A ovo njurganje, ljutnja, prigovaranje, kenjcanje je dio razvoja? 😅😅
Uglavnom su stariji klinci ovdje. Recite, ima vas još? Dođe li kraj nekad tomu? 😎😎🙄
Pozdrav mame 😊
I mi imamo jednog takvog 😁
Ovaj tjedan smo opet sami… Moj dečko je skroooz lud 😄 preko noći se počeo okretat na trbuh i nema 2 minute mira.. Sad imam više promočene robice nego ikad prije (ne mogu ga zaustavit da mu pelenu stavim kako treba). U ideji da čekamo s kašicama, u subotu je dobio bananu jer je 4 dana toliko slinio, mljackao, pružao rukice kad smo mi jeli da nismo mogli vjerovat. Sviđa mu se žlica, ali ne i sadržaj (tikvicu smo isprobavali 😆), pa danas idemo na batat. Čini mi se da se budimo jedno manje preko noći, ali teško mi je reći, strgana sam. Krino, moram priznat da ti zavidim na obitelji.. Meni jučer u 19:30 uletili mužev bratić i ujna, pušili u stanu, savjetovali da mu zapržim brašno i zalijem mlijekom (😱), totalno zeznuli raspored spavanja.. A došli su samo da skrate vrijeme do akcije u kauflandu 😒 a moja mama opet vrh komentara… Rekla sam kak je bebanu super kod moje sestre jer svi skaču oko njega, nosaju, pjevaju, on uživa. Samo mi je rekla da nitko od nas ne bira roditelje, pa tako na žalost ni moj sin 😣
Kolači i pripreme za Božić su još uvijek samo želja, nemam pojma hoću li išta uspjet napravit..
Čestitam na zubićima, a bebe koje još čekaju, neka tegobice prođu što prije, pa kad već neće biti snijega za Božić, neka se bar zubići bijele 😊
Jaooooo pa da si se bar sjetila reci mami da da. Nitko od nas ne bira svoje roditelje. Pa ni ti.
Pffff
Svi imaju takvih ispada. Ja na svoju popizdim kad nesto prokenjka pa zna reci kako sam ju naribala. Ali bas me briga. Kad ona svasta izvali, onda si valjda i ja to mogu dopustit.
Go Tiha! 🤘
Bas zalosno.. Ne mogu zamisliti da nešto takvo govorim ikad u životu svojoj djeci. Iako sad kad ovako njurga cijele dane bi mogla razmislit 🤣
JUŽINA garant. Je, da.
Mi u petak imamo kontrolu s 4 mjeseca i cijepljenje. Ne volim kad nam to ostane za petak i kad ide vikend ali nadam se da će dobro proći i ovaj put.
Da baš pitam za tu kontrolu s 4 mjeseca. Jel pregledava sve kao I do sad ili nešto više? Mislim, što se motorike tiče.. npr. Meni mala ima opet dosta često stisnute šakice i dosta se onako kao uplasi, raširi ruke i oči, pogotovo kad ju stavim u lezaljku. Ne bi rekla da je Moorov, a opet ne znam. Da pustim pedicu da sama uoči ili da obratim pozornost? Do sad sam uvijek pitala jer mi je lakse poslije, ali uvijek sam.pitala bezveze jer je sve bilo ok..
Sjetila sam se tak odgovorit, 10 minuta nakon tog telefonskog razgovora 🤦♀️ kad me valjda šok pustio.
Tonkica, ne brini. I moj se u zadnje vrijeme malo češće uplaši, ali sad bolje doživljavaju sve oko sebe pa je valjda normalno. Reci pedijatrici, ali mislim da nije neka frka. Moj se tako usred pregleda uplašio pa nam nije rekla ništa posebno. A pregled nam je bio isti kao i mjesec prije toga. S igračkom kontrolira dal prati pogledom i hoće li probat ulovit, držanje glave..
Ja sam nedavno tek cula za to przeno brasno i tocno sam se sokirala. Mi obavili jucer pregled i cijepljenje. Frajer ima 7300g i 66cm. Pregled kao i svaki do sada, kod nas ni ne provjeravaju sa igrackom prati li ili nesto.. Kaze pedica sve okej, ima na glavici nesto kao onaj nesretni dermatitis, ali nije jos strasno. Dobili smo kremicu i vec sinoc nakon prvog mazanja se povlaci. Dobili uputnicu za komplet krvnu sliku, posto nismo uopce vadili krv otkad smo dosli iz bolnice. Osim toga, opet kontrola urina posto vucemo bakteriju jos iz bolnice, naravno. Jos nas ceka i kontrolni uzv bubrega, pa smo onda valjda mirni jedno vrijeme 🙈
Bok cure, čitam vas povremeno,ali ne stignem pisati, stalno smo u nekom điru, a meni to super, najbolje nam je dok smo vani, ona je u nosiljci uvijek mirna ili spava, a ja mogu što hoću. Danas smo čak bile na kavi na suncu 😎
Ona zadnjih tjedan dana je išla kasnije spavati, do 10 zaspe, a prije ne bi do 8 mogla izdržati. Danas je zaspala oko 8.40, al se probudila čim sam ju spustila, onda sam ju još malo uzela i uspavala, i evo sad spava, ne znam dokad 😅 Prvi put kad je zaspala tako oko 10 se probudila tek u 4 ujutro, ali to se nije ponovilo, još uvijek smo na 4,5 noćnih buđenja, pred jutro je to više nemiran san nego buđenja pa me to najviše i izmori, ali ajde,navikla sam. Još nije prespavala noć otkad se rodila 😩😝
Neno, hvala na info o blw, možda ćemo i mi štogod tako probati, ušla sam u grupu na fejsu, a sutra ću do knjižnice po knjigu. Ona još uvijek pojede max 2,3 žličice, pravi face, pljuje, malo plače, ali ipak je mrvicu bolje nego na samom početku, sad joj bar mogu ubaciti žličicu u usta, makar većinu izbaci. Ja se ne nerviram još, inače sam više flegma i bit će sve dobro tip, ali nadam se da će krenuti to bar na 5,6 žličica uskoro 😅 ipak zavidim na bebama papalicama 🙈 Krino, ti si uvela cimet, jel? S čim ga daješ, u kojim kombinacijama?
Mi smo tek danas složili onaj bor od knjiga, malo je nagnut na jednu stranu, ali kad smo stavili lampice i dodali ukrase, figurice svakakve, baš super fora izgleda 😁 ja mislila to 1.12., ali nikako da uhvatimo vremena i eto sad smo napokon to napravili, iako za vikend idemo kod gs-ovih i bit ćemo još cijeli idući tjedan tamo, veselim se ko da idem na godišnji 😂 njegovi su željni čuvanja, prvo unuče 😁 pa ćemo u našem fora "boru" uživati iza blagdana, taman da razbijemo siječanjsku depresiju 😄🎉
Cure, jeste uhvatile rutinu s bebama? Nama je još uvijek svaki dan za sebe, ali mogla bi reći da spava tri put dnevno, iako nije pravilo. Kako vama dani izgledaju, da ponovimo? 🙂
Cimet i kruska, cimet i bundeva (pecena ili kuhana). Ide najbolje s onom ooogromnom bundevom, slatkom, za pecenje, ali i s puter tikvom. Stavljat cu ga i u rizu kad budem radila s mlijekom.
Rutina... Hmmm... Rutina je da setamo svako jutro 2-3h, ovisno o tome spava li ili ne i navecer kupanje, masaza, papanje i spavanje. Zadnjih tjedan dana je rutina da izmedju boce oko podne i 17h dobije kasicu. Eto.
I mrzi vodu. Kad mu se ulije kapljica, on kao da se utapa. I tu nema pomaka. Nikako s vodom na zelenu granu.
Ivonne ce mozda ubacit jos koju kombinaciju. Ona me ohrabrila. Ja se ne bih usudila sama dati neki zacin tako maloj bebi, a moj otkine na bundevu ili krusku s cimetom 😊
Hej curičke.... ovi zubi će me satrat. To traje i traje a ne nazire se kraj! Kutnjak joj najvise krenuo, ne kuzim, to jos nisam cula. Ni jednog ne pipam osim donjeg desnog kutnjaka 🙄.
Spava kad se umori od vrištanja. Bude mi je žao pa je ostavim. Danas cijelo jutro nije spavala. Zaspala tek u 13:30. A onda je vrištala od 16 do 17:30, zaspala i spavala do 20. Navecer sam joj dala paracetamol. Evo u 23 je zaspala, nije vristala. 😰 Čak nije jela, mislim htjela je, ali je toliko trpala žlicu u usta i grizla je da se vjerovatno nabila zubnim mesom ili nepcem pa je plakala ko kišna godina. A otvarala usta ko ptičica za jesti.... a plače, pa se zagrcne, pa traži vodu, pa zagrize čašu, pa dreka 😰. Morala sam joj maknuti, a onda se tek razderala kako spada 👌 Nek je i današnji dan završio.
Što se začina tiče, ja sam već uvela cimet i vailiji ali i kurkumu i peršin. Mislim da cimet i vanilija mogu od pocetka a ostali biljni lagani, od 9 mj. nadalje. Tu bi ti išli bosiljak, peršin, origano, klničić, kurkuma.... Ivonne će me već ispraviti ako je krivo. 😁🙈.
Mislim da sam tu sve rekla o rutini. Mi toga zaista nemamo, sad pogotovo, a niti smo ikada imali
Neno, jel mahunu vanilije koristis ili kako? Ja sam isto mislila to uvesti pa kao riza na mlijeku sa vanilijom, pa s cinetom i tako pomalo kombinirati. Inace, ja sam uvela i tahini pastu, a avokado nam je spica s vocem jer ubije onu jaku slatkocu, a opet je slatko. I masno 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji