Našla na faceu:
Mali pojmovnik za novopecene mame ili kako se ne osjecati kao vanzemaljac u mamecim grupama:
tt - tjedni trudnoce
mm - majcino mlijeko
ad - adaptirano mlijeko
km - kravlje mlijeko
MM - moj muz
jp - jednokratna pelena
mpp - moderna platnena pelena
AIO - all in one pelena
AI2 - all in 2 pelena
ECanje - elimination communication, metoda bezpelenasenja
Ju - jednokratni ulosci
pu - platneni ulosci
mč - menstrualna casica
Babywearing - nosenje beba u nekoj od vise vrsta nosiljki
RS - ring sling (vrsta nosiljke s ringom)
Cosleepanje - spavanje uz bebu, u istom krevetu
CIO - cry it out (nepreporucljiva) metoda uspavljivanja Povezujuce roditeljstvo - nacin odgoja iz istoimene knjige
EDMU - ekstra djevicansko maslinovo ulje
BLW - baby led weaning (princip uvodjenja krute hrane u bebinu prehranu)
zmk - zena, majka, kraljica
Tako su i nas pa nam nista ne hvali - idiot
Mama zna najbolje - tuka
Svatko zna svoje - odjebi u troskoku
🤣🤣
Jadno moje dijete, iz njega lije, ne stigne do wc pa plač jer ga sram. Tako mi ga je žao. Ništa nije spavao jer je dezurao da se ne ukaka. Stavila sam mu sad pelenu da se konačno naspava i popričali smo jer je bio sav tužan pelene seka nosi. Čokoladu ne želi jesti jer misli da se zbog previše slatkog razbolio jer ja često znam reći dosta slatkog boli ce te trbuh.
Uglavnom nije dosadno i samo se molim da se ona ne zarazi. Pažljivi smo ali znate da se to širi ko kuga🙄
Siroce malo. Joj, valjda ce skoro prestat. Ako nis, ti virusi protutnje kroz tijelo. Nadam se da ce maleni biti bolje danas 🥰
Cure koje imate malo stariju djecu dali znate kako ideu skokovi u razvoju. Dali i sad s 4 i pol mj je opet jedan? Cijeli dan se opet nasisava. A sad i jako vuce. Cice mi otpadaju doslovno… ili je to radi cijepljenja(jucer smo bili)
Treći, šesti, deveti dan; treći, šesti, deveti tjedan i treći, šesti, deveti mjesec. Iako nije pravilo, mojoj je svaki tjedan nekakav "skok u razvoju", pa visi po meni nemilice. Može biti i od cijepljenja, neki dobiju temperaturu, neki ne spavaju a neki vise po sisama 👌
Možda glupo pitanje,ali kada kažeš npr treći tjedan, da li se to misli na 14.-21. dan, ili baš kada napuni puna 3 tjedna?
Nije ti to striktno od 14-21 dana niti kad navrši 3 tjedna, isto tako, skokovi u razvoju mogu proći totalno neopaženo, a to ne znači da se ne događaju. Evo, nama je u 9.-om tjednu prošao neopaženo, a možda nas ulovi tek u ovom tjednu. Sve ti je to individulano, ali u prosjeku je to tako kako sam ti napisala... 3-6-9 shema.... znam kolegicu koja je tocno u dan prolazila skokove u razvoju na 2-4-8 (dana, tjedana, mjeseci) tako da.... eto 😂
Našla na faceu:
Mali pojmovnik za novopecene mame ili kako se ne osjecati kao vanzemaljac u mamecim grupama:
tt - tjedni trudnoce
mm - majcino mlijeko
ad - adaptirano mlijeko
km - kravlje mlijeko
MM - moj muz
jp - jednokratna pelena
mpp - moderna platnena pelena
AIO - all in one pelena
AI2 - all in 2 pelena
ECanje - elimination communication, metoda bezpelenasenja
Ju - jednokratni ulosci
pu - platneni ulosci
mč - menstrualna casica
Babywearing - nosenje beba u nekoj od vise vrsta nosiljki
RS - ring sling (vrsta nosiljke s ringom)
Cosleepanje - spavanje uz bebu, u istom krevetu
CIO - cry it out (nepreporucljiva) metoda uspavljivanja Povezujuce roditeljstvo - nacin odgoja iz istoimene knjige
EDMU - ekstra djevicansko maslinovo ulje
BLW - baby led weaning (princip uvodjenja krute hrane u bebinu prehranu)
zmk - zena, majka, kraljica
Tako su i nas pa nam nista ne hvali - idiot
Mama zna najbolje - tuka
Svatko zna svoje - odjebi u troskoku
Zadnje tri su najbolje 😂😂😂
Ivonne, kako imas slatkog i dragog malca 😍😘😘 i tako pametan za svoje godine. Bas mi ga je zao sto ga je tako uhvatilo. Nadam se da ce uskoro na bolje ❤.
A ova lista je urnebesna 😂 morat cu ju spremit ako se ikad ohrabrim na fejsu ista pitati, makar mislim da cu izbjegavati kolko je moguce. Jako mi se svida nasa normalna ekipica, bez vrijedanja, nametanja, krivnje itd.. ako vi ne znate imam jos par ljudi ua pitat a ovo bi doslo u obzir tek u krajnjoj nuzdi.
Mame dali koja daje vitamin d3+k1 od babytol marke bebi na svoju ruku tj da joj pedijatar nije preporučio nama je rekla da moramo koristit al nije rekla koje?
Danci23
Mame dali koja daje vitamin d3+k1 od babytol marke bebi na svoju ruku tj da joj pedijatar nije preporučio nama je rekla da moramo koristit al nije rekla koje?
Mi smo d3 uzeli oleovitove jer su navodno lake za probavit 🙄
Mi smo d3 uzeli oleovitove jer su navodno lake za probavit 🙄
D3 bez k1?
Danci23
Sortiraj odgovore
Najstariji