I da mi metodu nemožete birati kod njih nego s obzirom na spermiogram se odredi kojom ce se metodom ići . Ali sto se tiče našeg slučaja idemo na IVF jer suprug mi ima dosta los spermiogram .
Sto se tiče nalaza prije postupka suprug mora raditi ponovno spermiogram i oni ti kažu u koje bolnice ne možete birati on će kod njih raditi , onda nalaz hormona , mikrobiološki ejakulat , a ostalo ima .(krvna slika , urinokultura )
A ja ću morati raditi od nalaza Papa test jer ce mi sad godinu dana biti i onaj šećer ko trudnice to moram a ostalo imam sve . Zapisali su nas za postipak u 3 mj jer je ostalo sve punoo i uskoro su popunili i taj 3 mj bas imaju puno puno sve .
Sto se mene tiče i mojih nalaza sve je tip top , radili su mi ultrazvuk , doktor je bio oduševljen reko je da sam ko curica , da u mojim godinama još nije video ovako dobar ukatrazvuk imam jako puno folikula i na desnom i na lijevom jajniku i to mi je ulilo malo nade da bi moglo nam uspjeti sto ne mora značiti . Ovaj ciklus ce biti ovulacija na desnom jajniku . Imam vodeći folikul od 14mm i manji od 7mm na desnom , a na lijevom od 4 mm, a 10dc sam tek .
I da jako su strogi i nikakva odstupanja ne toleriraju prije postupka kod žena tako da u postupak nemožete ići bez da se sve dovede u red !
Konzultacije sa ultrazvukom smo platili 130 eura , spermiogram kod njih košta 70 eura to sam pitala naknadno
Opći dojam o bolnici stvarno su super i jako lijepo sve objasne jako su uljudni i pristupačni sto god te zanima ti odgovore na ljep način bez ružnih pogleda i drago mi je da smo kod njih išli .
Ali dok su pričali o mogućim komplikacijama ivfa sam se baš uplašila i nije mi svjedno naravno . Znam da je mala vjerojatnost ali opet postoji strah . Eto ako sama sto zaboravila pitati , me pitajte ❤️
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska
Lunolina shvatila sam odmah da nije usmjereno prema meni taj komentar vezano za situaciju na poslu i postupak.
Nadam se da će mi se smjene poklopiti da što manje moram izlaziti ili izostajati s posla.
Anchyyy isto radim u smjenama ali kod mene ne postoji šansa za promjenom smjene i namještanja smjene. Nego kako me potrefi tako je. Ako su folikulimetrije oko 8, 9 a ja popodne onda mi je to ok. Ako sam ujutro onda je veći problem. Mislila sam da su folikulimetrije možda oko 11 pa ako još i čekam onda bi pak i u popodnevnu kasnila. Za sada ću se nadati da će me za folikulimetrije potrefiti popodnevna.
Tratinčice drago mi je što sada možeš bez mučnina uživati u trudnoći. Trbuščić lijepo raste 😘
Hvala što navijaš za mene.
Žao mi je što je ovako prošlo za posvajanje. Ali žalosno je što je naš sustav tako loš. Žao mi je te dječice koja su tamo. Umjesto ako im nađu posvojitelje da što prije riješe sve potrebno da dijete može ići u obitelj oni odugovlače i kompliciraju.
Eni drago mi je što ste zadovoljni. I taj 3. mj će brzo. Sad samo u miru doma pokrivate, manje opterećeni, pa možda se dogodi i u kućnoj radinosti.
Thinkpurple 😘
Meni je danas 13.dpo i 28.dc, temp jutros isto 36.40. Graf mi bio lud ovaj mjesec ali dobro, M mi se sad malo prije mrvicu pokazala tako da od sutra računam 1.dc i isto moram ići hormone vaditi. Rekli su mi u Vinogradskoj javiti se 1.dc na mail pa ću ujutro slati mail i probati tražiti da dođem u utorak, tada će mi biti 5.dc.
Lela i ja sam računala u pon vaditi da je došla danas u toku dana jer me baš jako šerafilo, ali na kraju je ipak malo pričekala. Više mi i odgovara uto jer kasnije malo počinjem iako sam jutarnja, tako da i to i markeri su mi se poklopili bez ispričavanja na poslu.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Lunolina shvatila sam odmah da nije usmjereno prema meni taj komentar vezano za situaciju na poslu i postupak.
Nadam se da će mi se smjene poklopiti da što manje moram izlaziti ili izostajati s posla.
Anchyyy isto radim u smjenama ali kod mene ne postoji šansa za promjenom smjene i namještanja smjene. Nego kako me potrefi tako je. Ako su folikulimetrije oko 8, 9 a ja popodne onda mi je to ok. Ako sam ujutro onda je veći problem. Mislila sam da su folikulimetrije možda oko 11 pa ako još i čekam onda bi pak i u popodnevnu kasnila. Za sada ću se nadati da će me za folikulimetrije potrefiti popodnevna.
Tratinčice drago mi je što sada možeš bez mučnina uživati u trudnoći. Trbuščić lijepo raste 😘
Žao mi je što je ovako prošlo za posvajanje. Ali žalosno je što je naš sustav tako loš. Žao mi je te dječice koja su tamo. Umjesto ako im nađu posvojitelje da što prije riješe sve potrebno da dijete može ići u obitelj oni odugovlače i kompliciraju.
Eni drago mi je što ste zadovoljni. I taj 3. mj će brzo. Sad samo u miru doma pokrivate, manje opterećeni, pa možda se dogodi i u kućnoj radinosti.
Thinkpurple 😘
Meni je danas 13.dpo i 28.dc, temp jutros isto 36.40. Graf mi bio lud ovaj mjesec ali dobro, M mi se sad malo prije mrvicu pokazala tako da od sutra računam 1.dc i isto moram ići hormone vaditi. Rekli su mi u Vinogradskoj javiti se 1.dc na mail pa ću ujutro slati mail i probati tražiti da dođem u utorak, tada će mi biti 5.dc.
Lela i ja sam računala u pon vaditi da je došla danas u toku dana jer me baš jako šerafilo, ali na kraju je ipak malo pričekala. Više mi i odgovara uto jer kasnije malo počinjem iako sam jutarnja, tako da i to i markeri su mi se poklopili bez ispričavanja na poslu.
Onda zajedno cekamo nalaze. 🤞🏻😁
Znam da im za neke duze treba, ali se nadam da ce biti brzo. Ja imam ravno 21 stavku za izvaditi. Nadam se da ce mi ostati nesto krvi. Jos i uz M i moje stanje sa zeljezom i vrtoglavicama, bit ce veselo. 😅
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
Thinkpurple 😘
Znam da im za neke duze treba, ali se nadam da ce biti brzo. Ja imam ravno 21 stavku za izvaditi. Nadam se da ce mi ostati nesto krvi. Jos i uz M i moje stanje sa zeljezom i vrtoglavicama, bit ce veselo. 😅
Lela ja ti imam anemiju sad mi to u trudnoci dodatno stvara problem jer se zna desit da jednostavno nemogu drzat glavu kako znam biti umorna...na terapiji sam s kendural C ali od njega me uzasno zna boljet zeludac iako mi opcenito bas pomaze...
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Thinkpurple 😘
Ako se ne varam mislim da su nalazi isti dan ili sljedeći. Možda opet ovisi i o tome što radiš, meni je pisalo nekih 8,9 stavki ali vidim zabunom da je ginekolog još koju stavio jer je mislio da je označena.
Meni M krenula već pravo, glava me jako boli, sva sam blijeda u licu.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Eniii kako si nas izbrifirala! Bravo i hvala ti ☺️ za pocetak cestitam na savrsenom ultrazvuku! Iznenadila si me da si dosla na red tek u ozujku 😮 ali dobro, to ce brzo proci, kao sto je i bebolina rekla da ti se sve to cini daleko i onda brzo dodje. Drzim palceve da vas do ozujka svejedno iznenadi plus i da im kazes da ih ipak ne trebas 🥰
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Eniii kako si nas izbrifirala! Bravo i hvala ti ☺️ za pocetak cestitam na savrsenom ultrazvuku! Iznenadila si me da si dosla na red tek u ozujku 😮 ali dobro, to ce brzo proci, kao sto je i bebolina rekla da ti se sve to cini daleko i onda brzo dodje. Drzim palceve da vas do ozujka svejedno iznenadi plus i da im kazes da ih ipak ne trebas 🥰
Pa reko je da im je prije sve puno i da sad već popunjavaju za 3 mj , i to nas je zapisao . Ne ide to tam tako brzo jedino ako platiš sam onda ideš prije na red . I baš je nam je odma savjetovao da se bez obzira na odluku zapišemo jer ćemo ostati bez termina i onda ćemo tek doći u 6 mj , mislim da ti oni imaju posebno mjesece za nas preko uputnice i za one koji sami plaćaju .
Inače daj Boze da nas iznenadi plus jer iskreno da ti kažem nebi htjela u postupak nakon razgovora ako baš ne moram , ja sam se recimo malo uplašila, možda drugim ženama to nije strašno ali meni iskreno je.
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
10/2023 oligozoospermia
IVF 5/2025 Vinogradska
Eni233, a koje su moguće posljedice IVF-a? Samo se zanimam, nemam u planu.
👰 1991.
PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
Eni233, a koje su moguće posljedice IVF-a? Samo se zanimam, nemam u planu.
Znaci prvo jer ti to rade pod anestezijom neznas kako ćeš reagirati na to . Onda : Ozlijede žila, ozljede organa u zdjelici , ozljeda- ruptura jajnika, kravarenja iz trbuha , kravrenja jajnika to me malo uplašilo jer zahtjeva hitnu opraciju
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
10/2023 oligozoospermia
IVF 5/2025 Vinogradska
Bebolina ako sam dobro popratila, na folikulometrije ides u Vinogradsku, tamo se rade od 8 do 12. Ali pitaj mozes li u ovim ranijim terminima, nekad su zenama znali izaci u susret.
eni hvala ti sto si opisala kako to kod njih izgleda, i to bi trebalo tako u svim bolnicama iugledati tj da nam se sve objasni. U Vinogradskoj dobijes par papira na kojima je objasnjeno i sestra ti (u punoj cekaonici) na brzinu pokusa objasniti sto i kako. Nazalost takav nam je sustav, nemaju doboljno ljudi da se posvete svakom paru niti da objasne koje su sve moguce posljedice postupaka.
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Trudimo se od kraja 2022.
Sortiraj odgovore
Najstariji