi prije u postupak. Ako se čekaju i lijekovi uvijek se može probati i u prirodnom ciklusu. Sretno!
    .
    BikMik sretno i nadam se da će biti što bezbolnije i da će nalaz biti uredan.
    Anchyyy ne znam kad je sutra UZV ali nadam se da se što prije javljaš s dobrim vijestima 🤞🤞
    .
    Za poboljšanje spermiograma ima dosta preparata a ovi svi profertili, fertiluo, Prosperm.... oni imaju u sastavu svega i svačega pa je bolje te neke stvari uzeti posebno. Meni je žena rekla da uzmem posebno L-arginin i L- carnitine da ih malo ubrzamo.
    Isto kažu da smanjiti nikotin kofein, nositi šire gaće bez da išta stišće dolje. Što manje sjediti i grijati ih. Tuširati se u hladnijoj vodi ili ako to ne mogu onda bar da svaku večer u hladnoj vodi namaču jajca. Dala sam mužu na korištenje onu posudu za farbanje kose i onda on nakon tuširanja ih malo namače u tome.
    Obično kažu da se spermatogeneza događa svakih negdje 72 dana, ne znamo kada su imali svoju zadnju ali ako se krene piti i pripaziti na neke stvari dobro je kroz 2 do 3 mj ponoviti nalaz. Moj je radio prvi nalaz u 11.mj i tada je imao progresivno pokretnih 1.92% i sa sljedećim nalazom za 2 mj ih digli na 9%, za još 2 mj na 13% i da bi nalaz 9 mj od prvog opet pali na 9%. A za to mi je žena rekla da smo sa previše svega što je pio poništili djelovanje nečeg drugog. Sada pije Profertil, L-carnitine i arginine i Omegu 3. Dat ću i njemu par puta tjedno DHEA i Q10 kad mi stignu za mene. Malo ću kombinirati da ne pije sve u istom danu. Obično pred O mu pojačam dozu profertila.
    Srećom našla povoljno veliki paket od 180 kom.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.