Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivonne
    16. Prosinac 2019. 17:18

Moj umjetni je 2,30m 🤣🤣

nena1986
    16. Prosinac 2019. 20:58

krino

Svi se mucimo s tim zubima. Moj place ko mala mackica, onako mazno. Kedva da se i poigra 10min. Stalno prste grize i sve ostalo. Bas je jadan. Isto nista jos nije izbilo. Cak se i po noci budi i place pa mu stavim i gel, ali nista to ne pomaze. Mi jantar ne skidamo ima mjesec ipo.
    Poceo se rotirat s ledja na trbuh. Sad mu je to fora. Valjda ce uskoro moc spavat na trbuhu. Cujem da tako puno bolje spavaju. Sam je izbacio nocno hranjenje, ali sada ga zbog zubica muci spavanje pa smo se nocas opet 7x digli. 🤦🏻‍♀️
    I taaaako… Kad je na tebuhu, dize dupe u zrak, hoce uhvatit i igracku tako da digne jednu ruku, a s drugom je na podlozi… Ide to. Dugo nista, a sad krenulo. I noge je konacno otkrio.
    Sad ne znam vise sto bih mu davala za jesti. Namirnice koje koristimo su tikve (sve vrste), batat, ponekad krumpir, palenta, cikla, avokado, banana, cimet, maslinovo ulje, tikvica…
    Sve one smjernice koje gledam su za dohranu od 6mj na dalje, a on ce 6mj iduci tj. I tako… Uvijek nesto novo.
    Ja sam od ovog vremena crknuta, bolilo me uho tjedan dana, proslo danas, idem i dalje na vjezbanje 2x tjedno i cini mi se da sam dobila koju kilu. Vise mi tajice ne vise. A sta ima kod vas?
    Spremam se okitit kucu, ali mi se ne cisti, moram kupit bor negdje da ne bankrotiram…prava je sramota koliko su skupi ti borovi, a posjeku ih za par tjedana gusta. Uzasno, neekoloski, a opet ja volim miris bora.

Mi smo godinama koristili jedan pravi mali bor u kanti. Nakon par godina smo ga odveli posaditi na Učku... Ali smo imali kod svekrve mjesto za čuvanje u vrtu 😁. Meni muka tih borova posjecenih. Ja sam tip za umjetni. Muz za pravi. Nikako na zelenu granu

krino
    17. Prosinac 2019. 08:12

Neno, i ja kupim u kanti. Redovito mi se sasusi. Jedab mi je cak 2 godine trajao. Kad im posjeku debeli korijen, ne uhvati se u zemlju. A tako.velik bor ima debeli korijen. Ipak, jednog sam uspjela posadit kod prijatelja na vikendici. Danas je ooogroman 😄
    Jucer...koma dan. Sto juzina, sto zubi. Vikanje, deranje, nikako ne pase. Jedva smo izdrzali. Spavao je valjda 5-6x po 20-30min. Jutros se digo dosta dobro raspolozen. Vec 10ak dana ne jede po noci. I to dosta dobro ide. Kupila jucer proso da mu malo "obogatim" repertoar. Kako ne jede po noci, razmisljam da mu i ujutro uvedem neku light kasicu. Popodne ima uvijek malo zescu, ali jucer je pojeo cijelu. Inace uvijek ostavi. I mlijeko ide 4x na dan.
    Imali goste cijeli vikend. Bas svi dosli s ruckom i gigantskim poklonima. Imam pecene patke, mlinaca, cvarkusa, bucnjaka, kiselog kupusa, mesa... Do Bozica sam mirna s kuhanjem, a za Bozic ne moram u nabavu jer kuham i pecem sve sto su donijeli. Ta moja sira obitelj me i dalje iznenadjuje. Kakvi su to divni ljudi. Svaka cast. Ja vam svima zelim takvih gostiju. Ja sam im ispekla kolace i kupila svima poklone za Bozic. Pogotovo klincima. X-mas spirit woo hoo 🥰
    Kako ste mame? Nikki nas sve opako sisa sa zubicima. Nasi se samo natjecu u plakanju, cviljenju i deracini. Ima li jos koji zub na vidiku? Kod nas sve oteceno i crveno. Vise se ni ne bijeli, samo je sve nabubrilo.
    Katiesu, kako kozice? 

TonkicaPrrr
    17. Prosinac 2019. 15:05

Ja sam toliko nemajka da nemam pojma kako to izgleda kada idu zubi. Znam da treba biti otečeno, crveno, pa se treba bijeliti. Ali ja nekad to vidim sve, nekad ne i tako. 
    A nervoznija je. Ali onako. Prezivljivo.
    I kozice samo čekamo. Svi klinci oko nas s kojima se družimo su ih dobili.. 😎😎

• Nikki
    17. Prosinac 2019. 15:11

Krino, baš lijepo za čuti ovo za familiju. Super da možeš bar od kuhanja predahnuti, meni to nikako ne polazi za rukom i stvara mi totalni stres ☹ Pogotovo ove dane kad bih svašta htjela spremiti, od sarmi do kolača a nikako početi uz ovo malo čudovište. Vrh mi je spremljen ručak koji nije zagoren, preslan, bljutav jer sam zaboravila sol, ili ono famozno opet to jedemo 🙈
    Je, zubici izašli ali i dalje glođe, grize, slini... i nama je na početku bilo bijelo, prije izbijanja samo nateceno i sad još uvijek je, a ništa se više ne bijeli..
    Malo štrajka sa hranom, neće palentu, jučer nije baš pojeo tkivu, danas se vraćam na batat.. počeo sjediti u hranilici, svejedno je sve zamazano.
    Bor će izgleda ove godine biti umjetni jer gs zna da će njega čekati čišćenje iglica ako bude pravi pa mu se ne da 😕 do sada je uvijek bio pravi, veliki, iako me grizlo i zbog love i zbog bora, ali pravi je pravi... već dva tjedna radim ukrase sa starijim, još nismo ništa napravili 😭, sinoć imali zabavu u pidamama nas troje 🤣
    Kupili previše poklona i jednom i drugom, svake godine ove nećemo kao prošle pa nas opet ponese.. a kad samo njih imamo 🤷‍♀️
    Mrzim kišu i ovo šugavo vrijeme, htjeli na sankanje u nedjelju, odustali zbog magle...

• Nikki
    17. Prosinac 2019. 15:16

TonkicaPrrr

Ja sam toliko nemajka da nemam pojma kako to izgleda kada idu zubi. Znam da treba biti otečeno, crveno, pa se treba bijeliti. Ali ja nekad to vidim sve, nekad ne i tako.
    A nervoznija je. Ali onako. Prezivljivo.
    I kozice samo čekamo. Svi klinci oko nas s kojima se družimo su ih dobili.. 😎😎

Ja zaboravila kako to izgleda u pet godina 🙈🙈 
    Ja bila već dva puta uvjerena da taj zub izlazi dok stvarno nije izašao pa sam skužila da sam bila u zabludi kako to treba izgledati 🤣
    Uglavnom, kod nas je bilo bijelo i otečeno, na kraju samo otečeno i crveno, a zubic izgleda kao prozirno zrno riže, i sad već pošteno grebe s njima pod prstima, a i ugrizao me dva puta, boli ko vrag!

MiniCooper26
    17. Prosinac 2019. 16:33

Nama se zubi bijele bas bas, dole 2. Cekam da izbiju. Procurio nam nos jos uz to. Pedijatat kaze blaga prehlada skupa sa nicanjem zubica 😥imate lk iskustava sa inhalatorima i aspiratorima. Mi uzeli omronov.probalj danas vrišti malac iz petnih zila 😥dao nam neke kapi za nos efedrin. Kako vi cistite nosice? 

krino
    17. Prosinac 2019. 16:39

MiniCooper26

Nama se zubi bijele bas bas, dole 2. Cekam da izbiju. Procurio nam nos jos uz to. Pedijatat kaze blaga prehlada skupa sa nicanjem zubica 😥imate lk iskustava sa inhalatorima i aspiratorima. Mi uzeli omronov.probalj danas vrišti malac iz petnih zila 😥dao nam neke kapi za nos efedrin. Kako vi cistite nosice?

Mini, ja ti imam onu fiziolosku od nivee u ampulama ili sterimar. Samo to kapam. Sterimar kroz jednu nosnicu uspricam, kroz drugu izadje. Mora biti na boku i spricas u gornju da kroz donju izleti. To je za ispiranje, ako mu nije jako zacepljeno. Ako je, ja ukapam par kapi fizioloske i cekam par minuta, pali usisavac i opleti. Samo to vuces van. Isto se dere iz petnih zila. Ali tako svi. Kad porastu, onda ce im to biti fora 😆
    Jesi na Peljescu? Kako je dolje? Mi odustali od aviona zbog sezone smrkavaca i gripe pa ostajemo tu di jesmo. Juzina je i toplo pa skoro kao da smo na moru 😅
    Cucla palac ko blesav, ali to mi jos i dobro dodje jer se brzo sam uspava. Duda, palac...ne gine nam aparatic jednog dana 🤦🏻‍♀️

katiesu
    17. Prosinac 2019. 16:49

nama evo kozice skoro prošle, matija nije još osipan pa nadam se da ni neće. sto se tiče bora mi imamo umjetne svigdje hehe kod mojih doma je bio uvijek pravi s korijenom. pa ga tata vadi iz zemlje par godina ona opet mali novi, uglavnom pun vrt nam je borova a sad već i vikendica. al čini mi se da su prošle godine prvi put imali umjetni. mi ovaj božić idemo u slavoniju, tj sad u subotu. jedva cekam!! juhuuuuhu 

katiesu
    17. Prosinac 2019. 16:52

nama se isto zubi dolje bijele ali izbiti nikako, jadan tako zacvili ponekad i kroz san i ovako, o tome da grize ne želim ni misliti. grize me za lice za vrat za ključnu kost 🤣🤣 ko mali zombi. ubrzo će u kaznu i neće dobiti sisu vise. danas me jedna gospođa pitala pa zar ti još sisa, ma daj prevelik je ukini mu to. etj nisam dugo čula tako nešto 🤣🤣🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.