Nismo se dugo javili, ali sam većinom popratila što ste pisale.
Mi smo odradili kontrolu u bolnici i bili kod pedijatra. Ima 4850 g i duga je 56 cm. Sve je ok, malo previše zabacuje glavu unazad pa nam je pedica pokazala kako da ju nosimo jer bi to trebalo biti dovoljno da se ispravi. Još čekamo nalaz krvi iz bolnice da vidimo je li željezo bolje. Ona je jako dobra, plače samo kad malo duže odspava i shvati da je jako gladna dok ju presvlačimo, povremeno ju muči tibica, ništa strašno, ima dana kad bi se više nosila, a po noći uglavnom dobro spava.
Spominjale su se marame i nosiljke. Mi imamo onakvu elastičnu maramu koja se mota oko tijela. Kad se par puta proba onda ide lako. Ja sam zadovoljna s njom.
Upamtila sam još da su i druge bebice lijepo napredovale. Nadam se da će zaštopani nosići brzo proći. Pozdrav svim malcima i mamicama.
💙❤💙❤😘😘
Dobar dan svim mama i bebicama! 😊
Ja uvjek citam, a komentiram kad stignem ako imam sto pametno za reci 😄
Danas se moram izjadati, naime moja curkica je dobila remencice 😭😭😭😭
Ja sam u komi, izgleda mi tako zarobljeno u tome, tako mi ju je zao... Ne znam kako cu je presvlaciti u tome?! Ima tko iskustva s tim??
Dobar dan svim mama i bebicama! 😊
Ja uvjek citam, a komentiram kad stignem ako imam sto pametno za reci 😄
Danas se moram izjadati, naime moja curkica je dobila remencice 😭😭😭😭
Ja sam u komi, izgleda mi tako zarobljeno u tome, tako mi ju je zao… Ne znam kako cu je presvlaciti u tome?! Ima tko iskustva s tim??
Draga, apsolutno znam kako se osjecas, moja starija je morala nositi remencice radi displazije lijevog kuka, ali sam platila privatno abdukcijske gacice da ipak humanije bude. Nosila ih je 6 tjedana i sredilo se sve. Ja sam kao beba nosila remencice 6 mjeseci, mama kaze da je plakala stalno dok se nije pomirila da je za moje dobro. Ne znam ozbiljnost situacije ni jesi li iz Zg, ali preporucam ti dr.Milosevica u poliklinici Ribnjak za drugo misljenje. I ako financijski mozes te abdukcijske gacice umjesto remencica.
Curke slabo vas pratim zadnjih dana ali nadam se da su sve bebice dobro i da fino papaju i kakaju.
Molim vas koje kombinirate dojenje sa adaptiranim kakva su vam iskustva? Koliko kolicinski i kada dohranjunete bebe? Kako su bebe reagirale na ad?
Mi bili na pregledu privatno radi kombinacije raznih problena i ispaloo je da je samo 200gr dobila u 3 tjedna. Pedijatrica savjetovala ad Nan Ha 1. Postoji mogućnost alergije na kravlje proteine zbog poteskoca sa kozom i probavom. Nismo dobili savjet za kolicine ad-a, pokusala dati 30ml ali joj je premalo pa smo pojeli 80-90ml. To je po kutiji za bebe starosti do mj dana 6×dnevno. Medutim ja sam pokusala dati samo pred spavanje ali sad vidim i u danu da joj nie dosta cice. Dajte mi preporuku pliz!
I jos me zanima posto na mom mlijeku jedva ima stolicu i puna je vjetrova da li su vasi bebaci imali pojacano bljuckanje/grceve iza ad-a s obzirom da je teza hrana.
Po cemu sumnjaju na probleme s tolerancijom na laktozu? Mi od prvog dana kombiniramo dojenje i ad, Nan 1 Optipro. Nekad vise doji, nekad vise ad, iskreno ne brojim koliko cega, dajem uvijek prvo cicu pa nakon toga 60ml ad ako hoce, nekad popije pola, nekad sve, nekad moram i jos raditi. I dajem sve na zahtjev, ne radim nikakve fiksne razlike, ponasam se kao da iskljucivo dojim.
Curke slabo vas pratim zadnjih dana ali nadam se da su sve bebice dobro i da fino papaju i kakaju.
Molim vas koje kombinirate dojenje sa adaptiranim kakva su vam iskustva? Koliko kolicinski i kada dohranjunete bebe? Kako su bebe reagirale na ad?
Mi bili na pregledu privatno radi kombinacije raznih problena i ispaloo je da je samo 200gr dobila u 3 tjedna. Pedijatrica savjetovala ad Nan Ha 1. Postoji mogućnost alergije na kravlje proteine zbog poteskoca sa kozom i probavom. Nismo dobili savjet za kolicine ad-a, pokusala dati 30ml ali joj je premalo pa smo pojeli 80-90ml. To je po kutiji za bebe starosti do mj dana 6×dnevno. Medutim ja sam pokusala dati samo pred spavanje ali sad vidim i u danu da joj nie dosta cice. Dajte mi preporuku pliz!
I jos me zanima posto na mom mlijeku jedva ima stolicu i puna je vjetrova da li su vasi bebaci imali pojacano bljuckanje/grceve iza ad-a s obzirom da je teza hrana.
Samo ti njoj daj kolko hoće popapati,bio to ad ili cicka,nek se nacica pa ako nije dosta napravi joj bočicu..mom Mišku od početka nije dosta samo cica pa smo na kraju došli na to da mu je cica za kroz noć kad se probudi i po danu između obroka bočice ili kad traži,a jede 4 obroka dnevno,po 200 ml, na Novalac Ar smo prešli baš zbog bljucanja puno,ispočetka je imao tvrdu kakicu ali od kako više cica kroz dan i dajem mu malo vode i kakica je ok. Protiv grčića smo dva puta dnevno u bočicu stavljali po 25 kapi Espumisan...i on je dosta prdio...ako sumljate na alergiju,po dogovoru s pedijatrom naravno,probajte od Novalaca,ima formulu baš za taj slučaj,nezz kak se zove. Baš mi je žao da vas muči,nek sve boljke čim prije prođu🤞🤞
Winnie, super za curku i da lijepo napreduje, bas mi je drago 🤗!
Japanka, ajde pa nisu ni remencici najgora stvar na svijetu, budes se navikla...
Mamica 1985 i mi smo bili sazadnjim kod Milosevica u poliklinici Ribnjak i stvarno je super dr,i sa malom cu sad k njemu.
Druga Mamica, ja sam svoje othranila na AD mlijeku i uvijek sam im dala jest kolko su trazili, podaci na kutiji su okvirni, ti doze i broj obroka prilagodis kak djetetu pase. Moji nijedan nisu imali grčeve, tak da to nema veze sa ad. Probavnih problema su imali zadnjih dvoje u vidu frkanja i puno kakanja, po osam puta dnevno(a to je prevec za bebu na ad) od formula sa probioticima, a Nan ti je isto takvo mlijeko i evo mojoj malenoj ne odgovara zbog toga, pa ak ti bude kaj takvog da znas da je od tih kultura u mlijeku. Ja sam ju prebacila na Milupin Milumil i drugo dijete odmah-nit je stalno gladna nit ju vise frce nit kaka non stop ko od Nana
1 cura(1999.)-4 dečka(2002,2004,2010,2016.)...šećer na kraju-curka 24.8.2018.💞
Mamica1985 zbog nekih problema sa kožom koji bi mogli ukazivati na atopijski dermatitis,sluzi u stolici i jos nekih stvari. Radili jesmo krvnu sliku i uredna je tako da vjerojatno nisu kravlji proteini. Ja samo ne mogu doci k sebi da sam joj sad napravila bocicu od 60ml koju je pojela i napokon zaspala nakon cjelodnevnog mucenja,cak prvi puta spava na krevetu a ne na meni kao obicno tokom dana. Patronazna sestra me uvjerava da je nemoguce da ja nemam dosta mlijeka( mislili smo prvo da je skok u razvoju al ocito nije) a meni se cini da ipak nije dosta kad je dijete konstantno na cici a i dalje nervozno i gladno.
Winnie, super za curku i da lijepo napreduje, bas mi je drago 🤗!
Japanka, ajde pa nisu ni remencici najgora stvar na svijetu, budes se navikla…
Mamica 1985 i mi smo bili sazadnjim kod Milosevica u poliklinici Ribnjak i stvarno je super dr,i sa malom cu sad k njemu.
Druga Mamica, ja sam svoje othranila na AD mlijeku i uvijek sam im dala jest kolko su trazili, podaci na kutiji su okvirni, ti doze i broj obroka prilagodis kak djetetu pase. Moji nijedan nisu imali grčeve, tak da to nema veze sa ad. Probavnih problema su imali zadnjih dvoje u vidu frkanja i puno kakanja, po osam puta dnevno(a to je prevec za bebu na ad) od formula sa probioticima, a Nan ti je isto takvo mlijeko i evo mojoj malenoj ne odgovara zbog toga, pa ak ti bude kaj takvog da znas da je od tih kultura u mlijeku. Ja sam ju prebacila na Milupin Milumil i drugo dijete odmah-nit je stalno gladna nit ju vise frce nit kaka non stop ko od Nana
Da bar moja hoce cesce kakati od Nana 😂😂😂
Mamica1985 zbog nekih problema sa kožom koji bi mogli ukazivati na atopijski dermatitis,sluzi u stolici i jos nekih stvari. Radili jesmo krvnu sliku i uredna je tako da vjerojatno nisu kravlji proteini. Ja samo ne mogu doci k sebi da sam joj sad napravila bocicu od 60ml koju je pojela i napokon zaspala nakon cjelodnevnog mucenja,cak prvi puta spava na krevetu a ne na meni kao obicno tokom dana. Patronazna sestra me uvjerava da je nemoguce da ja nemam dosta mlijeka( mislili smo prvo da je skok u razvoju al ocito nije) a meni se cini da ipak nije dosta kad je dijete konstantno na cici a i dalje nervozno i gladno.
Ma samo ti njoj slozi bocicu i prati ju, najbitnije je da ste obje zadovoljne i da napreduje
Sortiraj odgovore
Najstariji