Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CiniMINIS
    19. Veljača 2020. 16:55

Ivonne

Svaki put kad se šetam maksimirom pomislim na vas dvije 🤣🤣🤣

Na maksimiru mene vrlo vjerojatno jos neces srest 😅 mi trenutno uglavnom radimo dir po kvartu. kad bude malo ljepse vrijeme cemo malo dalje. 
    Ekspres lonac nemamo, mi i onako kuhamo uglavnom jela koja su brzo gotova pa ne znam kolko bi mi znacilo.
    Neno, bravo za zubic 🤗. 
    Joj, ja vec neko vrijeme nisam vise zadovoljna s stanjem u stanu. U najmu smo i glupo mi je ulagati u njega, jer znam da je privremeno, al me polako izluduje nefukncionalnost i manjak prostora. Imam osjecaj da pretacem iz supljeg u prazno (odnosno premecem iz komode u ormaric u kutije pa opet u komodu i tako u krug).. Trazim mjesta, a mjesta nigdje.. i tako onda i ja imam osjecaj da zivim u smecu jer nema dovoljno mjesta ni za sto a SG ne da nista baciti. Jos onda dobivamo i mi i mala hrpu gluposti koje nit zelimo nit nam je potrebno nit imamo gdje staviti 🤨 kad mi dop** onda pokupim sto mi najvise smeta i pobacam.
    Nego, nasa curka se ovih dana dosta muci s stolicom. Krenuli smo znaci prije dva tjedna s kasicama i jucer je bas tesko obavila nuzdu i na kraju je izasla bas formirana stolica (nije bila tvrda, al nije bila ni kasasta kao do sad, nego kao kod odraslog covjeka). Po jednoj strani mi ima smisla da je stolica cvrsca dok jede "pravu" hranu ko i mi, po drugoj strani nisam sigurna i pojma nemam dal mozda nije pre cvrsto i pre brzo takva stolica? Kako je kod vas bilo? Dajem joj i vodu, al nije bas odusevljena. Ne znam dal bi trebala vise vodu forsirati ili je to sve normalno? 

CiniMINIS
    19. Veljača 2020. 17:02

Vidim da se jos poruka pojavilo dok sam ja napisala svoje litanije 😂😂 po obicaju.. pa da i to prokomentiram..
    Krino, tebi po obicaju ne znam sto savjetovati 🤷‍♀️ ne znam nista ni o zubima, a i s svim ostalim ste ispred nas, a bome ni o nespavanju nista ne znam. Al samo se ti pojadaj i izbaci frustracije van, mozda pomogne 😁.
    Sjedeci polozaj.. ja svoju stavim u polusjedeci kad ju hranim, onako ju polegnem na jastuke, al se sva izmigolji i na kraju opet skoro lezi 😂 tak da mislim da to ne vrijedi..

• Ivonne
    19. Veljača 2020. 18:44

Krino, prošla sam sve to sa starijim. Ima 3,5 godine do sad je par puta prespavao noć. Ona se budi po desetak puta, ali stavim na sisu pa zaspe bar na sat, dok je malac bezobzira na sisu radio tulume. Sve moguće savjete, uključujući i CIO (kojeg sam isprobala samo jednom, bilo je gore, i nikad više niti bi ikome to savjetovala) sam probala, ništa nije pomoglo. Pomirila sam se sa sam dobila takvo dijete i bila sam sretna jer sam čula i gore slučajeve. Mislim da sam pisala o malom kojeg su vodili i u onaj centar za spavanje - malom je bilo dovoljno 2,3 sata noćnog sna i onda bi bio spreman za akciju. Dr rekli da je savršeno zdrav, mislim da je tek sa 7 ili 9 g počeo normalno spavat.
    Zuba još uvijek mala nema, starijem su izbili s 4 mjeseca i to klasika donje jedinice. 
    Postavlja se u položaj vrtnog patuljka tako da će se uskoro posjest. Probala sam ju posjest da vidim hoće li se zadržati (to se ne smije raditi!!!), samo se nagne na stranu, nisu joj mišići još snažni.
    Hranim je kod sebe u krilu ali to ne traje dugo, tako da pasivno ne sjedi puno, stalno je na podu i gmiže kak bi i trebalo. Ne vježbam više s njom, vidim da ide to njoj. 
    Ma ja sam u fazi spremanja i vidim da smo nagomilali gluposti. A sve ono zatrebat će, bit će zgodno za nešt. Plus sa djecom dođe toliko gluposti, svakakvih pizdarija, ja ne znam kad ću se toga riješiti. Valjda kad izrodim sve što planiram i dok to zadnje ne postane vrtićar.

• Ivonne
    19. Veljača 2020. 18:46

I da, zaboravih, Krino ja sam se od tih noćnih tuluma bebe samo debljala. Od živčanoće sam samo jela. Jedva sam dočekala se vratit na posao. Da se razumijemo, volim ja svoje dijete ali ono je bio i teror

krino
    19. Veljača 2020. 20:40

Ja samo mrsavim. Znam ja da je to takav malac. Samo me satre, a on ko cigra. I danas mi je pao sa kreveta na pod. Ispod jedne nosnice je bilo i malo krvi, ali nije curila. Ja sam mislila da cu infarkt dobit koliko sam se prepala. Plakala sam satima. On se smirio za 10ak min i zakunjao na meni. Miz dosao kuci i rekao, nema panile, isto se ponasa i normalno izgleda, ne idemo na hitnu. Mislim da nocas ja necu spavat taman ga on drapnuo do jutra 😢 Osjecam se iscijedjeno i uzasno. A danas i nesposobno. Bas me trenira taj malac. Ali danas mi se zivot skratio za 20 godina. Jos uvijek sam sva rastresena. Joooj...
    Ivonne, jel ti barem mala antipod? Znas kako kazu da jedno dijete hahar, drugo ko buba.

19. Veljača 2020. 20:46

Ja sam baš danas rasčistila jednu sobu koja nam služi kao odlagalište, tzv. soba srama. Baš dugo me je to mučilo, sad kako sam ju sredila kao da sam 10 kila lakša. Od najneurednije prostorije, postala najurednija.
    Konačno je počela jesti kašice (kuc, kuc, kuc). Danas joj pravila jabuku, kupine i proso. Počela sam praviti gušće kašice, dodajem vode baš kad moram. Još uvijek to nije idealno, traje dugo, moram navuć zastore da susjedi ne vidi kako skačem ko luđakinja ne bi li ju nasmijala,budem sva mokra, ali napredak je vidljiv

19. Veljača 2020. 20:48

krino

Ja samo mrsavim. Znam ja da je to takav malac. Samo me satre, a on ko cigra. I danas mi je pao sa kreveta na pod. Ispod jedne nosnice je bilo i malo krvi, ali nije curila. Ja sam mislila da cu infarkt dobit koliko sam se prepala. Plakala sam satima. On se smirio za 10ak min i zakunjao na meni. Miz dosao kuci i rekao, nema panile, isto se ponasa i normalno izgleda, ne idemo na hitnu. Mislim da nocas ja necu spavat taman ga on drapnuo do jutra 😢 Osjecam se iscijedjeno i uzasno. A danas i nesposobno. Bas me trenira taj malac. Ali danas mi se zivot skratio za 20 godina. Jos uvijek sam sva rastresena. Joooj…
    Ivonne, jel ti barem mala antipod? Znas kako kazu da jedno dijete hahar, drugo ko buba.

Krino, vjerujem da imaš grižnju savjesti, ali događa se svima. Meni je zamalo pala dosta puta. Do sada sam uvijek imala sreće da se stvorim u zadnjoj sekundi.

19. Veljača 2020. 21:24

Zaboravila sam napisati za stolicu. Od kad jede kašice, pa i na početku kad je jela samo po par žlica, kakica je puno gušća, razbih boja i tekstura. I kaka sad svaki dan, nekad i 2 puta. Kad je samo dojila, tad je u prosjeku svaki treći dan, nekad je znala preskočiti i 7-8 dana.

• marlona
    20. Veljača 2020. 11:41

Bok cure, nisam dugo pisala,zanemarila sam forum 😬 svako toliko vas čitam, ali dok dođem do kraja da nešto i napišem, beba se probudi 😆 
    Mi smo još uvijek bez zuba, i ne čini mi se da će skoro. Kaže mi mama da je ona kasno dobila zube, čak mi nije htjela reći koliko kasno, morat ću je opet pitati, valjda je bebica na baku 😌  ona i dalje ne jede baš, ali pomaci su tu, počela je otvarati usta kad jede nešto što joj se sviđa, voće najčešće, a prekjučer je i tikvu s batatom jedva dočekala 😄
    Ali količinski ona i dalje ne pojede puno, ne mjerim uvijek, ali max me 100ml. Uvela sam joj drugi obrok ovaj tjedan, koji više ispadne večera, jer ona ugl ujutro spava od 9 do 11 pa iza toga prvi obrok, a drugi oko 5 bude. 
    Nedavno se počela oslanjati na dlanove i koljena, ali i dalje puže vojnički, ispraksirala se tako i ful je brza 😆
    Ona se onda tako odgurne i u sjedeći položaj, ali još se oslanja na ruke. Jel se posjedanje računa kad sjedi bez pridržavanja? 🤔 I na noge se ona penje, ali to joj ne damo još,bar dok se ne posjedne , da joj kičma ojača još. 
    I to je to kod nas, još uvijek spavamo skupa, u snu se mora podzdravit s cicom, nekad svaki sat, nekad svakih nekoliko sati, nekad ju samo lizne pa stavi prst i nastavi spavati 👍😝 što se tiče bacanja stvari, ja sam ona koja skuplja pa poživčani i baci sve 🙋‍♀️😆 odnosno, gs je taj koji skuplja više nego ja, ali nemam više milosti, premali je stan. E da, više ni ne bacam, nego stavim na Sharing is caring i dosad je sve otišlo, čak i gluposti poput papirnatih podmetača za čaše 😁

• marlona
    20. Veljača 2020. 11:49

Zaboravih napisati, i nama je stolica čvršća, ali zna biti i kao nekad, senfasta i rjeđa. Baš jutros se pokakala po podlozi za presvlačenje kad sam joj maknula pelenu 💩 prvo to malo čvršće, a onda kad sam ju makla s tog da ju prebučem na krevetu, dovršila je po meni senfasto i rjeđe 🤣🤣 i pozz curama  u maksimiru, i mi nekad šetamo tamo 🙋‍♀️ baš smo bili u subotu veliki krug i onda kava na vidikovcu, krasno je bilo ☀️😎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.