Cure koje imate malo stariju djecu dali znate kako ideu skokovi u razvoju. Dali i sad s 4 i pol mj je opet jedan? Cijeli dan se opet nasisava. A sad i jako vuce. Cice mi otpadaju doslovno… ili je to radi cijepljenja(jucer smo bili)
Treći, šesti, deveti dan; treći, šesti, deveti tjedan i treći, šesti, deveti mjesec. Iako nije pravilo, mojoj je svaki tjedan nekakav "skok u razvoju", pa visi po meni nemilice. Može biti i od cijepljenja, neki dobiju temperaturu, neki ne spavaju a neki vise po sisama 👌
Nama su u rodilistu rekli da siroko povijamo radi preventive, a patronazna je rekla samo nocu… Tako da smo siroko povijali dva tjedna, a sad samo nocu… Ima li smisla ili ne, ne znam, ali kao ne moze skoditi… Osobno mislim da ako postoji problem da siroko povijanje nece pomoci, ali nece ni odmoci… Nisam uopce razmisljala o nosiljci i da je to dobro za kukice… Mala se bas voli nositi i nekad mislim da bi mi bilo jednostavnije otici negdje s njom tako, nego vuc kolica… Nisam ju jos kupila, ali sam sve blize tome… Koju kupiti? Koju vi imate i kako ste zadovoljni?
Ja imam ergobaby i meni je super. Mislim da je svaka super. Ja nisam za one marame. Meni je to prekomplicirano za vezat. Ima puno nacina. Ovo ima kopce i bok. Imam i onaj umetak za novorodjence, nosiljka se pere u vesmasini... Ma milina. Ja ne zivim previsoko, ali nemam lift niti gdje istavit kolica pa ih rastavljam i sastavljam pa gore dolje par puta...onda sve isto dok dodjem iz setnje.. nosiljka je pubo prakticnija. Ali mi ledja otpadaju. Prije 3tj je imao 4900, sad sigurno ima barem 5500 ak ne i vise i moram rec da sam ja nakon 1:45h nosenja crknuta. To mi je maksimum... Al to je puno. Isto mi odmah zaspi, ruke slobodne i volim sto ga mogu po kisi vodit van. Onda mi najbolje spava, a ja pod kisobranom. Grijemo se i to je to.😄
Došao mi muž pa on malo preuzeo. Bit ce bolje za koji dan. Samo da se vise nitko ne zarazi.
Ma s tom dohranom treba početi razmišljati unaprijed. Bar da imaš domaćeg za prvu ruku a kasnije ces i u dućan.
Kako se drzis? 🍷🍹🍸🍻
Cure koje imate malo stariju djecu dali znate kako ideu skokovi u razvoju. Dali i sad s 4 i pol mj je opet jedan? Cijeli dan se opet nasisava. A sad i jako vuce. Cice mi otpadaju doslovno… ili je to radi cijepljenja(jucer smo bili)
Treći, šesti, deveti dan; treći, šesti, deveti tjedan i treći, šesti, deveti mjesec. Iako nije pravilo, mojoj je svaki tjedan nekakav "skok u razvoju", pa visi po meni nemilice. Može biti i od cijepljenja, neki dobiju temperaturu, neki ne spavaju a neki vise po sisama 👌
Možda glupo pitanje,ali kada kažeš npr treći tjedan, da li se to misli na 14.-21. dan, ili baš kada napuni puna 3 tjedna?
Osjećam miris kakice u nosu 😅
Dobro kad je samo to 😄 Nadam se da je maleni bolje. Srcica mala 🥰 Bude mi zao mog kad se vrti vec sat vremena i prdne jednom, a kamoli kad ide vodica na sve otvore...
Cure koje su dobre kapi protiv grceva..mala danas 10 dana stara i od danas se grci..ako neko zna neke dobre za preporuciti samo da nisu biogaja i espumisan jer mi nisu pomagale kod starijeg i mladeg..
Ivonne, baci jedan spavanac pa nista vise neces osjetiti 😅😂😂.
Mi smo danas imali dobar dan. Lijepo je papala, doduse svakih sat i pol, al trenutno me to veseli 😅, otpala joj pupcana vrpca, problemi s probavom kratki.. sve me strah kakva noc nas ceka sad 🙈🙈.
Meni isto polako otpadaju vanjski savovi i sto se toga tice mi je lakse, al unutarnje jos totalno osjecam i na mahove stvarno bole. Nadam se da cu se i toga polako rijesiti jer bi voljela konacno opet normalno sjest..
Jadno moje dijete, iz njega lije, ne stigne do wc pa plač jer ga sram. Tako mi ga je žao. Ništa nije spavao jer je dezurao da se ne ukaka. Stavila sam mu sad pelenu da se konačno naspava i popričali smo jer je bio sav tužan pelene seka nosi. Čokoladu ne želi jesti jer misli da se zbog previše slatkog razbolio jer ja često znam reći dosta slatkog boli ce te trbuh.
Uglavnom nije dosadno i samo se molim da se ona ne zarazi. Pažljivi smo ali znate da se to širi ko kuga🙄
Našla na faceu:
Mali pojmovnik za novopecene mame ili kako se ne osjecati kao vanzemaljac u mamecim grupama:
tt - tjedni trudnoce
mm - majcino mlijeko
ad - adaptirano mlijeko
km - kravlje mlijeko
MM - moj muz
jp - jednokratna pelena
mpp - moderna platnena pelena
AIO - all in one pelena
AI2 - all in 2 pelena
ECanje - elimination communication, metoda bezpelenasenja
Ju - jednokratni ulosci
pu - platneni ulosci
mč - menstrualna casica
Babywearing - nosenje beba u nekoj od vise vrsta nosiljki
RS - ring sling (vrsta nosiljke s ringom)
Cosleepanje - spavanje uz bebu, u istom krevetu
CIO - cry it out (nepreporucljiva) metoda uspavljivanja Povezujuce roditeljstvo - nacin odgoja iz istoimene knjige
EDMU - ekstra djevicansko maslinovo ulje
BLW - baby led weaning (princip uvodjenja krute hrane u bebinu prehranu)
zmk - zena, majka, kraljica
Tako su i nas pa nam nista ne hvali - idiot
Mama zna najbolje - tuka
Svatko zna svoje - odjebi u troskoku
Sortiraj odgovore
Najstariji