Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivonne
    10. Prosinac 2019. 09:54

marlona

Jutro, cure! Mi krenuli s dohranom, ali ne ide nam baš, probali smo butternut tikvu i batat. Najprije gnječeno vilicom, ali to nije nikako prošlo, plač i malo je i povratila, na blendano nije imala taj gag reflex, ali opet plač i neće da papa 😢 i sad čim skuži da ide papati odmah kreće plač. Pa sam mislila napraviti pauzu par dana i krenuti opet za vikend. Sad ne znam kako. Da probam s voćem? Ili da nastavim povrće, kombiniram batat, tikvu s još nečim? Imate kakav savjet možda?

Evo krenula i ja. Dala joj bundevu za sad. I ona ima nagon za riganje, dok je mali samo trpao. Savjet: ne odustaj, ti po svom. Kad krene da će rignut ti pričekaj minut dva pa opet žlica. Pa koliko ide 5 žlica 5. Mislim da je najgore krenut pa odustati, da im tim dajemo do znanja da su oni glavni i da može samo sisa do 2 godine 🤣🤣 karikiram naravno
    To ti je ko s pelenama, ako kreneš s odvikavanjem moraš nastaviti jer odustajanjem šalješ malcima dvostruke signale. 
    Sretno nam

• marlona
    10. Prosinac 2019. 10:15

Ma da bar 5 žlica pojede, ona lizne i plač. Tj., više ni ne lizne, čim se žlica približi ona u plač. Pojede žličicu i izbaci sve jezikom. Zato ću pričekati vikend da malo zaboravi to kako ne voli žlicu... Onda ćemo ustrajno, taman će napuniti 6mj 
    Hvala cure na savjetima  Nadam se da će se brzo projesti 

• Nikki
    10. Prosinac 2019. 10:31

Marlona, ne brini, sigurno će projesti 😊 samo ćeš se možda malo namučiti dok ne vidiš što i kako joj paše, a i njoj je to sve novo i mora se naučiti i na okuse i na žlicu. Probaj pa nekom drugom namirnicom, ili spremi na drugačiji način (ivonne je bila pisala za pečenje batata). Kažu da ne treba počinjati sa voćem, ja jesam i nije mi žao, prvo je smazao jabuku, probao kruške i onda smo povrće, s time da i mi imamo dana kad mu se ne da papati. Bitan ti je i tajming, ja sam zaključila da bolje ranije popodne napraviti mu ručak nego ostavljati za navečer kad je pospan i rađe će mlijeko... 
    Sretno!

Andreandrea
    10. Prosinac 2019. 11:56

Nikki,bravo za zubic,sigurno je preslatko kada se nasmije i viri maleni zub. Malog sam uspavala da bude raspolozen kad budemo.isli na cijepljenje. Odbrojavam do 14 sati😣 ja sam dosta rano uvela dohranu i zbilja nemam problema. Jeo bi koliko god ponudim,ali ipak se zadrzim na 4 zlicice. Za koja 3 tjedna cu povecati. Mo smo krenuli s vocem jer je lakse probavljivo. Jeli smo redom jabuku (ne kuham vise nego naribam pa odstoji pa onda miksam),krusku,bananu,batat i sada smo na tikvi. Drago mi je da smo krenuli sa slatkim jer sam mu samo jednom iz sale ponudila obican krumpir i prihvatio ga. Kao da je skuzio da je sve sto dobije na zlicu ultra fino pa samo zijeva. Jabuku i bananu sam dva puta pomijesala s petit keksom (samo cetvrt keksa),valjda nisam dovoljno smiksala pa je keks dao zrnatu teksturu kasici. Pravio je neponovljive face😂😂😂

• marlona
    10. Prosinac 2019. 12:11

Hvala Nikki 🥰 dobro si me sjetila da mogu i ispeći povrće 👍 Probat ćemo tako, ako ne bude išlo s povrćem, krenut ćemo s voćem 🙂 pazila sam na tajming, dala bi kad je naspavana i malo nakon cice da nije nervozna, ali svejedno. No dobro, isprobavat ćemo što joj paše 🙂
    Andrea, sretno na cijepljenju, mi smo zadnje cijepljenje prošli s jednodnevnom temperaturom i nervozom, nek vama prođe i bez toga ☺️

MiniCooper26
    10. Prosinac 2019. 12:18

Nikki

Hej, hej! I mi se danas uspavljivali kao nikad do sad, malo cica, malo nošenja, pa opet malo leži, pa dođe braco, pa pjevaj, pa na kraju zaspi na cici! Ali moram se pohvaliti, izašao nam zubić 🥳 ali ono baš baš, jedinica dolje! Pa si onda mislim da ga sigurno boli i ove dane je možda bio njurgav malo više i zbog toga.
    Mini, ja sam kupila twist&shake posudice i podlogu da se ne kliže, nisu jeftine bio je neki popust na svijet beba a prije toga sam ih gledala u bipi, zadovoljna sam. Vodu dajem dok jede i kad pojede, on kao veliki pije iz čaše, naravno ja mu držim čašu, jer iz boce neće 🤦‍♀️
    Krino, reći ću samo konačno i neka potraje 🥳🥳
    Andrea, super za ukrašavanje, ja sa starijim već danima planiram neke ukrase raditi, nikako da se toga uhvatimo, a bor kitimo na badnjak, do sad pravi, gs mi svaki put kad spomenem kaže da ove godine dolazi u obzir samo umjetni ☹ vidjet ćemo, možda bi mi i pametnije bilo poslušati ga…
    Što se tiče keksića svake godine zakasnim sa početkom pečenja, ne znam uopće kako ću to izvesti ove godine ali planiram sljedeći tjedan početi 🤞
    A sad spavanac, laku noć cure!

I ja san ih gledala oa nisam na kraju narucila 🙈narucila twistshake stalak za bočice koji mi je odličan  isto kad je bilo 50 posto.. I u bipe uspjela na kraju samo twistshake pribor ulovit 🙈drugi put odma kupujem kad bude takav popust 💪 kako vi hranite bebice koje jos ne sjede... U kolicima ili ih drzite? Ja se isto mislim njemu pocet davat hranu jer stvarno pokazuje ogroman interes kad mi jedemo.. Pogotovo pršut 🤪mozda i zbog boje 🙈

krino
    10. Prosinac 2019. 12:36

Ja svog stavim u krilo. Onak mu noge vise da nije skroz sjedecki, ali je uspravan. Zasrani oboje plus sve okolo. Kupila sam u ikei hranilicu, ali to ce malo pricekat dok bude sjedio.
    Ja sam sa svojim izvrtila sve namirnice koje sam napisala i ne ogranicavam kolicinu. Nekad pojede vise, nekad manje, ali ako mu se jede i zeli, onda ga pustim da pojede koliko moze. 

MiniCooper26
    10. Prosinac 2019. 13:02

krino

Ja svog stavim u krilo. Onak mu noge vise da nije skroz sjedecki, ali je uspravan. Zasrani oboje plus sve okolo. Kupila sam u ikei hranilicu, ali to ce malo pricekat dok bude sjedio.
    Ja sam sa svojim izvrtila sve namirnice koje sam napisala i ne ogranicavam kolicinu. Nekad pojede vise, nekad manje, ali ako mu se jede i zeli, onda ga pustim da pojede koliko moze.

I ja sam gledala te ikeeine.. Koju si uzela 

krino
    10. Prosinac 2019. 16:28

MiniCooper26

krino

I ja sam gledala te ikeeine.. Koju si uzela

Onu za 100kn s posluzavnikom. Tu ubacim u kadu i otusiram. Ja nisam neka od kupovine tih dodataka za bebe. Nemam nis osim kolica i kindaca i baby gyma. Nikakvo ekstra sudje, njihaljke, boce, dude, sterilizatore i sl. Tako da smo mi skroz simple. Ja stavim kasicu u tanjur, uzmem cajnu zlicicu, njega za sad u krilo i opleti 😂

• Nikki
    10. Prosinac 2019. 18:03

Mislim da bi imali popriličan broj razbijenih tanjura kad bi koristili obične tanjure, on i dok ga hranim još dodatno svojim rukama trpa u usta🤣
    Ja sam ga na početku u krilu hranila, sad već polako ga posjedem na kutnu jer može sjediti sad, to dok ne operem hranilicu 🙈 isto bude sve zamazano, i ja imam narančaste mrlje po hlačama 😕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.