Mariposa zao mi je :( sigurno je i sok i tuga i strah, ali jednom kad se oporavite od vijesti i krenete na pretrage uhodat cete se i znat cete vise. A kako je na nalazu prvo bilo da je uredno pa ispalo da nije?
Ti se svakako moras naruciti u jednu od bolnica na zavod za humanu reprodukciju, ili u privatne klinike ili klinike koje rade i preko hzzo (cure su spominjale prije par stranica). Oni ce vas uputiti koje sve pretrage trebate i sta to konkretno za vas znaci. Mozda ne bi bilo lose i da suprug ode do svog doktora opce prakse pa mu on mozda da odmah uputnicu za urologa.
Na njegovom izvornom nalazu iz Petrove bolnice gdje je radio spermiogram stoji da je dijagnoza normozoospermia. Danas kad sam ja bila kod svog ginekologa i on vidio taj spermiogram je rekao da ne zna zašto su mu dali tu dijagnozu kad se iz nalaza vidi da je jako malo spermija tipa A i jako puno abnormalnih i da je po njemu ispravna dijagnoza astenoteratozoospermia. Evo spermiogram https://ibb.co/YPqZcdZ
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Mariposa zao mi je :( sigurno je i sok i tuga i strah, ali jednom kad se oporavite od vijesti i krenete na pretrage uhodat cete se i znat cete vise. A kako je na nalazu prvo bilo da je uredno pa ispalo da nije?
Ti se svakako moras naruciti u jednu od bolnica na zavod za humanu reprodukciju, ili u privatne klinike ili klinike koje rade i preko hzzo (cure su spominjale prije par stranica). Oni ce vas uputiti koje sve pretrage trebate i sta to konkretno za vas znaci. Mozda ne bi bilo lose i da suprug ode do svog doktora opce prakse pa mu on mozda da odmah uputnicu za urologa.
Na njegovom izvornom nalazu iz Petrove bolnice gdje je radio spermiogram stoji da je dijagnoza normozoospermia. Danas kad sam ja bila kod svog ginekologa i on vidio taj spermiogram je rekao da ne zna zašto su mu dali tu dijagnozu kad se iz nalaza vidi da je jako malo spermija tipa A i jako puno abnormalnih i da je po njemu ispravna dijagnoza astenoteratozoospermia. Evo spermiogramhttps://ibb.co/YPqZcdZ
Mi takoder imamo preko 80% abnormalnih i nalaz je po tom pitanju uredan. Mislim se da se oni vise orijentiraju i da je bitnija kolicina i pokretljivost. Ispravite me slobodno, i ja sam se sad zabrinila
👩 29 👨 30
💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
21.12.'23 zadnja M
16.1.'24 ➕
15.2. Imamo otkucaje ❤
25.4. dječak 👶💙🧸
19.6. iduci pregled
Na njegovom izvornom nalazu iz Petrove bolnice gdje je radio spermiogram stoji da je dijagnoza normozoospermia. Danas kad sam ja bila kod svog ginekologa i on vidio taj spermiogram je rekao da ne zna zašto su mu dali tu dijagnozu kad se iz nalaza vidi da je jako malo spermija tipa A i jako puno abnormalnih i da je po njemu ispravna dijagnoza astenoteratozoospermia. Evo spermiogramhttps://ibb.co/YPqZcdZ
Mi takoder imamo preko 80% abnormalnih i nalaz je po tom pitanju uredan. Mislim se da se oni vise orijentiraju i da je bitnija kolicina i pokretljivost. Ispravite me slobodno, i ja sam se sad zabrinila
Kod nas je 93,3% abnormalnih. Referentna vrijednost za normalne je više od 4% što mi imamo, ali moj gin veli da s takvim spermiogramom bolje da odmah idemo na mpo 😥
Ne znam je li gin preoprezan ili je stvarno spermiogram loš. Curke, čiji muški imaju normalne spermiograme, dajte da usporedimo nalaze pls 😖
👱♂️34 - Normozoospermia
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Sad sam i ja isla usporedjivat nalaz i kod nas je 90% nepravilnih i nalaz je uredan. Nalaz su gledali i u Vinogradskoj i moj socijalni i privatni ginekolog.
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Trudimo se od kraja 2022.
Mi imamo 12posto normalnih, a referentna vrijednost je >4, pise uredno.... mislim da je tvog ginic malo preoprezan. Ja sam u splitu, poliklinika cito, oni su rekli da je to uredno 🤷🏻♀️ cure druge javite see
👩 29 👨 30
💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
21.12.'23 zadnja M
16.1.'24 ➕
15.2. Imamo otkucaje ❤
25.4. dječak 👶💙🧸
19.6. iduci pregled
Sad i mene zanimaju ti spermiogrami jer mojem mužu u Vinogradskoj nisu napravili urednost morfoloških oblika! I stalno me kopka zašto nisu.
👰 1991.
PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
Hocemo sad kolektivno ic guglat kako da povecamo broj pravilnih spermija 😅 I zna li netko mozda? 😄
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Hocemo sad kolektivno ic guglat kako da povecamo broj pravilnih spermija 😅 I zna li netko mozda? 😄
Kako sam do sada čitala... Izbaciti kavu, alkohol, cigarete. Poboljšati prehranu, vježbati, dodati suplemente, ali ne previše kako se ne bi pobijali. No isto tako sam vidjela kako i netko živi sportskim načinom života pa ima loš spermiogram, a i da netko suplementima ne postigne ništa, jer katkad jedni pobijaju druge. Valjda umjerenost u svemu. No baš to za suplemente sam se ujutro pitala - kako i kada ih pijete? Popijete li sve odjednom, ili cjepkate, nešto prije obroka, nešto nakon, pa nešto kasnije?
👰 1991.
PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
Moj zadnjih 10 mjeseci pije kapsule crne mace, sad razmisljam da dodam jos nesto 😅
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Petra, vi ih imate dosta normalnih, čak duplo više nego mi. I kod nas je više od 4% referentna vrijednost.
Martina, daaa, ajmo spermiograme na sunce 🤭
Iglica, svaka informacija je dobrodošla 🥳
👱♂️34 - Normozoospermia
04/25. FET blastociste ❌
Sortiraj odgovore
Najstariji