Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eni233
    03. Studeni 2023. 08:11

Iglica8

Bebolina ako sam dobro popratila, na folikulometrije ides u Vinogradsku, tamo se rade od 8 do 12. Ali pitaj mozes li u ovim ranijim terminima, nekad su zenama znali izaci u susret.
    eni hvala ti sto si opisala kako to kod njih izgleda, i to bi trebalo tako u svim bolnicama iugledati tj da nam se sve objasni. U Vinogradskoj dobijes par papira na kojima je objasnjeno i sestra ti (u punoj cekaonici) na brzinu pokusa objasniti sto i kako. Nazalost takav nam je sustav, nemaju doboljno ljudi da se posvete svakom paru niti da objasne koje su sve moguce posljedice postupaka.

Ne tu ti baš objasne detaljno .. i kažu ti da su komplikacije 1  na prema 500 žena , da ne je to rijetkost ali ne znaci da neće biti komplikacija jer je svaka žena za sebe . Bas ti objasne u detalje .. i drugo iznenadilo me kad su mi rekli za štitnjaču da mora biti 2:00 ili ispod dva sve sto je iznad , ne dopuštaju postupak baš su strogi strogi . Sad neznam kako  je u drugim bolnicama . 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska

Lela91
    03. Studeni 2023. 08:16

Mare ja se cijeli zivot borim s tim. Malo se digne, malo padne pa tako u krug. Sad mi i kcer ima isti problem, naravno. 🙄
    .
    Bebolina ja imam jos i one sve trombine, mthfr, leiden, itd. To cu malo duze cekati. Ali se nadam da ce biti gotovo dok dođe i nalaz magneta pa da onda imam sve skupa za otici nekome na pregled. Iako ne znam jos kome cu. Totalno sam izgubila povjerenje u sve te doktore. 🥴

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Lela91
    03. Studeni 2023. 08:22

eni233

MarTinaF

Eni233, a koje su moguće posljedice IVF-a? Samo se zanimam, nemam u planu.

Znaci prvo jer ti to rade pod anestezijom neznas kako ćeš reagirati na to . Onda :Ozlijede žila, ozljede organa u zdjelici , ozljeda- ruptura jajnika, kravarenja iz trbuha , kravrenja jajnika to me malo uplašilo jer zahtjeva hitnu opraciju

Nemoj se brinuti, oni ti moraju to sve reci i moras bit informirana, a evo znam stvarno jako puno zene koje su isle na potpomognutu i niti jedna nije imala nikakav problem. Tako da samo pozitivno i vjerujem da si u dobrim rukama. 
    Meni je sad na pristanku koji sam morala potpisati za operaciju pisalo: svaki operativni zahvat moze zavrsiti smrtnim ishodom. I to odmah iznad potpisa. 3 dana sam to imala doma prije nego sam potpisala, od panike. 😅

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

Iglica8
    03. Studeni 2023. 08:49

eni233

Iglica8

Bebolina ako sam dobro popratila, na folikulometrije ides u Vinogradsku, tamo se rade od 8 do 12. Ali pitaj mozes li u ovim ranijim terminima, nekad su zenama znali izaci u susret.
    eni hvala ti sto si opisala kako to kod njih izgleda, i to bi trebalo tako u svim bolnicama iugledati tj da nam se sve objasni. U Vinogradskoj dobijes par papira na kojima je objasnjeno i sestra ti (u punoj cekaonici) na brzinu pokusa objasniti sto i kako. Nazalost takav nam je sustav, nemaju doboljno ljudi da se posvete svakom paru niti da objasne koje su sve moguce posljedice postupaka.

Ne tu ti baš objasne detaljno .. i kažu ti da su komplikacije 1 na prema 500 žena , da ne je to rijetkost ali ne znaci da neće biti komplikacija jer je svaka žena za sebe . Bas ti objasne u detalje .. i drugo iznenadilo me kad su mi rekli za štitnjaču da mora biti 2:00 ili ispod dva sve sto je iznad , ne dopuštaju postupak baš su strogi strogi . Sad neznam kako je u drugim bolnicama .

Eh to za štitnjaču 😄 Pošalju mene s humane kod endokrinologa jer mi je tsh bio iznad 2.5 i nesto povisen prolaktin. I tako ja dodjem na Rebro kod endokrinologa, gleda ona nalaze i pita me zasto ste vi tu, to bas bas volim kad me doktori pitaju 😄 Uglavnom, kaze ona meni da ona zna da na humanoj zele tako niski tsh ali da oni nisu endokrinolozi i da meni ne treba euthyrox. Vratim se ja s njezinim nalazom u Vinogradsku i oni mi kazu svakako euthyrox. Eto, bilo bi zgodno kad bi se te dvije specijalizacije dogovorile 😄

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

• BikMik
    03. Studeni 2023. 10:32

I u Njemackoj ovdje na klinici su mi rekli super da je Tsh ispod 2 doveden, tj da sam generalno odradila odlicno zadacu (sve nalaze radila redovno u Bosni i sve sama placala i za trombofiliju i torch i spermiogram) 😅.
    Javim i ja iskustva za preduslove ovdje, prije nego se odlucim gdje raditi.

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Mareeeee3112
    03. Studeni 2023. 10:44

Lela91

Mare ja se cijeli zivot borim s tim. Malo se digne, malo padne pa tako u krug. Sad mi i kcer ima isti problem, naravno. 🙄
    .
    Bebolina ja imam jos i one sve trombine, mthfr, leiden, itd. To cu malo duze cekati. Ali se nadam da ce biti gotovo dok dođe i nalaz magneta pa da onda imam sve skupa za otici nekome na pregled. Iako ne znam jos kome cu. Totalno sam izgubila povjerenje u sve te doktore. 🥴

Ja ti to imam od poroda ...puno krvi izgubila i jos uvijek evo sad ce godina mi je u komi

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• eni233
    03. Studeni 2023. 10:59

BikMik

I u Njemackoj ovdje na klinici su mi rekli super da je Tsh ispod 2 doveden, tj da sam generalno odradila odlicno zadacu (sve nalaze radila redovno u Bosni i sve sama placala i za trombofiliju i torch i spermiogram) 😅.

Da ja mislim da je to zbog toga jer dobivaš svakakve hormone i onda ti malo poremti sigurno sve , pa možda zbog toga žele sa bude sve ok . Moj je trenutno na 2 i reko je da je to granica , da bi super bilo da je ispod dva , Al da mi nebudu stvarali probleme ako bude na tok razini i dalje . A vidjet ćemo , ja se nadam iskreno da ću preskočiti taj postupak ali bilo kako bilo , nadam se da bude sve ok prošlo , Al imam još do 3 mj fore , da zaboravim na sve 🤣

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 5/2025 Vinogradska

• BikMik
    03. Studeni 2023. 11:04

eni233

BikMik

Da ja mislim da je to zbog toga jer dobivaš svakakve hormone i onda ti malo poremti sigurno sve , pa možda zbog toga žele sa bude sve ok . Moj je trenutno na 2 i reko je da je to granica , da bi super bilo da je ispod dva , Al da mi nebudu stvarali probleme ako bude na tok razini i dalje . A vidjet ćemo , ja se nadam iskreno da ću preskočiti taj postupak ali bilo kako bilo , nadam se da bude sve ok prošlo , Al imam još do 3 mj fore , da zaboravim na sve 🤣

Vjerujem da hoces, vidim da pokusavas od 11/22. Ja sam od 08/21 i 01/23 zatrudnila prirodno. I sjecam se kad sam ugledala plus kako sam pomislila, kako se tako lako sve muke i vrijeme brzo zaboravi. 🤗
    Jos da mi je doci do tog osjecaja ponovo :D

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• eni233
    03. Studeni 2023. 11:16

BikMik

eni233

BikMik

Vjerujem da hoces, vidim da pokusavas od 11/22. Ja sam od 08/21 i 01/23 zatrudnila prirodno. I sjecam se kad sam ugledala plus kako sam pomislila, kako se tako lako sve muke i vrijeme brzo zaboravi. 🤗
    Jos da mi je doci do tog osjecaja ponovo :D

Da aktivno pokušavamo od 11/2022, ali inače i duže , ali onda nismo bas niti trakice koristili  niti pratili previše plodne dane  .. pa sam vrlo vjerojatno i puno puta propustila ovulaciju .. ali kad sve sumiram oko godinu i pol pokušavamo .. tako nekako , a da ne kažem da nismo  koristili   zaštitu suprug i ja od kad smo zajedno , a sad će nam 5 godina , ali mi nije padalo na pamet kako nam se nije desila trudnoća u ovih 5 godina 😅😒 ali eto sad barem znamo odgovor . 
    A imam vodeći folikul od 14.5 mm pa bi mogla biti ovulacija ranije ovaj ciklus ili ne moraš značiti ? Vidiš to sam zaboravila pitati tamo , jel se koja razumije u to s obzirom da raste svaki dan 2-3mm

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 5/2025 Vinogradska

JagodaMalina
    03. Studeni 2023. 11:33

Cureee,žene pozdrav svima... rekla sam sebi da ću se maknuti od foruma, Al i dalje vas čitam redovno :)
    Imam novo pitanje. Naime jučer sam bila 25 dc (cca 11 dan ovluacije) i imala sam baš naglašene menstrualne bolove...krenuo mi je čak i smečkasti iscjedak. Danas nema nista ali i dalje imam prisutne manje menstrualne bolove...inače mi nikad ne urani toliko menstruacija, uvijek je na 28. dan. Što se tiče simptoma trudnoca nemam apsolutno ništa, čak me ni grudi ne boli, a nisu ni nešto narasle :) Što vi mislite???

👩31 👨35
    Pokušavamo 06/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.