Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CiniMINIS
    12. Prosinac 2019. 12:24

Tiha

CiniMINIS

Tiha

Evo nas s onog zaboravljenog cijepljenja. Za sad spava, preventivno je dobio čepić pa ćemo vidjeti kroz dan. Ona moja kombinacija s izbacivanjem flašice i nije najpametnija, ali pedijatrica još ne diže frku. Rekla je da i tako on nikad neće imat puno kila, samo će u visinu rast (srećom, to je na tatu 😂) U mjesec i pol je dobio 530grama pa je na granici. Čekamo još 2 tjedna pa možemo na pravu klopicu 😁

Bas sam si mislila pitati te dal znas sto nasa pedica preporucuje kad krenuti s dohranom. Drzim fige da ni vi nemate reakciju na cijepljenje 😊

Hvala 😊 nana je rekla da on već može krenuti i da joj se čini spreman, ali da slobodno pričekamo jer nam se nikud ne žuri. Mislim da ćemo početi onaj tjedan kad je Božić, ako gs uspije ostat doma.

Javi kako je proslo i za cijepljenje i za dohranu ☺️. Mi sljedeci tjedan opet idemo na kontrolu, za sad me jos ne pere panika zbog tezine 🙄😂

Tiha
    12. Prosinac 2019. 13:47

CiniMINIS

Tiha

CiniMINIS

Tiha

Evo nas s onog zaboravljenog cijepljenja. Za sad spava, preventivno je dobio čepić pa ćemo vidjeti kroz dan. Ona moja kombinacija s izbacivanjem flašice i nije najpametnija, ali pedijatrica još ne diže frku. Rekla je da i tako on nikad neće imat puno kila, samo će u visinu rast (srećom, to je na tatu 😂) U mjesec i pol je dobio 530grama pa je na granici. Čekamo još 2 tjedna pa možemo na pravu klopicu 😁

Bas sam si mislila pitati te dal znas sto nasa pedica preporucuje kad krenuti s dohranom. Drzim fige da ni vi nemate reakciju na cijepljenje 😊

Hvala 😊 nana je rekla da on već može krenuti i da joj se čini spreman, ali da slobodno pričekamo jer nam se nikud ne žuri. Mislim da ćemo početi onaj tjedan kad je Božić, ako gs uspije ostat doma.

Javi kako je proslo i za cijepljenje i za dohranu ☺️. Mi sljedeci tjedan opet idemo na kontrolu, za sad me jos ne pere panika zbog tezine 🙄😂

Ma neka te ne pere. Ako malena napreduje i vesela je onda nema straha. Pogotovo jer ste na zadnjoj kontroli bile super 😊 Ja sam problijedila u sekundi kad je sestra rekla da je dobio 13 grama dnevno.. Mislila sam da ću dobit po nosu i odmah ukidam dojenje (mjesec prije toga je dobio 18 grama pa je savjetovala 3 flašice dnevno)... Al onda naša divna pedijatrica sve to tako mirno objasni, sve smo se dogovorile. Nastavljamo istim tempom i sve super. Krajem mjeseca uvodimo kašice pa kontrola krajem siječnja.
    Pitanje za sve, jel još uvijek dajete espumisan? 

• Ivonne
    12. Prosinac 2019. 15:59

E dajem više espumisan. Dat ću ga GS🤣🤣🤣🤣 priča već tjedan dana da je nadut. 
    Dajem biogaiu, krenula sam prekjučer s dohranom pa se napinje kakat pa da joj malo pomogne dok se probava opet ne sredi i ne navikne.
    Neki dan sam vidjela dobar članak kako se mijenjala dohrana tijekom vremena. 1929.s dohranom se kretalo nakon navršenih 9 mjeseci života, od 2001.nakon navršenih 6 mjeseci, a između je bilo sve kraće, čak su neke preporuke bilo odmah 🤣
    Moja mama još ima papir s preporukama za dohranu koju su joj dali u bolnici - s navršenih 3 se kretalo.
    Ja sam krenula s 5.5, ona ne pojede 5 kašikica, traži sisu i nadam se da će do napunjenih 6 mjeseci prihvatiti cijeli obrok. Stariji je od početka trpao, nudila mu sisu nije htio ni povući 🤣

CiniMINIS
    12. Prosinac 2019. 17:06

Tiha

CiniMINIS

Tiha

CiniMINIS

Tiha

Ma neka te ne pere. Ako malena napreduje i vesela je onda nema straha. Pogotovo jer ste na zadnjoj kontroli bile super 😊 Ja sam problijedila u sekundi kad je sestra rekla da je dobio 13 grama dnevno.. Mislila sam da ću dobit po nosu i odmah ukidam dojenje (mjesec prije toga je dobio 18 grama pa je savjetovala 3 flašice dnevno)… Al onda naša divna pedijatrica sve to tako mirno objasni, sve smo se dogovorile. Nastavljamo istim tempom i sve super. Krajem mjeseca uvodimo kašice pa kontrola krajem siječnja.

Na rodinim stranicama pise da je od 4-6 mj normalno da dobiju 92-126 g tjedno pa je to po tome taman donja granica. Mislim da su oni sad i sve aktivniji pa se i vise energije potrosi pa je nekako normalno da ne moze bas tolko puno dobiti. Kako to da tebi nije preporucila caj od piskavice nego odma dodatnu bocicu? 
    Ja espumisan nisam ni davala, a biogaiu cu dat jos ovo malo sto je ostalo u bocici i mislim da trenutno nema vise potrebe. Makar, vidit cu s pedicom sto kaze dal dobro dode i biogaia kad se uvodi dohrana. 

Tiha
    12. Prosinac 2019. 18:53

CiniMINIS

Tiha

CiniMINIS

Tiha

CiniMINIS

Tiha

Ma neka te ne pere. Ako malena napreduje i vesela je onda nema straha. Pogotovo jer ste na zadnjoj kontroli bile super 😊 Ja sam problijedila u sekundi kad je sestra rekla da je dobio 13 grama dnevno.. Mislila sam da ću dobit po nosu i odmah ukidam dojenje (mjesec prije toga je dobio 18 grama pa je savjetovala 3 flašice dnevno)… Al onda naša divna pedijatrica sve to tako mirno objasni, sve smo se dogovorile. Nastavljamo istim tempom i sve super. Krajem mjeseca uvodimo kašice pa kontrola krajem siječnja.

Na rodinim stranicama pise da je od 4-6 mj normalno da dobiju 92-126 g tjedno pa je to po tome taman donja granica. Mislim da su oni sad i sve aktivniji pa se i vise energije potrosi pa je nekako normalno da ne moze bas tolko puno dobiti. Kako to da tebi nije preporucila caj od piskavice nego odma dodatnu bocicu?
    Ja espumisan nisam ni davala, a biogaiu cu dat jos ovo malo sto je ostalo u bocici i mislim da trenutno nema vise potrebe. Makar, vidit cu s pedicom sto kaze dal dobro dode i biogaia kad se uvodi dohrana.

Ma mislim da zato kaj se on svima čini jako sitan, pa valjda da idem na sigurno... Cijelo vrijeme je on na donjoj granici.

Tiha
    12. Prosinac 2019. 20:56

Ivonne

E dajem više espumisan. Dat ću ga GS🤣🤣🤣🤣 priča već tjedan dana da je nadut.
    Dajem biogaiu, krenula sam prekjučer s dohranom pa se napinje kakat pa da joj malo pomogne dok se probava opet ne sredi i ne navikne.
    Neki dan sam vidjela dobar članak kako se mijenjala dohrana tijekom vremena. 1929.s dohranom se kretalo nakon navršenih 9 mjeseci života, od 2001.nakon navršenih 6 mjeseci, a između je bilo sve kraće, čak su neke preporuke bilo odmah 🤣
    Moja mama još ima papir s preporukama za dohranu koju su joj dali u bolnici - s navršenih 3 se kretalo.
    Ja sam krenula s 5.5, ona ne pojede 5 kašikica, traži sisu i nadam se da će do napunjenih 6 mjeseci prihvatiti cijeli obrok. Stariji je od početka trpao, nudila mu sisu nije htio ni povući 🤣

Tako ćemo onda i mi probat. Biogaiu nam je rekla da nema potrebe više, ali ćemo vidjeti kako će bit kad krenu kašice. A espumisan ćemo sad prekinut.

krino
    12. Prosinac 2019. 22:24

Mameee, help. Moj mali sad vec fino jede kasice. Izbacio je nocno hranjenje sam. Vec tjedan dana nista. Sada tih 5 mlijecnih obroka pokusavam ugurat u onih 12-13h plus jedna kasica koju strusi poprilicno. On nije gladan, cak i ne trazi sam. Onda sam izbacila jedan mlijecni obrok pa sad ima 4 boce po 240ml i kasicu. I svejedno mi puno bljuca jer mi se cini da se prejede. Navecer ne moze cijelu bocu pojest jer mu je jednostavno.pregust taj raspored. 
    Kako mame kojima su klinci na ad kombiniraju obroke? Ja vise ne znam sta cu. Ujutro oko 8 jede, onda oko 10 idemo u setnju, spava...SPAVA do podne ili duze, a onda do 20h treba ugirat sve te obroke. Nemam pojma koliko tih mlijecnih obroka njima treba? Pa nije ni da mu ta kasica moze biti ne znam kako kaloricna kad tu nema masti ni neceg konkretnog... Glupo mi ga je sad nasopavat, a jos gluplje da mu uskratim po danu pa opet pocne jest po noci. Dovoljno je velik i tezak da ga drzi do jutra sve sto jede 🤦🏻‍♀️😊

krino
    12. Prosinac 2019. 22:28

Espumisan nisam davala, biogaia kapi kad bih se sjetila, jednu bocicu u 3mj. Nis ne dajem. Prvih dana nakon uvodjenja dohrane je bilo tesko s probavom, 2 dana nije kakao (to nam se nikad nije desilo), ali sad vec vrtimo par tjedana iste namirnice i navikao se pa je i probava opet po starome. To je nas slucaj. 

• Ivonne
    13. Prosinac 2019. 07:38

krino

Mameee, help. Moj mali sad vec fino jede kasice. Izbacio je nocno hranjenje sam. Vec tjedan dana nista. Sada tih 5 mlijecnih obroka pokusavam ugurat u onih 12-13h plus jedna kasica koju strusi poprilicno. On nije gladan, cak i ne trazi sam. Onda sam izbacila jedan mlijecni obrok pa sad ima 4 boce po 240ml i kasicu. I svejedno mi puno bljuca jer mi se cini da se prejede. Navecer ne moze cijelu bocu pojest jer mu je jednostavno.pregust taj raspored.
    Kako mame kojima su klinci na ad kombiniraju obroke? Ja vise ne znam sta cu. Ujutro oko 8 jede, onda oko 10 idemo u setnju, spava…SPAVA do podne ili duze, a onda do 20h treba ugirat sve te obroke. Nemam pojma koliko tih mlijecnih obroka njima treba? Pa nije ni da mu ta kasica moze biti ne znam kako kaloricna kad tu nema masti ni neceg konkretnog… Glupo mi ga je sad nasopavat, a jos gluplje da mu uskratim po danu pa opet pocne jest po noci. Dovoljno je velik i tezak da ga drzi do jutra sve sto jede 🤦🏻‍♀️😊

Idem ti naći na faceu raspored hranjenja za bebe na adu ali mislim da ti je mali po šabloni. Bebe nakon 6 mjeseca nemaju više potrebe za noćnim hranjenjem, tvoj je to sam izbacio (bravo), a dohranom izbacuješ jedan mliječni obrok - znači imala si ih 5 u danu i sad su 4 plus 1 kruti obrok.
    Idem provjeriti pa javim kako drugi to

Tiha
    13. Prosinac 2019. 07:45

krino

Kako mame kojima su klinci na ad kombiniraju obroke? Ja vise ne znam sta cu. Ujutro oko 8 jede, onda oko 10 idemo u setnju, spava…SPAVA do podne ili duze, a onda do 20h treba ugirat sve te obroke. Nemam pojma koliko tih mlijecnih obroka njima treba? Pa nije ni da mu ta kasica moze biti ne znam kako kaloricna kad tu nema masti ni neceg konkretnog… Glupo mi ga je sad nasopavat, a jos gluplje da mu uskratim po danu pa opet pocne jest po noci. Dovoljno je velik i tezak da ga drzi do jutra sve sto jede 🤦🏻‍♀️😊

Krino, ne znam hoće li bit od pomoći ili ti samo otežati, ali sam pogledala u onoj grupi za kašice. Količina mlijeka koja bebama treba u 24 sata se računa 150ml x kilaža djeteta. Neka opća preporuka za bebe od 6-8mj je 6-7 obroka po 140-180ml. Neka kobinacija količine kroz dan? 🤷‍♀️
    Što se tile (ne) spavanja, mislim da smo vas zamijenili.. Od jučer popodne je temperatura 37.7 pa bi rekla da je nervoza zbog cijepljenja, ali on već 2 tjedna ne spava, samo izmjenjuje vrisku i gugutanje.
    Jutro svima 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.