Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    krino
    02. Listopad 2019. 12:58

nena1986

shell

Eto kako nas ti klinci nekad iznenade 🙂 kako liječite dermatitis? Jel mu puno rašireno?
    😂😂 poznato mi je to sa sisama. Kad je počela spavati duže noću, budila sam se s kamenim sisama, mokra, morala sam se presvlačiti u pola noći. Bilo mi presmiješno kako se ona borila da uhvati tu sisu. Ne zna s koje strane bi prišla 😂😂🙈
    Jel se kom događa da bebina stolica smrdi na kiselo? Mojoj unazad 2 tj smrdi jako. Isključivo je dojena, ja ništa nisam mijenjala u prehrani.
    Koristite li sušilice rublja? Razmišljam si ju nabaviti, veša sve više. Ja sušim u kući, ne volim vani, pa mi smeta ta vlaga. Kako će tek biti kad se krene grijati.

Liječimo ga kortikosteroidima jer drugačije ne ide. Probali u 12 godina sve i svašta i na kraj uvijek završimo na kortićima… održavamo jednom mašću koju sama radim, na prirodnoj bazi bez ikakvih aditiva, konzervansa i sl. Sad je u lošijoj fazi, noge krcate… muka živa. Najgore je to što ga svrbi, a tu pomoći nema 😢

Neno, je li njemu more ne pomaze? Moj muz ima psorijazu. To je jos gore. On na prijelazu zima/ljeto i ljeto/zima mijenja kozu ko zmija. Uzasno je to. Po glavi, vratu i laktovima najvise. Kad ode na more, prvih par dana izgleda ubi boze, a onda se sve iscisti. Isto svakih par mj maze po 2-4 ture kortica... Ja mu nabavim ulje gospoline trave od jedne tete pa mu namocim kosu i nasaftam s tim uljem i to stoji par sati. Ali to samo po noci jer je to ulje fotoosjetljivo. Malo pomogne...

Frajla
    02. Listopad 2019. 13:00

shell

Eto kako nas ti klinci nekad iznenade 🙂 kako liječite dermatitis? Jel mu puno rašireno?
    😂😂 poznato mi je to sa sisama. Kad je počela spavati duže noću, budila sam se s kamenim sisama, mokra, morala sam se presvlačiti u pola noći. Bilo mi presmiješno kako se ona borila da uhvati tu sisu. Ne zna s koje strane bi prišla 😂😂🙈
    Jel se kom događa da bebina stolica smrdi na kiselo? Mojoj unazad 2 tj smrdi jako. Isključivo je dojena, ja ništa nisam mijenjala u prehrani.
    Koristite li sušilice rublja? Razmišljam si ju nabaviti, veša sve više. Ja sušim u kući, ne volim vani, pa mi smeta ta vlaga. Kako će tek biti kad se krene grijati.

Ja već duuuuuugo sve sušim u sušilici. Sada imam neku Beko, znači niš specijalno skupo, ima programe, pa ovisi koji stavim, koliko je mokro i u kojem stanju je filter, tako ona prilagođava dužinu sušenja, ali tu negdje između sat i pol i dva za punu mašinu.
    Svakako si gledaj da sušilica treba biti minimalno za kilu veća od mašine (jer je mokri veš teži jel), ako ne planiraš peglati onda treba odmah vaditi dok je gotova i složiti
    Prva mi je imala dvije jačine i timer, meni je to bilo super, znala sam dobro pogoditi uglavnom, ali mislim da više nema tak jednostavnih....

krino
    02. Listopad 2019. 13:00

Gospina trava, ne

nena1986
    02. Listopad 2019. 13:19

krino

nena1986

shell

Liječimo ga kortikosteroidima jer drugačije ne ide. Probali u 12 godina sve i svašta i na kraj uvijek završimo na kortićima… održavamo jednom mašću koju sama radim, na prirodnoj bazi bez ikakvih aditiva, konzervansa i sl. Sad je u lošijoj fazi, noge krcate… muka živa. Najgore je to što ga svrbi, a tu pomoći nema 😢

Neno, je li njemu more ne pomaze? Moj muz ima psorijazu. To je jos gore. On na prijelazu zima/ljeto i ljeto/zima mijenja kozu ko zmija. Uzasno je to. Po glavi, vratu i laktovima najvise. Kad ode na more, prvih par dana izgleda ubi boze, a onda se sve iscisti. Isto svakih par mj maze po 2-4 ture kortica… Ja mu nabavim ulje gospoline trave od jedne tete pa mu namocim kosu i nasaftam s tim uljem i to stoji par sati. Ali to samo po noci jer je to ulje fotoosjetljivo. Malo pomogne…

More mu ne pomaže... ali zato sunce da 👍👌. Ljeti bude super. Probali smo u gospinu travu (ili ti ga kantarionovo ulje), sami pravimo, ništa baš. Da za nahraniti kožu ali samom dermatitisu kad već izbije, ne 😞

• Ivonne
    02. Listopad 2019. 13:33

Krino treće ću na vratima Merkura rodit kak ce biti brzo i jednostavno 🤣🤣 još nisam odustala od baby #3
    Imam odvojeno sušilicu i perilicu. Kupila sam sušilicu pred dolazak bebe. Jedna od boljih investicija. Isto ne volim sušiti vani i ovo je pun pogodak. Sve stavljam po noći kad je jeftinija struja.

• Noemi1
    02. Listopad 2019. 13:36

shell

Ja koristim susilicu. Super investicija, jedino sto mi zna smanjit robu 🙄

krino
    02. Listopad 2019. 13:52

Vi sa susilicama, jel susite do kraja? Ja sam imala kombiniranu perilicu/susilicu i nikada nisam smjela do kraja posusiti ves. Pise i u uputama da se osusi onak cca 80% pa ga moram malo objesit. Zima ce, a vesa ima za minimalno svaki dan. Lako sada kad se osusi na suncu...

02. Listopad 2019. 13:57

Shell moja je gorenje, kombinirana 9+6kg... Stane jako puno u nju... Ima vagu u sebi pa po kilazi odredi pranje/susenje, ali mozes i ti sama odrediti... Ovisi sto se susi i koliko toga ima, ali ne susi nikad duze od 2h, to mora biti zbilja puno toga... Ima puno opcija, moze prati odjednom i nastaviti susiti, a mozes i odvojeno odabrati programe... Za susenje isto ima vise jacina i trajanja, opet ovisno o tome sto susis... Ugl, spas 🤗

Frajla
    02. Listopad 2019. 13:57

krino

Vi sa susilicama, jel susite do kraja? Ja sam imala kombiniranu perilicu/susilicu i nikada nisam smjela do kraja posusiti ves. Pise i u uputama da se osusi onak cca 80% pa ga moram malo objesit. Zima ce, a vesa ima za minimalno svaki dan. Lako sada kad se osusi na suncu…

Naravno da susim do kraja. Ni nemam ono za vjesati ves, odmah kod selidbe (iz rentanog u svoj stan) sam ga zafitiljila u smeće 

02. Listopad 2019. 13:59

Krino ja susim do kraja, ali odmah cim zavrsi i dok je jos toplo vadim van i slazem da se ne izguzva... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.