Hej cure, evo i mene konačno.. vidim da ste aktivne i to mi je baš drago za vidjeti 😊😊
Neke od vas Imaju više iskustva sada, pa me zanima da li tko zna kako sa skokovima u razvoju i adaptiranim mlijekom? Mala je danas baš nervozna i traži jesti non stop i slabo spava, a nažalost, nismo na sisi već na AD pa ju ne mogu "šopati" kao što bi da ju dojim.. jel se tko susreo s tim?
Taman smo sada u trećem tjednu..
A šta mislite o ovim podlogama za igru? Meni su ove baš Svi
Sviđaju mi se, baš ima lijepih 😍
Mi smo uglavnom sve naslijedili, od odjece do igracaka, grickalica, plisanaca, slagalica i didaktickih gluposti. I izmedu ostalog i podlogu za igranje pa za sada jos nista novog nisam planirala kupovat. Ako bude potrebe lako odenlmo. I da, definitivno imam u planu kupiti obe dm "cetkice" za masiranje desni.
Tonkica, mozda da ju pokusas zavarati s dudom? Nemam iskustva s ad pa ne znam..
Hej cure, evo i mene konačno.. vidim da ste aktivne i to mi je baš drago za vidjeti 😊😊
Neke od vas Imaju više iskustva sada, pa me zanima da li tko zna kako sa skokovima u razvoju i adaptiranim mlijekom? Mala je danas baš nervozna i traži jesti non stop i slabo spava, a nažalost, nismo na sisi već na AD pa ju ne mogu "šopati" kao što bi da ju dojim.. jel se tko susreo s tim?
Napisala sam esej i ode...
Uglavnom, ja kuzim skokove u razvoju po ponasanju. Histerija, plac, ne spava i sl. Nije mi trazio dodatno jesti. Oni kolicinski puno jedu jer ti ne mozes izmjerit koliko je posisao. Ovdje tocno znas. A mali su, u tom periodu ti pojede 6-7x dnevno po nekih 100ml. To je dosta. Mislim da ti na kutiji pise kada se povecavaju te mjerice i to ti prati skokove. Ako i bude gladan, pa ti mu lako napravis bocu. Nije da ce ti pojest 5 boca u danu vise ili da ce to trajat. Samo osluskuj bebu i to je to
Nama je patronazna rekla kad djete trazi dajte mu , makar bio i mali razmak.izmedu jela i bila zena u pravu, i nas decko nekad trazi vise nekad manje i napravimo mu kad trazi... nekad je razmak 3 sata, nekad 2 i pol, nekaf 4, nekad 5... oni traze i kad su zedni i kad su gladni a premali su jos za caj i za to da znaju razlikovat jeli caj ili hrana... nas uvijek pojede izmedu 6 i 8 obroka, kazem razmak nije jednak i kad trazi napravimo mu... odlicno napreduje, za mjesec dana dobio 1 i pol kg i nikad ne bljucka , znaci da mu.nije visak... e da nemamo.grceve gdje bi nam bio kraj 😏
A sto se tice kolicine bude prijelaz sa 90 na 130 mi mu damo 90 pa sljed tjedan 120 pa onda 130 nikad mu ne dajemo 2 tjedna jednu kolicinu pa onda hop na drugu nego mu lagano.kroz ta 2 tjedna povecamo.
Da.. samo što je nama najveći problem što ona ne pojede gotovo nikad cijelu bočicu. I nije ni blizu onoga što bi prema tablici trebala pojesti u ovom tjednu.. Patronazna je rekla da joj dajemo kako traži i da pojede koliko želi, ali meni sve to djeluje malo.. neki prosjek joj je 70, možda 80 po flašici, a imamo 17 dana. Jedemo Aptamil.. ne bljucka puno, lijepo kaka i piški.. ali traži često i jede po malo.. 😏
Mi smo uglavnom sve naslijedili, od odjece do igracaka, grickalica, plisanaca, slagalica i didaktickih gluposti. I izmedu ostalog i podlogu za igranje pa za sada jos nista novog nisam planirala kupovat. Ako bude potrebe lako odenlmo. I da, definitivno imam u planu kupiti obe dm "cetkice" za masiranje desni.
Ma kad je gladna, duda ne pomaže.. možda na koju minutu i to je to. 😁
Ma kad je gladna, duda ne pomaže.. možda na koju minutu i to je to. 😁
Mi smo nasoj jucer prvi puta uvalili dudu. Mucila ju probava pa reko da ju utjesi malo. Kad je skuzila da ne ide nista iz nje pljunula i ne da vise staviti 😂😂.
Nego, kako ste provele noc? Ja se nadobudno probudila u 4 za nocno hranjenje a moje dijete nebi otvorilo usta ni da se na trepabice postavim. Mucila se tako sat vremena da ju ili razbudim ili naguram sisu u usta pa da posisa nesto makar spavajuci, al ona neda i neda. Na kraju sam izdojila i uspjela joj u bocici nekako dati. Tad se i razbudila pa vise nije htjela zaspat 🙈🙈. U pola 7 sam ju uvalila muzu da barem odspavam jos sat i pol do sljedeceg hranjenja. Uglavnom, veselo..
Da.. samo što je nama najveći problem što ona ne pojede gotovo nikad cijelu bočicu. I nije ni blizu onoga što bi prema tablici trebala pojesti u ovom tjednu.. Patronazna je rekla da joj dajemo kako traži i da pojede koliko želi, ali meni sve to djeluje malo.. neki prosjek joj je 70, možda 80 po flašici, a imamo 17 dana. Jedemo Aptamil.. ne bljucka puno, lijepo kaka i piški.. ali traži često i jede po malo.. 😏
Kakva je to tablica kolko bi trebala pojesti? Gdje si to nasla? Ja nasla na bebimil stranici gdje pise da bebe do mjesec dana jedu 30-60ml a od mjesec dana do 3mj 90-120ml, al ne znam jel to stvarno tako..
Pa nije ti nista strasno. Ionako im prva 2 tjedna mjerica bude 70. Tvoja je malo preko 2tj. Mora se i njima zeludac povecati. Ja sam krenula s ad kad je moj inao 4tj. Od onda nekako sve ide. Ali isto ima i sada dana kad pojede 4x umjesto 5-6x dnevno. Zna on koliko mu treba. Najvaznije je da jede, kaka i piski. Pa makar i vise puta dnevno po malo.
Sortiraj odgovore
Najstariji