I još nešto, rečeno nam je da ukoliko je beba na prsima i ne probudi se kroz neka 2-3 sata da ju je potrebno buditi za hranjenje. Meni nije to s buđenjem baš sjelo pa me zanima jel ima koja od vas da to radi ili se vam malci ipak sami bude?
Curke koje dojite, je li istina da vam bebe po noći manje spavaju i više traže sisu nego po danu? Znam da je noć kraća, ali nisam sigurna kak izdefinirati pitanje. Uglavnom, na tečaju su nam rekli da je po noći proizvodnja mlijeka pojačana i da bebe to znaju/osjećaju/imaju urođeno pa onda i budu budnije i da nije to kak znaju ljudi reći zamjena noći za dan pošto one još ne kuže to, nego baš radi tog dojenja…
kod mene nije tako. preko dana je razmak između dojenja 1,5 sat do dva sata a preko noći odspava po 4,5 sati u komadu. mislim da bebe osjećaju kad je noć
I još nešto, rečeno nam je da ukoliko je beba na prsima i ne probudi se kroz neka 2-3 sata da ju je potrebno buditi za hranjenje. Meni nije to s buđenjem baš sjelo pa me zanima jel ima koja od vas da to radi ili se vam malci ipak sami bude?
pretežno ako beba dobro ne napreduje treba ju buditi za noćne podoje. tako meni patronazna rekla. ja svog debeljucu ne budim. 🤣
i mislim da ovisimo bebinih potražnji. meni se definitivno radi vise mlijeka preko dana, jer je bebač tako sisao. a preko noći vise nemam tako pune dojke. možda je od početka tako bilo, ali mi se sad tj drugačije složilo. sve ti kod dojenja ide na principu ponude potražnje
https://www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved=0ahUKEwiPmpWYmpzkAhVGyKQKHTlcDagQzPwBCAM&url=https%3A%2F%2Fmiss7mama.24sata.hr%2Fbeba%2Fdojenje%2F5-vaznih-razloga-zasto-se-bebe-bude-nocu-zbog-dojenja-10135&psig=AOvVaw0Z_sK9kkedSsnBa73pSJxo&ust=1566760060881044
Evo članak, pod brojem jedan ti je zapravo najvažniji razlog zašto je potrebno imati barem jedno noćno buđenje i dojenje - zbog prolaktina.
Ako beba dobro napreduje, nema žuticu da je uspavana i sl ja ju ne bi budila, same se probude. Ja svoju ne budim i na početku se sama budila svaka tri sata a sad zna potegnuti i do 6 u komadu.
pretežno ako beba dobro ne napreduje treba ju buditi za noćne podoje. tako meni patronazna rekla. ja svog debeljucu ne budim. 🤣
Iskreno moja mala spava po 3 i pol sata i kad sam je probala buditi nije islo..primila bi cicu jedva ali nastavila spavati na njoj tako da sam odustala sa budenjem.hranim na zahtjev ali zato kad se razbudi samo bas osjetim da mi lijepo sve isprazni i zadovoljno nastavi dalje sa spavanjem..mislim da se bebe same bude kad osjete glad nece prespavati svoju klopu..ako jos vidite da tako dobro napreduju..
Ja zadnje dojenje prije nego legnem u krevet (prije toga odkrmim s malom u dnevnoj dok ona spava) imam izmedu 12 i 2 i nakon 2 sata i 15, 2 i pol sata se polako budim i idem ju premotati jer kazu da se tako dovoljno razbude za dojenje i onda uglavnom papamo i sljedeci put opet pred jutro (oko 5, 6, 7 sati, ovisi kad se poklopi, nemamo jos nikakav ritam). A eto, jucer se izjalovilo i mala se nije dala probuditi.. cini mi se da je po noci pospanija, po danu isto cesce trazi i sama se budi a nocu ja moram inicirati, inace bi prespavala noc. Patronazna nam rekla da forsiramo sto vise podoja dnevno (mala je sitna i kad ju ne tjeram na nocno hranjenje bas malo dobije na kilazi). Al moram priznati da jedva cekam da nam se podoji malo prorijede barem na 3, 3 i pol sati. Btw, lagala bi kad bi rekla da nikad nisam zaspala nakon sto je budilica zvonila. Jbg, desi se, ljudi smo. A moja mala ne place nego samo stenje i zvace ruke kad je gladna, a od toga se ne budim pa moram bas staviti budilicu.
Naravno da se dogodi da ne čuješ ili zaspeš, svima nam se dogodi. Velik je to umor i šok za organizam, toliko dana i noći neprospavanih. Ja vidim da mi mozak ne funkcionira najbolje, nekad hoću nešto reći a jednostavno ne ide, dekoncentrirana sam. Ona danju sve manje spava, a kad zaspe, ja kao da dobijem blokadu i ne mogu zaspati.
Naravno da se dogodi da ne čuješ ili zaspeš, svima nam se dogodi. Velik je to umor i šok za organizam, toliko dana i noći neprospavanih. Ja vidim da mi mozak ne funkcionira najbolje, nekad hoću nešto reći a jednostavno ne ide, dekoncentrirana sam. Ona danju sve manje spava, a kad zaspe, ja kao da dobijem blokadu i ne mogu zaspati.
Joj, pricaj mi.. najobicnija rijec mi ne pada na pamet. 5 put sam zaboravila rijec pedijatar i svaki put na kraju kazem "onaj doktor za bebice" 🙈🙈.
Moj muz tako lijepo odspava da sam malo ljubomorna na njega. Cak ima vremena igrat igrice.. a normalno, kad sam ja ta s "izvorom hrane", on i da zeli ne moze nista. Jedino stvarno uskoci kad cmizdri zbog probave. Par put mi ponudio da maloj da dohranu, a ja da odspavam noc, al kod punih sisa nema smisla davat dohranu, svakak bi onda trebala izdajat.
Sortiraj odgovore
Najstariji