Do jučer od muke nisam ništa po stanu napravila. Jučer usisavam i skužim da je onaj ormar kojeg je gs zaustavio pomaknut od zida cca 10 cm, isto tak i frižider i komode u dnevnoj sobi. Mozak je taj dio u potpunosti blokirao, ništa ne radim samo razmišljam koji je sad kriterij za trčat van... Podsvjesno sam i malca vratila k nama u krevet preko noći, na prvi zvuk kad legnem ga stavim k nama i tak spavamo, ujutro se probudim ukočena i jedva izađem iz kreveta, ali nekak mislim da će tak bit još neko vrijeme. I po danu ga ostavim da mi spava na rukama.
Aktivnosti.. Nekak sam stalno u strahu da kasnimo s nečim 🤷♀️ gmiže vojnički sve više, ali ne koristi jednako ruke, desna je uvijek naprijed, a lijeva ispod njega... Ne znam dal to treba isoravljat ili je to ok.
Trenutno mi je najveći problem dermatitis. Mažem ga aflodermom, a on svaki dan novu fkekicu ima.
Mino, bravo za mlijeko 😊
Nadam se da će nam sve ove muke i strahovi brzo proć da se svi vratimo u normalu 🙌
Mino, bas mi je drago cuti za mlijeko. Jedna briga manje.
Mini, dobro ti kaze mino, to je faza, proci ce.
Sto se aktivnosti tice, nasa cura je totalno zvrkasta. Okrece se po podu, navlaci igracke, daje plisancima i nama piti iz casice, dijeli svoju zvakalicu i dudu s njima i nama, isto se skriva iza tetrice, prica sama sa sobom itd. Smijesna je i slatka. Za puzanje je ultra lijena, al sad je malo vise na trbuhu kako je otkrila okretanje, pa ce onda valda s vremenom i propuzat.
Danas smo bili na sistematskom i cijepljenju. Ima 6700g i 68,5cm. Bas je narasla mala mrvica i ubucala se.
PTSP je jos tu. Evo, prosao vlak (do danas nisu vozili), a ja se zivo usrala. Isto tako osjecam svaki manji podrhtaj i svaki put se uplasim.
Mala spava u svom kreveticu.. Prije cu ju iz njega izvaditi bez bolova u ledima nego iz kreveta s bolnim ledima.
Mino, bas mi je drago cuti za mlijeko. Jedna briga manje.
Mini, dobro ti kaze mino, to je faza, proci ce.
Sto se aktivnosti tice, nasa cura je totalno zvrkasta. Okrece se po podu, navlaci igracke, daje plisancima i nama piti iz casice, dijeli svoju zvakalicu i dudu s njima i nama, isto se skriva iza tetrice, prica sama sa sobom itd. Smijesna je i slatka. Za puzanje je ultra lijena, al sad je malo vise na trbuhu kako je otkrila okretanje, pa ce onda valda s vremenom i propuzat.
Danas smo bili na sistematskom i cijepljenju. Ima 6700g i 68,5cm. Bas je narasla mala mrvica i ubucala se.
PTSP je jos tu. Evo, prosao vlak (do danas nisu vozili), a ja se zivo usrala. Isto tako osjecam svaki manji podrhtaj i svaki put se uplasim.
Mala spava u svom kreveticu.. Prije cu ju iz njega izvaditi bez bolova u ledima nego iz kreveta s bolnim ledima.
Kako to da ste išli dr?
Mene moja jučer zvala da se odogađa sve, da se cijepljenje ne provodi, samo ono s 2 mjeseca a da se ostala odgađaju dok ovo ne prođe.
Jutrooo podrhtavanje su sad u sve većim razmacima pa je s te strane lakše. Ostaje gora stvar, ovaj virus, sa svom štetom koju će napraviti. Malo me i strah života nakon karantene, ono što je sigurno je da neće ništa biti isto.
Malena je jučer napunila 9 mjeseci i još se nije sama posjela, diže se na koljena uz stvari, posjedne se sama ako se pridržava uz nešto, puže po cijelom stanu vojnički i balansira u onom položaju vrtnog patuljka ali još nije sjela. Jede kako koji dan, a kad je meso na redu bolje pojede 🤣
Prekjučer je jako raspalila glavom od parket i to tako što ju je brat nosio. Ja otišla njemu prirediti tempere za bojanje na stolu u dnevnoj a njih dvoje su ostali u njegovoj sobi. Samo sam čula bam, na prvu sam mislila potres i onda čuješ plač. On je krenuo u dnevni a nije nju htio ostaviti u sobi da ne bude sama što ako krene potres i on ju je uhvatio i nosio jedno 7 metara 😯 on ima 16kg ona 10🥴 nisam se mogla ni ljutiti na njega
I da, svu štetu u stanu ćemo morati sami sanirati. Polica osiguranja ne pokriva potrese a grad su financira samo ako ti je šteta veća od 60% i tada samo 5% dobiješ od vrijednosti. Jadni ljudi koji su ostali bez doma, gledala sam jučer snimku drona iznad markuševca, pa nema kuće kojoj krov nije pomjeren i koja nije nastradala.
Žao mi je centra, ali za centar se zna da ne bi preživio potres, građevine iz 1900 i neke nemaju potrebnu statiku a po snimkama i vidiš da je te zgrade držala samo njihova težina, sve glina i trska.
Bok cure, nadam se da dobro i da ste ipak malo mirnije danas nego jučer ♥️ Ivonne, baš mi je žao zbog štete 😣 u ovo nesigurno vrijeme karantene sad još i morate i to pokrivati 😩 i ostale cure koje se nosite s posljedicama potresa, držite se 😘🙏
Ne znam, ovako dok čitam i tu i po fejsu kako su svi uznemireni, pitam se je li sve u redu sa mnom? Ja spavam ok, odnosno kao inače s njenim buđenjima. Tu i tamo osjetim potres, ali ne brinem. Inače sam ja flegma, ali me sad bedira što se ne bediram 😩😩 pa ti budi normalan 😝🤯
Stigao je i prvi zub 🥳 ja mislila da ćemo rođendan dočekati bez zuba, ali eto ga ipak 😁
Super je čitati kako vam bebice napreduju , zanimljivo skroz 😊😊 Ivonne, i moja je tako prije posjedanja, vojnički puz i vrtni patuljak dugo prije posjedanja, par mjeseci, a onda posjedanje uz pridržavanje i brzo nakon toga se pustila, posjela se prije nekih mjesec dana. Sad će i tvoja začas, ali sve ti to znaš 😁
Ona neko vrijeme već stoji na nogama uz kauč i pomiče se onda tako uz kauč ako želi negdje. Zna i sjesti nazad na pod, ali to samo ako baš želi nešto s poda i onda je ful oprezna 😆 def se najviše voli igrati skrivača i to se sama sakrije iza kauča ili stupa pa se jako glasno smije kad ju nađeš, preslatka je 😂🥰 i s lopticom se dodajemo, jako joj je i to zabavno i zna se s njom i sama igrati pa je naganja po stanu 😄 ugl, otkad sjedi se baš lijepo igramo svi skupa na podu i to mi je super sad 🙂
Evo i mene. Mino, drago mi je da ste uspjeli naci alternativu i da pali. Ivonne, zao mi je radi stete. Sto se tice razvoja djece...ne znam sto da kazem. Kad citam da se neka djeca igraju kao da imaju par godina, ostanem paf. Ne mislim da mi zaostajemo, ali definitivno ne pijemo caj i ne loptamo se svi skupa. On ima plisanu loptu koju baca ispred sebe i gura (i tako sve igracke ili sto mu dodje pod ruku) i onda puza vojnicki za tim. Sve je brzi i spretniji. Isto je u vrtnom patuljki bez samostalnog posjedanja. Zna tko i gdje je tata, mama, pesek, zna kad idemo klopati i kad dodje do ladice i kazemo ne, onda se okrene i zastane. Eto. Pincetni hvat mu ide lijepo, vodu ne zeli piti nikako. Ja inace ne spavam pa mi svejedno koji je razlog. Onaj dan je dosao nakon nekih 6-7tj mucenja
Nocas smo se svi prebili pd placa, nosanka, probali svi u krevetu spavat...nikako nije islo. Kad smo se probudili svi u 8:30, onda znate koliko je sati. Jer moj se dize oko 6. Nas je pedijatrica isto odgodila. Poceo je sve lizati, ali sve. Trga sa sebe bodi, slincek...sve mu smeta. Izlaze jos 2 zuba pa ce ih biti 6. Poceo je spavati na trbuhu, a ja sam usrana oko toga. Usred noci se okrene, ali sinoc nekak zaspao licem prema dole, na rukicama. Kad sam to vidila sam se uspanicarila i pocela vikat. Mislila sam da se ugusio. Eto. I ja imam ptsp. Ovaj me potres prodrmao poprilicno pa zamisljam samo najgore scenarije. Nismo iz kuce izasli tjedan dana. Mozda danas napravim djir po kvartu. Nema nigdje nikoga. Jel izadjete svakih par dana makar malo? Jede opet relativno normalno. Voli se kupati, deracina je bila jer smo ga prebrzo izvadili. Sve nam je mokro od pljeskanja po vodi, ali pustimo ga 10ak min da se izgusta pa nekako ide bez dreke. Eto, skuzili smo u cemu je fora. Inace je postao bas pravi mali grintavac. To se toliko ljuti, grci, protestira i vice... Mi smo bas u cudu. Nije dovoljno da ne spava, sad je jos postao i grintavac. Bit ce zajeban. Sto smo mi bogu skrivili... Unistena sam od umora, iscrpljenosti, frustracije, glavobolje i straha. Sve mi je. Veselila sam se povratku na posao, a sad tko zna.
Ne znam ni jel da pratim za vrtice. Nitko nis ne zna. Tko zna koliko ce nam to sve trajati. Znam samo.da smo i ovo dugo, toplo ljeto u ZG. Bez klime i sa milijardu komaraca i smrdljivih martina... Samo hrabro naprije mame. Sve cemo mi prezivit 🥰
P.s. Ciscenje stana mi je jedna velika zelja. Dok je bio mali sam jos i stigla. Sad nema sanse. Ne mogu reci da se uzrujavam jer sad kad smo zatvoreni, i to ce doc na red. Od dosade, ako nista drugo
Eh da, prije 2,5mj smo platili kauc. Kupili ga jer se ovaj raspada. Pretpostavili smo da ga nece dostaviti, a nazvali su prosli tj da za sada ne mogu. Sto razumijemo. Nadamo se da nam bar pare nece propast i da cemo ga ipak dobit 🤦🏻♀️
Kako to da ste išli dr?
Mene moja jučer zvala da se odogađa sve, da se cijepljenje ne provodi, samo ono s 2 mjeseca a da se ostala odgađaju dok ovo ne prođe.
Trebali smo danas imati termin, al je nazvala nek jucer dodemo. Isto je rekla da su neke termine otkazali, pa su ranije imali vremena za nas. Nisam tocno skuzila zasto smo mi dobili termin a drugima su otkazali. Al kao neke termine odrzavaju. Jako su rigorozni oko ulaska i oko kontkata s ljudima, sto mi je ok.
Mala se btw rasplakala vec kad sam masku stavila dekoncentriranje od pregleda 0 bodova.
Zao mi je da je uz sve nedace jos i mala opalila s glavom, a mali je u biti totalno sladak jer je ispao brizan veliki braco, iako mu nije poslo od ruke.
Sto se stete tice, tu sam sva sretna sto smo u podstanarstvu i sto nista od svega nije nasa obaveza. Vjerujem da je svima grozno uz cijelu financijsku nesigurnost zbog korone sad jos razmisljati kako sanirati razoreni ili osteceni dom.
Marlona, budi sretna sto mozes spavati i sto ne brines. Da znam da ova zgrada moze podnijet potres od 6,5 sto su rekli da je vjerojatno maksimum koji se u zg moze dogoditi, ne bi ni ja brinula. Al s obzirom da pojma nemam, ipak brinem i razmisljam o vjerojatnostima..
Joj, bas me zanima kad ce moja krenut puzat i sl. Valda ce sad dok smo vise doma i vise vjezbati.
Krino, mislim da svako dijete ima neku svoju foru koju izvodi, jer mu je zanimljivo i zabavno. Moja je od danas pocela po noci stavljat noge na resetke i tako spavati .
Mi ne idemo inace nikud, luftamo se na balkonu. Ja jedva cekam da prode ova korona, odma pakiram prnje i idem na selo na par dana. Ljeto mi je jos tolko daleko, uopce ne razmisljam jos o njemu..
Sortiraj odgovore
Najstariji