Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tiha
    24. Ožujak 2020. 08:42

Ivonne, kakvo je stanje? Kako ste? 

CiniMINIS
    24. Ožujak 2020. 10:02

Zene moje, ja sam vjecito na iglama, nikako se opustiti. Imam osjecaj da osjecam i cujem svaki podrhtaj i doslovno me takva panika primi cim cujem zvuk ili osjecam lagani podrhtaj. Danas sam sanjala da je opet bio potres i da se nisam mogla pomaknuti niti dozvati muza. Probudila sam se uzasno uspanicena. Na kraju sam opet zaspala i prespavala ove podrhtaje koji se svugdje spominju. Probudila sam se relativno smirena, i eto sad je opet podrhtalo pred 10 min i usrala sam se opet zivo i opet sam sva na iglama. Ne znam dokle ce to. Lagano zalim sto se nisam odma pokupila svojima na selo. Moram priznati sa ozbiljno razmisljam o tome zelim li dugorocno ostati u zagrebu. 
    Jos imamo neko debilno drvo pred kucom koje lupa o lim od garaza cim malo vjetric zapuhne i isto tak sve zavibrira. Na tren se uplasim, al skuzim da nije potres.. 

pelinka
    24. Ožujak 2020. 11:16

Cure iz Zg, nadam se da ste dobro i vi i vase obitelji. Ne mogu ni zamisliti kako vam je bilo, ne daj Boze nikome. Mi smo daleko od potresa, ali bome stigla je korona u nas mali grad. I to, ni manje ni vise, nego u susjedstvo. Prvi susjed nam je pozitivan na virus. Znaci, neeema mrdanja. Nekako sam skroz mislila, ma neeece to doci do nas. Ali izgleda da nitko nije postedjen. Nadam se samo da ce sve ovo zavrsiti sto prije, pa da se vratimo nasim mamecim i bebecim temama, bez ovih strahota. Kad smo kod toga, jel ima snijega kod vas? Ovdje pada nemilo, nema namjeru stat. Sve se bijeli, strasno. Volim snijeg, ali ne bas krajem ozujka 😵

krino
    24. Ožujak 2020. 11:48

I ja sam se budila nocas 2x. Mislila sam da ce mi srce iskocit. Ovaj vjetar turnji, pa se malo trese. Oprala sam sudje i nisam ga slozila pa je pocelo usred noci zveckat. Isto sam imala napadaj panike usred noci. Mali nemirni spava (kad spava), vjetar je lludarao, nosilo je tko zna sto po kvartu. Uzasan osjecaj. 
    Pedijatricu otkazali, nadam se da ce klik proradit za dostavu hrane ili da je bar pokupimo jer mi se ne da teglit kile i kile hrane iz ducana koji nam je preko puta, ali je red po 20m ispred. I tako... Ima li sto novoga s bebama osim sto be spavaju nikako? Ja sam svome stavila opet jantarnu ogrlicu. Jucer do pola 22 se 4x probudio, ali od onda do 6 ujutro je spavao. Sad budi pametan, jel to akumuliran umor ili stvarno djeluje jantarna, tko zna. Do daljnjega ostaje iako me strah i tog sranja kad spava. Uglavnom, u nas zivot se uvukao strah i trudim se da ne panicarim. Inace bas i nisam panicar, ali malo previse svega u zadnje vrijeme...

CiniMINIS
    24. Ožujak 2020. 14:45

Nisam ni ja inace panicar, naprotiv, sve relativno lezerno shvacam i do sad sam se sa svim nedacama lako nosila, al ovaj potres i svi naknadni potresi su me stvarno satrali psihicki. Nikad mi se nije desilo da sanjam nesto sto mi se netom dogodilo. I jos se onda k svemu i bediram jer se psihicki lose osjecam i jer dopustam da me to sve tolko uznemiri (bas zato jer inace nisam takva). Bojim se da mi se smanjuje kolicina mlijeka od ovog silnog stresa.
    Moja cura je danas spavala ko top. Izgleda da su i nju svi ti dogadaji satrali i bas mi se cini umorna. 
    Citala sam kako se bebice zele sviditi svojim roditeljima i zato se smiju. Jucer i prekjucer sam bas imala osjecaj da mala osjeca da sam lose i posebno se trudila biti slatka, pricalica i maza. A mozda mi se i samo cini. 
    Snijeg je tu padao po noci, kad sam se probudila je bilo bijelo, onda je malo zasjalo sunce i sve otopilo. Sad na mahove opet pada, al nedovoljno da se primi.

• Ivonne
    25. Ožujak 2020. 13:36

Dobar dan cure, malo sam u banani, ne spavam nikako treći dan, baš sam umorna. Čekam dan kad će prestati trest a korona će isto biti stvar prošlosti. Užas, ako iz ovoga izađemo mentalno zdravi bit će super... 
    Baš se osjećam bljak i ne znam šta bi vam pisala pametno. 
    Znam da će i ovo proći ali dok prođe treba ostat pozitivan a već mi sad dosta. Kažu minimalno još 3 tjedna zatočeni kako nas ne bi satrala korona oujeeeea
    I još mjeseci mini potresa... Ptsp zagarantiran

CiniMINIS
    25. Ožujak 2020. 15:24

Evo, ja vam svima koji ste pod stresom toplo preporucujem da se isplacete ko kisna godina. Ja jucer isplakala sto sam imala isplakati i danas se osjecam stvarno puno bolje. U jednom trenu sam se jucer tolko jadno pocela osjecati, ne samo zbog toga jer skacem na svaki zvuk, nego sam pocela razmisljati o tome da cu emocionalno osakatiti svoju curicu ako cu ostat takva izbedirana, vjecito pod stresom, koncentrirana na zvukove i podrhtaje. Cijele dane sam visila na mobitelu, citala sto objavljuju ljudi na fejsu, na vijestima, seizmoloska sluzba, gledala glupu aplikaciju za potrese i refreshala ju 100 puta da vidim jel netko osjetio podrhtaj koji sam ja mozda i samo zabrijala umjesto da se igram s svojim djetetom, upijam njen miris i uzivam u njenim osmjesima . Mislim da od danas opet mogu normalnije funkcionirati. 
    Ivonne, tebi, a i svim ostalim curama koje se tako osjecaju, zelim da se sto prije oporavite ili barem dodete na neku podnosljivu razinu sa svim. PTSP je kod mene vec tu i mislim da ce potrajati neko vrijeme da se svi oporavimo od ovoga. Ja sam do jucer bila tolko paralizirana da nisam bila nit u stanju stan ocistiti kako treba. Cistila sam na rate. Na dan potresa samo ono najnuznije, a ostatak dana sam sjedila, osluskivala i bila spremna trcati. Jucer sam se tek malo ozbiljnije bacila na ciscenje, a za danas mi je jos malo posla ostalo.
    Kako ste vi ostali iz zagreba ovako psihicki? Tiha, ti si isto tu blizu epicentra, kakvo je stanje kod vas? Krino, jel kosta danas opet lijepo spavao? 

• Mino19
    25. Ožujak 2020. 18:30

Cure bas mi je zao sto se osjecate tako jer nazalost u potpunosti shvacam anksioznost, strah, paniku i nemir opcenito. Ja sam preko dana ok, ali kad pocne padat mrak eto panike. Osjetila sam onog sinoc i nocas me iz sna probudio potres, srce mi je stalo. Kaze muz da sam mozda i sanjala, ali dvije susjede isto govore da su osjetile. San ili java, ja sam osjetila drhtanje kreveta i onaj grozni zvuk i bilo je uzasno.
    Mala se i dalje budi svakih sat vremena i vristi, to nimalo ne pomaze mojoj psihi.
    Ne znam jesam li vam se pohvalila ili ne, ali malena je prihvatila mlijeko za alergicare i vise nema straha hocu joj imat sta dat za jest po noci kad trazi ili ne🎉🎉🎉🎉🎉☺☺☺☺

• Mino19
    25. Ožujak 2020. 18:34

MiniCooper26

Zelim Vam dovoljno snage da prođete kroz sve ovo 🙏💪 evo moj se opet budi 🤷‍♀️ zaspe bez problema i spava sat sat ipo i onda plač 😨 uvijek sam se pitala kako da dijete kao sto je on koji je toliko aktivan preko dana, puze brzinom strijele i isto tako se poceo penjat uz kauc,stolicu itd… Da ne spava ko top? Sta radim krivo?

Nista ne radis krivo, ti si super mama, jednostavno su nam bebice sad takve, treba to izdrzat, mozemo mi to💪

krino

Mino, da nije neka konstelacija sazvijezdja sa tim Krino - Mino mamama i bebacima koji vriste. Ja se opako dvoumim oko TV-a jer isto, iscrpljena sam vec od njega. Moja frendica upali baby tv i sve po kuci napravi. Ja s drekavcem ne smijem na wc. On toliko rida da poslije toga jeca 10min. Izoblici se od vristanja i deracine. Kuca nam je ko bomba bila i prije potresa. Sad je samo jos malo gore 😉

katiesu
    25. Ožujak 2020. 21:04

žene moje, kako napreduju vaše bebice? moj mali je postao prava mudrica. provocira seku, svađa se s njom.  kad mu ne pase nešto stisne sake i pokazuje zube. igra se skrivača s bakom, pokazuje s prstićem ne ne. pokazuje s prstićem kad ga pitamo gdje je svjetlo. i još puno stvari. čini mi se da to dođe preko noći. i toliko je živ i brz, totalno me izmori. budi se svakih sat vremena evo već nekoliko dana, znam da opet ide zub. iz sve to me još i grize. nas prehlada nikako pustiti, nos mi curi kao slap, tako i malom, uzas. sto se tiče tih potresa ja vjerujem da vas je jako strah ali morate bit vesele radi svojih bebica i drz te se. nadam se da će to sve napokon stati. šaljem vam 😘😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.