Pozdrav mamice. Evo da vam se i ja nakon tjedan da a opet javim. Mi se vec tjedan i nesto borimo sa rota virusom 😓 imali smo doduse jako puno srece i mala samo ima proljev, bez temperature i povracanja. Super se drzi mala lavica, nije dehidrirala, lijepo papa, a kad je budna cak se i smije i guguce. Nismo cak ni bili na pregledu nego smo ovako telefonski sve rijesili s pedijatricom jer se mala tak dobro drzi, a mislim da sad vec polako ide na bolje.
Kako ona tih dana kad je krenulo nije imala kontakt ni s kim ispada da je muz donio nesto kontaminiranog iz trgovine i jedan od nas dvoje je to dotaknuo i nije oprao ruke nakon toga. A realno, tko pere ruke nakon sto si npr natoci casu mlijeka.
09.10. bi imali cijepljenje na sistematskom pa ne rekla doktorica da ce vidit njeno stanje i po potrebi odgodit. Ja sam jucer rijesila prvi gin pregled i sve se super vratilo na mjesto, al se jos uvijek malo cistim pa bi trebala nakon prve menstruacije ili do kraja godine obaviti papatest. Uspjelo nam je i izdajanje i mala je popapala cak 110ml (sve sto sam izdojila 😅), al se naravno navukla na to da lako ide iz bocice pa se sad zali nakon sto pojede ovo prvo mlijeko sto lakse ide van i kad se treba malo jace potruditi, pa ju ja gnjavim na toj sisi a ona cmizdri i kad mi se neda vise mrcvarit i nju i sebe ju prebacim na drugu sisu da pojede dovoljno buduci da je bolesna.
Sve super radiš🤗
Ok pričala si pedicom ali bez testiranja kakice ne mora biti rota, nju obično prati jako puno povraćanja. Nešto crijevno sigurno je, ali tih virusa imaš puno. Bitno da je dobro prošlo 👍 i šta više na sisu da ne dehidrira pa makar mijenjala stalno sise.
Stariji mi je ko beba imao rotu i to baš gadno izgleda- curilo na sve strane. Gle ne možeš se baš puno sačuvati od toga, ni pranje ruku nije 100% učinkovito a tko zalijeva ruke sredstvom za dezinfekciju🙄
Testirali smo (makar se tome sto smo dali na testiranje i ne moze reci kakica kolko je tekuce/slinavo bilo 🙈🙈), dala nam pedijatrica uputnicu koju je muz samo pokupio i vec sljedeci dan nas je zvala s rezultatima. Ja sam bila sokirana kad sam cula da je rota jer znam kakvi su inace simptomi i kako moze zavrsiti, al eto, ocito smo stvarno imali srece i samo curi na jednu stranu 😅
Mamasite, da li je koja od vas odbila indukciju nakon 41.tj i onda nakon par dana rodila "normalno"?
Da li je kojoj beba bila 4kg ili više? Zanima me kak te veće bebe napreduju kasnije i je li takva beba bucmasta?
Mene su inducirali su 41 tjednu. Beba se pocela manje javljati. Moj djecak je bio 4400 i 55 cm, velika beba. Sad smo mjesec dana i super napredujemo. On nije bucmast jer je stvarno dug. 😃
Vaginalni porod? Nisu radi velicine isli na opciju carskog?
Mamasite, da li je koja od vas odbila indukciju nakon 41.tj i onda nakon par dana rodila "normalno"?
Da li je kojoj beba bila 4kg ili više? Zanima me kak te veće bebe napreduju kasnije i je li takva beba bucmasta?
moj je rođen sa 4020 g i 52 cm. prvi mj dobio 1500 gr, drugi mj 800 g i isto tako i druga dva mj po 800 gr. znaci usporio je, meni ne izgleda debeo nego bas velik. napunio 4 mj 23.9. i sad ima 7920 g i 68 cm. rodila sam normalno
Krino jesi li sjetila?😂
Ajmo malo o meni…
Kosa mi otpada u ogromnim količinama, svjesna sam da je to normalno, ali gadno je za vidjeti pogotovo što opet imam rupe (imala sam i nakon prvog poroda). Ovaj put se i suprug zabrinuo jer je neki dan on usisavao po stanu. Uglavnom naručila sam si tinkturu od koprive, je alkoholna ali rode kažu da može uz dojenje. Sad čekam da dođe da krenem pit i moram kupit fitoval šampon.
I još nešto da se pohvalim u subotu idem frizeru 🤩 što znači da se moram izdojiti da mi mišica ima što jest dok me nema a to opet znači i flašicu- bit ce suprugu veselo ali neću si nabijati grižnju savjesti jer malo me time nece obitelj propast😂😂
E da, skuzila sam da mi je beba na svaka dva sata za hranjenje po danu nekad i kraće, ne može duže od toga krene plač a ona nikad ne plače više negoduje. Buckica se i krsti u nedjelju i to će isto biti izazov.
Šta mi vi radite? Svi ste se utišali…
Sletila. Bio je odlican. Jos bolji nego kad smo isli. Zaspao u 20h. Mi smo ipak na putu od 14h. Treba od Peljesca do Cilipa. Malo kasnio let, ali sve bilo super.
Sto se tice kose, ja se cesljam samo prije i poslije pranja iste. To je prestrasno. Sake i sake kose ispadaju. Bas je nekako brutalno. A ide mi ta kosa na zivce. Iz pelene sam ju izvadila. Bema gdje je nema. Jastuk i krevet odurni. Sve puno. Ne usisavan vise. Samo metla... Nadam se da cu uskoro uspjet kod frizera otic. I pocela bih opet s depilacijom. Sad sam koristila britvicu...raskasapila sam se. To ne koristim godinama. Eto. A ovih dana cu pokusat otic kod ginekologa. Valjda ce biti broja... I tako
Zar se moze odbit indukcija??? Mene nitko nije pitao, samo su mi rekli tad i tad zbog trudnickog secera. Procijenili mi ga na 4kg, a rodio se 52cm, 3,5kg... Ja nisam imala tu srecu da mi do tog dana krene samo od sebe pa sretno. Cula sam puno takvih prica da cak vecer prije pukne vodenjak i krene sve prirodno
Zar se moze odbit indukcija??? Mene nitko nije pitao, samo su mi rekli tad i tad zbog trudnickog secera. Procijenili mi ga na 4kg, a rodio se 52cm, 3,5kg… Ja nisam imala tu srecu da mi do tog dana krene samo od sebe pa sretno. Cula sam puno takvih prica da cak vecer prije pukne vodenjak i krene sve prirodno
Moja rodakinja je rodila prije 4 mj, odbila je na 10.dan od termina indukciju i za 2 dana krenulo samo od sebe...ne znam...koliko god zeljela cim prije rodit, opet ne bih na silu ako stvarno nije nuzno...
Da, vaginalni. Dva dana prije poroda procijenjen je na 3800, al ocito krivo. Rekli su mi poslije svega da su znali da je toliki da bi me na carski. Sada mi je drago da nisam isla na carski iako smo se oboje namučili.
Cvitka
Zar se moze odbit indukcija??? Mene nitko nije pitao, samo su mi rekli tad i tad zbog trudnickog secera. Procijenili mi ga na 4kg, a rodio se 52cm, 3,5kg… Ja nisam imala tu srecu da mi do tog dana krene samo od sebe pa sretno. Cula sam puno takvih prica da cak vecer prije pukne vodenjak i krene sve prirodno
Moja rodakinja je rodila prije 4 mj, odbila je na 10.dan od termina indukciju i za 2 dana krenulo samo od sebe…ne znam…koliko god zeljela cim prije rodit, opet ne bih na silu ako stvarno nije nuzno…
Bolje ne. Ako mozes reci da ne zelis, bolje pricekaj da samo krene. Ja imam traume od poroda i nisam mislila nikada da cu imati samo jedno dijete, ali za sada je jedno i to je zacementirana odluka. Ne znam zbilja hocu li se ikada vise odvazit na to iskustvo. Nikome porod nije neka najugodnija stvar na svijetu, ali moj je stvarno krenuo obecavajuce i zavrsio umalo katastrofom. Da je krenulo prirodno, sigurna sam da bi bilo bolje. Ovako su mene isforsirali, a i njega. Sve na silu, nema cega nije bilo.
Jutro 😁
Stigla mi tinktura i odmah sam prvu dozu sprašila, baš mi ovo s kosom nije normalno. Jako me veseli i frizer u subotu.
A ginića još nisam posjetila 🙄 moram i to brzo riješiti.
Pretpostavljala sam da možeš odbit intuiciju, kao što na vlastitu odgovornost možeš izaći iz bolnice - samo potpiši. Samo mene bi bilo strah tak nešt napraviti.
Žao mi je Krino što si imala toliko traumatično iskustvo. Meni je prvo isto bilo gadno, a drugo je već sasvim druga priča
Jutro drage žene ☕
I ja odradila frizera jučer, bojanje i šišanje. Doduše, u dva navrata 🙈 jer gospođica beba ne bi izdržala toliko.
Možeš odbiti inducirani, kako Ivonne kaže, potpišeš i snosiš svu odgovornost onoga što poslije može nastati. Nitko tebe na ništa ne može prisiliti. Ja sam išla na inducirani i sve je prošlo brzo i dobro. Ima puno raznih iskustava, kao i sa prirodnim. Ja ga nikad ne bi odbila, posebno nakon nečega ćemu sam svjedočila u rađaoni, ali o tome radije neću pisati. Ti odluči za sebe 🙂
Sortiraj odgovore
Najstariji