Mariposa vjerojatno cete doci kod doktora Tomića, on je nesto stariji gospodin koji ne prica puno pa budi spremna postavljati pitanja. Ja prvi put kada sam isla bile su dvije mladje doktorice i one su sve lijepo objasnile, nakon njih sam svaki iduci put dosla kod Tomića. Zene cesto traze dr Bolanču, dok sam cekala sestre su jednoj djevojci objasnjavale da Bolanča uglavnom radi s kompliciranim slucajevima (u kojem trenutku to procijene i kad se moze do njega ne znam). Ali prema mom iskustvu, u Vinogradskoj ce vam reci da vam je spermiogram dobar (sto ne znaci da nece predlozit postupke).
Lunolina razumijem te, i mislim da nas sve stres jede, sto od posla/zivota sto od ovog svakomjesecnog pokusavanja. Ja ne znam cure kako vi, ali ja imam bas dana kad mi nikako nije do odnosa, a moras jer jezo plodni su dani. Uopce ne znam koliko takav odnos moze bit uspjesan.
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Trudimo se od kraja 2022.
https://ibb.co/7Nt2Vzt
Evo i naseg nalaza. Sad vidim kod nekih da su vasi nalazi puno detaljniji od nasih 😐
Moj pije povremeno suplemente, a zivi relativno zdravo - aktivni sportas, bivsi profesionalni sportas (treninzi visokog intenziteta 5x tjedno + nogac 1-2x), zdrava, ali jednolicna prehrana (piletina svaaaaki bozji dan) i 1x mjesecno izlazak uz alkohol i cigare (one odvratne kaj smrde na kilometre i koje se puse po sat dva😂)
.
Cure s endometrirozom, vi ste pravi heroji! Kad se povremeno uhvatim da citam o endometriozi, uplasim se i prestanem citati. Drzite se i znajte da ste stvarno zene herojke🤭
.
Eni mislim da je nama sad problem u glavi pa je pitanje kako ce nam biti i u postupku, ali na srecu M ide na put u prosincu taman nekako u doba plodnih dana pa cemo, cini se, iduci mjesec uzeti pauzu - mozda nas to resetira.
.
Ja cu danas ici kupiti Catafertyl za mene i njega pa cemo probati jos sa time. Iako sam do sad pila gynositol i neki drugi koji je isti sastav, ali dobro. Da probamo jos s time + kupit cu preko iherb-a ubiquinol pa cu i njega piti i mozda jos neke multivitamine.
Stvarno mislim da poznajem svoje tijelo i znam da je jos rano (5.dpo), ali nekako nemam osjecaj da se primilo. 3 dana za redom - peak i 2 dana kasnije smo imali odnose i svaki put sam prelezala cijelu noc, to je 8 sati po noci. Dakle imali su spermici sveukupno 24 sata da udju u maternicu i odrade posao. Ako im to nije dovoljno, onda ocito ni ne trebamo pokusavati prirodno.
Radim posao koji mi ekstremno ide na k (radim u marketingu i eventi i prekovremeni su moja svakodnevica, evo, u zadnja 3 tjedna sam doma prije 8 navecer mozda 3x) i ne mogu ga promijeniti jer cijelo vrijeme mislim - sad cu ostati trudna i bolje da se zadrzim u ovoj firmi gdje sam sigurna.
Sad sam vas malo udavila, sorry🙈 ali bas sam usla u crveno i nikako se resetirati od tog - pa ako nismo uspjeli do sad, kakva je samsa da cemo uspjeti prirodno kasnije.
Mi smo radili spermiogram privatno pa su dosta detaljni , radili smo i poliklinici Breyer tamo i rade inseminacije ja mislim . Jer ove bolnice naše nisu dobre za spermiogram , nama su rekli da ako ćemo preko uputnice raditi obavezno Petrova i još jednu koju sam zaboravila mislim da Vuk Vrhovac , ove ostalo bolnice prek uputnice ne priznaju jer nemaju kao oni tako dobre aparate da bi to dobro odradili tako su nam rekli . Al suprug će kod njih raditi sad u 12 mj
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska
Iglica, hvala ti na informacijama! Mi ćemo svakako još jedan spermiogram napraviti pa vidjeti kako i kaj dalje.
Eni, muž je radio spermiogram u Petrovoj. Sad idući budemo vjerojatno privatno. Ono što me zanima je kad spermiogram radiš privatno, dobiješ li samo nalaz i to je to ili ti netko od liječnika to pogleda još pa te uputi što dalje?
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Cao cure, evo zavrsilo propuhivanje. Ljevi se savrseno vidio da je prohodan, desni kao da ima krivinu, ali se vidi kontrast i apsolutno me nije bolilo, pa kazu da je i to znak da je sve ok.
Folikul ljevo mi je 18mm, endometrij 9mm, kaze suoer sve. Izvadila mi je krv pa ce na osnovu toga reci kad Ovitrell da psricam i krenem u akciju :D
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Martina i Bebolina, ma mene iskreno nije strah, cak i da treba operacija, ok. Ni prva, a vjerojatno ni zadnja. Tako da s te strane sam mirna. Samo sam sad nestrpljiva. Kad sam vec otkrila sto je, zelim vidjet koji su mi koraci dalje i sta mogu napravit da smirim sve simptome. Kod mene nisu prestrasni kao kod tvoje prijateljice, ali opet mi utjecu znatno na kvalitetu zivota. I jedino sto je dobro kod postavljanja ove dijagnoze je sto vise ne mislim da sam luda i da stvarno postoji razlog svim tim simptomima. Do sad su me svi uvjeravali u suprotno. 🙄
Narucila sam se odmah za subotu kod tog jednog ginekologa kojeg su mi preporucili, navodno da je ok sto se tice znanja o endo pa cemo vidjet. Jer ovaj prosli gin je bio totalni promasaj. 🙄
I onda cu sa svim tim nalazima i kod kirurga.
.
Bebolina privatno sam isla na magnet. Znas kad bi ga docekala kod nas u kbc-u? Za godinu dana. A stvarno nemam strpljenja toliko cekati da bi se nesto pocelo raditi po tom pitanju.
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
Jutro 🙂
Evo mene sa uzv , endometrij je 5,6 , folikul lijevo 14 mm, rekli su da dodem u pon i da sad imaju upute za transfer 🤞🤞
Koji ti je dan ciklusa? Jel se uzimaju utrici nakon transfera?
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Jutro 🙂
Evo mene sa uzv , endometrij je 5,6 , folikul lijevo 14 mm, rekli su da dodem u pon i da sad imaju upute za transfer 🤞🤞
Super 🥰❤️ sretno anchyyy čekamo pon 💪🤞
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
10/2023 oligozoospermia
IVF 5/2025 Vinogradska
Iglica, hvala ti na informacijama! Mi ćemo svakako još jedan spermiogram napraviti pa vidjeti kako i kaj dalje.
Eni, muž je radio spermiogram u Petrovoj. Sad idući budemo vjerojatno privatno. Ono što me zanima je kad spermiogram radiš privatno, dobiješ li samo nalaz i to je to ili ti netko od liječnika to pogleda još pa te uputi što dalje?
Ne , ali mislim da ih možeš pitati mi nismo nikog pitali jer smo shvatili problem mislim da je Full očit kad se pogleda spermiogram . Bas je los , sad kad ste cure stavile svoje mi još gore izgelda nas spermiogram na papiru 😨 bas sam se još vise razočarala 😞😞😞
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
10/2023 oligozoospermia
IVF 5/2025 Vinogradska
Ne , ali mislim da ih možeš pitati mi nismo nikog pitali jer smo shvatili problem mislim da je Full očit kad se pogleda spermiogram . Bas je los , sad kad ste cure stavile svoje mi još gore izgelda nas spermiogram na papiru 😨 bas sam se još vise razočarala 😞😞😞
Nemoj se rastuživati :(
Nije ni naš sjajan, daleko od toga! Ali vidim da ima i boljih i lošijih od našeg, sve se to da riješiti! Hvala Bogu na razvoju znanosti i medicine, sve dok ima spermija u ejakulatu postoji i optimizam i nada! Da je teži način, jest. Nitko si to ne želi, ali budemo se i mi izborile!
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Mi smo spermiogram radili privatno u Betaplus, na nalazu pise i misljenje s obzirom na rezultate.
Cure koje ste radile propuhivanje, jeste ga radile na temelju nekih indikacija da bi mogli biti neprohodni? Klamidija, hpv, cin, moguce priraslice zbog carskog, uzv ukazuje da bi mogao bit problem…. Pitam jer ja kada sam pitala trebam li to obaviti rekli su da nemam niti jednu indikaciju da bi bili neprohodni. I sad ne znam dal da na svoju ruku to pokusam se narucit i obavit, a opet nije da mi se bas ide 😅
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Trudimo se od kraja 2022.
Sortiraj odgovore
Najstariji