Znači po toj tablici sam starijeg sina hranila, iz te grupe domaće kašice za bebe i to su bile zadnje preporuke SZO-a. Sad su nove smjernice gdje sve može odmah, bitno da je sezonsko.
Ćao mame! Naša ljetna bebica, naš sin je trebao doci 4.9. (na rođendan mog oca) no on je ipak odlučio doci 11.8. (dan nakon rođendana moje majke). S time da tjedan dana prije poroda su mi pomakli termin sa 26.8 (MOJ ROĐENDAN). Žurilo mu se jako na guzu izaci i to vrlo vrlo brzo tako da sam ja nakon sat vremena trudova i sat vremena u bolnoci bila na operacijskom stolu i tadaaa eto malog Adriana! Bio je samo 2469 grama i 49 cm.
I mi u planovima za pospremanje, nadam se u subotu, a bor ćemo okititi u utorak..
Cure koje dajete dohranu već neko vrijeme, koje su to količine koliko vam pojedu? Meni se nekad čini baš malo, a ponekad pojede sve pa si mislim jesam premalo napravila 🤦♀️
Krino, jel ti kašica sa mlijekom?
Neno, i ostale koje dojite, koliko nakon obroka vas traži sisu? Mene nekad praktički odmah, nakon 20tak min 🤷♀️ i da li im dajete mliječne kašice? Meni se ne da izdajati, nemajka 🙈🙈
Jel netko daje više od jednog obroka? Ja mislim da bi mogla sad dva, ujutro voće+žitarice a popodne povrće+nešto...
Naravno, ja to sve lijepo zaplaniram, ali ritma nemamo nikakvog, nama je svaki dan drugačiji... i opet se ne da uspavati navečer...
Lijepo je pročitati kako napreduju, a komentari dr bar nasmiju 😊
Ln...
Kroz 20 minuta obično sisa jer ide spavat i fino se nacicava. Pojede možda 6 do 10 onih malih žličica i to ne pune. Rekla bi da je to možda 20ml. Nisam još stavljala u onu posudicu s mjericom a mogla bi.
Ne stavljam mlijeko u kruti obrok, nisam još uvela žitarice.
Meni je stariji očajno spavao noćas, glava mi vibrira. On je tri sata cvilio u komadu, nije se dao smiriti. Kad smo ga konačno smirili za pol sata je opet počeo plakati da ga boli glava. Pa kak te neće boliti - plačeš tri sata i ne spavaš. Dala mu malo neofena i eno još krmi a ja ću morati popiti i brufen i litar kave
Ja dajem povrtne kasice, od zitarica proso i palentu, ali to mozda 2x tjedno. Ne radim ih s mlijekom jer dovoljno mlijeka popije i ovak kroz dan. Moj kasicu popapa negdje izmedju 14 i 15h. Izmedju 2 boce. Isto razmisljam da mu neke vocne dam ujutro.
Ne mjerim kolicinu kasice, ali znam da je cca 100g. Kupila kasicu i istresla ju u tanjur da vidim koliko je tih 190g. On pojede duplo manje, mooozda mrvu iznad toga. Za sad nam je to dosta. Sto se tice nase pedice, ona bi da juhu jede sa zlicom sam, a da mlijeko uopce ne treba 🤦🏻♀️ Ne znam sto reci uopce. Mislim da cu mu bar 2 boce na dan davati do prve godine taman da zamijenimo sve obroke... To je sve tako fluidno. Moj vec ima kasice koje voli vise i koje mu nisu naj. Bundevu pecenu s cimetom obozava, a voli i proso s tikvicom i batatom. To dvoje mu je bas hit. Avokado i banana isto odu, ali bananu dam rijetko da moze kakati. Dam pol banane i 1/4 avokada. I uglavnom gnjecim vilicom sve osim kad stavljam palentu i proso. To sa stapnim.
NijaWolf welcome!! Jos jedna bebica 💪, dobro nam dođe ekipa za kukanje 😂😁
Jucer pocistili zajednickim snagama za 2 sata. Turbo. Mama donijela prhke kiflice s nutelom i orahnjaču, danas ću, ako bude bilo sreće, peći paprenjake. Sutra linzere. Ručak kuhan od jučer.
S tim savjetima i komentarima pedijatara 🤔.... ludilo 😂, pa mi picimo po svom 😂😂😂.
Nikki, ja ti svojoj dam jest kojih 20 min, pola sata nakon dojenja. Pojede oko 100 ml, 150, kako kada. Ponekad se napuca i traži cicu ono skoro odmah. A ponekad tek za sat, dva. Nema pravila. I ne izdajam, zitarice kuham na vodi, necu ni izdajati, koristiti cu biljna mlijeka (zobeno, bademovo, kokosovo, rizino...) I ja sam razmisljala o drugom obroku ali necu jos koji tjedan. Zna nam se dogoditi da mi taj jedam obrok pojede tek popodne, jer ranije u danu šizi, pa nema smisla da joj dam nervoznoj. Isto nema ritma ni pravila ni ničega 😂, anarhija 🔝
Opet joj je nosic smrkav, al ne ide dalje. Cistimo ga i to je to.
Ja dajem povrtne kasice, od zitarica proso i palentu, ali to mozda 2x tjedno. Ne radim ih s mlijekom jer dovoljno mlijeka popije i ovak kroz dan. Moj kasicu popapa negdje izmedju 14 i 15h. Izmedju 2 boce. Isto razmisljam da mu neke vocne dam ujutro.
Ne mjerim kolicinu kasice, ali znam da je cca 100g. Kupila kasicu i istresla ju u tanjur da vidim koliko je tih 190g. On pojede duplo manje, mooozda mrvu iznad toga. Za sad nam je to dosta. Sto se tice nase pedice, ona bi da juhu jede sa zlicom sam, a da mlijeko uopce ne treba 🤦🏻♀️ Ne znam sto reci uopce. Mislim da cu mu bar 2 boce na dan davati do prve godine taman da zamijenimo sve obroke… To je sve tako fluidno. Moj vec ima kasice koje voli vise i koje mu nisu naj. Bundevu pecenu s cimetom obozava, a voli i proso s tikvicom i batatom. To dvoje mu je bas hit. Avokado i banana isto odu, ali bananu dam rijetko da moze kakati. Dam pol banane i 1/4 avokada. I uglavnom gnjecim vilicom sve osim kad stavljam palentu i proso. To sa stapnim.
Ovo sam isto pokupila u onoj grupi: kad daješ žitaricu u kašici onda u tom obroku ne daješ još i ugljikohidrat.
A ne znam, ja mislim da pojede manje od tih 100g, ako se sjetim ću izvagati... makar, npr. danas je tek u 19 pojeo taj obrok, batat jer smo bili okolo i to je dosta lijepo jeo. Sutra ću do Mullera po proso i heljdu da probamo i to. Neke preporuke za proizvođača?
sad je krepan zaspao, vidjet ćemo do kada...
Sortiraj odgovore
Najstariji