Ljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    uykmyjh
    04. Rujan 2017. 13:30

mamika3

sandrichx3

mamika buhtlica je pravi secerdobih dijabetes gledajuci je
    a jadan petric, nek je to iza vassad u nove pobjede u jaslicama!
    mi smo uzeli novo auto ("novo", staro 5 godina) i presretni smo, samo se vozamo okolo jer trosi duplo manje nego starou zg cemo jedan vikend kad se vrijeme popravi, ne ide mi se po kisi na duze relacije… I samo cu jos rec BLAZENA KISA, napokon! vrt mi cijeli presusio, koliko god ja zalijevala, sve skoro otislo kvragu
    lovre ovih dana vice brmmm brmmm na sve zivo, cim vidi nekoga da jede bananu ili jogurt vice "njam njam!" zna napravit jedan polu-korak od kauca do stolica i zajebaje naveliko. mm se vraca radit sutra (bio na godisnjem 2 tjedna) i nemam pojma kako cu bez njega, bas sam se lijepo navikla da stignem napravit jest u miruimate neki savjet kako da natjeram dijete da se prestane buditi u 7:00? bar da produzi do 8:00? puno trazim jelda?

Ajoj,i mi smo ti uzeli novo auto jer u starom nije bili mjesta,ali sram me reci koliko je starAk te kaj tjesi moji su bili ranoranioci dok su bili manji,a sad bome nista od toga!I tak je vecini mama koje znam!

e to je vec utjesno :D nadam se da ce se ovo uskoro preokreniti 

uykmyjh
    04. Rujan 2017. 13:34

mamika3

Lucy16

Ugolina, spava sa mnom ali ne mogu samo dati cicu i spavati jer trebam i strane mijenjati. Ne moze 10 puta za redom cicati samo jednu. Onda tako jako vuce, valjda uhvati vakuum da me boli. Po danu ne tako. Ne znam jel gladan jer on po noci vuce kao da cijeli dan nije jeo?? Nocas cu mu dati bocu keksolina ili neceg pa cu vidjeti hoce se tako cesto buditi. Mozda je gladan?? Preko dana lijepo jede. Ne znam vise.
    Mamika odspavam popodne s njim jer ne bih mogla drugacije.
    Moja sestra meni isto tvrdi da bi njega vrtic promijenio, zasto ne idem raditi. Ne bi bio moj priljepak i razmazen sa ide u vrtic.

Ne mora znacit da ne bio priljepak!Ali gle,djeca su s nama mamama od prve minute,ne micu se od nas i za drugo ne znaju!Tako da je meni ruzno reci za bilo koje dijete u toj dobi da je mamin priljepak!On je jako vezan uz tebe,sto je meni normalno!A da ima od 3 godine pa nadalje,e onda bih rekla da je mamin priljepak!Ovo za razmazenost mi isto ne stoji!Ima godinu dana i prvo ti je dijete…Normalno da ces ga mazit i pazit i vise no sto treba,ali to nije razmazennost!Razmazena je moja necakinja koja place ako nesto ne dobije,koja digne nos ak nije po njenom,kojoj se kupuje sto zazeli…I to sa 6godina,ane godinu!Nece vrtic promjenit njegove osobine!Posalji sestru u neko novo drustvo,novu okolinu pa ju pitaj dal se promjenila!Moja je u vrticu od druge godine pa je tek sa skoro 4 pocela prilazit nepoznatoj djeci,a sad sa skoro 6 je tek pocela vracat ak ju netko udari i svadjati se!Isto je bila uz mene dosta dugo!

ja se slazem... ne postoji razmazena beba 

Ugolina
    04. Rujan 2017. 14:07

mamika3

Ugolina

Lucy hvala 😘
    Joj ja tocno znam kako ti je..tako je mene zlica zajebavala…dva mjeseca ja nisam spavala,DVA MJESECA dizala sam se svakih 15,20 min citavu noc… Dok muz nije puko kad je vidio da sam ja preiscrpljena i da tak ne mogu vise i slozio nam da spavamo skupa… Nakon tog sam se preporodila i prestala se uopce vise sekirat oko toga di ko spava…kad ona kmee ja sisu van,za dve minute ona pljune i okrene se,ja se okrenem na svoju stranu i ko da nis nije ni bilo.. Nas dvije spavamo skupa u njenoj sobi,muz s nasoj i to nam uopce ne predstavlja nikakav problem,niti utjece na nas brak..zvuci cudno vjerojatno svima drugima,ali nas bas boli briga… Il cemo spavat odvojeno pa bit svi skupa sretni i naspavani ili se mucit i svi bit jedni na druge zivcani od neispavanosti… Ma… A tak se nikada po noci ne zaljubljujemo…a ako i da,odem ga posjetit i poslije se vratim u sobu kod nje i cao.. Pa koliko god da to bude trajalo.. Ona je samo jednom mala i prebrzo raste tako da me bas briga

Pa kaj?U prijasnjem stanu muz je na kraju zavrsio u boravku jer je krevet postao premali,a do nedavno je isto spavao u boravku posto je buhtlica imala manevre sa spavanjem!I sve je ostalo isto!Nece odvojeno spavanje narusit neciji odnos!A i dobro si rekla,bolje da ste svi naspavani i odmorni!

Pa no...znas kak nas dve spavamo? Soba je siroka 180... Muz stavio dva madraca na pod, doslovce spavamo na podu na madracima koji su od zida do zida...e nit kud moze pasti,nit se gdje udariti i svaka ima svoj madrac..milina, preporod

04. Rujan 2017. 14:11

Dobar dan mame!
    Pocela je skola ,cestitam svim mamama skolaraca novu skolsku godinu i zelim puno zivaca i strpljenja,a vasim dacima puno uspjeha,dobre koncentracije i volje i naravno odlicnih ocjena!
    Da ,sad se treba opet prilagoditi i uhvatiti novi dnevni ritam.
    Nikolini idu trojke,tocnije lijeva trojka. Muci je opako,nismo spavali vec dvije noci.Tocno kao da je probada,samo najednom pocne zivcaniti,tresti glavom,nogama mlatiti. Sa svakim novim zubom mi se cini da je ovaj najtezi. Hvala bogu,jos ove trojke i imamo sve zube!
    Mamika, apsolutno se slazem sa svime sto si rekla za razmazenost i "priljepljenost".Ljubav i paznja nikako ne mogu razmaziti dijete pogotovo ne ovako malo.
    Ispekla sam tvoj kolac! Cijela kuca mi mirise na cimet Jos nisam probala - vruc je,al izgleda super.
    Abies kupujete auto? Petra se pravi vazna Na vjezbe idemo stalno,cijelo ljeto isli samo s pauzom kad bili na moru. Sada samo novu tetu dobivamo,sve drugo ostaje isto.
    Sandrich, cestitam na kupnji novog auta! I moj je vrt otisao k vragu,sve presusilo. Ali iznenadile su nas samonikle tikve i lubenice,valjda bila koja sjemenka u kompostu pa eto ih na najneocekivanima mjestima!
    Lucy bas javi jel pomogla boca prije spavanja. Ja se isto pitam cesto da mi nije gladna Nikolina,ona jede bas jako slabo,a na bocu uopce nije naucena.
    Sanjarka, sretan prvi dan i svaki sljedeci Petru u jaslicama
    Ugolina pa ti radis vec drugi tjedan! Jesi se navikla?

mamika3
    04. Rujan 2017. 17:24

Ilani Vidis,vidis mogla bi ja opet taj kolac napravi!Jel ti bio dobar?E,dal tvoja mala slici nekome od brace ili sestara?Moja buhtlica je preslika svog brata,ali bas preslika!Jos da bude dobra na njega..Zasad je bolja...Ha ha haNe mora dobit bocu prije spavanja,daj joj keksolino ili sta dobiva sa zlicom
    Mare. Kako vjezbanje?
    Sanjarka Kako je bilo u jaslicama?

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

TPol
    04. Rujan 2017. 20:00

Danas sa plaze ....
    E da danas dosli mi na plažu vidim par. Imaju dijete 4,5G dečkić igra se ... kolica sam vidla al nisam skužila da je beba u nutra , posle skuzim spava ... probudi se bila 15,20min budna da ona njoj bočicu i stavi je u kolica (samo stavi ! ) mala spava ... okupali se oni l legli sunčaju se . Mali lezi pokraj njih i nesto gleda ... kaže moj muž: vidi oni se odmore i pored dvoje djece 😂😂😂😂

TPol
    04. Rujan 2017. 20:12

Uglavnom našli smo obalu gdje smo skoro samo stane 10ak ljudi ako je bas gužva .... jer Gratske plaze su užas covijek na čovjeku ručnik do ručnika ... ja to ne volim

TPol
    04. Rujan 2017. 20:17

Lucy moja ti spava isto s nama i svi se a spavamo ko Ugolina ak treba cicu dam joj i to je to ni ne primjetim . Zapravo mi imamo onaj produženi krevetić pa ona nekad se okrene tu nekad dođe meni ... 
    Sandric joj kužim te meni je isto super kad je mm na godišnjem bas je lakše 
    Sanjarka lijepo za izlet i bravo za prvi dan vrtića ! 

TPol
    04. Rujan 2017. 20:24

Mimika super si napisala za razmaženost a sto se tiče vrtića kažu da je najbolje između 2 i 3 godine za dijete da ide u vrtić (ok nemaju svi iste mogućnosti ali eto ti bi bilo kao neko idealno vrijeme ) tako da ja cu moju Poslat sa 2godine 
    Ilani joj držite se ❤️

Ugolina
    04. Rujan 2017. 21:05

mamika3

Ugolina. Sad kad ces kuhat rucak u 5 ujutro,dok ti se luk ne zdinsta,daj mi odgovori…..Bas me zanima tvoje strucno misljenje!Kad malo vidis i ponasanje druge djece da li bi rekla da su vise socijalizirani ovi kaj su isli u vrtic?Odnosni,da im je lakse snaci se u drustvu bar kolko tolko….Npr moj sin je bas popamtio ono o lijepom ponasanju i toga se zbilja drzi,a onda je poceo upoznavati drugu djecu i morala sam mu objasnjavati da nisu svi dobri!I po kceri primjetim da primjenjuje nauceno iz vrtica!Ili i odgoj te ponasanje roditelja ima utjecaj na socijaliziranost?Da se razumijemo,ne omalovazavam djecu koja ne idu u vrtic!!!!!

Mislim da ovi vrticanci prolaze malo bolje ALI!!!!!!!! Prvenstveno tu igraju ulogu roditelji i okolina u kojoj dijete zivi..ima dosta djece u ustanovi koja upravo zbog tih razloga ne mogu normalno funkcionirati u drustvu, koja mozda imaju neke probleme u ponasanju,od pretjerane sramezljivosti do agresije, zbog kojih ih druga djeca odbijaju.. Samo sto takvo dijete u ustanovi ima vece sanse jer ce netko od strucnjaka,bilo odgojitelj bilo strucni tim,prepoznati ta ponasanja pa ipak pomoci tom djetetu ili ga usmjeriti da ipak pocne pozitivno funkcionirat u grupi...
    Ova djeca koja nemaju takvih poteskoca,kojima roditelji daju dobar start,oni super funkcioniraju u skupini.. Ali to ne znaci da sada ovo dijete koje ne ide u ustanovu,nebi moglo super funkcionirati u drustvu..mislim da to vise ovisi o pojedincu,njegovom temperamentu,karakteristikama i tako i koliko ga roditelj upoznaje sa drustvenim normama, drugima, koliko vremena provode u drustvu s drugima..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.