Krštenje- mi i kumovi. U crkvi su tražili potvrdu da je kuma obavila sve sakramente. Organizirala sam i fotografa i poslije obreda idemo na ručak i to je to.
E cijene su paprene- haljinica 275 kn, samo spomeneš krštenje i da vidiš cijena. Uzela sam na kraju fotografa on je 1300, fotkat ce nas doma i obred. Cijene restorana ne znam jer to nisam dogovara za veći broj ljudi - vjerujem da se to kreće od 100 do 200 kn po osobi ovisno gdje.
I sad još na to nakarikaj torte kolače dekoracije.
Vidim da većina od toga pravi male svatove.
Krino jesi li sjetila?😂
Ajmo malo o meni…
Kosa mi otpada u ogromnim količinama, svjesna sam da je to normalno, ali gadno je za vidjeti pogotovo što opet imam rupe (imala sam i nakon prvog poroda). Ovaj put se i suprug zabrinuo jer je neki dan on usisavao po stanu. Uglavnom naručila sam si tinkturu od koprive, je alkoholna ali rode kažu da može uz dojenje. Sad čekam da dođe da krenem pit i moram kupit fitoval šampon.
I još nešto da se pohvalim u subotu idem frizeru 🤩 što znači da se moram izdojiti da mi mišica ima što jest dok me nema a to opet znači i flašicu- bit ce suprugu veselo ali neću si nabijati grižnju savjesti jer malo me time nece obitelj propast😂😂
E da, skuzila sam da mi je beba na svaka dva sata za hranjenje po danu nekad i kraće, ne može duže od toga krene plač a ona nikad ne plače više negoduje. Buckica se i krsti u nedjelju i to će isto biti izazov.
Šta mi vi radite? Svi ste se utišali…
i meni tako opada, kada mi se zastopa. poslije prve trudnoće skoro ništa, a ovaj put strasno. ni moj dečko ne izdrži dugo bez sise, stvarno nigdje bez njega. jedino noć izdrži, čak ovu noć se uopće nije probudio. on jako dobro napreduje pa ga ni ne budim. zato sam danas nagrabusila 🥴 sigurno će imati 20 podoja preko dana
Jel rodila neka od vas na Sv. Duhu? Jel se treba naručiti za prvi pregled u trudničkoj ili se samo dođe?
Nešto mi zvoni da se kod njih samo dođe….
moraš se naručiti. ja sam ih zvala 😉
Super, hvala
Zvala si u onom vremenu 13-15 baš u trudničku? Ili centralno naručivanje?
jesi se naručila? jučer sam bas bila u gužvi pa jedva da sam i odgovorila, još me i izbaci pa me to sve nasekira 🤨
koliko je tvoj klinac star i koliko si sad trudna? teško mi je to sve pratiti, jedva da znam koliko su moji stari 🤣🤣
Cure kako prepoznati soor kod beba?evo moj ima cesto bijeli jezik i zna poslije jela izbaciti tekucinu s bijelim komadicima,neznam kako da drukcije kazem al citam da kod soora beba odbija i jesti a moj jede bez problema pa ako se koja susrela s time…
To što ti izbaci (tekućina sa bijelim komadićima) ti je takoreć "usireno" mlijeko, poluprobavljeno, nema veze sa soorom. Soor ti se pojavi u obliku bjelih naslaga na sluznici usta i jeziku, probaj jezik očistiti pelenicom, ako ide dole, to ti je mijeko, ako ne ide onda je vjerovatno soor. Obično nisu u pitanju samo naslage, već i odbijanje hrane (zbog boli i/ili nelagode) i peckanje bradavica (ako dojiš) i tako…
Bok svima.
Beba ima 2 i pol mjeseca, ne dojim, jede AD. I u zadnje vrijeme, samo popodne kad papa(izmedu 17 - 20h), malo vuce pa u plac, i tako jedva popapa bocu. Nema tih naslaga ni nista, bili kod dr, sve uredu. Grcice ima, sad vec slabije, al ima ih ujutro ugl…
Jel moguce da joj vise ne pase hrana ili? 😕
Hvala na odgovorima unaprijed 🤗
Identično je kod nas. Ja sam to pripisala nervozi i laganim grcevima jer je uvijek u to vrijeme i traje nekad pol sata a nekad 3h. Uglavnom vuče flasicu, ali kroz plač i grč i sto pauza.. mi imamo skoro 2 mjeseca 😊
Jel rodila neka od vas na Sv. Duhu? Jel se treba naručiti za prvi pregled u trudničkoj ili se samo dođe?
Nešto mi zvoni da se kod njih samo dođe….
moraš se naručiti. ja sam ih zvala 😉
Super, hvala
Zvala si u onom vremenu 13-15 baš u trudničku? Ili centralno naručivanje?
jesi se naručila? jučer sam bas bila u gužvi pa jedva da sam i odgovorila, još me i izbaci pa me to sve nasekira 🤨
koliko je tvoj klinac star i koliko si sad trudna? teško mi je to sve pratiti, jedva da znam koliko su moji stari 🤣🤣
Ma nema problema, skužila sam sve. Nisam se naručila, sad sam 33 tt, imam još jednom kod svog dr, pa onda idem u trudničku. Mali ima godinu i pol. Rodila sam tamo i zadnji put, ali sam išla u trudničku već u 13 tt, tak da mi fale ove neke procedure između kak idu
Mamasite, da li je koja od vas odbila indukciju nakon 41.tj i onda nakon par dana rodila "normalno"?
Da li je kojoj beba bila 4kg ili više? Zanima me kak te veće bebe napreduju kasnije i je li takva beba bucmasta?
Mamasite, da li je koja od vas odbila indukciju nakon 41.tj i onda nakon par dana rodila "normalno"?
Da li je kojoj beba bila 4kg ili više? Zanima me kak te veće bebe napreduju kasnije i je li takva beba bucmasta?
Mene su inducirali su 41 tjednu. Beba se pocela manje javljati. Moj djecak je bio 4400 i 55 cm, velika beba. Sad smo mjesec dana i super napredujemo. On nije bucmast jer je stvarno dug. 😃
Cvitka
Pozdrav mamice. Evo da vam se i ja nakon tjedan da a opet javim. Mi se vec tjedan i nesto borimo sa rota virusom 😓 imali smo doduse jako puno srece i mala samo ima proljev, bez temperature i povracanja. Super se drzi mala lavica, nije dehidrirala, lijepo papa, a kad je budna cak se i smije i guguce. Nismo cak ni bili na pregledu nego smo ovako telefonski sve rijesili s pedijatricom jer se mala tak dobro drzi, a mislim da sad vec polako ide na bolje.
Kako ona tih dana kad je krenulo nije imala kontakt ni s kim ispada da je muz donio nesto kontaminiranog iz trgovine i jedan od nas dvoje je to dotaknuo i nije oprao ruke nakon toga. A realno, tko pere ruke nakon sto si npr natoci casu mlijeka.
09.10. bi imali cijepljenje na sistematskom pa ne rekla doktorica da ce vidit njeno stanje i po potrebi odgodit. Ja sam jucer rijesila prvi gin pregled i sve se super vratilo na mjesto, al se jos uvijek malo cistim pa bi trebala nakon prve menstruacije ili do kraja godine obaviti papatest. Uspjelo nam je i izdajanje i mala je popapala cak 110ml (sve sto sam izdojila 😅), al se naravno navukla na to da lako ide iz bocice pa se sad zali nakon sto pojede ovo prvo mlijeko sto lakse ide van i kad se treba malo jace potruditi, pa ju ja gnjavim na toj sisi a ona cmizdri i kad mi se neda vise mrcvarit i nju i sebe ju prebacim na drugu sisu da pojede dovoljno buduci da je bolesna.
Pozdrav mamice. Evo da vam se i ja nakon tjedan da a opet javim. Mi se vec tjedan i nesto borimo sa rota virusom 😓 imali smo doduse jako puno srece i mala samo ima proljev, bez temperature i povracanja. Super se drzi mala lavica, nije dehidrirala, lijepo papa, a kad je budna cak se i smije i guguce. Nismo cak ni bili na pregledu nego smo ovako telefonski sve rijesili s pedijatricom jer se mala tak dobro drzi, a mislim da sad vec polako ide na bolje.
Kako ona tih dana kad je krenulo nije imala kontakt ni s kim ispada da je muz donio nesto kontaminiranog iz trgovine i jedan od nas dvoje je to dotaknuo i nije oprao ruke nakon toga. A realno, tko pere ruke nakon sto si npr natoci casu mlijeka.
09.10. bi imali cijepljenje na sistematskom pa ne rekla doktorica da ce vidit njeno stanje i po potrebi odgodit. Ja sam jucer rijesila prvi gin pregled i sve se super vratilo na mjesto, al se jos uvijek malo cistim pa bi trebala nakon prve menstruacije ili do kraja godine obaviti papatest. Uspjelo nam je i izdajanje i mala je popapala cak 110ml (sve sto sam izdojila 😅), al se naravno navukla na to da lako ide iz bocice pa se sad zali nakon sto pojede ovo prvo mlijeko sto lakse ide van i kad se treba malo jace potruditi, pa ju ja gnjavim na toj sisi a ona cmizdri i kad mi se neda vise mrcvarit i nju i sebe ju prebacim na drugu sisu da pojede dovoljno buduci da je bolesna.
Sve super radiš🤗
Ok pričala si pedicom ali bez testiranja kakice ne mora biti rota, nju obično prati jako puno povraćanja. Nešto crijevno sigurno je, ali tih virusa imaš puno. Bitno da je dobro prošlo 👍 i šta više na sisu da ne dehidrira pa makar mijenjala stalno sise.
Stariji mi je ko beba imao rotu i to baš gadno izgleda- curilo na sve strane. Gle ne možeš se baš puno sačuvati od toga, ni pranje ruku nije 100% učinkovito a tko zalijeva ruke sredstvom za dezinfekciju🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji